Mustafa Erkan 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Arçelik marka 4440 model eski bir bulaşık makinemiz var. Bundan yıllar önce arıza yapmış ve azmederek kendi kendime arızasını bulup tamirini yapmıştım. Şu an yaptığı arıza ise tahminim beni aşacak . Yardım alabileceğim bu işin tamirini yapan bir üyemiz varmı acaba ? Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 4 Ocak 2016 Yazar Paylaş 4 Ocak 2016 Servet bey merhaba. Makinenin program düğmesini çeviriyorum, hiç bir ses yok. Program düğmesini bir tik ilerletiyorum Suyu alıyor ve orada kalıyor hiç bir ilerleme yok. Program tuşunu elimle bir tik daha ilerletiyorum, makine kendine geliyor ve başlıyor çalışmaya ancak aynı yerde kalıyor ve duruyor. Tekrar bir tik daha ilerletiyorum tekrar ses geliyor ve bir süre daha çalışıp kalıyor. Bu olay birkaç tekrardan sonra düzelir gibi oluyor. Bir süre çalıştıktan sonra tekrar olduğu yerde kalıyor. Kimi yerde program düğmesi kendi kendine ilerliyor ancak bir çok noktada ilerlemiyor. Biraz uzun oldu ancak sorun genel manada bu şekilde. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Komutları program düğmesinin ilerlemesi veriyor. Bir şekilde o düğmenin sürekli ve uygun zamanlarda dönmesini sağlamak işe yarayacak sanıyorum. Kolay gelsin size. Ben takip edeceğim Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 4 Ocak 2016 Yazar Paylaş 4 Ocak 2016 Çeşitli forum sitelerine girip yaptığım araştırmada Termostat sorununun bu tip problemler yapabildiğini okudum. Ancak uzman bir kişinin tavsiyesi ile hareket etmek gerekiyor. Yorum bağlantısı
Okan Tansel 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Benim başıma da bekoda geldi dediniz olaya iki kerer oldu birinde termostat doğru bilgi vermedi için program karışıyor. değiştirdim oldu ikinci kez bu sefer düğme zamansız ve yerinde çevrilemedi için örneğin yıkamadayken elle çevirerek kurutma alındı için kafası karıştı ve düzeltene kadar kafayı yedim şöyle çözdüm yıkmadayken atıyorum sıkma yapıyordu ani bir çevirmeyle duraksamadan dümenin konumunu sıkmaya getirmiştim çözmüştü ha yine arızalı evin bir köşesinde duruyor tahliye motoru arızalı suyu tahliye etmiyordu yenisini alınca öle duruyor bir ara ele atacağım daha tecrübeli arkadaşlar bilgi verecektir Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Komut düğmesi kontakları, komut düğmesi arka tarafında servo motor ( eğer komut düğmesi normalde çalışınca kademe kademe dönen tip ise). Aklıma gelenler ve şahit olduklarım bunlar Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Geçenlerde benim bosch marka bulaşık makinesinde buna benzer bir sorun oldu, musluk simgesi yanıyordu suyu bosaltmiyordu, tamirci çağırdık makineyi inceledi bir kaç defa gidip gelmesi gerekti, en son makinenin yan tarafını söküp bir sensoru değişti, suyun ısınmasını sağlayan parçada sıkıntı varmış değişince makine suyu da boşaltmaya başladı. Küçük flash disk gibi bir parçaydı... Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 4 Ocak 2016 Yazar Paylaş 4 Ocak 2016 Sakin bir kafa ile hasta makinemin karşısına geçip, onu iyi bir şekilde dinledim. Makine tuşa basınca düğmesini kendisi çeviriyor. Suyu ısıtıyor, ancak o aşamada kalıyor. Olasılık: termostat sorunlu, beyne su ısındı komutu vermiyor, çözüm 65 derecelik programda dene. Her iki termostatta arızalı değilse bu aşamayı geçmem lazım. Sonuç değişiklik yok. ( Her iki termostatımda arızalı olabilir veya tuş takımımda bir sıkıntı var?) Araştırmaya