Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Çemenli,Kıymalı ve Yumurtalı ürünümüzü ilgili konuda bulabilirsin.Dur bende bakayım Virüs gibi yayılıyor bu işler vallahi Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Abi,iyi fikir ama kendime güvenemiyorum işte,her akşam götürürüm Batmamak için üç gün yeter mi ? üçüncü günden sonra yavaş yavaş iflas bayrağı çekilir değil mi Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Batmamak için üç gün yeter mi ? üçüncü günden sonra yavaş yavaş iflas bayrağı çekilir değil mi Maksimum 10 gün'de eritiriz Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Hakkını verelim abi o zaman Bu saatte de olmaz ki kardeşim Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Bu saatte de olmaz ki kardeşim Çok karmaşık duygular içinde gördüm abi seni Yorum bağlantısı
Emrah Altun 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Pastırmanın zararlı olabileceğine ihtimal dahi vermiyorum. Beyaz et lobisinin işi bunlar. Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Her şey bitti pastırma ve sucuk mu kaldı . Dış mihrakların oyunu bunlar. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Çok karmaşık duygular içinde gördüm abi seni Oradan öylemi görünüyor Sabahdan beri ki muhabbete baksana sağlam durmak nasıl olur ki kardeşim Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Gida muhendisi degilim. Bu yuzden yazdiklarim bilimsel degil. Oncelikle 2-3 ay ince bir yasa cikti. Neydi bu yasa kasap sucugu yani acik sucuk satilmayacak. marketteki paketlenmis sucuk satilacak. Peki. Marketteki sucukun farki ne steril. Ama bir problem var, market urunlerinin hemen hepsi uzun omurlu gidadir. Yani koruyucu madde icerir. peki avrupa'da bu arastirmayi yapan hangi urunu incelemistir? Muhtemelen markette satilan uzun omurlu urunlerdir. Simdi sucugun ana maddesi ne? Kiyma. Kansorejen mi? Degil. Tuz, karabiber, sarimsak, kimyon, pul biber?kansorejen mi? Degil. Peki bunlar birlestiginde kansorejen hale mi geliyor aciklama yok?Muhtemelen kansorejen olmaz?peki kanser yapan ne? Koruyucu madde. Koruyucu maddeyi kim koyuyor? Endustriyel entegre tesis? Hepsi mi? Degildir belki ama su anda ev sucugu bile kansorejen diye isaret edilirken merdiven alti sucuk ile en koroyuculusundan sucuk arasinda fark kalmadi. Bilimsel bir aciklama yapulmazsa herkes farkli dusunecek dogal. Pastirma bence bubgruba girmez. Zaten kurutulmus et. Dogal yontemle geleneksel yapilani yuzyillardir et saklama metodu. Sosis ve salam atil etleri, akcigerleri degerlendirmek icin ek lezzet katicilarla tatlandirilan tuketim urunleri. Onlarin icindeki tuz bile lezzet katici. Avrupa'nin bazi urunleri yasaklarken, sasirtici sekilde sekeri purmuzle yakilip onumuze gelen tatlilari zararli gormemesi mesela cok sasirtici. Bu haliyle Fransiz tatlilari mesela cok riskli. Direk atesle yakilan seker onumzue geliyor. Biz de ise kazandibi, firin sutlaci bu sekilde ustunu yakarak sunanlar var iste bu tehlikeli. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Kayseri yada Afyonlular alınmasın ama bu işleri başka illerde olup da çok daha iyi yapanlar var. Sucuktan çok iyi anlayan bir abimiz şimdiye kadar boşuna Kayseriden sucuk getirtiyormuşum verdiğim paraya yazık bu kadar lezzetlisini ve kalitelisini alamıyorum artık almam demişti.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Kayseri yada Afyonlular alınmasın ama bu işleri başka illerde olup da çok daha iyi yapanlar var. Sucuktan çok iyi anlayan bir abimiz şimdiye kadar boşuna Kayseriden sucuk getirtiyormuşum verdiğim paraya yazık bu kadar lezzetlisini ve kalitelisini alamıyorum artık almam demişti.. O yerine göre değişiyor,her memlekette illaki o yörenin neyi meşhur ise,en iyisi yapılacak diye bir kural yok. Esas amaç bu gıdaların hangi ille anılıyor olmasıdır. Yorum bağlantısı
Behram Doygun 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Kayseriden öyle her sucuk alınmaz Kayseri halkının bildiği belli başlı markalar vardır onlar dışına çıkmazlar. [emoji3] ben mesela istanbulda marketten hayattan sucuk yada pastırma aldırmam. Pastırma Kayseriye gittiğimizde alırız akrabalar yaptığı için. Sucuk içinse bir yerimiz var ve oradan alırız. [emoji41][emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Kayseriden öyle her sucuk alınmaz Kayseri halkının bildiği belli başlı markalar vardır onlar dışına çıkmazlar. [emoji3] ben mesela istanbulda marketten hayattan sucuk yada pastırma aldırmam. Pastırma Kayseriye gittiğimizde alırız akrabalar yaptığı için. Sucuk içinse bir yerimiz var ve oradan alırız. [emoji41][emoji16] Evet.. mesela bazen bakıyorum adam Kayseri ye gidiyor oradan Tüm Türkiye de satışı olan hemen her markette bulunan baş harfi Ş son harfi U ile biten markanın sucuğunu alıp geliyor Ne yaptın diyorum Kayseri den sucuk aldım diyor.. Ya bi git Yorum bağlantısı
