İçeriğe Yönlendir

Dizel Otomatik C Hb Alacak Olsanız?

Oğuz Yılmaz

Recommended Posts

Oğuz Yılmaz
(düzenlendi)

Yılsonu yaklaşınca avantajlı fiyat bulur muyuz acaba diyerek bayileri dolaşmaya başladım.Yeni modeller geldikçe compact sınıfta ortalık baya kızışmış.

Motor ve vites ikilisi olarak da beni mutlu edecek, en az 5 yıl bineceğim, Fiesta'dan sonra beni yeni bir arabaya biniyormuşum hissinden yoksun bırakmayacak bir iç dizayna ve kokpit kalitesine sahip, bütçeme de uygun bir araç bakıyorum.

Cam tavanı ile ferah, koltuk ve direksiyon ısıtması ile kışın sıcacık, çift bölge kliması ile yazın püfür püfür, mümkünse hafızalı koltuğu ile eşimi ve beni şöför değişikliğinde yormayan ve sürüş pozisyonumu koruyan, yere sağlam basan ben git deyince giden bir aday arıyorum :D

0 olsun istiyorum.

Madem konuyu ben açıyorum, hepsini showroomda inceledim ve çoğu ile teste çıktım.

ilk söz olarak Ceed Premium pakete aklımın fena kaydığını belirmek isterim. Şöyle de kafama göre bir liste yapayım. 

Fiyat olarak üzülerek beni aşanlar.

116d 1.5 ZF

180d 1.5 DCT

A3 1.6 Stronic

Golf 1.6 DSG

Focus 1.5 PS

Olabilecekler

308 1.6 EAT6 (Tam Otomatik)

ceed 1.6 DCT

Astra 1.6 (Tam Otomatik)

Leon 1.6 DSG

Megane 4 Beklenirse...

Pek içime sinmeyenler

Auris 1.4 d4d

i30 1.6 DCT

C4

Lütfen gözden kaçırdıklarımı ve fikirlerinizi açıkça ifade edin. Hem beni hem de benim durumumdakileri yönlendirmiş ve fikir sahibi yapmış olacağınız için şimdiden teşekkürler.

tarihinde Oğuz Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

Bayilerden fiyat da aldınız mı?

Aldım, ama son pazarlığa oturmadım. bir miktar daha inecekler diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Şimdi siz kia deyince bir yandan çocuğa bakarken bir yandan da onu inceledim. Çok güzel gözüküyor. Liste fiyatları ile cok fark ediyor mu?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

Şimdi siz kia deyince bir yandan çocuğa bakarken bir yandan da onu inceledim. Çok güzel gözüküyor. Liste fiyatları ile cok fark ediyor mu?

Kia 83.750 dedi ben çok ısrar etmeden. Teste de çıktım. Çok beğendim.

O dopdolu pakette 2 nokta var ve üzücü,

1 - navi yok ve ekran küçük, 

2 - Farlar Halojen.

Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

3- kia

bütçeniz ne?

:) İnanın kafamı şu an 1 ve 2 maddeler, ve aslında daha çok DCT'nin çok genç olması kurcalıyor. 

Bütcem maximum herşey dahil 89990.

Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

Benzinli bir araba alır isem ona gönül rahatlığı ile binemem gibi geliyor. Yeni teknolojiler ile yakışı her ne kadar dizeller ile yarışsa da, hala bir dizel değil :) Biraz da pompa alışkanlığı hocam, her benzinlik ziyaretinde ufak çapta bir şok :)

Audi tabii ki tartışılacak bir marka değil ancak doğuş grubunda opsiyon ekletme maliyetli ve istediğin genelde olmuyor, hazırda ne varsa önüne sunuluyor. Biraz da bakımları yüksek olur mu diye endişelenmiyor değilim.

VAG'ı gezmedim yakın zamanda. Leon'a 1 yıl önce bakmıştım. Audi ve diğer ikisi için de yakın zamanda Doğuş Power Center'a gider aradan çıkartırım. Belki de yeni arabam orada bekliyordur. 

Aklımın uzak bir köşesinde duran acaba benzinli mi sorusunu hatırlattınız. Yalnız bu noktada daha önce incelediğim mazda3 1.5 skyactiv'i de değerlendirmem gerekecek :)

audi a3 alın 82 bine otomatik. 1.4

Yorum bağlantısı

kia ceed veya leon derim . her sey dahil 90.000 lira demiş olsanız bile A3 Sportback 1.6 TDI 110 hp Attraction S tronic azda olsa zorlayabilirseniz olabilir diye düşünüyorum şu an ki liste fiyatı 96.649 tl değerinde . Volvo v40 D2 ye de bakılabilir

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

tam hb değil ama skoda octavia 1.6 dsg  :good1:​ 

volvo v40 d2 1.6 powershift  :)

mazda 3 1.5 skyactiv at  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
(düzenlendi)

Golf'te ciddi indirim yapıyorlar. Çünkü eskisi kadar iyi satamıyorlar ve Golf 8'in duyurulmasına maksimum bir yıl kaldı.

