Cem Dilmen 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 (düzenlendi) Arkadaşlar merhabalar... Sanırım 2.0 ecoboost denince akla ilk gelen şey çok yaktığı yönünde duyumlar , izlenimler vs olmakta. Aslına bakarsanız ben de almadan önce bu yönde bir sürü duyum almıştım. Ancak, ben çok km yapmadığımdan ve yakıtı da çok dert etmediğim için pek dikkate almadım. Yaklaşık 1.5 yıl olacak ama genelde pek ekonomik kullanmadığım için yakıt tüketimini hesaplama imkanım olmadı, zira takdir edersiniz ki bu araçla yavaş gitmek pek mümkün olmuyor. Eğer hız göstergesini dikkatle takip etmezseniz 160- 170 gittiğinizi pek farkedemeyebiliyorsunuz. Hafta sonu memlekete gittim. Araçta küçük kızım olduğu için mümkün olduğunca dikkatli gideyim dedim. Hız sınırlayıcıyı 150 ye ayarladım. Araç bagajı sıfır boşluk kalacak şekilde tam dolu , araçta 4 yetişkin seyahat ediyor ( çocukları saymıyorum) . Genellikle 115 - 120 km ye hız sabitleyiciyi ayarladım. Kimi yerde kısa süreliğine 150 ye çıktım ama genellikle sakin kullandım. Ankara çıkışında yakıt tüketim değerlerini resimledim aşağıda görünüyor. Toplamda araç bilgisayarındaki değerler 6.8 olarak görünüyor. Ortalama araç hızı 96-97 km civarında. Bence 2.0 motor, 240 BG 1700 kg civarı ağırlığı olan ve hele hele otomatik vites bir araç için mükemmel değerler. Ankara çevre yoluna girinceye kadar aslında 6.7 idi ama çevre yolunda biriyle kapıştık 170-180 gittim öyle olunca arttı tabiki. Son resim de Çankırı' ya gelince çektiğim benzin göstergesi; tam olarak yarım depo. Tabi bunda aracın DOKTORDAN ÇOK TEMİZ olması da muhakkak etkili olmuştur. Bir de adaptif cruze bazan yakıt tüketimini olumsuz etkileyebiliyor şöyle ki: Önünüze araç çıkınca fren yapıp kendiliğinden yavaşlıyor sonra araç çekilince önceki hızına ulaşmak için dip gaz gidiyor ve koltuğa yapıştırıyor. O hızlanmayı biraz daha nazikçe yapsa daha ekonomik olabilir. Araç içine cin kaçmış gibi gitmek üzerine programlanmış Şahsi fikrim; hız sabitleyici 100 e ayarlansa tüketimin 6 civarına rahatlıkla düşebileceği yönünde. Elbette bu değerler tam doğruyu göstermiyor, depo hesabı yapmak daha doğru olabilir. Genel bir fikir vermesi açısından değerli olduğunu düşündüğüm için yazayım istedim. Almayı düşünene yada merak eden arkadaşlar için yol gösterici olabilir. Ortalama yakıt tüketim değeri: Ortalama araç hızı; Çankırıya ulaşınca yapılan toplam km ve deponun durumu; 6 Ekim 2015 tarihinde Cem Dilmen tarafından düzenlendi 11 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Valla gerçekten çok iyi bir tüketim. Demek ki uygun basıldığı taktirde şu gaz pedalına aynı zamanda tasarruflu da bir araç.. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Fordların hız sabitleyicisi dip gazla hızlanıyor haklısınız. Seat'da şimdi kullandığım punto evo'da da hızlanma daha sakin gerçekleşiyor. Tüketim de çok güzelmiş bu arada. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Ya Cem abim bırak yaksın yaaa en iyisini yapıyorsun onun keyfi başkadır. Şimdi okudum kendimi koltuğa yapıştırasım geldi. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Maşallah, değerler mükemmel gönlünüzce kullanmanız dileği ile hocam... Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Bu araç yakıtını kesinlikle hak ediyor. 240 defa Helal olsun yaktığı benzine 1 Yorum bağlantısı
Semih Usluer 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Merhaba benim aracım da 1.6 ecoboost yakınlarda ankaraya gittim(tokat ankara) . 3 kişi full bagajla göstergedeki ortalama hız 86 idi 6 lt ortalama yakıt.. Depo hesabı biraz daha az geldi yalnız 64 litre yakıtla 1150 km yaptım 150 km si şehir içi olmak kaydı ile.. Şehir içi olarakta 8.5 lt normal kullanımda.. Biraz agresif kullanınca 9 lt Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Maşallah, bu konfor ve hıza, bu yakıt tuketimi çok yakışmış. Yorum bağlantısı
