Osman Bilgin 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Ya şimdi kısmen doğru olabilir. Salam, sosis vb gibi ürünler çok zararlı..Ancak sucuk fermente ise zararlı olduğunu düşünmüyorum. Pastırma zaten fermente bir ürün. Ben sucuk alırken mutlaka fermente olmasına dikkat ediyorum. 3 lira fazla veririm ama ısıl işlem görmüş olanı almam. gimdes sretifikalı sucuklarda öyle bildiğim kadarı ile, onları istersen inceleye bilirsin, mesela ankara firması olan; aluçdağı sucuk.. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Zincir mağazalarda satılan kangalı 4 tl olan sucuklardan kanser olan adam mutant olmadığına şükretsin. Katılıyorum, açık kedi maması 5 tl iken, sosisin kg su 4 tl idi. Kediye mi sosis versem ben mi daha pahalı kedi maması yesem bilememiştim 4 Yorum bağlantısı
Uğur Köker 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 maalesef doğru arkadaşlar,salam sosis sucuğun kanser yaptığı yıllardır araştırılan bir konu ve nihayet bilimsel olarak bunu ispatlandı ve açıklandı.toplum olarak şu mantıktan uzaklaşmamız lazım;kardeşim madem kanser yapıyor filanca yıllardır yiyor neden birşey olmuyor veya hasan efendi yıllardır günde 3 paket sigara içer ama kanser olmadı...kanser sadece bir etkenden olan birşey değil;çevre koşulları,bünye,beslenme,cinsiyet,ırk,genetik...gibi onlarca faktörün bir araya gelmesiyle oluşan bir hastalık.salam sucuk sosis gibi işlenmiş et ürünlerininin de kanseri hızlandırdığı artık bilimsel olarak ispatlandı. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Her hafta sonu kahvaltı keyfimdir. Bizim Türk milletini bu tür iddialarla engelleyemezler Ayrıca bu devirde hangi gıdada kanserojen madde yok ki. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Sucuk ve pastırmaya gelene kadar ohoo neler neler yemiyoruz ki, ancak salam ve sosis için bende katılıyorum yemeyin yemeyin Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Bundan dolayıdır ki Pastırma ve Sucuklarınızı bilindik yerlerden alın.hatta imkanınız var ise Kayseri'den sipariş verin. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Sucuk için birde Afyon var Aynen bu iki ilimizden sipariş vermek mantıklı. Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Ben içeriklerine baktım burda bahsi geçen madde sodyum nitrit koruyucu olarak geçiyor gıda kodu ise e250 bugün üzerinde fermante yazan sucuğun içindekiler bölümünde geçiyor bu madde satan adam tabiki yok diyecek. Hiç yemeyin demiyorum ama en azından icerigine bakıp alın ve az tüketmeye çalışın. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Kanser tedavi edilemeyen bir hastalık değildir, önce tedavisini tüm insanlığa sunsunlar ondan sonra yemekleri araştırmaya geçsinler. Öncelikle trilyon dolarları bulan onkolojik ilaç ticaretinden vazgeçsinler. NOT: işkembeden konuşmuyorum, babam taşlı yüzük hücreli karsinom tipindeki mide kanseri ile 25 ay mücadele etmiş, sadece alternatif tıp yöntemleri ile mide kanserinden kurtulmuştur. Daha çok yazarımda neyse. 3 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Salam,sosis bizim kültürümüz de yok. Dış mihraklı. Endüstriyel olanlar içine katılan, doğal olmayan kimyasallardan dolayı bence de tehlikeli ama kimyasal katkısı olmayan ürün mü kaldı.Sucuk ve Pastırma doğal üretilirse bence sakıncalı değil. Ne var ki için de , Baharat, özellikle de sarmısak,tuz, zaten ülkemizde Et anlamsız pahalı olduğundan, gerçek ürünler de pahalı,anca nefis köreltiyor halkımız veya tehlikeli olan ucuzuna kaçıyor.(Et politakısı için siyasilerimizin kulakları çınlar inşallah.) Ben şarküteriye bayılırım, bir alış veriş de kaybolursam bulunacağım yer belli, kesin şarküteri reyonunun oralardayım. Hakan,Açalım bir şarküteri,satamazsak yeriz evvelden bulamıyorduk,şimdi yiyemiyoruz bakmak da yasak değil ya. 4 Yorum bağlantısı