Behram Doygun 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Evet.. mesela bazen bakıyorum adam Kayseri ye gidiyor oradan Tüm Türkiye de satışı olan hemen her markette bulunan baş harfi Ş son harfi U ile biten markanın sucuğunu alıp geliyor Ne yaptın diyorum Kayseri den sucuk aldım diyor.. Ya bi git Aynen sonuna kadar katılıyorum. Kayseride yoldan birini çevirse sorsa ne alsam sucuk pastırma diye kolundan tutar sokarlar pastırmacılar çarşısına tak tak gösterirler alınacak dükkanları. Mesela benim aldığım ve İstanbulada getirtdiğim markanın Kayseride belli yerlerde satış nokataları var ve kesinlikle aracı veya markası başka olan dükkanlara sucuk satmıyorlar vizyonları gereği. [emoji4] 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Yalanlama gelmiş; http://hayat.sozcu.com.tr/nobelli-yalanlama-sosis-sucuk-oldurmuyor-79381/ Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 mesajım burada dursun, akşama da fotoğraf atıcam buraya o, Dünya Sağlık Örgütü denen kişiler bizim sucuk ve pastırmamıza dil uzatacaklarına önce ne olduğu belli bile olmayan, kendilerinin ayıla bayıla yedikleri salam ve sosisi yasaklasınlar. ha şöyle de bir gerçek var ki, marketlerde satılan 2-3 liralık sucuğa da kimse itibar etmesin. ayrıca üzerinde yazan %100 dana veya %100 piliç ibareleri de muamma. tamam %100 dana ama dananın neresi. bunu da iyi analiz etmek gözden kaçırmamak lazım. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Yalanlama gelmiş; http://hayat.sozcu.com.tr/nobelli-yalanlama-sosis-sucuk-oldurmuyor-79381/ Cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar. Bu çamuru atan inşallah gelir Kayseriye o zaman görür çarpılmayı Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Yıllar önce Terayağını yasakladılar sonra faydalıymış dediler.Sıra bunlara geldi. Sadece şuna katılırım gerçekten sağlığa zararı olan karışım et ürünleri için doğruluğu vardır. Yorum bağlantısı
Murat Dere 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Kesinlikle çamur atmışlar,kimse Pastırmamıza ve Sucuğumuza dil uzatamaz. Bu kıskançlıktan başka bir şey değildir. Dil uzatırım, bal gibi hem de. Onunla da kalmaz diş de atarım. Hatta ısırır, kopartırım. Çiğner, yutarım, arkama bakmam bile... Gida muhendisi degilim. Bu yuzden yazdiklarim bilimsel degil. Oncelikle 2-3 ay ince bir yasa cikti. Neydi bu yasa kasap sucugu yani acik sucuk satilmayacak. marketteki paketlenmis sucuk satilacak. Peki. Marketteki sucukun farki ne steril. Ama bir problem var, market urunlerinin hemen hepsi uzun omurlu gidadir. Yani koruyucu madde icerir. peki avrupa'da bu arastirmayi yapan hangi urunu incelemistir? Muhtemelen markette satilan uzun omurlu urunlerdir. Simdi sucugun ana maddesi ne? Kiyma. Kansorejen mi? Degil. Tuz, karabiber, sarimsak, kimyon, pul biber?kansorejen mi? Degil. Peki bunlar birlestiginde kansorejen hale mi geliyor aciklama yok?Muhtemelen kansorejen olmaz?peki kanser yapan ne? Koruyucu madde. Koruyucu maddeyi kim koyuyor? Endustriyel entegre tesis? Hepsi mi? Degildir belki ama su anda ev sucugu bile kansorejen diye isaret edilirken merdiven alti sucuk ile en koroyuculusundan sucuk arasinda fark kalmadi. Bilimsel bir aciklama yapulmazsa herkes farkli dusunecek dogal. Pastirma bence bubgruba girmez. Zaten kurutulmus et. Dogal yontemle geleneksel yapilani yuzyillardir et saklama metodu. Sosis ve salam atil etleri, akcigerleri degerlendirmek icin ek lezzet katicilarla tatlandirilan tuketim urunleri. Onlarin icindeki tuz bile lezzet katici. Avrupa'nin bazi urunleri yasaklarken, sasirtici sekilde sekeri purmuzle yakilip onumuze gelen tatlilari zararli gormemesi mesela cok sasirtici. Bu haliyle Fransiz tatlilari mesela cok riskli. Direk atesle yakilan seker onumzue geliyor. Biz de ise kazandibi, firin sutlaci bu sekilde ustunu yakarak sunanlar var iste bu tehlikeli. Saygilarimla. En datlusu da onlar be Evren'im. Özellikle isterim; "En yanık olanını verir misiniz?"... "O değil, bi arkadaki, teşekkürler..." 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Dil uzatırım, bal gibi hem de. Onunla da kalmaz diş de atarım. Hatta ısırır, kopartırım. Çiğner, yutarım, arkama bakmam bile... O zaman inşallah çıkmaz diyeyim Yorum bağlantısı
Koray Demir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Atam Oğuz dan beri pastırma ve kuru et tüketiriz doğal olanın hiçbir zararı yoktur var diyen de kimyasalını yemiştir. Salam sucuk sosis sonradan icat olan katkılı yapay şeyler. Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Aldığınız ürünün içindekiler kısmına bakın e250 yada sodyum nitrit varsa kanserojendir. İnsan vucuduna zararını bilimsel olarak kanıtlanmış. Katkısız kendi yaptığınız sucuğa pastırmaya kimse laf atmıyor. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 hepsi yalan bu açıklamaların kasaplar olarak bu açıklamaları kınıyoruz Yorum bağlantısı
Recommended Posts