Misafir 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 Su link 4k ile ilgili cok basit bilgi veriyor. Saygilarimla. http://www.chip.com.tr/haber/4k-tv-almaya-deger-mi-uhd-disk-calar_43417_5.html Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 Emmi sana oynamak için plazma şart.Bunla oynasan ne oynamasan ne?Bak hemen bozulmuş. Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 Albani enteresan bir kimlik. O toshibalari cok sever. sonra sony'leri cok begeniyordu. Millete pioneer plazmalardan sonra panasonicleri tavsiye ederek teshirleri bile kosarak aldirdiklari oldu. Gerci panasonic vt serisi plazma mukemmeldi. Yine onerdigi toshiba sv serisi farkli ozellikleri olan iyi bir modeldi. Ancak simdi modeller cok degisti. Ben hic samsung, lg tavsiye ettigini gormedim kendisinin. Bir de polemik olmustu kendisiyle. begendigim sv serisi toshibanin o zaman 3d ve usb gibi ozellikleri olmamasi nedeniyle samsung c7000 almistim ilk 3 boyutlulardan. Ve dedim ki aslinda toshiba bu kadar ovuluyor ama gorebildigim sv serilerinde cok buyuk bir fark goremedigim ve guncel ozellikleri eksik oldugu icin Samsung tercih ettim. Foruma bu sekilde yazdim. Full led tv'nin daha guzel sunulmasi gerektiginden bahsetmisken beni kendince samsung saticisi sanip abuk subuk yazinca ben de hem kendisine birkac laf saymis hem de ilk ve son defa forum yonetimine sikayet etmistim. Saygilarimla. Evren hocam, marka fanatizmi konusunda katılıyorum LG veya Samsung deyince keskinleşiyor. O dönem Panasonic plazmayı bitirdiğinden P65VT60 fiyatları uygundu olumlu yorumlar okuyunca aldım gitti. Tüplüden geçtiğim için ne olsa güzel gelecekti o da ayrı Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 (düzenlendi) Su link 4k ile ilgili cok basit bilgi veriyor. Saygilarimla. http://www.chip.com.tr/haber/4k-tv-almaya-deger-mi-uhd-disk-calar_43417_5.html Anlatım olarak uhd (pixel çözünürlük)ve 4k (video renk görüntü tabanı)olayı benim teknik anlatımımı sanki destekliyor. Pc tabanı ile tv tabanını karşılaştırarak bir analiz yapmak doğru olurmu?Ben yanlış derim. Pc işlemcisi ile tv işlemcileri ne hız olarak uyumlu nede matematik ve yapısal tabanı uyumlu. Pc ekran kartına paralel monitörünü ile tv karşılaştırması yapmak daha uygun olacaktır.Bu iki parça bir tv tabanını oluşturur. Uhd disk çıktı. Buna yazıda devam edenleride almadan edinmeden nasıl izlenecek?Sanırım bu 4k tv den daha pahalıya gelir. 4k tv ye bu uhd diskler çıkınca bağlanıp bence izlenebilir diye düşünüyorum.Yanılıyor muyum? 4k tvler smart tabanıda youtube üzerindeki 4k videlarıda sanırım rahatlıkla izletebilr. Şu an orta seviyede bir i5 pc ve kalite ekran kartı,monitör bu 4k tv den pahalıya geliyor.Bunun üzerine bu uhd 4k sistemli bir pc fiyatınıda rahatlıkla hesaplanabilir.Bunuda ayrıca unutmamak şart. 16 Ekim 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Ekim 2015 Yazar Paylaş 16 Ekim 2015 Linki okudum. Henüz erken ama bazı şartlarda işe yarıyor diyor. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 (düzenlendi) Linkteki anlatım 2013 Kasım tarihli.Atlamamak gerekiyor. 4k Notebook lakin ekran kartı işlemcisi 3d ve 4k için yazılım ile renk optimize yapılıyor.Fakat uhd olması nedeniyle sırf bu çözünürlük bile çizmciler ve aasarımcılar için fazlası ile cezbedici olacaktır.4k olmasada olur hani. http://shiftdelete.net/toshiba-satellite-radius-12-tanitildi-63697 4k renk,senkronize,falan filan olayınada bu anlatım güzel sanki. http://www.sony.com.tr/electronics/bravia 16 Ekim 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 17 Ekim 2015 Paylaş 17 Ekim 2015 (düzenlendi) 4k Tv ler kesinlikle Hd yayınlarda başarılı olamazlar. Aynı Full hd bir tv ye sd yayın nasıl çamur gibi bir görüntü oluyorsa o şekilde sıkıntılar olur. Bunu tv ye yakından değil uzak mesafeden baktığınızda anlarsınız. Ben izleyecek 100 tane 4k yayın yapan kanal biliyorum deniliyorsa elbette 4k alınmalı Şu an ülkemizde ne hikmetse sürekli gerçek 3d yayın yapan kanal bile yok varsa da ben bilmiyorum.. 