Mehmet Efe Öztürk 27 Kasım 2015 Paylaş 27 Kasım 2015 Herkese merhaba başımdan geçenleri bir bir anlatmaya çalışacağım kafayı sıyırmak üzereyim yardım edin lütfen!!! Başta şunu söylim benim aracımda şanzıman zinciri kaçırıyordu atlama yapıyordu Şanzıman zinciri değişti bunu söylememdeki sebeb yani şanzıma indirip tamir yapıldı (burdan kaynaklı bir problemdir belki diye yazdım) Arabam yolda giderken sürat önemli değil kaç olursa olsun stop ediyor sağa zor atıyorum kendimi kaç sefer kaza yı ucaz atlattım artık korkuyorum bu konuyu açarkende arabam uzaklarda yolda kaldı yine bıktım çıktım geldim eve şuan bile orda yani. Stop etti çektik kenera bir yere araç çalışmıyor şöyle yapıyorki çalışacakmış gibi olup hemen stop ediyor gazı sonluyorum yok nafile banamısın demiyor sanki ben gaza basmıyorum çalıştırırken gaza bastığımda gazı tekrar bırakınca bi saniyeden kısa süreli normal gibi olup pat devir dişüyor gidiyor gaza basmadan ki denemelerimde ise çalışır gibi olup hemen anında stop ediyor bu sorunu nezaman yapıcağı tam belli olmamakla birlikte bir mütteki kullanımdan sonra gösteriyor yani 40 km 50 km falan bu sorunla sanayiye gittiğmde ki bu defalarca oluyor aşağı yukarı 15 günlük bir serüven Arscın hava akış metresi orjinali ile değiştirildi Rölanti motoru değiştrildi olmadı kensininki temizlendi takıldı (ki rölanti sorunu yok araba normal çalışırken) krank sensörü değişti gaz kelebeği mi boğazmı ne ise o temizlendi bunlar hiç bir işe yaramadı bu süreç içers,nde 7 kere yolda kaldım 2 kez çekici çağırdım vs bunlar işin illet kısım ları şimdi ustalarım abilerim benim arabanın sorunu ne olabilir ben artık napıcağımı naptıracağımı bilmez halledim bana bir yardım lütfen KISACA ARABA GİDERKEN STOP EDİYOR VE ÇALIŞMIYOR Bİ ARA CANI İSTERSE ÇALIŞIP BİR 30 KM DAHA GİDİYOR AYNI ŞEYİ YAPIYOR. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2015 Paylaş 27 Kasım 2015 Sebebi nedir uzaktan anlamak gerçekten zor. Benim de ilk aklıma gelen yakıt pompası oldu, Ankara da genellikle Ankara ekibinin tercih ettiği bir ustamız var. Bence bir de ona götürüp göstermelisiniz aracınızı. Kendisi ile bir görüşürseniz bence çok daha faydalı olacaktır, hatta sonucu da buraya yazarsanız diğer üyelerimiz de bilgilerinizden faydalanacaktır. Umarım düzelir diyerek iletişim bilgilerini paylaşayım, Yıldırımlar San. Sit 1746/1 Sk. No: 15 Şaşmaz / Ankara Tel: 0312 278 71 09 TUNCAY ÖNER : 0532 604 22 50 Yorum bağlantısı
Mehmet Efe Öztürk 27 Kasım 2015 Yazar Paylaş 27 Kasım 2015 Cevaplarınız için teşekkürler Ancak arabanda LPG de var her ikisindede aynı sorun oluyor yani LPG ile giderkende bu sorunu yaptığında yinede yakıt Pompasından şüphelenebilirmiyiz ? Yakıt pompası? Hiç bakıldı mı? Sebebi nedir uzaktan anlamak gerçekten zor. Benim de ilk aklıma gelen yakıt pompası oldu, Ankara da genellikle Ankara ekibinin tercih ettiği bir ustamız var. Bence bir de ona götürüp göstermelisiniz aracınızı. Kendisi ile bir görüşürseniz bence çok daha faydalı olacaktır, hatta sonucu da buraya yazarsanız diğer üyelerimiz de bilgilerinizden faydalanacaktır. Umarım düzelir diyerek iletişim bilgilerini paylaşayım, Yıldırımlar San. Sit 1746/1 Sk. No: 15 Şaşmaz / Ankara Tel: 0312 278 71 09 TUNCAY ÖNER : 0532 604 22 50 Cevaplarınız için teşekkürler Ancak arabanda LPG de var her ikisindede aynı sorun oluyor yani LPG ile giderkende bu sorunu yaptığında yinede yakıt Pompasından şüphelenebilirmiyiz ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 27 Kasım 2015 Paylaş 27 Kasım 2015 LPG ya da benzin enjektörleri kaçırıyor olabilir mi? Bujilere, bobine ve buji kablolarına bakıldı mı? Benzin ve LPG'nin ortak kullandığı şey ateşleme sistemidir. Ateşleme sistemi kontrol edilmeli. Yorum bağlantısı
