İçeriğe Yönlendir

205/55 R16 Dört Mevsim Lastik Önerisi


Aytaç Tan

Recommended Posts

Kemal Arslan

Adedi 180 Tl 'ye takma dahil aldım Goodyear EG Performance. Kışlıkları taktırdım. Aracımdaki Contilerin arkada takılı olanları düzensiz aşınmıştı. Önümüzdeki sene yazın mecbur lastik alacaktım. Fiyatlar artmadan alıp depoya koydum. Öndeki Contiler ile 6 tane lastiğim yazlık lastiğim oldu. Yaza 2 Contiyi arkaya, 2 goodyear 'ı öne takıcam. Arka rotlar 1 cm kaydığı için contler dışa doğru tıraşlanmış gibi düzensiz ve aşırı aşınmışlar. Ben farkedip rota girdiğimde lastiğe olan olmuştu. Herhangi bir belirtisi de yoktu üstelik araçta. Umarım yine aynı şeyi yaşamam. 1 cm sapma bu kadar yer mi astiği ? Contiler 2013 üretimiydi ve daha 15000 km yapmamışlardı bile.  Başka bir problem var ise kışlıkları da harcamadan baktırayım. 

 

Bu arada araç belirti vermediği halde arka rotlara ayar yapılması gerektiğini nasıl anlarım ? Tekrar yaşamamak için bilgim olması lazım. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Adedi 180 Tl 'ye takma dahil aldım Goodyear EG Performance. Kışlıkları taktırdım. Aracımdaki Contilerin arkada takılı olanları düzensiz aşınmıştı. Önümüzdeki sene yazın mecbur lastik alacaktım. Fiyatlar artmadan alıp depoya koydum. Öndeki Contiler ile 6 tane lastiğim yazlık lastiğim oldu. Yaza 2 Contiyi arkaya, 2 goodyear 'ı öne takıcam. Arka rotlar 1 cm kaydığı için contler dışa doğru tıraşlanmış gibi düzensiz ve aşırı aşınmışlar. Ben farkedip rota girdiğimde lastiğe olan olmuştu. Herhangi bir belirtisi de yoktu üstelik araçta. Umarım yine aynı şeyi yaşamam. 1 cm sapma bu kadar yer mi astiği ? Contiler 2013 üretimiydi ve daha 15000 km yapmamışlardı bile. Başka bir problem var ise kışlıkları da harcamadan baktırayım.

Bu arada araç belirti vermediği halde arka rotlara ayar yapılması gerektiğini nasıl anlarım ? Tekrar yaşamamak için bilgim olması lazım.

Her yıl düzenli olarak rot ayarlarını kontrol ettireceksiniz yoksa yeni lastiklerde mefta olur malum ülkemizin güzel yolları geçmiş olsun.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...