Serkan Erden 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 paraya kıyıp adam gibi markaların ürünlerini alırsak sıkıntı olmaz. tabiki tüketim dozunu kaçırmamak kaydıyla. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Salam,sosis bizim kültürümüz de yok. Dış mihraklı. Endüstriyel olanlar içine katılan, doğal olmayan kimyasallardan dolayı bence de tehlikeli ama kimyasal katkısı olmayan ürün mü kaldı.Sucuk ve Pastırma doğal üretilirse bence sakıncalı değil. Ne var ki için de , Baharat, özellikle de sarmısak,tuz, zaten ülkemizde Et anlamsız pahalı olduğundan, gerçek ürünler de pahalı,anca nefis köreltiyor halkımız veya tehlikeli olan ucuzuna kaçıyor.(Et politakısı için siyasilerimizin kulakları çınlar inşallah.) Ben şarküteriye bayılırım, bir alış veriş de kaybolursam bulunacağım yer belli, kesin şarküteri reyonunun oralardayım. Hakan,Açalım bir şarküteri,satamazsak yeriz evvelden bulamıyorduk,şimdi yiyemiyoruz bakmak da yasak değil ya. Abi,iyi fikir ama kendime güvenemiyorum işte,her akşam götürürüm Yorum bağlantısı
Behram Doygun 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 İstedikleri kadar kanser yapıyor desinler ben Kayseriliyim akrabalarımızın çoğu orada ve her kahvaltıda sucuk olur sucuk içi olur ya da pastırma bu 3 ünden biri olmadan kahvaltı yapmazlar. Allaha çok şükür bu zamana kadar büyüklerimizden hiç birinin bağırsak kanseri ya da mide kanserinden vefat etmedi. Ki Kayseri halkı genelde kurban kesildilten sonra sucuğunuda pastırmasınıda kurban etinden yaparlar. Sarımsak ve baharatlar dışında katkı felanda koyduklarını görmedim. Tamamen sıkmışlar. [emoji5][emoji41] 3 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 İstedikleri kadar kanser yapıyor desinler ben Kayseriliyim akrabalarımızın çoğu orada ve her kahvaltıda sucuk olur sucuk içi olur ya da pastırma bu 3 ünden biri olmadan kahvaltı yapmazlar. Allaha çok şükür bu zamana kadar büyüklerimizden hiç birinin bağırsak kanseri ya da mide kanserinden vefat etmedi. Ki Kayseri halkı genelde kurban kesildilten sonra sucuğunuda pastırmasınıda kurban etinden yaparlar. Sarımsak ve baharatlar dışında katkı felanda koyduklarını görmedim. Tamamen sıkmışlar. [emoji5][emoji41] Bizim ev her haftasonu Pastırma yada Sucuk kokar,kokusu yorgunluğu alıyor Yorum bağlantısı
Behram Doygun 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Sucuğun o baharat kokusu yeter. Pastırmanın çemeni hele istediği kadar koksun Kayserili olmayan anlayamaz [emoji41][emoji41] 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Sucuğun o baharat kokusu yeter. Pastırmanın çemeni hele istediği kadar koksun Kayserili olmayan anlayamaz [emoji41][emoji41] O çemene vuracaksın kıyma ve yumurtayı,rahat 1 Ekmekle yerim,kokusuna zaten laf yok Yorum bağlantısı
Behram Doygun 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Ohhh yağınada banıcaksın ekmeği sonra sebebi bilinmeyen bir mutluluk. [emoji51] 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Allah Allaaah sabah sabah Konu olması gereken yere gidiyor yavaş yavaş Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Konu olması gereken yere gidiyor yavaş yavaş Hakkını verelim abi o zaman Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Hakkını verelim abi o zaman Sen Et yemeklerini takip et bence..Orada neler dönüyor neler. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Sen Et yemeklerini takip et bence..Orada neler dönüyor neler. Valla abi saat itibari ile bu konu daha bir cazip geliyor :D Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Valla abi saat itibari ile bu konu daha bir cazip geliyor :D Çemenli,Kıymalı ve Yumurtalı ürünümüzü ilgili konuda bulabilirsin.Dur bende bakayım Yorum bağlantısı
Recommended Posts