devam, tuşu bir tık çeviriyoruz makine harekete geçiyor. Vın vın bişeyler oluyor. Makineyi durdurup kontrol ediyoruz, bulaşıklar ıslak makine sıcak . Dikkat çeken bir olay tespit ediyorum. Alt sepet pervanesi dönüyor fakat üst sepet pervanesi dönmüyor? Tekrar tekrar kontrol ediyoruz evet üst pervane hiç dönmüyor, makine durduğu anlarda inleme şeklinde bir ses var. Akla gelen motor harekete geçemiyor. Program düğmesini Tekrar bir tık ilerletiyoruz, makine suyu boşaltıyor. Ve inleme tekrar başlıyor. Sonuç bence motor kondansatör arızası nedeni ile gerektiği anlarda evreye girmiyor. Ayrıca devrede ilken de yeterli basıncı üretip üst pervaneye su basamıyor. Yarın Vakit bulabilirsem bulaşık makinesini devirip motor girişinde bulunan kondansatörü değiştirmeyi deneyeceğim. Ayrıca tesisat içinde tıkanıklık varmı onun kontrolü yapılacak. Benim aklım bu kadarı yetiyor bakalım ne ölçüde tespitimiz doğru çıkacak? 1 Yorum bağlantısı
Safak Acar 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Konuyu okumuşken Daha bugun başıma gelen bir olayı anlatayım. Bugun de benim makina bozuldu, 2012.9 ay da almış olduğum profilo bulaşık makınası , 2015 in 7 ayına kadar sorunsuz çalıştı 7. ayda makina acılmıyordu garantiden çağırdık geldiler anakartını alıp gittiler 3 gün sonra yeni anarkart getirip taktılar , Garantisi 3 yılmış makinanın. Yeni takılan anakart makina garanti dahilinde devam ediyormuş (( saçma )). Şuan ki sorun ise;Makina yıkama yapıyor ancak ısıtma yok haliyle bulaşıklar kirli kalıyor. su soğuk su, suyu ısıtmıyor, adam ölçü aletiyle anakart çıkışlarını ölçtü, sorun yok dedi, Sonra bekledi makina çalıştı suyu ısıtmadı, servis fişine gerekli kontroller yapıldı anakart ısıtma pompasına tetik göndermiyor diye not düştü. Yeni anakart değişimi yazdı. Servis ücreti 35tl aldı. Kartın Ücreti ise makina fiyatının yarısı. 2012 de 600Tl ye aldığım makinaya, adam 315 tl anakart parası çekti Dedim 7 ay da taktığın kart 5 ayda bozuldu kendi taktığınız kartı makina garanti kapsamında tutuyorsunuz +1 yıl vermiyorsunuz neyinize güvenipte anakart taktırıcam diye söylendim, ve istemedim. Dışarıdan kendi ustamı çağıracağım Oda yüksek mebla fiyat verir ise direk çöpe ayırıp. yeni makina alacam Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Komut düğmesi kontakları, komut düğmesi arka tarafında servo motor ( eğer komut düğmesi normalde çalışınca kademe kademe dönen tip ise). Aklıma gelenler ve şahit olduklarım bunlar Bakmadığın ne kaldı abi Hayranım sana Konuyu okumuşken Daha bugun başıma gelen bir olayı anlatayım. Bugun de benim makina bozuldu, 2012.9 ay da almış olduğum profilo bulaşık makınası , 2015 in 7 ayına kadar sorunsuz çalıştı 7. ayda makina acılmıyordu garantiden çağırdık geldiler anakartını alıp gittiler 3 gün sonra yeni anarkart getirip taktılar , Garantisi 3 yılmış makinanın. Yeni takılan anakart makina garanti dahilinde devam ediyormuş (( saçma )). Şuan ki sorun ise;Makina yıkama yapıyor ancak ısıtma yok haliyle bulaşıklar kirli kalıyor. su soğuk su, suyu ısıtmıyor, adam ölçü aletiyle anakart çıkışlarını ölçtü, sorun yok dedi, Sonra bekledi makina çalıştı suyu ısıtmadı, servis fişine gerekli kontroller yapıldı anakart ısıtma pompasına tetik göndermiyor diye not düştü. Yeni anakart değişimi yazdı. Servis ücreti 35tl aldı. Kartın Ücreti ise makina fiyatının yarısı. 2012 de 600Tl ye aldığım makinaya, adam 315 tl anakart parası çekti Dedim 7 ay da taktığın kart 5 ayda bozuldu kendi taktığınız kartı makina garanti kapsamında tutuyorsunuz +1 yıl vermiyorsunuz neyinize güvenipte anakart taktırıcam diye söylendim, ve istemedim. Dışarıdan kendi ustamı çağıracağım Oda yüksek mebla fiyat verir ise direk çöpe ayırıp. yeni makina alacam Şafak, TR'deki tüm ürünlerde ilk fatura tarihinden itibaren ürünün değişen tüm parçaları, yine ilk fatura tarihinden minimum 2 sene (senin durumunda 3 sene) ilerisine kadar garantilidir. Yani 2012'nin 9. ayının 29. gününde almış olduğun ürünün anakartı 2015'in 9. ayının 28. günü arızalansa ve aynı gün değişse, yeni takılan anakartın garantisi en fazla 1 gün olacaktı Ancak kanunen ürün garanti dahilindeyken kullanamadığın tüm günler, servis kayıtları esas alınarak garanti tarihine eklenir. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Yıllarca mahalle içinde tamircilik yapınca ne olsa getirilirdi dükkanıma. Bende de ve hâlâ merak var nasıl çalışır diye. Merakımı para kazanarak giderdim 4 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Yıllarca mahalle içinde tamircilik yapınca ne olsa getirilirdi dükkanıma. Bende de ve hâlâ merak var nasıl çalışır diye. Merakımı para kazanarak giderdim Bir kere bilgisayarcı kazıklayınca beni, ben de hayret, bi merak bi merak. Şükür o merak bana para kazandırıyor 4 Yorum bağlantısı
Safak Acar 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Bakmadığın ne kaldı abi Hayranım sana Şafak, TR'deki tüm ürünlerde ilk fatura tarihinden itibaren ürünün değişen tüm parçaları, yine ilk fatura tarihinden minimum 2 sene (senin durumunda 3 sene) ilerisine kadar garantilidir. Yani 2012'nin 9. ayının 29. gününde almış olduğun ürünün anakartı 2015'in 9. ayının 28. günü arızalansa ve aynı gün değişse, yeni takılan anakartın garantisi en fazla 1 gün olacaktı Ancak kanunen ürün garanti dahilindeyken kullanamadığın tüm günler, servis kayıtları esas alınarak garanti tarihine eklenir. Bizde iyi niyetten bozulan cıhaz değişiminde +2 yıl kendimizden veriyoruz, bizde mi uyanıklık yapsak napsak , hele diyorum neden aynı yerde sayıyorum Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Bizde iyi niyetten bozulan cıhaz değişiminde +2 yıl kendimizden veriyoruz, bizde mi uyanıklık yapsak napsak , hele diyorum neden aynı yerde sayıyorum İşin ciddisi, bu uyanıklık değil, kanun gereği tedarikçinin yasal hakkı. Yoksa senin dediğin gibi senin yaptığın iyi niyet. İyi olanı sen yapıyorsun 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 5 Ocak 2016 Paylaş 5 Ocak 2016 (düzenlendi) Bende de 4440E modeli var. Yaklaşık 15-16 sene oldu alalı. Bir iki kez çalışmamazlık etti. En son geçen sene aynı şeyi yaptığında yetkili servisi çağırmıştım. Adamlar geldiler baktilar, kart arızalanmış yenisini getirteceğiz dediler. Olmaması lazım, zira daha önce de aynısını yaptı düzeltildi dedim. İkna edemedim. Neyse onlar gittiler. bir hafta sonra geldiler. Ne tesadüf ki, onlar gelmeden bir saat önce ben makinayı resetlemiş ve yeniden çalıştırmayı başarmıştım( bildiğimden değil). Adamlar ellerinde yeni bir kontrol kartıyla geldiklerinde makinanın çalışmakta olduğunu söyledim. Çok şaşırdılar. Kart ellerinde, öyle kalakaldilar. Bendeki makina şu: 5 Ocak 2016 tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 5 Ocak 2016 Paylaş 5 Ocak 2016 makine çalışmaz ise bulaşık işinden anlayan ve bulaşık makinesine ikame edebilecek üye/üyelerimiz var. makine tamir olmaz ise siz yazın ben tavsiyede bulunayım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts