İçeriğe Yönlendir

Sucuk,pastırma Kanser Yapıyor.. Açıklamasına Esnaftan Tepki!


Misafir

Recommended Posts

Emre Öğüt

Yurtdışında hayvanların kesimi bile düzgün değil hayvanları şokla öldürüyorlar kanını akıtmadan canını alıyorlar ondan sonra kullandıkları etten tabi hayır gelmez [emoji851][emoji1][emoji848]

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Konu yetim kaldı, King yok,Emmi yok ,sağlıklı yaşamaya karar verdiler zahir.

Kanser olaylarının arttığı şüphe götürür. Hele ülkemizde, istatistiğin sınıfı saymak sayıldığı ahvalde. Sadece teşhis artıyor.Evvelden ,karnı ağırdı,öldü,kan kustu öldü,başı ağırdı,öldü denirdi şimdi nedeni belli oluyor,sağlık hizmetlerine ulaşmak kolaylaştı.Bunun en iyi ispatı da yaşam sürelerinin uzaması.

Doğal beslenmek tabi ki çok güzel ancak dünya nufusunu böyle beslemek imkansız. Şimdikilerin bilmesine imkan yok, örneğin size sıradan gelen "Tavuk" eskiden kıt ve kıymetliydi,pahalıydı da, ha deyince bulunmazdı.ayda, hafta da bir pişerdi. İnsan vücudu Allah'ın yarattığı muhteşem bir canlı,her şeye ayak uydurup tedbirini alır.Tıb da ilerliyor. Bunları derken yine de yediğimize içtiğimize dikkat edelim tabi. Siz dediğimi yapın, yaptığımı yapmayın,

Hakan, bu konudan sonra pastırmalı pideyi götürdüm ama ölçüyü kaçırdım, şimdi su içe ,içe davul oldum. Alacağın olsun, sana duble yedirmez isem :)

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Misafir

Hakan, bu konudan sonra pastırmalı pideyi götürdüm ama ölçüyü kaçırdım, şimdi su içe ,içe davul oldum. Alacağın olsun, sana duble yedirmez isem :)

Ohhh yarasın abi,hem de 1,5 götürürüm susuz  :dribble:

Yorum bağlantısı
Murat Dere

O zaman inşallah çıkmaz diyeyim  :crazy:

 

Sen getir onları bir ezeyim ben, çıkartırken sesini dinletirim sana. :crazy:

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Marketler'de haller'de adamlar 3 tl'ye sucuk , sosis , salam satiyor şimdi'de kalkıp tepkimi gösteriyorlar :)

Doktorlar'da şaşırdı kardeşim onu yeme bunu yeme ne yiyek yav :) :)

Prof Dr Canan hanım bile, Yanlış bilgiden ötürü 15 gün boyunca görevinden men edildi, uzaklaştırıldı. Biz kime güvenelim kardeşim söyleyin bize :)

Ot yiyecez kardeş,  kafa çalışmayabilir, fakat.  :crazy:

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Sosisin ne kadar sağlıklı olduğunu anlamak için nasıl yapıldığını düşünmek yetiyor kanaatimce. 

 

Neslimizin bize emaneti olan pastırma ve sucuğun  katkısız olanları mis gibidir. Evde yapma imkanı olanlar zaten yapıyor. Şahsen zararlı olduğuna üretim aşamalarını düşünerek inanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

hemen hemen her kurban bayramında;

memleketim olan kayseri'de, bizzat amcamın hazırladığı, kurban etini et çekme makinesinde kendisinin çektiği, baharatını kendisinin aldığı, bağırsağını kendisinin ıslatarak harcını kendisinin doldurduğu sucukları tüketiriz. :mangal:

şimdi o örgüt gelsin benim sucuğumu yesin. :p

 

bayramdan sonra bir hafta geçti bizim sucuklar böyle kurudu, sebebini çözemedik gerçi ama sağlıklı olduğuna ve lezzetine diyecek yok. ;)

 

zYMnJD.jpg

 

 

