İçeriğe Yönlendir

2008 Fiesta 1.4 Lpg Vs 2016 Clio 1.5 90Hp Dizel


Rahmi İdrisoğlu

Recommended Posts

Rahmi İdrisoğlu

Merhaba arkadaşlar, umarım konuyu doğru yere açmışımdır. 2008 Model 1.4 Lpgli Collection model fiestam var onu satıp, 2016 model 1.5 90hp dizel clio icon sport tourer almayı düşünüyorum, kendi çapımda araştırdım, kıyasladım fakat bir de sizlerden kullanan var ise olumlu veya olumsuz yönlerini duymak isterim. Benim için öncelikler bagaj, güvenlik, yakıt, komfor diye sıralayabilirim.

Yorum bağlantısı

Abimde icon donanımlısı var, birçok defa kullandım, iç mekandaki malzeme ve işcilik kalitesi dışında alınabilecek mantıklı ve güzel bir araç.

Yorum bağlantısı

çok az yakacaktır.güvenlik eski aracınıza göre illaki yüksektir. bağaj hacmi sportourerda daha büyüktür (lpg tankı olmiyacak ) 

Yorum bağlantısı

Güvenlik olarak Euro N-Cap ten 5 yıldız almış Clio. Bagaj olarak Sport Tourer oldukça tatminkar ve bence heçbek Clio dan daha tipli duruyor. 5.000 Tl fazla param olsa bende station alırdım. Yakıtta kesinlikle üzmez ki şuan en az yakan ve en uzun ömürlü motorlardan denebilir. Icon donanım olarak bence tatminkardır. konfor biraz beklenti meselesi. Bence konforlu. Bi C-Max kadar olmasa da bu sınıf araç için hoşuma gidiyor. Koltuklar rahat, tuşlar ve kullanım alanı gayet ergonomik, süspansyon şuan için gayet başarılı, direksiyon hissi güzel.. Konforlu yani benim için.  :biggrin: Fiyat olarak 55.000 Tl bandında olacaktır sanırım.

Yorum bağlantısı
Alperen Artam

Yaş farkı var tabi yakıt konusunda Fransızların dizeli üstün ancak kendi gözümde sizin Fiesta dizel olsaydı yinede yeri ayrı 2015 Clio'ya göre daha gaddar kesinlikle .

Yorum bağlantısı
Rahmi İdrisoğlu

Clio st dizel 90 manuelin kampayalı fiyatı 64 bin gözüküyor, daha bayiye gitmedim, şuan araştırma aşamasındayım, arkadaşımın cliosunu kullandım ama sport toureru bilmiyorum, nette arasında bagaj haric herhangi bir fark olduğunu bulamadım bir de 3mm alçakmış sanırım oda ağırlıktandır diye düşünüyorum :)

İlk çıkan modellerindeki direksiyon sorunları çözülmüş gibi duruyor ama forum siteleri burası gibi aktif değil pek, yorum yazan neredeyse yok gibi.

Bilgi ve tecrübesi olanlardan yorumlarını bekliyorum

Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan

Sormak istediğin şey aradaki parayı vermeye değer mi gibi bir şeyse eğer düşünmek gerek.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Kayıtlara geçsin, bir Naylon 'cu daha geliyor...

 

Yazdıklarınıza göre gayet mantıklı.

Yorum bağlantısı
Emir Karadağ

Yakıt konusunda kesinlikle üzmez. 2014 hb icon 1.5 90 bg manuel var. 21 kr yakıyo şu an ve donanımı mükemmel bence.

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

hem sıfır hem de dizel motor. iç malzeme kalitesi hariç clio derim. o fiyata başka ne marka araç alınır bilemem ama.

Yorum bağlantısı
Rahmi İdrisoğlu

Cevaplar için teşekkür, şuanki fiestam 6,5/100 lt/km yani 16 kuruş civarı yakıyor, sanırım yakıtta çok bir farklılık olmucak, genelde ekonomik kullandığım için clioda da benzer değeri tuttururum diye düşünüyorum, geriye kullanıcı yorumları ve ikinci eldeki değer kaybı kalıyor, eğer bilgisi olan varsa mesaj yazmaya devam edebilir

Yorum bağlantısı

90hp manuel clioda uzun vadeli dikkatsiz kullanimda goreceğiniz ortalama değer 5 - 5,5 litre civarinda olacaktir.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Motor iyi donanim güzel ancak bende clio 4 kullanmis biri olarak asla o arabaya 64bin tl vermem, ayrica bu yil sonunda makyaj görecek makyajli hali 70bin olacak hali yok. Temiz megan sport tourer bulunabilir en azindan segment farki var

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

torkun zevkine varılacak sıfır lanacak. iyi seçim de 60 bin Tl düşündürcü


ibiza alırdım

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sevgin Yılmaz
(düzenlendi)

0.9, 1.0 veya 1.2 benzinlilere bakılabilir. Hem ucuz hem vergi avantajlı olacaktır

tarihinde Sevgin Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rahmi İdrisoğlu

Benzinli almayı düşünmüyorum çünkü bundan önceki iki arabamda lpgli idi bu yüzden artık dizeli denemenin zamanı geldi, fiyatın yüksek olduğunun farkındayım bunu değerlendireceğim, ayrıca makyaj olayını hiç düşünmemiştim sanırım bunu da dikkate alsam iyi olucak

Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu

Ben 0.9tCe + LPG tercih ederdim. Hem ilk alımda, hem sonraki maliyette avantajlı. Ayrıca binek araçta traktör(dizel) sevmiyorum şahsen.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...