İçeriğe Yönlendir

Focus 1 Araç Giderken Boşa Atınca Stop Ediyor

Ahmet Kürkçü

Recommended Posts

Ahmet Kürkçü

Normalde boşa atmam giderken ama denemek için yaptığımda araç stop ediyor. Bazen de ışıkta durmak için debriyaj ile frene bastığımda da stop ediyor. Neden olabilir?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hız sensörünüz ya da rölanti valfiniz arızalı. KM ekranınızda hiç ---- işareti çıkıyor mu?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Sonradan mı böyle oldu hep mi vardı bu durum.. Triger kayışı falan değiştirdiniz mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kürkçü

Aracı yeni aldım motor sogukken yapmıyor ısınınca aynı zamanda devir de dusuyor o zaman yapıyor ozellikle

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Sonradan mı böyle oldu hep mi vardı bu durum.. Triger kayışı falan değiştirdiniz mi?

Ayhan Bey, benim araba da triger değişiminden sonra yavaşlama anın da durmaya yakın (bel ki de viteş küçültürken boşa alma anı) değişik zaman aralıkların da stop etti. Uzun zamandır da yapmıyor. Trigerle bağlantısı var mı?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ayhan Bey, benim araba da triger değişiminden sonra yavaşlama anın da durmaya yakın (bel ki de viteş küçültürken boşa alma anı) değişik zaman aralıkların da stop etti. Uzun zamandır da yapmıyor. Trigerle bağlantısı var mı?

Abi triger değişimi esnasında sente ayarı iyi yapılmazsa o zaman bu sıkıntı oluşuyor.. ancak kendi kendine düzelmez..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kürkçü

Sabah soğukken denedim boşa atınca stop etmedi motor ısındıktan sonra boşa atınca stop ediyor. Neden olabilir sizce? Ayrıca araç soğukken devir 1200lerde ısınınca 750 800 arasında geziyor. Bundan olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Onceki focus1 aracimda ayni sorun olmustu. Motorun on kisminda T seklinde hava akis hortumu\basinc hortumu mu adini tam hatirlayamadim. Yirtik vardi, degisince duzelmisti. Ucuzda bir parcaydi...

Yorum bağlantısı
Ahmet Kürkçü
(düzenlendi)

Su parcaydi degisen: 05d9843976d08c93472579ffe89cc0be.jpg

O hortumun alt tarafı motorun üstüne değiyormuş erimiş biraz parmağımı değince anladım, sorun ondan olabilir mi? Oraya biraz silikon sürdüm şimdilik ileride değiştiririm. tarihinde Ahmet Kürkçü tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Iste o hortumdan hava kaciriyor. Benimki catlamisti. Degistirin bence pahali degil...

Yorum bağlantısı
Ahmet Kürkçü

O hortumun alt tarafı motorun üstüne değiyormuş erimiş biraz parmağımı değince anladım, sorun ondan olabilir mi? Oraya biraz silikon sürdüm şimdilik ileride değiştiririm.

Degistireyim o zaman ismi tam olarak ne bu hortumun?
Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Ismini bilmiyorum. Usta ilk oraya bakmisti ve sokup bu parca hava kaciriyor demisti. Soktugunde vok yipranmis ve catlakti. Parcaciya gidip aynisini almistim. Yalniz bu parca motorun ustunde degildi. Motorun on tarafi asagiya dogru bir yerdeydi...

Yorum bağlantısı
Ahmet Kürkçü

Ismini bilmiyorum. Usta ilk oraya bakmisti ve sokup bu parca hava kaciriyor demisti. Soktugunde vok yipranmis ve catlakti. Parcaciya gidip aynisini almistim. Yalniz bu parca motorun ustunde degildi. Motorun on tarafi asagiya dogru bir yerdeydi...

Yok motorun ustunde degil yag cubugunun arka tarafı rolanti valfinin solunda bir yerde hatta elim zor giriyor oraya. Motorun ustu derken motorun bir yerine degiyormus ve bayagi bir erimis hortum. Galiba parcaya karter havalandirma hortumu diyorlar.
Yorum bağlantısı
Serdar Karagonlu

Karter havalandırma hortumu ve valfini bi kontrol edin hortum iki çeşit var fotolardaki sert olan hortum uygun olan hortumdur yine olmazsa akü kutup başı sök yarım saat bekle tak lpg sigortasını sök 100 km benzinde gez sonra lpg ayarı yaptır benim sorunum böyle düzelmişti

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kürkçü

40 liraya motorcraft karter havalandırma hortumu ald değiştridim maf sensörünü de spreylettim ama yine aynı değişen bir şey yok. Vites değiştirirken de devir düşmüyor sanki önceden düşüyordu.

Hız sensörünüz ya da rölanti valfiniz arızalı. KM ekranınızda hiç ---- işareti çıkıyor mu?

Evet bazen hız göstergesi araç giderken 0 a iniyor.
Yorum bağlantısı
Ahmet Kürkçü

Aynisini aldim değiştirdim eskisi delinmişti ama yine aynı.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...