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

esnafa göre ne var kardeşim. esnaf maalesef ülkemizde sadece kazandığı paraya bakıyor. aslında gerçek esnaf böyle olmamalı ayrı bir konu. ancak konuda belki eksik anlatılan bir konu var. sucuk imalatında kullanılan bazı eklentiler vücutta nitrozamin bileşikleri haline dönüşüyorlar ve gıda kodeksimizde ve uluslar arası kodeks alimentarusta bu eklentilerin azami katılabilecek değerleri belli. yani bu değerler aşılmadığı müddetçe sucuk ve benzeri ürünlerde tüketildiği zaman nitrozamin oluşturan katkıların eklenmesinden doğacak her hangi bir sakınca yok. daha doğrusu olacaksa bile ortalama bir insanın ömrü bu durumdan olumsuz etkilenmesi için süre olarak yeterli değil. buraya kadar sıkıntı yok. ancak bu katkılar maalesef imalatçılar tarafından olması gereken miktarlardan daha yüksek seviyelerde kullanıldığında gerçekten vücutta fazladan oluşan nitrozamin bileşiklerinin vücuttan uzaklaştırılması güçleşiyor ve metabolizmanızda kalan nitrozaminler gerçekten karsinojenik yani kanser başlatıcı özellikte bir kimyasaldır. bu durumda gereğinden fazla dozda katkı eklenmiş bir sucuk zamanla kanser başlatır demek yanlış mıdır? hayır sonuna kadar doğru.

 

şimdi doğru dile getiriliyor diye hekimler mi suçlu oluyor? yoksa o katkı maddelerini gereğinden fazla ekleyen sözüm ona esnaf mı suçlu oluyor? yada bu kontrolleri esnaftan duyduğu korkusu vatandaşın sağlığından ağır bastığı için tam anlamıyla denetleyemeyen sistem mi suçlu?

 

usandım ben artık bu esnaf madur ediliyor edebiyatlarından. ne esnafmış be arkadaş. afedersiniz ağ....z..za etseler esnaf aç mı kalsın, ölsün mü diye ses çıkaramayacağız neredeyse. esnaf yaşasın, vatandaş ölsün. sonra esnaflar bir birlerini öldürsünler. mesele toptan hallolsun.

 

gerçek, edebiyle usturubuyla imalat yapan, düzgün mal alıp düzgün satan esnaflara elbet diyecek bir şey yok. genellemeye varma hatasına düşmek istemiyorum. ancak esnafların yeniçeri edalarına da dayanamadığımı belirtmek istiyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Sirkeci

Hem pastırmada hemde sucukta kullanılan nitrit ve nitrat sebebiyle bu ürünler sağlığa zararlı duruma geliyor. Evde 2 ayda kuruttuğumuz pastırma ile endüstriyel olarak 1 haftada üretilen pastırma arasında teknoloji açısından dağlar kadar fark var. Bir gıda müh. olarak üzülerek söylüyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

hemen hemen her kurban bayramında;

memleketim olan kayseri'de, bizzat amcamın hazırladığı, kurban etini et çekme makinesinde kendisinin çektiği, baharatını kendisinin aldığı, bağırsağını kendisinin ıslatarak harcını kendisinin doldurduğu sucukları tüketiriz. :mangal:

şimdi o örgüt gelsin benim sucuğumu yesin. :p

 

bayramdan sonra bir hafta geçti bizim sucuklar böyle kurudu, sebebini çözemedik gerçi ama sağlıklı olduğuna ve lezzetine diyecek yok. ;)

 

 

 

Sucuğun bu şekilde olması zaten onun doğal olduğunun göstergesidir. İçinde katkı ve koruyucu olmayan sucuklar bir süre sonra şekil değiştirebilirler. Keserken dilimler dağılabilir.. Ayrıca dış yüzeyi renk değiştirebilir. Bu ılık bir su ile silinerek temizlenebilir. Bu sucuğun doğal olduğunun işaretidir..

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

hemen hemen her kurban bayramında;

memleketim olan kayseri'de, bizzat amcamın hazırladığı, kurban etini et çekme makinesinde kendisinin çektiği, baharatını kendisinin aldığı, bağırsağını kendisinin ıslatarak harcını kendisinin doldurduğu sucukları tüketiriz. :mangal:

şimdi o örgüt gelsin benim sucuğumu yesin. :p

 

bayramdan sonra bir hafta geçti bizim sucuklar böyle kurudu, sebebini çözemedik gerçi ama sağlıklı olduğuna ve lezzetine diyecek yok. ;)

 

Konuyu açtığım iyi oldu,Kayserililer bir bir ortaya çıkıyor  :bravo:

Sucukta fena duruyor  :dribble:

Yorum bağlantısı
Behram Doygun

Yav sorsaydın söylerdik niye can damarımızdan vuruyorsun bizi sucukla pastırmayla. [emoji12]

Yorum bağlantısı
Misafir

Yav sorsaydın söylerdik niye can damarımızdan vuruyorsun bizi sucukla pastırmayla. [emoji12]

Bir dahakine Mantı ile geliyorum  :D

Yorum bağlantısı
Behram Doygun

Bol sarımsaklı ekstra sumaklı olsun benimki. [emoji41]

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Bir dahakine Mantı ile geliyorum  :D

 

Bana uğradığın da ,mantı benden. Hanım Kayserili 

Bunu bilen havacı arkadaşlarımız Kayseri hava alanın da(sanal) benim için büfede yapmışlar.

25Om1v.png

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

 

Bana uğradığın da ,mantı benden. Hanım Kayserili 

Bunu bilen havacı arkadaşlarımız Kayseri hava alanın da(sanal) benim için büfede yapmışlar.

 

Teşekkür ediyorum abi  :flowers:

Vay vay sanal Foto harika olmuş  :D  :D

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Nooluyo burda?

Halt etmişler acet yememiş boş lakırdı yapmışlar. Al işte canım çekti. Bi ocakbaşı yapıp geleyim

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

gençler sakin olun. ben 2005 te bağırsak kanseri oldum. en büyük nedeni şunlar:

1- hareketsiz hayat otomobil

2- şekerli gıdalar ve kola vs nektarlar

3- mangal

4- sucuk salam sosis katkılı etler

5- stres

6- az sebze tüketimi

7- kilo

bunlara dikkat edin. bu olay zaten belli. sadece basına yansıdı.

bekara karı boşamak kolaydır... atın ölümü arpadan olsun gibi espri yapmayın. işin rengi hasta olunca öyle değişiyor ki tarif edilemez.

Marketler'de haller'de adamlar 3 tl'ye sucuk , sosis , salam satiyor şimdi'de kalkıp tepkimi gösteriyorlar :)

Doktorlar'da şaşırdı kardeşim onu yeme bunu yeme ne yiyek yav :) :)

Prof Dr Canan hanım bile, Yanlış bilgiden ötürü 15 gün boyunca görevinden men edildi, uzaklaştırıldı. Biz kime güvenelim kardeşim söyleyin bize :)

görevinden men edilmedi. ilaç sektörü karşı durdu ondan.

Gida muhendisi degilim. Bu yuzden yazdiklarim bilimsel degil.

Oncelikle 2-3 ay ince bir yasa cikti. Neydi bu yasa kasap sucugu yani acik sucuk satilmayacak. marketteki paketlenmis sucuk satilacak. Peki. Marketteki sucukun farki ne steril. Ama bir problem var, market urunlerinin hemen hepsi uzun omurlu gidadir. Yani koruyucu madde icerir. peki avrupa'da bu arastirmayi yapan hangi urunu incelemistir? Muhtemelen markette satilan uzun omurlu urunlerdir. Simdi sucugun ana maddesi ne? Kiyma. Kansorejen mi? Degil. Tuz, karabiber, sarimsak, kimyon, pul biber?kansorejen mi? Degil. Peki bunlar birlestiginde kansorejen hale mi geliyor aciklama yok?Muhtemelen kansorejen olmaz?peki kanser yapan ne? Koruyucu madde. Koruyucu maddeyi kim koyuyor? Endustriyel entegre tesis? Hepsi mi? Degildir belki ama su anda ev sucugu bile kansorejen diye isaret edilirken merdiven alti sucuk ile en koroyuculusundan sucuk arasinda fark kalmadi. Bilimsel bir aciklama yapulmazsa herkes farkli dusunecek dogal.

Pastirma bence bubgruba girmez. Zaten kurutulmus et. Dogal yontemle geleneksel yapilani yuzyillardir et saklama metodu. Sosis ve salam atil etleri, akcigerleri degerlendirmek icin ek lezzet katicilarla tatlandirilan tuketim urunleri. Onlarin icindeki tuz bile lezzet katici.

Saygilarimla.

doğal maddeler de kanser yapar. doğal madde kanser yapmaz diye birşey yok. ayrıca tuz da yapar. bkz japonya mide kanserleri oranı. taze olmayan herşeyde kimyasal değişimler olur. öte yandan evet pastırma bu grubun en masumudur. çemen kanserojendir. o kısmını yemeyin yeter.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Şahın nasıda reklam etmıs kendını abı soleyım arkadasa yollasın bıze reklam ucretı kadar Basdırma  :biggrin:

Yorum bağlantısı

Şahın nasıda reklam etmıs kendını abı soleyım arkadasa yollasın bıze reklam ucretı kadar Basdırma  :biggrin:

Derhal söyle  :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...