İçeriğe Yönlendir

Focus I Ghia 2005 Olumlu Olumsuz Düşünceleriniz?


Emrah Dinar

Recommended Posts

Emrah Dinar

Selamünaleyküm fordclubtr ailesi foruma yeni dahil oldum eski bir Honda'cı olarak focus 1 düşünüyorum km düşük ghia modeli bu araçların artısı eksisi nedir? araç benzinli lpg yok yakıt durumu nedir? Kronik bir sıkıntısı varmıdır? kısacası genel durumu Hakkı'nda bilgi..! Herkese çok teşekkürler ..!

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Yollardaki en sorunsuz araçlardan 2009 yılından beri birlikteyiz nazar değmesin rutin haricinde sanayi yolu bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş
(düzenlendi)

2004 yılından 2012 yılına kadar bindiğim 2001 model focusta bile hiç bir sorun yaşamadım. İsabetli bir seçim.

tarihinde Hüseyin Maviş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hami Erışık
(düzenlendi)

focus 1 gerçekten güzel araç,tabi eksileride var.

alacagınız fiat nekadar acaba,fiatta önemli.fiat uygunsa alınır çünkü biraz fazlasına focus 2 almak çök mantıklı.

şöyle söyleyeyim,daha 2-3 ayönce 2007 model,100.000 km.,2 parça boyalı 33 bine aldık,hemde ghia,ama birkaç ay aradık..

 

eksileri;1- tüp takınca rolanti düzensizligi.

             2-polen filtresi degişim sonrası içiriye su alması.(ustalık önemli).

             3-birebir uyumlu double din teybinin olmaması..

4 sene 2004 ghia kullandım,bakım harici hiç üzmedi çok memnun kaldıgım araçtı.

tarihinde Hami Erışık tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emrah Dinar

Yorumlar için ayrı ayrı teşekkürler. LPG de rolanti sıkıntısı rölanti valfi değişse bile çözülemeyen bir şey galiba. Benzinde ortalama şehir içi-dışı yakıtı nedir?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

4 tane sahip olduk. 3 tane lpgliydi 2 sini ben lpgli yaptım.  hiç birinde lpgden kaynaklı bir sıkıntı. rolanti vs arızası olmadı.  180 binde sattığımın performansı ile 45 binde sattığımın performansı bile aynı idi. kronik olup çözülmeyen sıkıntısı yok. hepsinde aynı sıkıntı olacak diye de bir şey yok. 2001 olanda kapı kilitleri arızalanıyordu. sebebi yıkamacıların kapıyı açıp su vurması sonucu kapı kilit siwiçlerini  oksitlemesi.  polen filitresi değişimi için ise çözüm segmanların yerine vida ile kapağı karasere  oturtmak ve silikon yerine çift taraflı bantla cama basan yerleri izole etmek ( polen bantı diye satılan süngerli bant çözüm olarak üretilmiş ford tarafından)

rolanti sıkıntısı olanlar, kartel havalandırma hortumlarında yılların verdiği yıpranmadan dolayı düzensiz hava almasından başka bir şey değil. 

2002 sonrasında halı döşemeleri kapıya doğru yerlerden atar onun sebebi altındaki izalasyonun zamanla çökmesi. ya halıya ek yaparak yada altına dolgu koyarak ilk günkü hale getirebilirsiniz.

 

klima tahliyesi makyajlılarda tıkanır  onu düzgünce temizlemek gerekir yoksa içerde nem yapar  ön yolcu kısmına gelecek suyun bi sebebi budur.

 

direksiyon kutuları  bozuk yollarda çok kullanılırsa hafif boşluk ve ses yapar. z rotları  orjinal olmayan tip ile değişirse ki genelde connect parçası takarlar ucuz diye daha çabuk bozulur.

 

otomatik vitesi ile ben şehir içi 10 litre uzun yolda 7-8 litre lpg ile gezerdim.  yüksek devirli kullanılırsa çok yakar çünkü şanzımanları japon araçlarına göre daha uzun aralıklıdır.  2000 dd bile yeterli torku olur ve 2000dd devre düşecek şekilde vites değişimi ile az yakabilirsiniz.

 

mekanikleri sağlamdır elektronik arızası pek olmaz.  ghia alınmayacaksa ben focusa bakmam.  aşırı donanım olmasada döşemesinden ince detaylara varıncaya kadar büyük farklar vardır.

 

konfor olarak hondadan iyidir motor performans olarak bi tık zayıftır çünkü  motoru o konforu taşıyacak kadardır fazlası değil.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emrah Dinar

Mustafa tüfekçi hocam soru işaretleri için çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim. 2 lpg yi hangi marka taktırdınız veya en iyi uyumlu lpg kiti nedir?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ben brc taktırdım ama  sebebi burdaki bayi hem anabayi hemde sadece brc takıyor diye.  lpgli gelen ise atikerdi onunda montaj kaynaklı sıkıntısı yoktu sadece kalibrasyonu ustalar düzgün yapamıyordu zaten en son kalibrasyon işini kendim yapmaya başladım

Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal

Ben 2003 modelini 90.000 km'de alıp, zavoli marka lpg taktırdım. 5 sene bindim, 178.000 km'de sattım,hala pişmanım, sadece rutin bakım yaptırdım. Temizini bulursanız alın.

Yorum bağlantısı
Emrah Dinar

Selçuk hocam düşük km'li bakıyorum. Honda kullandım arkadaşın focusu kullandım konfor sürüş keyfi olarak müthiş buldum kendi sınıfı içinde o yüzünden focus 1 yöneldim. Ayrı olarak sormak istediğim benim baktığım hp kasa Seda'nla arasında değişiklikler varmıdır tutulanı felan

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...