Mehmet Efe Öztürk 27 Kasım 2015 Yazar Paylaş 27 Kasım 2015 LPG ya da benzin enjektörleri kaçırıyor olabilir mi? Bujilere, bobine ve buji kablolarına bakıldı mı? Benzin ve LPG'nin ortak kullandığı şey ateşleme sistemidir. Ateşleme sistemi kontrol edilmeli. Evet hakkınız var ustalara ısrarla söylememe ramen bobine baktırtamadım ısrarla bobin olsa araba tekler böyle direk kesmez diyorlar Yorum bağlantısı
Mehmet Efe Öztürk 27 Kasım 2015 Yazar Paylaş 27 Kasım 2015 Sebebi nedir uzaktan anlamak gerçekten zor. Benim de ilk aklıma gelen yakıt pompası oldu, Ankara da genellikle Ankara ekibinin tercih ettiği bir ustamız var. Bence bir de ona götürüp göstermelisiniz aracınızı. Kendisi ile bir görüşürseniz bence çok daha faydalı olacaktır, hatta sonucu da buraya yazarsanız diğer üyelerimiz de bilgilerinizden faydalanacaktır. Umarım düzelir diyerek iletişim bilgilerini paylaşayım, Yıldırımlar San. Sit 1746/1 Sk. No: 15 Şaşmaz / Ankara Tel: 0312 278 71 09 TUNCAY ÖNER : 0532 604 22 50 Tuncay ustayla telefonda görüştüm Abi saolsun dinledi ve şunu söyledi krank sensorüne bağlı olan kabloyu çıkardın ve sıyırın 40 cm 50 cm ne kadar sıyırsınız sıyırın dedi bakın dedi orada kaçak vardır dedi buna bir bakıcam bakalım sonucunu yazarım teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Efe Öztürk 27 Kasım 2015 Yazar Paylaş 27 Kasım 2015 ustanın tariflediği kablolara baktım sağlam hiç bir değişiklik olmadı yine çalışmamakta zaten araba başka bir bildiği fikri olan varmı paylaşsın lütfen!! Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2015 Paylaş 27 Kasım 2015 Herkese merhaba başımdan geçenleri bir bir anlatmaya çalışacağım kafayı sıyırmak üzereyim yardım edin lütfen!!! Başta şunu söylim benim aracımda şanzıman zinciri kaçırıyordu atlama yapıyordu Şanzıman zinciri değişti bunu söylememdeki sebeb yani şanzıma indirip tamir yapıldı (burdan kaynaklı bir problemdir belki diye yazdım) Arabam yolda giderken sürat önemli değil kaç olursa olsun stop ediyor sağa zor atıyorum kendimi kaç sefer kaza yı ucaz atlattım artık korkuyorum bu konuyu açarkende arabam uzaklarda yolda kaldı yine bıktım çıktım geldim eve şuan bile orda yani. Stop etti çektik kenera bir yere araç çalışmıyor şöyle yapıyorki çalışacakmış gibi olup hemen stop ediyor gazı sonluyorum yok nafile banamısın demiyor sanki ben gaza basmıyorum çalıştırırken gaza bastığımda gazı tekrar bırakınca bi saniyeden kısa süreli normal gibi olup pat devir dişüyor gidiyor gaza basmadan ki denemelerimde ise çalışır gibi olup hemen anında stop ediyor bu sorunu nezaman yapıcağı tam belli olmamakla birlikte bir mütteki kullanımdan sonra gösteriyor yani 40 km 50 km falan bu sorunla sanayiye gittiğmde ki bu defalarca oluyor aşağı yukarı 15 günlük bir serüven Arscın hava akış metresi orjinali ile değiştirildi Rölanti motoru değiştrildi olmadı kensininki temizlendi takıldı (ki rölanti sorunu yok araba normal çalışırken) krank sensörü değişti gaz kelebeği mi boğazmı ne ise o temizlendi bunlar hiç bir işe yaramadı bu süreç içers,nde 7 kere yolda kaldım 2 kez çekici çağırdım vs bunlar işin illet kısım ları şimdi ustalarım abilerim benim arabanın sorunu ne olabilir ben artık napıcağımı naptıracağımı bilmez halledim bana bir yardım lütfen KISACA ARABA GİDERKEN STOP EDİYOR VE ÇALIŞMIYOR Bİ ARA CANI İSTERSE ÇALIŞIP BİR 30 KM DAHA GİDİYOR AYNI ŞEYİ YAPIYOR. Westinghouse hortumu sıkıntın, motor kaputu aç, direksiyon ön tarafında yuvarlak dik duran bir tüp gibi birşey var, ondan çıkan bir hortum var,aşağıya biryerlere gidip giriyor,büyük ihtimal hortum ucu kırıktır ve bir şekilde tutturmuşlardır,ben de bez bant sararak tutturuyordum,ama giriş kısımlarından hava alıyorsa aracı stop ettiriyor.sonrasında ben değiştirdim sıkıntı kayboldu.bir kontrol et,ya da ettir, 80-100 tl gibi bir ücreti var Yorum bağlantısı
