İçeriğe Yönlendir

1977 Taunus Motor Degisikligi


Kerim Kayabaşı

Recommended Posts

Kerim Kayabaşı

Merhaba iyi akşamlar ,

Daha önce ilan paylasmistim ford mondeo m vardı kaza sonucu parçalarını satmak için . bugün bizimkiler bir taunus almışlar 1977 model 1.6l. Aracın kupası filan güzel diri duruyor. Aklımda bir düşünce var bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. 2.0 mondeomun motorunu bu araca teknik olarak takabilirmiyim yada 2.3 granada v6 motoru var onu takabilirmiyim. Ayrıca resmi olarak motor değiştirme mevzuatı hakknda bilgisi olan varsa sevinirim. Motor kulaklarını ayarlamak sorun olmaz elimizde imkan var.

Yorum bağlantısı

2.3 v6 uygundur, birebir uyar. Mevzuat karışık, motorun faturası olmalı, tüvden tespit yaptırıp makina mühendisleri odasından onay alıp, muayeneye girecek, sonrasında emniyette ruhsat değişecek.

 

Arkadaşım riske girip taunusa 2.6 v6 takıp muayeneye gitti ve direk geçti, ön paneldeki motor numarasıyla ruhsattaki numarayı karşılaştırıp göndermişler.

Yorum bağlantısı
Kerim Kayabaşı

2.3 motor için hurdacidan bir fatura kestirilebilirde motor numarası nasıl yapiliyor acaba ? Sonuçta bu modelin aynı kasasında 2 motor var sorun etmezler saniyorum.

Ayrıca arabaya 5 şanzıman takmışlar sadece diferansiyel takılması gerekir. Mondeodan çıkan hidrolik direksiyonunda yapabilirsek birde fren merkezini gecirebilirsek abs:)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Motor numarası motorun altında oluyor fakat eski olduğu için görünmüyor genelde, faturada onu yazacaklar, tespitte bakacaklar. Defransiyel değişimine gerek yok 1.6 nın defransiyeli de gayet sağlam. Hidrolik direksiyon ve fren merkezinin olacağını sanmam, direksiyon kutusu, power ı falan uydurabileceğinizi düşünmüyorum.

 

2.6 v6'larda bulunan hidrolik direksiyon sistemi uydurulabilir.

tarihinde Eray Turan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...