pertev darendeli 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 herkese iyi günler, aracımın yeşil renkte yanan göğüs ve gösterge ışığında bir arıza mevcut.arıza şu şekilde, hararet ve devir göstergelerinin aydınlatmasında bir sorun yok ama km saatinin yarısı yanmıyor, 100km yazan kısıma kadar yeşil renkte ışık yanıyor 100 den 240 a kadar olan kısımda ışık yok siyah ve akşamları araç kullanırken gerçekten problem yaratıyor, araç içindeki panel aydınlatma tuşuyla da en son seviyeye kadar yükselttim aydınlatmayı ama değişen bir şey olmadı. ve son seviye de olmasına rağmende aydınlanan yerlerin normale göre daha sönük bir renkte aydınlandığını düşünüyorum. sizce sorun nedir ve nasıl giderebilirim, şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 aydınlatma ışıklarından patlayan olmuştur bence 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 Kadranı sökmek için maun çerçeveyi sökmeniz gerekmekte. Bunu sökerken çok dikkatli olmanız gerekiyor. Zira yaşa bağlı olarak çıtır çıtır parçalanıyor. Sonrası basit zaten. Arkadaki ampulü değişiyorsunuz. T5 ampulle. 3 watt yanlış hatırlamıyorsam ama bulmanız neredeyse imkansız. 2w alın ben öle yaptım. Gayet iyi şu anda. Yorum bağlantısı
pertev darendeli 11 Ekim 2015 Yazar Paylaş 11 Ekim 2015 Kadranı sökmek için maun çerçeveyi sökmeniz gerekmekte. Bunu sökerken çok dikkatli olmanız gerekiyor. Zira yaşa bağlı olarak çıtır çıtır parçalanıyor. Sonrası basit zaten. Arkadaki ampulü değişiyorsunuz. T5 ampulle. 3 watt yanlış hatırlamıyorsam ama bulmanız neredeyse imkansız. 2w alın ben öle yaptım. Gayet iyi şu anda. benim aracın çerçeve önceden sökülüp takılmış sanırım, çünkü arasında slikon çekilmiş bende pek zorlamak istemiyorum, sanırım bir elektrikçi yolu görünüyor bana Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 100 den sonrası karanlık diye mesaj veriyor araba 4 Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 1 Kasım 2015 Paylaş 1 Kasım 2015 97 mondeo için şu göğüs aydınlatmaları ne tür led kullanılıyor T5 mi T10 dipli dipsiz sitede çok teknik verilerden kafam bulandı. Detaylıca yardımcı olabilen var mı? 1-Gösterge panelindeki hararet devir hız ve depo ışıkları nedir? 2-gösterge paneli uyarı ışıkları kaç tane model ney? 3-yol bilgisayarı ışığı ne? 4-klima havalandırma ışıkları nedir? Öncelikle renkler aynı kalacak fakat led ile değiştireceğim kırmızıysa kırmızı sarı ise sarı yeşil ise yeşil önemli değil... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Kasım 2015 Paylaş 1 Kasım 2015 güncel otolardan farklı. duyun içinde tek + ve - var. piyasadali ledelri alıp direkt takamıyorsunuz. led lerin her iki yanında körleme yapmak gerekiyor. lkesin link veremiyorum led için biraz çalışmam lazım göstergede ampullerin hepsi beyaz. renkelri takıldığı yerdeki plastikler sağlıyor Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 1 Kasım 2015 Paylaş 1 Kasım 2015 Çarlar hocam hepsi beyaz okeyy. Peki şu meşhur çin aliexpressten yer ve ışığına göre alırsam hem kendi gösterge rengi hemde leddeki renkler canlanır o zaman doğrumu hocam. Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 3 Kasım 2015 Paylaş 3 Kasım 2015 Evet 4 tane klima ısıtma kademesinde aydınlatmalar t5 dir inşallah Bu da hız devir hararet ve benzin göstergesi burdada t5 den bahsedebilir miyiz. 