Mehmet Efe Öztürk 27 Kasım 2015 Yazar Paylaş 27 Kasım 2015 Westinghouse hortumu sıkıntın, motor kaputu aç, direksiyon ön tarafında yuvarlak dik duran bir tüp gibi birşey var, ondan çıkan bir hortum var,aşağıya biryerlere gidip giriyor,büyük ihtimal hortum ucu kırıktır ve bir şekilde tutturmuşlardır,ben de bez bant sararak tutturuyordum,ama giriş kısımlarından hava alıyorsa aracı stop ettiriyor.sonrasında ben değiştirdim sıkıntı kayboldu.bir kontrol et,ya da ettir, 80-100 tl gibi bir ücreti var. teşekkür ederim peki sizin sorununuzdamı aynıydı. bahsettiğiniz parçayı inşallah bulurum bakarım Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2015 Paylaş 27 Kasım 2015 Aynı kafasına göre istediği yerde stop ediyordu. Bazen çalışmıyordu,elimle o hortumu düzeltince çalışıyordu. Yorum bağlantısı
Mehmet Efe Öztürk 27 Kasım 2015 Yazar Paylaş 27 Kasım 2015 Aynı kafasına göre istediği yerde stop ediyordu. Bazen çalışmıyordu,elimle o hortumu düzeltince çalışıyordu. tamam teşekkür ederim tahminimce fren sistemiyle alakalı bahsettiğiniz yer bir bakayım Yorum bağlantısı
Erdal Delebe 27 Kasım 2015 Paylaş 27 Kasım 2015 Konuyla alakalı olabilir diye yazıyorum, ilk aracımda benzer olay oluyordu, kaçla gittiğin farketmeksizin kendi kendine stop ediyordu. hava hortumlarından birind e bulunan ufacık bir delik aracı stop ettiriyordu dediğiniz gibi sağa kaçmak cidden zor durumdu. Aracın stop etmesi, ateşleme sistemi, yakıt sistemi yada bi yerdeki hava kaçağı olabilir. Araç çalışır vaziyette yakaladıktan sonra orasıyla burasıyla oynayıp kontrol edilebilir. Allah yardımcınız olsun zor durum. Yorum bağlantısı
Mehmet Efe Öztürk 27 Kasım 2015 Yazar Paylaş 27 Kasım 2015 Konuyla alakalı olabilir diye yazıyorum, ilk aracımda benzer olay oluyordu, kaçla gittiğin farketmeksizin kendi kendine stop ediyordu. hava hortumlarından birind e bulunan ufacık bir delik aracı stop ettiriyordu dediğiniz gibi sağa kaçmak cidden zor durumdu. Aracın stop etmesi, ateşleme sistemi, yakıt sistemi yada bi yerdeki hava kaçağı olabilir. Araç çalışır vaziyette yakaladıktan sonra orasıyla burasıyla oynayıp kontrol edilebilir. Allah yardımcınız olsun zor durum. Öncelikle saolun Yazdığınız ihtimal var tabiki şunu öğrenmek isterim sizden Sizin arcınızda stop ettikten sonra çalışmamazlık yapıyormuydu. Benim araç halen çalışmıyor arada gidip bakıyorum ÜSTAT lar nerdesiniz bir yardım lütfen !!! Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 27 Kasım 2015 Paylaş 27 Kasım 2015 bence ateşleme geliyor mu ona bakın. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Efe Öztürk 27 Kasım 2015 Yazar Paylaş 27 Kasım 2015 bence ateşleme geliyor mu ona bakın. tamam bakayım ama nasıl biraz açıklarmısınız usta olmadığımdan bilemiyorum bu şeklde yazılınca ben nasıl bakabilirim ateşlemeye ?? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Kasım 2015 Paylaş 27 Kasım 2015 bunca yaşanmış zorluğa bobin neden değişmedi kimse? bu tip arıza zordur. stop edince çalışmazken önceilkle buji deateşleme var mı bakılmalı. ateşleme var ise enjektöre sinyal geliyor ömu bakmalı (lpg de ortaka ynı sinyali kullanır) sinyal yok ise beyin mıncıklanacak Yorum bağlantısı
Mehmet Efe Öztürk 27 Kasım 2015 Yazar Paylaş 27 Kasım 2015 bunca yaşanmış zorluğa bobin neden değişmedi kimse? bu tip arıza zordur. stop edince çalışmazken önceilkle buji deateşleme var mı bakılmalı. ateşleme var ise enjektöre sinyal geliyor ömu bakmalı (lpg de ortaka ynı sinyali kullanır) sinyal yok ise beyin mıncıklanacak İşte haklısın evet çok haklısınız yaklaşık 6 kez sanayiye gittim bu sorundan ötürü bir türlü ustalara laf anlatım bobini değiştirtemedim bu sefer oldu hadi bakalım bu sefer oldu hadi bakalım adamların bir dediği var bobinden olsa araç tekler tekler bunu söylüyolar hep Ama bu sefer sanayiye gidebilirsem tabi sizin bu yazdıklarınızı harfiyen yaptıracağım ne derlerse desinler kafayı yedim artık bunca yaşanmış zorluğa bobin neden değişmedi kimse? bu tip arıza zordur. stop edince çalışmazken önceilkle buji deateşleme var mı bakılmalı. ateşleme var ise enjektöre sinyal geliyor ömu bakmalı (lpg de ortaka ynı sinyali kullanır) sinyal yok ise beyin mıncıklanacak benim şimdi bu arabayı kaldığı yerde kendi başıma çalıştırmak için yapabileceğim bişi varmı ?? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Kasım 2015 Paylaş 27 Kasım 2015 stop ettiği an buji kablosunda ateşleme bakacak el mahareti var mıs izde? kendi kendinizin doktoru olun?. buji kablosu çekilecek içine tornavida sokup şase alacak bir yere yaklaştırılıacak. biri fde marşa basarken. el biraz kartıncalanabilir sorun değil Yorum bağlantısı
Mehmet Efe Öztürk 27 Kasım 2015 Yazar Paylaş 27 Kasım 2015 stop ettiği an buji kablosunda ateşleme bakacak el mahareti var mıs izde? kendi kendinizin doktoru olun?. buji kablosu çekilecek içine tornavida sokup şase alacak bir yere yaklaştırılıacak. biri fde marşa basarken. el biraz kartıncalanabilir sorun değil Marifetim vardır ama daha önce bir kez görmüş olsam kesin yaprdım şimdi yapabilirmiyim Araba çalışmaz durumda şuan zaten Şöylemi yapmalıyım marşa basarken birisi bende buji kablosunun birini çekip içine torna vida sokup ....... buraya kadar tamam ama sonrasında şase alması için içine soktugum tornavidayı içindeyken marşa basılırken metal her hangi bir yere değirsem olurmu ?? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Kasım 2015 Paylaş 27 Kasım 2015 tornavida uzun . başı buji kablosunu içine değdi. dışarda kalan gövdesini metal bir yere yaklaştoırınca marşa basarken gövdeden metale kıvılcım atlayacak Yorum bağlantısı
Mehmet Efe Öztürk 27 Kasım 2015 Yazar Paylaş 27 Kasım 2015 tornavida uzun . başı buji kablosunu içine değdi. dışarda kalan gövdesini metal bir yere yaklaştoırınca marşa basarken gövdeden metale kıvılcım atlayacak Tamam bakıcam ona Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Kasım 2015 Paylaş 27 Kasım 2015 bu 1. aşama. kıvılcım olmamasını diliyoruz. kvıışlcım varsa.. enkeltöre gelen tesisatta akım ölçülecek. Yorum bağlantısı
Erdal Delebe 27 Kasım 2015 Paylaş 27 Kasım 2015 (düzenlendi) Öncelikle saolun Yazdığınız ihtimal var tabiki şunu öğrenmek isterim sizden Sizin arcınızda stop ettikten sonra çalışmamazlık yapıyormuydu. Benim araç halen çalışmıyor arada gidip bakıyorum ÜSTAT lar nerdesiniz bir yardım lütfen !!! Benim araç stopettikten sonra marş alıyordu. 27 Kasım 2015 tarihinde Erdal Delebe tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Efe Öztürk 27 Kasım 2015 Yazar Paylaş 27 Kasım 2015 bu 1. aşama. kıvılcım olmamasını diliyoruz. kvıışlcım varsa.. enkeltöre gelen tesisatta akım ölçülecek. Baktım kıvilcım 3 tanesinde var sadece 1 inden alamadım kıvılcım ama bizim sorun bundan değildir zaten dimi ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts