İçeriğe Yönlendir

Mondeo V - Yokuş Kalkış Desteği

ismail eriş

Recommended Posts

ismail eriş

bu gün benim araçta kendiğinden yokuş kalkış desteği devreden çıktı arıza işaretiyle sol göstergede  devreden çıktığını yazdı müsait bi yere durup kontrol edince araba arkaya kaçtı aracı stop edip tekrar çalıştırınca bi sorun kalmadı hiç kimsenin başına geldimi. bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim

Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu

Yanlışlıkla menüden iptal etmiş olabilirmisiniz diye düşündüm ama?

Düşük ihtimal.

Servise bir sorun bence, yazılımsal kaynaklı bir hata olabilir. Gerekirse yeni program yüklerler.

Yorum bağlantısı
ismail eriş

Yanlışlıkla menüden iptal etmiş olabilirmisiniz diye düşündüm ama?

Düşük ihtimal.

Servise bir sorun bence, yazılımsal kaynaklı bir hata olabilir. Gerekirse yeni program yüklerler.

yazı yazınca hemen menüden baktım faaldi bu araçtan anlayan bi servis bulsam hemen götürecem ama burdaki servis kasaptan hallice 15bin bakımında lift e kaldırırken alt eteği ezdiler söyleyince bu araçlarda böyle diyorlar  farın orda 20 cm çizik oluştu servisde gösteriyorum geldiğinde vardı diyolar servis görevlisini çağırdım varmıydı diye yoktu diyo genel merkeze şikayet ettim ezik de çizikde geldiğinde vardı dediler 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hakan zeytun

Merhaba aracınız ıle ıslak zemınden gectıysenız yada yagmurlu havalarda otomatık sıstem ıptal edıyor bılgınız olsun

Yorum bağlantısı
Celal Altan

yazı yazınca hemen menüden baktım faaldi bu araçtan anlayan bi servis bulsam hemen götürecem ama burdaki servis kasaptan hallice 15bin bakımında lift e kaldırırken alt eteği ezdiler söyleyince bu araçlarda böyle diyorlar farın orda 20 cm çizik oluştu servisde gösteriyorum geldiğinde vardı diyolar servis görevlisini çağırdım varmıydı diye yoktu diyo genel merkeze şikayet ettim ezik de çizikde geldiğinde vardı dediler

Merhaba. Bunları yapan hangi servis acaba? Kesinlikle uğranmayacak servislere eklemek istiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Yokuş kalkış desteğinin emniyet kemeri takılı olmadığında çalışmadığını okumuştum

Yorum bağlantısı
ismail eriş

Merhaba. Bunları yapan hangi servis acaba? Kesinlikle uğranmayacak servislere eklemek istiyorum.

nevşehir bepa kardeş niğdede var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim focusta başıma geldi bir defasında. Işıklarda beklerken ekranda yokuş kalkış desteği ve aktif şehir içi güvenlik devredışı oldu.. Işıklarda bekleme süresince tekrar aktif hale geldiler.. Sonradan sistemi kontrol ettiğimde sistem normal çalışıyor yazısı çıktı. Tekrarı olmadı.. Yağmurla falan alakalı olduğunu sanmıyorum bende yağmur falan yoktu o esnada..

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Saygın Can Oğuz

bu gün benim araçta kendiğinden yokuş kalkış desteği devreden çıktı arıza işaretiyle sol göstergede  devreden çıktığını yazdı müsait bi yere durup kontrol edince araba arkaya kaçtı aracı stop edip tekrar çalıştırınca bi sorun kalmadı hiç kimsenin başına geldimi. bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim

Bir kere de benim başıma geldi. Sonrasında dediğiniz gibi çalışıyordu.

Anladığım akdarı ile bu bir sorun değil. Kitapçıkta şöyle demiş "Arıza meydana gelirse ya da motorun aşırı devrine neden olursanız sistem kapanacaktır".

Benimki yüksek hız denediğim bir otoban sürüşü sonrasında olmuştu. Ben ona bağladım.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Engin Özbek

Merhaba, ben 2011 Mondeo 2.0 ecoboost kullanıcısıyım. Sistem benzerdir diye düşünerek probleminize yorum yazıyorum. Benim araçta eğer disk ve balatalar aşırı ısınırsa sistem kendini korumak için devre dışı kalıyor, soğuyunca da tekrar devreye giriyor. Benzer durumu yaşıyor olabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Levent Onder

arkadaşlar merhaba,

sistem bazı durumlarda devre dışı kalabiliyor.

Benim hem focusta hem mondeoda başıma geldi..

1. kışın cam buzlu yada buharlıysa,

2. direk güneş karşıdan 90 derecelik açıyla kameraya girerse,

3. sinek vb bir hayvan konarsa,

4. araç belli bir yüzdeden fazla bir eğim yada yan durursa kaldırma vb çıkma değil ama arac yan bir yere yükseldiğinde,

5. çok karanlıktan ani ışığa geçtiğinde tünel çıkışları değil benim dediğim ışıkları yanmayan bir kapalı garajdan çıkarken oldu mesela 

6 bazen çok olmasa da sistem hava kanalları kapalı ise aynanın altındaki ısı kanalları

tüm bunlar olduğunda motoru açıp kapadığınızda sistem düzeliyor.

ayrıca ilginç bir ayrıntı ! eğer motoru açıp kapadığınızda sık sık tekrarlıyorsa aracınız dizelse enjektörede hata var demektir..

ne alaka demeyin benim enjektör değişince düzeldi...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...