Mustafa Erkan 7 Kasım 2015 Paylaş 7 Kasım 2015 Bu sabah başıma gelen ilginç bir olayı aktarmak istiyorum. Sabah çocukları götürmek için aracıma bindim, bir an motor yağına bakmak aklıma geldi ve motor kaputunu kaldırdım ne göreyim, motorun sol kısmı olduğu gibi yağ içinde. Ne olduğu anlamak için biraz bakınınca akan sıvının motor yağı değil, hidrolik direksiyon sıvısı olduğunu anladım. Yapacak birşey yok dedik ve dikkatli bir şekilde servisin yolunu tuttuk. Yapılan incelemede hidrolik direksiyon pompasının çıkış kısmına yakın bir yerden, direksiyon hortumundan yağ kaçağı olduğu tespit edildi. Yapılan tespit sonucu (4M51 3A212 CE) kodlu hortumun değişmesi gerektiği söylendi ve yağ-işçilik v.s.herşey dahil ( Life Card indirimi ile) 570TL. masraf çıktı . Neyse pazartesi tamirine başlanacak arabayı bıraktık geldik eve. Kafama takıldı eski ustamı buldum ve olayı anlattım. Benzinli Focus 2 lerde ve Transitlerde de bu olayın çok yaşandığı, bu nedenle Ford Otosan ın bir değişiklik yaparak hortumla pompa arasına bir parça koyduğunu ve bu şekilde sorunun çözüldüğünü belirtti. Ayrıca hortumun yağ kaçıran kısmının tamir olabildiğini ve ek olarak konnektöründe eklenmesi ile problemin ortadan kalktığından bahsetti. Hemen tamir için açılan iş emrine baktım ve bingo (7C34 3F656 AA ) kodlu bir konnektör parça listeye dahil edilmişti. Şimdi bu konuda borunun pirinç kaynağı ile tamiri (Tamir 25 Konnektör 95 Yağ 55 İşçilik 100 = 275 TL." garanti yok ") Borunun komple değişimi (Hortum+Konnektör+Yağ+işçilik " 2 yıl garantili " ) 570 TL tutacak. Tamir mi yapmalı yoksa komple boruyumu değiştirmeli ? Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 7 Kasım 2015 Paylaş 7 Kasım 2015 570 tl çok gibi geldi abi bence o parayı hakedecek bir iş değil Yorum bağlantısı
Enes Ayan 8 Kasım 2015 Paylaş 8 Kasım 2015 (düzenlendi) Aynı problem benim başıma geldi hortumu söküp tornaya yolladılar. Toplamda 150 liraya sorunum çözüldü. Geçen seneden bu yana sorunsuz kullanıyorum. Tüm hortumu komple 370 lira fiyat almıştım o zamanlar. Ben alayım dedim ama ustam gerek yok böyle daha iyi oluyor dedi. 8 Kasım 2015 tarihinde Enes Ayan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 8 Kasım 2015 Yazar Paylaş 8 Kasım 2015 Enes bey sizin aracınız tamir edilirken konnektör denilen parça eklenmedi anladığım kadar sadece hortuma kaynak yapıldı. Banada bunu tavsiye etti ustam ancak konnektör denilen parçayı taktırmak istiyorum, basınç eninde sonunda yine patlatacak hortumu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts