İçeriğe Yönlendir

Continental Mı Michelin Mi ?


Taner Gündüz

Recommended Posts

Taner Gündüz

Arkadaşlar kullanmakta olduğum cordoba için lastikleri yenileme kararı  aldım fiyat konusunda sıkıntı yok ama marka ve uzun kullanım konusunda sizden bilgi almak istiyorum. hangi marka daha uzun süre aynı verimliliği devam ettiriyor. ebat olarak 185/60/15 takılıcak continental premium contact 5 yada energy saver  sizce hangisini taktırmalıyım varsa nedeninide paylaşırsanız sevinirim  Şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı

Lastik konuları çok tartışmalı oluyor, herkesin beklentisi ve memnuniyeti çok farklı.

Premium contact 5'i babam kullanıyor, çok sessiz, kuru zeminde çok başarılı fakat ıslak zeminde performansını ben beğenmedim. Energy saver nasıldır bilemiyorum

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Continental çabuk bitiyor dediler.Üçüncü kez lassa aldık hiçbir sorunumuz yok. İkisi arasında continentali seçerdim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Michelin crossclimate bence alın yaz kış binin her türlü işi görür.Lastik ebadınıza göre fiyatıda çok yüksek olmayacaktır.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Efe Özer

2015 tarihli michelin exalto pilot serisi kullanıyorum.İlk baslarda cok yumusak yola yapısan bır lastıktı 4-5 ay sonra en ufak sert frende kızaga baglamaya basladı.Hamuru cok sertlestı.Michelin lerin eski kalitede oldugunu dusunmuyorum.Continental contı premium contact 5 en iyi lastıklerden bırı derım.İllaki bridgestone gibi sert lastiklere gore dısı daha cabuk yıpranacaktır ama yola yapısma hıssı direk tercıh sebebı.

Yorum bağlantısı
Serkan Erden

her ikisinide alma bence. lassa candır. ayrıca petlas kullananların çoğuda memnun.

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

Crossclimate veya benzeri bir ürün alıp yaz kış sökme takma ve depolama derdinden kurtulmak iyidir.

Yorum bağlantısı
Alperen Artam

Falken var Tayvan malıdır ama iyidir araştırmanızı tavsiye ederim 185/60/15 de zexel ürünü iyi

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Michelin güzel lastik ama sürekli siyah asvaltta temiz otoban gibi yollarda  kullanacaksan. Bozuk yollara ,stablize veya mıcırlı asvalt olan yollarda kullanırsan tavsiye etmem lastik kısa sürede eriyip gidiyo çok çabuk bozuluyor.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Michelin'in bu seneki kış lastikleri testlere göre çok başarılı ve birinciliği kazanıyor.

Ben uzun zamandır Conti modellerini tercih ediyorum. Yanakları zayıf. Onun dışında çok iyi lastik.

Önceki yıllarda Michelin için de yanak zayıflığı şikayetlerim olmuştu. Yeni modelini bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Turgut Ünal

Lastikte Michelin'i tek geçerim.Tavsiye üzerine aldım.Hem yazlık hem kışlık çok memnunum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

michelin daha yumuşak daha sessiz ve daha çabuk sertleşip biten bir lastiktir. continental ise michelin lastiğe göre daha sesli daha sert bir lastik ve daha uzun ömürlüdür. ikiside iyi lastiktir. ancak ben tercihimi continental yönünde kullanırım. Yumuşak lastik istiyorsanız dunlop ve yokohama markalarınada bakabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Erhan Güler

Goodyear Efficient Grip Performance lastikleri de listeye ekleyin derim.

Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım

Michelin energy saver kullanıyorum, 2014 yazında sıfır aldım. İlk 1000 km harikaydılar, arabanın kapılarını kapatırken bile yaylanıyormuş gibi geliyodu bana. Şuan 10000 km yi geçmiştir. Sertleşme, çatlama, erime gibi bir sıkıntısı yok aynı yeni gibi duruyorlar ama ilk zamanlara göre bir farklılık var gibi geliyo bana. Şimdi alsam birde continentali denerim. Ben yaz kış ayrı jant lastik kullanıyorum ama, michelinler hiç soğuk buz kar görmediler. Değerlendirirken buna dikkat etmek lazım. Umarım yardımcı olur size.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Ben bugüne kadar hep Mişlen kullandım ve herkese forumda da hep tavsiye ettim. Yalnız, yaklaşık 2 sene sonra Mişlen iyice yaymaya başlıyor. Virajda çok yatıyor araba. Lastik basınçlarını kontrol ediyorum, bir sorun yok. Lastik bir süre sonra sertleşiyor ve tutunma zayıflıyor. Araç patinaja düştüğünde kese kağıdı hışırtısı benzeri bir ses geliyor. Bir dahaki tercihimi Mişlen'den yana kullanmayacağım. Özetle ilk alındığında şahane, bir süre sonra ise berbat bir lastik.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Goodyear eg performancede güzel lastik. Ama buda michelin gibi kullanacağınız yol şartları çok önemli . Çok çabuk aşınıyor ömrü doluyor.

Yorum bağlantısı
Gökhun Batur

     Bu, lastikten ne beklediğinizle alakalı. Lastikçiler bile yerden yere vururdu, önceki Focus uma taktığım Kumho Solus KH-17 lastikleri. İzmir'de 2 kış kullandım yağmur,çamur,ıslak zemin, mıcır. Aracı da üzerinde o lastiklerle sattım. Bugüne kadarki kaliteli çoğu lastikten daha iyi yol tutuş ve frenlemesi vardı - özellikle ıslak zeminde- Ama yaz lastiği olmasına rağmen kuru zeminde aynı güveni hissedemiyordum, hele ki yazın... Kullanacağınız yol engebeli, bozuk, pütürlü vs ise michelin, yokohama vs yumuşak kalır ve çabuk yıpranır diye düşünüyorum.  Fakat sert hamurlu lastiğin de hışırtısını sesini kabul etmek gerekir. Kullanacağınız yol, yapacağınız hız, yük durumu, iklim şartları, araç ağırlığı hepsi ayrı ayrı kriterler.  Nihai kararı siz vereceksiniz. 

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

iklim izmide sıcak geçer ama şehirdışınıda düşündüm. o mu bu mu derken dunlop aldık gitti. tanesi 160 tl ye geldi. yorumlar için herkese teşekkürler. biraz kullanayım daha sonra görüşlerimi yazacağım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...