3d hayatımıza gireli epey bir zaman geçmiş olmasına rağmen.Bana kalırsa 2020 yıllara doğru internet hızımızında artmasıyla , 4k filmleri taşıyacak medya organlarının da gelişmesiyle 4k yayın yapan kanal sayılarınının artmasını bekliyorum. Tabii o döneme kadar 4k kalırsa.. 17 Ekim 2015 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 17 Ekim 2015 Paylaş 17 Ekim 2015 6'dan buyuk olan bir seriyi secebilirsin ustad. Yanlis yonlendirmek istemiyorum, son seriye cok hakim degilim. 4k olup 3d olmayan modeli vardi, en uygun fiyat ondaydi ama kasasi plastik basit duruyordu. Ben mesela su an tv alacak olsam sharpin etrafinda dolanirdim. Nedense 857 serisi cok kaliteli geliyor gozume. Saygilarimla. 4 renk olayını gordukten sonra ben de çok dolaşıyorum sharp ın etrafında... Yorum bağlantısı
Misafir 17 Ekim 2015 Paylaş 17 Ekim 2015 Bu konuyu yukari cekeyim. Bu aksam Murat Yıldiz arkadasimiza bahsetmistim. Samsungun ideal modellerini yazacak ustad. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ekim 2015 Paylaş 18 Ekim 2015 Selam hafta içi konuyu iyice inceleyip sektörden uzman destek alıp emmiyide sizide aydınlatacak tavsiyede bulunacağım☺ Yorum bağlantısı
Turkay Enez 18 Ekim 2015 Paylaş 18 Ekim 2015 Sonuç itibariyle, hangi modeli alıyoruz? Vestelin 4k UHD 50" veya 55" modelleri nasıldır? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Ekim 2015 Yazar Paylaş 18 Ekim 2015 Murat beyin tasiyelerini bekliyoruz Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 18 Ekim 2015 Paylaş 18 Ekim 2015 Eskiden ne rahatmışız yeni yeni anlıyorum. Gider o günün şartlarına göre bir tv alırdık eve döner mutlu seyreder yaşayıp giderdik. Şimdi yok led yok plazma yok curve yok 4k gibi bir sürü ipe sapa gelmez saçmalıklar pazarlanıp milletin aklını katıştırmak için ellerinden galeni yapıyorlar. Şu anda 1920 1080 çözünürlükte istediğiniz bir markayı yanındada ihtiyacınıza göre smart yada 3D ilavelerine karar verin, kullanılacak yerin büyüklüğüne göre istenilen boyutta bir led tv yeterde artar bile....Ben 2 sene olmuş alalı 3 kere 3d film seyrettm film bitiminde gözlerim mahfolduğu için bir daha seyredemedim.Smart tv denilen zımbırtıyı ayda yılda bir kullanırım oda bilgisayarım kapalı ise hanım yanımda tv seyretmiyorsa. Yani alet sadece tv olarak çalışıyor başkada bir halta yaramıyor...Filmleride bilgisayara indirip usb bellek ile açıp seyrediyorum hepsi bu...Çoğunuz bu yaşlı bir halttan anlamaz efektif kullanımı beceremez diye düşünebilir ama gerçek bu:) Parada kararda sizlerin ... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ekim 2015 Paylaş 18 Ekim 2015 ufak bir araştırmayla konunun çözğmüne el attım konu başındaki iki lg cihazdan birini eledik çif çekirdek olmasından ötürü ve kalan lg cihaza rakip ararken birde baktıkki onun fiyatına yakın olan ama lg cihazın bir üst sekmentindeki cihaza eşdeğer olan bu samsungda karar kıldık cihazlar arasında fark akıllı kumanda lg satabilmek için bu tür ataklar yapıyor ve paket içine koyuyor ama samsung koymuyor ama artık bunu bir apk ile bile telefondan yapılabiliyor o yüzden buna takılmamak gerek ama asıl farka gelirsek koreli iki büyük panel üreticisi olan samsung kristal bir panel kullanırken lg ıps panelde ısrar ediyor arasındaki fark ise seyir keyfinde ortaya çıkıyor ıps panel hem mat bir görüntü verirken detaylarda oldukça kayboluyor ama kıristal panelde hem görüntü çok etkileyici hemde detaylar mümkün olduğu ölçüde yüksek amaç seyir keyfiyse benim dosta tarafsız tafsiyem kıristal panelli olan samsungun bu modeli olur şimdilik bu kadar üstüne konuşmaya devam edelim emmi[emoji1] Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 18 Ekim 2015 Paylaş 18 Ekim 2015 Sony lg panel kullanıyor ve aynı lg gibi mat bir görüntü vermektedir. Samsung daha parlak daha canlıdır doğru ama uzun süreli seyirlerde benim gözümü yorduğu için samsung niyetlenmeme rağmen lg aldım. İlk bakışta cazip geliyor ama sonradan o parlaklık ve canlılık yoruyor. Aynı şekilde mönitor bakarkende mat ips panel lg kullanan 27" asus monitörü aldım. Bir önceki samsung a nazaran daha rahat ettim. Zevk meselesi... Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 18 Ekim 2015 Paylaş 18 Ekim 2015 IPS'i bukadar kotulemeyin. Bu ur panellerin de kendine gore artilari var. Ornegin evdeki TV genis acilardan seyredilecekse - 45 derece kadar, IPS alinmali. Eger genis acidan seyrledilip VA panelli tv alinirsa hayal kirikligi olur. Evdeki herkes tv'yi tam karsidan seyretmek zorunda olacak. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ekim 2015 Paylaş 18 Ekim 2015 IPS'i bukadar kotulemeyin. Bu ur panellerin de kendine gore artilari var. Ornegin evdeki TV genis acilardan seyredilecekse - 45 derece kadar, IPS alinmali. Eger genis acidan seyrledilip VA panelli tv alinirsa hayal kirikligi olur. Evdeki herkes tv'yi tam karsidan seyretmek zorunda olacak.IPS i kötülemiyoruz bir artısınıda ben dile getireyim o zaman neden lg nin ıps samsungun kıristal panel kullandığınıda biraz açıklar ticarette basit bir prensip vardır ucuza mal ettiğiniz her parça rekabette elinizi güçlendirir buda aynı fiyata ürün paketine akıllı kumandayı nasıl dahil ettiğinin açıklaması niteliğine geliyor.Sony lg panel kullanıyor ve aynı lg gibi mat bir görüntü vermektedir. Samsung daha parlak daha canlıdır doğru ama uzun süreli seyirlerde benim gözümü yorduğu için samsung niyetlenmeme rağmen lg aldım. İlk bakışta cazip geliyor ama sonradan o parlaklık ve canlılık yoruyor. Aynı şekilde mönitor bakarkende mat ips panel lg kullanan 27" asus monitörü aldım. Bir önceki samsung a nazaran daha rahat ettim. Zevk meselesi...Sizede katılıyorum ama bir yere kadar oda sadece iki firmanında ıps paneli kullandığı konusunda ama kullandıkları panelin kalitesi konusunda katılmam mümkün değil zira ne demek istediğimi ıps panelli lg ve sony tvlerde yan yana aynı görüntüyü izleme şansı bulursanız anlarsınız işim gereği ben bu şansı hergün buluyorumda o yüzden söyledim☺ Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ekim 2015 Paylaş 18 Ekim 2015 (düzenlendi) Sony lg panel mi kullaniyor artik? Samsung kullanirdi eskiden. Samsung siyah basarimindan memnunum ama açılı seyretme konusunda evet basarili olamiyor. Saygilarimla. 18 Ekim 2015 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ekim 2015 Paylaş 18 Ekim 2015 Sony lg panel mi kullaniyor artik? Samsung kullanirdi eskiden. Samsung siyah basarimindan memnunum ama açılı seyretme konusunda evet basarili olamiyor. Saygilarimla. Hayır lg panel kullanmıyor ama ıps paneli tek kullanan ve üretende lg değil☺ Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ekim 2015 Paylaş 18 Ekim 2015 Ben spva panellerde kaldim, bilgilerim guncellenmemis. 5 senelik samsung c7000 piril piril masallah. Zaten kapaliyken bile ekran simsiyah. Siyah zaten led, lcd tv'lerin en zor verdikleri renk. Samsung bu parlak ekranlarla sorunu 5 senedir asti. Samsung'ta siyah sorunu kullanicilar tarafindan pek dile getirilmez. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Ekim 2015 Yazar Paylaş 18 Ekim 2015 Dar açıyla izliyorum. Peki ışığa hangisi duyarlı. Evdeki vesteli perde çekmeden izleyebiliyorum. Hangisi daha çok ayna yapar. Konumu gereği hem karşıdan hem yandan ışık alacak tv. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ekim 2015 Paylaş 18 Ekim 2015 Dar açıyla izliyorum. Peki ışığa hangisi duyarlı. Evdeki vesteli perde çekmeden izleyebiliyorum. Hangisi daha çok ayna yapar. Konumu gereği hem karşıdan hem yandan ışık alacak tv. Samsung Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Ekim 2015 Yazar Paylaş 18 Ekim 2015 SamsungSamsung mu almalıyım. Yoksa samsung mu daha çok ayna yapar ? Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ekim 2015 Paylaş 18 Ekim 2015 Samsung mu almalıyım. Yoksa samsung mu daha çok ayna yapar ?Samsung ıps panelli lgye göre doğru yere konumlandırmazsanız daha çok ayna yapar ama doğru yeri bulursanız keyfinize diyecek söz bulunmaz☺ Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Ekim 2015 Yazar Paylaş 18 Ekim 2015 Yer yanlış. Lg alacaz o zaman. Ve 6807 mantıklı görünüyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts