İçeriğe Yönlendir

Güvenli Sürüş Eğitim Notları


Çağatay Özsoy

Recommended Posts

Çağatay Özsoy

Merhaba Arkadaşlar,

 

Otopark sitesinde gördüm, bi nebzede olsa birilerine faydam olur düşüncesiyle paylaşmak istedim, şahsen ideal sürüş pozisyonu ve acil durumda frene gerçekten abanmak gerektiği öğrenmiş oldum. Bu faydalı bilgilerinden dolayı otopark sitesini tebrik ederim.

 

http://www.otopark.com/2016/01/otopark-soruyor-guvenli-surus-egitimi/

 

Kaynak:

www.otopark.com

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tevfik Özdemir

Bende aldım güvenli sürüş eğitimi. Aklımda en çok kalan emniyet kemerinin önemi

Yorum bağlantısı
Misafir

İntercity'de bizzat aldım bu eğitimi, hatta iki defa oldu :) ikincisinde arkadaşları götürmüştüm, gitmişken ben de tekrar katıldım, daha iyi oldu fazla pratik.

Çok faydalı konular.

Özellikle koltuk ayarı çok çok önemli.

Koltuk ayarınız yerinde olunca fren pedalına gerektiği kadar gücü daha iyi sağlıyor, direksiyona çok daha fazla hakim oluyorsunuz.

Dikkat edersek ralli ve yarış otomobillerinin koltukları dimdik ve çoğuna direksiyon sökülmeden oturulmaz bile . Hakimiyet çok yüksektir o şekilde .  :good1:

Yorum bağlantısı
Canberk Eken

Focusdan sonra corsayla en büyük anlaşamama problemim oturma pozisyonu. Ben bu arabada kafalığı kafamı destekleyecek şekilde ne yaptıysam ayarlayamıyorum. Kafalık omuz hizam ve kafamdan çok fazla geride kalıyor. Kafamı kafalığa yasladığımda da tavanı seyrediyorum, kafam dik kullanınca da uzun sürüşlerde hep bi boyun ağrısı

Yorum bağlantısı
Misafir

İki senede bir  Demir Bükey akademiden eğitim alıyoruz. 1. Kural doğru pozisyonda araç kullanma 2. Doğru şekilde direksiyon tutma 3,Sürüş güvenliğiniz için emniyet kemerinin mutlaka takılması . :good1:

Eskiden amiyane tabirle yada babamın deyişiyle yatarak araba kullanırdım. 7 yıldır  ise nerdeyse dik pozisyonda aracın her tarafına hakim görüş açım gayet iyi ve rahatlıkla  ani defansif manevralar yapabilecek şekilde oturuyorum.Yararını çok gördüm fırsat olursa böyle bir eğitimi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...