İçeriğe Yönlendir

Sol Arka Kapı Kazası

Koray Gülpınar

Recommended Posts

Koray Gülpınar

Merhaba FordClubTr Üyeleri,

Park halindeki aracıma, parktan çıkan başka bir araç sol arka kapıdan çarpmış ve not bırakmış. Aracımı hafta içi kullanmadığım için olaydan 4gün sonra tam şehir dışına çıkacakken sabah 6:30'da gördüm. Aracıma vuran kişi tutanağın kendi tarafına ait kısmını doldurmuş ve geri geri gelirken aracıma çarptığını yazmış. Fakat benim sorunum bundan sonra başladı. Aracımı satarken parça değişimi bahane edilip fiyatın kırılmasına çalışılmasından dolayı kapımı değiştirmek istemiyorum. Aracımla kaza yapılmasından itibaren 15gün süre geçti, bu süre zarfında Ankara da kasko şirketimle anlaşmalı olan 3 adet yetkili servis gezdim. Servislerden bir tanesi kapının komple değişmesi gerektiğini tamirin mümkün olmadığını söyledi. Bir tanesi tamir edebileceklerini fakat eskisi gibi olmayacağını, bir tanesi ise kapı saçının değişmesi gerektiğini, eğer tamir ederlerse dalgalı bir görüntü oluşacağını söylediler.

• Şimdi ben durumda başka servislere göstermeye devam etmeli miyim ?

• Kapı saçının değişmesi aracımın gerçekten fiyatını düşürür mü ? 

• Yetkili servislerden bir tanesi macun ve boyanın yaz/kış geçirmesi ardından dökülebileceğini söyleyip komple kapı değiştirmeyi teklif etti, sizce gerçekçilik payı var mı ?

• 15 Günlük süre geçti, sanayide bulunan ustalara götürerek aracımı kasko veya karşı tarafın sigortasından yaptırabilir miyim ? ( İnternette araştırdım 5 günlük bir süre varmış ).

Açıkçası ben ne yapmalıyım, çok kararsız kaldım.

Aracım : 2010 Fiesta Titanium 1.4TDCI

11w4lci.jpg

kuqs5.jpg

35358o7.jpg

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Geçmiş olsun öncelikle.

Bence burada önemli olan güvenlik. Evet değişim değeri düşürür (Türklere özgü) bence daha detaylı resimleri çekip değiştirin. Çünkü macunlama işlemi bu kapının darbe emme özelliğini kaybetmesine neden olacaktır. O bölgeden alınacak bir sonraki darbenin etkileri daha olumsuz olabilir. Sizin için önemli olan değer kaybı ise şahısla anlaşma yoluna gidin ya da değer kayıp davası açın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhad İncedere

Ankara göçük timi var bi araştırın onları. Boyasız göçük tamiri yapıyorlar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Koray Gülpınar

Ankara göçük timi var bi araştırın onları. Boyasız göçük tamiri yapıyorlar

Merhaba Serhad Bey,

Peki kasko yada trafik sigortası ile anlaşmaları var mı, biliyor musunuz ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu

Kapı gayet iyi yahu, çok kolay bir şekilde düzeltilir. Ben ne kapılar gördüm tırtıklı bir yüzeye sürtülmüş/çarpılmış. Mis gibi düzeltilip boyandı.

Değişmesi her açıdan daha mantıklı aslında ücretsiz ise. Ancak hasar kaydında değişim maliyetli çıkacağından insanlar korkuyor. Yoksa yenisi takılacak, bundan güzel birşey var mı.

Gerçi hasarın fotoğrafları da elinizde. Birşey olduğu zaman gösterme imkanınız var.

Karar sizin.

Yorum bağlantısı
Koray Gülpınar

Geçmiş olsun öncelikle.

Bence burada önemli olan güvenlik. Evet değişim değeri düşürür (Türklere özgü) bence daha detaylı resimleri çekip değiştirin. Çünkü macunlama işlemi bu kapının darbe emme özelliğini kaybetmesine neden olacaktır. O bölgeden alınacak bir sonraki darbenin etkileri daha olumsuz olabilir. Sizin için önemli olan değer kaybı ise şahısla anlaşma yoluna gidin ya da değer kayıp davası açın.

Merhaba Murat Bey,

Haklısınız, sağlık önceliğimiz. Peki macunlama işlemi zamanla dökülebiliyor mu ?

Yorum bağlantısı
TamerErdoğan

Geçmiş olsun
Eğer değişim olsa dahi bunu karşı tarafın trafik sigortasından talep edebiliyorsunuz değer kaybı olarak..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Merhaba Murat Bey,

Haklısınız, sağlık önceliğimiz. Peki macunlama işlemi zamanla dökülebiliyor mu ?

Çatlama yapar ve dökülebilir. Hele usta sanatkar değilse öyle bir sıvama yapar ki yaptırdığına yaptıracağına bin pişman olursunuz. Dalgalar zımpara izleri ve zaman içinde çatlamalar çıldırtır.

Yorum bağlantısı
Özgen Acar

tamemen aynı durum eski fiestamda başıma gelmişti,park yerinden çıkan komşu kapı sacını göçertmişti,bu tarz durumlarda sac esneyip genleştiği için vakumla çekme,macun vs pek sağlıklı olmuyor,benim aracımda kaskodan kapı sacı değişmişti..sizin yerinizde olsam kapı sacının ve işçiliğinin çarpan kişi tarafından cebinden karşılanması suretiyle tamirini talep ederdim tramere yansımaması için..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhad İncedere

Merhaba Serhad Bey,

Sanırım yok.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

geçmiş olsun.sanayide bu kapı süper tamir olur.yetkili servis direk direk değişim der,onlar öyle.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Geçmiş olsun. Boyasız göçük düzelten yerler ile görüşmenizde fayda var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Hasarınız karşı tarafın trafik sigortasından da yaptırsanız, kendi kaskonuzdan da yaptırsanız Tramer'e işlenir. Trafik dosyasında tutar yazmaz yanlız çarpma olarak görünür. Kaskoda ise hasar tutarı görünür. Ben olsam kaskodan dosya açtırır, aracı yetkili servise çeker yalnız kapı sacının değiştirilmesini isterdim. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Devrim Kara

Merhaba Serhad Bey,

ben görüştüm parayı ödeyerek daha sonra sigorta veya kaskodan alabiliyorsunuz demişti telefonla bilgi alabilirsiniz bencede boyasız düzeltme yaptırınız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Bence göçük timinide denemenizi tavsiye ederim. Oranın sahipleri bizim tanıdık. Sizden telefon bekliyorlar, 03124741616

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
burak mehmet üçkol

Bence göçük timinide denemenizi tavsiye ederim. Oranın sahipleri bizim tanıdık. Sizden telefon bekliyorlar, 03124741616

teşekkür ederim kardeşim. 

Koray Bey Geçmiş olsun,

ben göçük timinin işleticisiyim. uygun bir zamanınızda adresimize gelin bir tespit yapalım büyük ihtimalle hasarınızı boyasız onarabiliriz.

Sigorta şirketleri ile anlaşmamız yok ama sigorta takibi yaparız hasar bedeli sizin hesabınıza yatar.

Çetyin Emeç Bulvarı no73 öveçler (toyota toyan plaza bitişiği)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

Merhaba

Kapının komple değişmesine gerek yok. eğer kapı saçı uzama yaptıysa saç'ın değişmesi gerekir. Uzama yapmadıysa onarım yoluna gidilebilir, ancak boya yinede olacaktır. çünkü hasar alan bölgede darbe bariyerleri mevcut, kapı saçı'nın değişmesi,  aracın ikinci el piyasında değerini düşürecek çok önemli bir etken değil. Kaza ve onarım resimlerinizi elinizde bulundurun satarken alıcıya ibraz edersiniz. Ülkemizde boyası ve değişeni omayan , doğru dürüst bakımı yapılmamış, parçaları zamanında değişmemiş tonla araba var, bu şark kültüründe ve iş bilmezlikten dolayı alıcılar hep zarar etmekte. Kendinize takıntı etmeyin değişen ve boyanan parça aracın aerodinamik yapısını, yürüyen ve motor aksamını etkilememektedir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erol Güven

Öncelikle gecmiş olsun bence o kapının değişmesine gerek yok servisler işin kolayına kaçıyor ben olsam servise sokmam iyi bir usta bulup güzelce düzeltip misler gibi boyadıktan sonra çok güzel olur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...