İçeriğe Yönlendir

1.6 Sport Şanzıman Yağı Kaçakları Ve Yağ Seviyesi Hakkında Bilgi


Mustafa Tüfekçi

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

bizim karakaçan ( bilmeyenler için 2001 1.6 sport )  şanzımanda aşırı derecede kaçaklar oluşmuş  bi kaç contası felan var sanırım bir de keçe,  onuda ekspertiz için gösterince alacak adam söyledi :D ben bayağıdır lifte almıyordum.  kaçakları neyse de bu araçlarda şanzıman yağı nasıl kontrol edilir. eklemek istesek nasıl ekleriz yada komple değişimi nasıl yapılır.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Şanzımana yağ koymak için tıpası vardır. Oradan boşalır konur ve oradan kontrol yapılır kapak azıcık açılır yağ akar elle yapışkanlığına bakılır rengine bakılır. O kadar ama bunu usta yapabilir ancak.

Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu

Yağ çubuğu varsa arac calısırken R ye alınıp el freni cekilerek frenede basılarak kontrol edilir.Çubuk yok ise yağ haznesi vardır fakat bazı parçaların sökulmesi gerekebilir hazneyi görebilmek icin.Yağın tamamini degismek mumkun degil tapada olsa karterde sokulse butun yag bosalmaz en fazla 3 litre yag cıkar tirbunde 4 lt yag kalir.Şanzuman sokulmeden yagin tamamınin tahliyesi mumkun degil malesef.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Dediğim gibi yapılıyor. Evet sanzıman sökülmeden bütün yağ çıkmaz. Ben yağ kontrolu yaptırmıştım az eksik varsa diye ekletme de yaptırdım.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Bisiklet pompası gibi bir şey var içine yağ koyup alttaki şanzıman tıpasından eklenir, boşaltma da yine aynı şekilde oradan yapılır fakat yağın tamamı boşalmaz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...