2 ay önce hiç aklımda yokken dizel ve otomatik üst donanım Golf için yaklaşık %10 a varan indirim teklif edilmişti. Bayinin elinde 60 gündür satılmayan dizel otomatik Golf vardı.

Bütün bunlara rağmen klasik konvansiyonel otomatik şanzımanı, yeni motoru, hafifliği ve nispeten cömert donanımlarıyla yakışıklı yeni Astra cezbedici duruyor.

tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Uymaz

Ben farklı bir acidan soze gireyim model belirledikten sonra mümkünse turkiyedeki tum bayileri arayin en azından yakin çevrenizdeki bayileri arayin enistemin abisi focus 3 sedan 1.6 dizel style paketi 63000 tl ye aldi o zaman ki fiyati 69500 tl idi Nazilli bayii sonradan akillarina geldi aradiklarinda titanyum o fiyatlarda idi style kaporasi gönderildigi icin alamadilar cok ciddi fiyat farklari oluşuyor şimdiden hayırlı ugurlu olsun kazasiz belasiz :-)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Leon 1.6 DSG mantıklı geliyor yazdıklarınız içinde.

Skoda Rapid 1.4 DSG  90 Bg  de araştırın derim. 69,300.-tl liste fiyatı var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Ahmet abi'nin dediği gibi rapid spaceback'i araştırın derim . Biz 2014 sonunda 1,6 tdı olanını almıştık araç b sınıfı olarak geçiyor ancak c sınıfından da büyük neredeyse . İç hacim olarak oldukça ferah arka diz ve baş mesafesi sınıfında neredeyse kimse'de olmadıpı kadar geniş hatta bu konuda iddalı denebilir . 90HP dizel motor gitmez derdim ama gayet güzel ivmeleniyor . Cam tavanlı olanı oldukça güzel bence .

Bizim aracın konusu , şuan'ki sıfır olan ile arasında motor farkı var şimdiki 1.4lt euro6 tip motor ile geliyor . Tork ve hp aynı , eksra olarak start stop koymuşlar araca .

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/264180-ailenin-yeni-arac%C4%B1-skoda-rapid-spaceback-16td%C4%B1-dsg/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

2 yıl sıfır aldığım leon ü kullanmış biri olarak kesinlikle tavsiye ederim. Her yönüyle çok iyiydi. Yakıt olarak dsg olarak konfor olarak. Aldığım araca rağmen hala pişmanım sattığım için. .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk

Ben kesinlikle Astrayı düşünürdüm.Ceed'de yabana atılacak cinsten değil ama :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Cumartesi günü dizel otomatik leonu test ettim çok beğendim, liste fiyatı opsiyonsuz halde 79.000 liraydı, 2 dakikada 73000 liraya indi biraz daha pazarlık yapılırsa daha da inerler.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Ben astra öneririm .Sınıfında şuanda en iyilerden bence.Kia çok gürültülü bir araç ama tasarım olarak güzel görünüyor.

Fiyat perofrmans olarak astra önde gidip incelemenizi öneririm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

dizel hb olacaksa benim aklıma ilk gelenlerden biri de bazı arkadaşların dediği gibi bolvo v 40 derim, piyasası zor ama v 40 işte...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Göktürk

Dizel Otomatik C Hb Alacak Olsam...

İlk sıraya Opel Astra'yı yazardım. Bu sınıfta yeri tartışılmazlardandır çünkü. Hem performans hem de satış açısında üzmez sahibini...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz
(düzenlendi)

Haftasonu astra'ya baktım. iç mekan kocaman ekrana rağmen çok modern değil. ben tasarımını beğenmedim. Tamam tam otomatik vitesi var çok iddialılar ancak ben nedense ısınamadım astraya. Yine de değerlendirme dahilinde ancak duyduğum fiyatlar çok da avantajlı değildi. Opel ile bir araç üzerine detaylı konuşmadık. 

Az önce doğuş'u gezdim.

A3 Dizel Otomatik giriş paketi + jant 88.500 e araç var.

Golf Highline 92500 cam tavansız

Leon Led paket 16 jantlar ve cam tavansız 75750.

Tüm doğuşçular araçlarının tükenmek üzere olduğunu söylüyorlar. Audi leon hemen teslim, golf aralık 3.hafta.

Çok da geç kalmadan gezmelere devam edeceğim. Volvo'ya da yarın uğrarım diye düşünüyorum.

tarihinde Oğuz Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...