4 Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu 4 Kasım 2015 Paylaş 4 Kasım 2015 Selim bey yakın olsak tam yapacağım şeyleri yapıyosunuz yanınızdan ayrılmazdım :D nasıl söktünüz onu da anlatırmısınız ben de sökecem renk değişimi hatta tasarım değişimi bile yapabilirim Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 4 Kasım 2015 Paylaş 4 Kasım 2015 Eray bey ampüllerin renkleri bez kullanacağım çünki göstergenin yeşil rengini göstergelerin altındaki yeşil plaka veriyor diye biliyorum. Ben uğraşmak istemiyorum o kadar fakat ampülleri t5 led le değiştireceğim fakat ali expresten sipariş verecem. Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu 5 Kasım 2015 Paylaş 5 Kasım 2015 Eray bey ampüllerin renkleri bez kullanacağım çünki göstergenin yeşil rengini göstergelerin altındaki yeşil plaka veriyor diye biliyorum. Ben uğraşmak istemiyorum o kadar fakat ampülleri t5 led le değiştireceğim fakat ali expresten sipariş verecem. evet göstergedeki plaka yeşil yapıyor da benim sorunum şu ; o göstergeyi nasıl söktünüz acaba renk değişimi olmasa bile yanmayan 1 ampülüm var onu düzeltirim enazından Yorum bağlantısı
Misafir 5 Kasım 2015 Paylaş 5 Kasım 2015 (düzenlendi) evet göstergedeki plaka yeşil yapıyor da benim sorunum şu ; o göstergeyi nasıl söktünüz acaba renk değişimi olmasa bile yanmayan 1 ampülüm var onu düzeltirim enazından Direksiyon etrafındaki parça sökülecek,Çerçeve düğme altlarında vidalar var onlar sökülecek.Çerçeve sökülürken bence dikkatli olun.Vidaları tutan kısımlar fena halde nazik yapaıya sahip.Gösterge vidaları çerçeve sökülünce ortaya çıkıyor.Göstergenin üst köşelerinde vidaları var mümkün ise takoz yani en fazla 10cm uzunluğu olan yıldız tornavida bulunup rahatça sökülür.Dikkatlice çekin soketinide dikkatlice çıkarın.Direksiyonun ayar sıkıştırıcıyı açıp direksiyonu en alta alacaksınız.Göstergeyi yatık şekilde kenardan çıkarabilirsin. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/243080-mondeo-mk2-g%C3%B6sterge-ayd%C4%B1nlatma-modifiyesi/page-3 5 Kasım 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu 5 Kasım 2015 Paylaş 5 Kasım 2015 teşekkürler oktay abi konuyu görmüştüm ama sonradan bulamadım nedense gözümden kaçtı heralde affola :/ boş vakitte denemeye çalışcam Yorum bağlantısı
Bahri Çar 8 Kasım 2015 Paylaş 8 Kasım 2015 ben geçen hafta yaptım bu değişikliği ampulleri baya bir elektirikçi gezdikten sonra bi yerde buldum tanesi 5 tl . 4 tanesi patlaktı hepsini yeniledim düzeldi çok şükür . sökmüşken gösterge panelinede ufak rütüşlar yapmak zorunda kaldım daha önceden var olan çatlakları yapıştırıp kapattım . aydınlatma düzeldi. Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 14 Kasım 2015 Paylaş 14 Kasım 2015 Bende yukarıdaki fotoğraflarımdada gösterdiğim gibi 5 tne patlak vardı beyaz soket üzerinde takılı halde ampüller; Bahri bey tanesi 5tl o ne yaaa çok pahalı yetişemedim tühh. Altı üstü T4 gösterge ampülü en babası osram 1.5TL. Yukarıdaki gibi gösterge paneli sökün, kıvırmalı beyaz sometli aydınlatmaları çıkarın, ampüller zor çıkar ama sıkıntı değil beyler, Penseyle ampülü tutun çekin kırıldı mı kırılsın zaten patlak tı öyle değil mi? İçini tmizleyin ince uclu tornavida gibi birşeyle ya da; beyaz soketlerin iki kenar yan taraflarında küçücük karemsi metaller var hafifçi bastırın soketin iç kısımdaki ayaklar çıkıverir hemencik aha da ampül çıktııııı.... yeni T4 ampülünüzü hemen takıverin oto elektrikçilerde mevcut maliyet 2.5TL hallettim. Ayrıca klima ısıtma ayar düğmelerini de değiştirdim onlar dana küçük osram T3 1.5TL bu kadar hadi kolaygelsin... Yorum bağlantısı
Recommended Posts