Semih Usluer 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Düp te ucuzlasa tadından yenmez ancak şuan çok pahalı :-) Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 "Doktordan çok temiz" Biri bana 2.0 ecoboost la 6.8 yaktım dese, inanmazdım. Süper değerler Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 6 Ekim 2015 Yazar Paylaş 6 Ekim 2015 Valla gerçekten çok iyi bir tüketim. Demek ki uygun basıldığı taktirde şu gaz pedalına aynı zamanda tasarruflu da bir araç.. Ben de aynı fikirdeyim Ayhan. Basarsan içiyor tabi o ayrı. Fordların hız sabitleyicisi dip gazla hızlanıyor haklısınız. Seat'da şimdi kullandığım punto evo'da da hızlanma daha sakin gerçekleşiyor. Tüketim de çok güzelmiş bu arada. Saygılarımla. Teşekkürler Evren Bey... Ya Cem abim bırak yaksın yaaa en iyisini yapıyorsun onun keyfi başkadır. Şimdi okudum kendimi koltuğa yapıştırasım geldi. Zaten ben de genellikle bırakıveriyorum ya. Bu defa biraz da zorunluluktan oldu. Hocam yakıt müthiş seviyede.Ülkemizde uygulanan vergi sistemi sayesinde 2.0 motorlar çelmeyi yemiş oluyor.İnsanlar bilmediklerinden korkuyor.Yakıtı da fazla düşüncesi ile bu arabalar tam fiyat/performans arabası konumunda.Lpdi 2.0 eb lara daha gelmedi diye biliyorum.Gelse 1.6 ile ayni yakıtları yakar diye düşünüyorum 0.25 krş civarı. Güle güle kullanın aklımın kenarında yer etmis bir araç. Benim de bildiğim kadarı ile LPDİ gelmesi 2.0 lara. Gelir mi o da ayrı konu ama, dediğiniz gibi gelirse kesinlikle ekonomik olur. Maşallah, değerler mükemmel gönlünüzce kullanmanız dileği ile hocam... Teşekkürler Serhan Bey Çok güzel değerler TEşekkürler... Bu araç yakıtını kesinlikle hak ediyor. 240 defa Helal olsun yaktığı benzine Merhaba benim aracım da 1.6 ecoboost yakınlarda ankaraya gittim(tokat ankara) . 3 kişi full bagajla göstergedeki ortalama hız 86 idi 6 lt ortalama yakıt.. Depo hesabı biraz daha az geldi yalnız 64 litre yakıtla 1150 km yaptım 150 km si şehir içi olmak kaydı ile.. Şehir içi olarakta 8.5 lt normal kullanımda.. Biraz agresif kullanınca 9 lt Maşallah, bu konfor ve hıza, bu yakıt tuketimi çok yakışmış. Maşallah mis nis 1 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 6 Ekim 2015 Yazar Paylaş 6 Ekim 2015 "Doktordan çok temiz" Biri bana 2.0 ecoboost la 6.8 yaktım dese, inanmazdım. Süper değerler valla ben de inanmazdım Eray bey. Zaten ben de inanmazlar diye hemen fotolarını çektim Bizim hanım hep kızar bana zaten sen ne araba alsan en az seninki yakar diye. Sanırım kullanımla da alakalı. Ben steril eldiven giyip kullanıyorum,sürekli antiseptik solusyonla siliyorum içini dışını 3 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 valla ben de inanmazdım Eray bey. Zaten ben de inanmazlar diye hemen fotolarını çektim Bizim hanım hep kızar bana zaten sen ne araba alsan en az seninki yakar diye. Sanırım kullanımla da alakalı. Ben steril eldiven giyip kullanıyorum,sürekli antiseptik solusyonla siliyorum içini dışını Hocam bence sen arada nesteri gösterip tehdit de ediyorsundur az yaksin diye 41 kere masallah 1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Ford çok yakar, güçlü araba çok yakar ön yargılarını çoktan yıkmamız gerekiyor artık. Bu kadar yakıtı benzinli atmosferik 1.6 focus da yakar aşağı yukarı. Focus 115, bu 240. Herşey ortada. Maşallah hocam, keyifle kullanın her daim Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 6 Ekim 2015 Yazar Paylaş 6 Ekim 2015 Hocam bence sen arada nesteri gösterip tehdit de ediyorsundur az yaksin diye 41 kere masallah Ford çok yakar, güçlü araba çok yakar ön yargılarını çoktan yıkmamız gerekiyor artık. Bu kadar yakıtı benzinli atmosferik 1.6 focus da yakar aşağı yukarı. Focus 115, bu 240. Herşey ortada. Maşallah hocam, keyifle kullanın her daim Çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için... Atmosferik konusuna kesinlikle katılıyorum. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Cem bey aracınız ve tüketiminiz çok güzel. Merak ettiğim şehir içinde, istanbul değil de daha çok anadolu şehirlerindeki gibi düşünürsek,ne yakacak diye çok kasmadan kullanıldığında ortalama ne yakıyor. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 6 Ekim 2015 Yazar Paylaş 6 Ekim 2015 Cem bey aracınız ve tüketiminiz çok güzel. Merak ettiğim şehir içinde, istanbul değil de daha çok anadolu şehirlerindeki gibi düşünürsek,ne yakacak diye çok kasmadan kullanıldığında ortalama ne yakıyor. Şehir içinde bu derece ölçme imkanım olmadı Fatih bey ancak 10 lt nin altına düşürmek mümkün görünmüyor. Tabi benim işle ev arası 1.5 Km ve motor hiç ısınmadan varıyorum neredeyse. Bu da yakıtı ciddi olarak artıyor. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Bu tarz buyuk motorlu araclar buyuk sehirlerde trafik saatleri disinda ve sehirden uzak semtlerde genis bulvarlari kullananlar icin cok can yakici olmaz. Ancak bu aksamki Ankara trafigine girildiginde tum ortalama tuketim rakamlari alt ust olur. En guzeli uzun yol icin ecoboost, sehir ici icin kucuk motorlu bir dizel. Hem arac yipranmaz hem de guven, konfor, surus keyfi doruk noktada yasanir. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Buğra Höngül 7 Ekim 2015 Paylaş 7 Ekim 2015 Benimde vecteam vardı 2.0 bende memnundum özellikle uzun yolda Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz 12 Kasım 2015 Paylaş 12 Kasım 2015 Merhabalar, 2.0 ecoboost sahibi olarak Cem Bey'in izlenimlerini birebir yaşıyorum. Aracı ilk aldığımda uzun yolda hızımı 95 km ye sabitleyip 100 km kadar kullanma sabrını göstermiştim. O durumda 6,2 lt civarı yol bilgisayarı verisi aldım. Yolun geri kalan kısmında 5.20d ile kapışma, a6 3.0 tdi ile kapışma derken yolu 6.8 tüketim ile bitirmiştim. Araç inanılmaz performanslı ve 1.6 atmosferik focus ile aynı yakıt tüketimini yakalıyorsunuz. Beni sadece bir defa üzdü 2.0 ecoboost motor. Onda da 2013 yılından kalma lastiklerden dolayı esp sebep oldu diye düşünüyorum. Rakip araç ise buydu. 1 km kadar mesafede arayı açamadı ve 1 boy fark ile gittik. Sonra trafik izin vermedi. Antalya kısmi rahat trafiğinde kullanıyorum aracı. 10 km dur kalk 120 saniye ışık beklemeli yeri gelince 4-5 ışıkta geçme şeklinde, diğer 10 km yi 70-90 km aralığında rahat yolda kullanarak işe gidip geliyorum. O parkurda tüketimim 9,0 litre. Çok yol yapılmıyorsa, araç sürmek insanın hobilerinden biriyse, her gün direksiyona geçerken heyecan duyulacaksa ve bir arabaya 150 bin vermem diyorsanız bu araç sınıfında tek diyebilirim. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 13 Kasım 2015 Paylaş 13 Kasım 2015 Motor güçlü olunca Mondeo'nun keyif aracı statüsü sanırım spor kullanım statüsüne giriyor. Araçtaki motor Volvo S60'ta kullanılan motor. Ancak Mondeo'nun 4. jenerasyonu sportif bir araç değil. Motor güçlü olsa dahi amacına uygun dizayn edilmiş araçlarla, cls, a5 gibi oturma pozisyonu bile değişik araçlarla yan yana konulduğunda zaten duruştan makam aracına daha yatkın olduğunu hissettirir. Yeni kasada bu durum değişti. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
AHMET ONUR 21 Kasım 2015 Paylaş 21 Kasım 2015 Bende 2011 2.0 ecoboost alma arifesindeyim,yakıt tüketimi gerçekten korkutmasın,şöyle bir hesap yaptım; Önceki aracım 2009 mondeo tdci otomatik ş.içi 8 lt yakıyordum ortalama,yani 100km lik yolda 8lt X 3,71 = 29,68 TL Ecoboost ile 10lt yaktığımı varsayarak 10 x 4,29 = 42,90 TL 42,90 - 29 ,68 = 13,22 fark bunuda kmye bölersek 13,22 / 100 = 0,13 krş Yani kmde 0,13 krş fazla yakmış olacak 2.0 ecoboost Bence verdiği keyif,donanım,sessizlik ve performansa göre hiçbirşey değil bu fark... Ayrıca bunun yanında yok pis mazot aldın enjekötör tıkandı,dpf doldu,egr iptaliydi yazılımdı vs vs gibi dertlerinizde olmuyor ) 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts