Kamil Çeliker 29 Mart 2010 Paylaş 29 Mart 2010 Merhaba. 2007 model Fiesta 1.4 TDCI'ın kalorifer motoru gıcırtı yapıyor. Kalorifer motoruna nasıl ulaşabilirim? Yorum bağlantısı
Salih Gönüllü 11 Ocak 2016 Paylaş 11 Ocak 2016 merhaba 2007 model dizel fiesta aracım var kaloriferin ısıtmasında bi problem yok fakat 3 ve 4. kademede kalorifer motorundan değişik sesler geliyor, elektrikçiye gittim motorun burçlarının gevşediğini ve tamiri için ön göğüsün komple sökülmesi gerektiğini söyledi daha önce böyle bi durum başına gelen varmı? Varsa nasıl hallettiniz? (bu arada kalorifer motoruna balata spreyi sıkıldı ama değişiklik olmadı) Yorum bağlantısı
Muray Altay 11 Ocak 2016 Paylaş 11 Ocak 2016 Genelde elektirikciler buclara sarmış der bu konuda. Başka bir oto elektirkçiye gotür ve burcları kontrol ettir.eģer fan plastiğini çikarıp fanı görebilirsen , araba git fanı 3. Kademeye getir. Sonra fana geri git bak tornavidayla buçları cevir azda olsa dönüyorsa sorun burçlardadir. Sorun bence 1-sigortadadır (en basiti) 2-Kömür bitmiştir 3-soketlerler temassızlık olabilir 4-Burçlar sarmıştır. Benm yorumlarim anladgim bu kadar Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş 12 Ocak 2016 Paylaş 12 Ocak 2016 (düzenlendi) benim fandada 1 kademede çok az 2. kademede aşırı değil ama belli bir bilya sesi gibi gıcırtı tarzı ses geliyor oda bazen oluyor bazen olmuyor c.tesi günü gidicem sanayiye bir işim çıkmaz ise 12 Ocak 2016 tarihinde Ramazan Altıntaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Çelebi 12 Ocak 2016 Paylaş 12 Ocak 2016 (düzenlendi) Benim araçta da hava çok soğuk olduğu zamanlar birinci ve ikinci kademede ötüyor sonra ısınınca geçiyor. Galiba fan motorlarının kronik sorunu 12 Ocak 2016 tarihinde Onur Çelebi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ömer Taşkıran 12 Ocak 2016 Paylaş 12 Ocak 2016 (düzenlendi) merhaba 2007 model dizel fiesta aracım var kaloriferin ısıtmasında bi problem yok fakat 3 ve 4. kademede kalorifer motorundan değişik sesler geliyor, elektrikçiye gittim motorun burçlarının gevşediğini ve tamiri için ön göğüsün komple sökülmesi gerektiğini söyledi daha önce böyle bi durum başına gelen varmı? Varsa nasıl hallettiniz? (bu arada kalorifer motoruna balata spreyi sıkıldı ama değişiklik olmadı) Merhaba ayni sorunla karşılaştım, göğüs sökülmeden kalorifer motoru çıkarılıp onarılabiliyor. Ilk gittiğim elektrikci bana da öyle dedi göğüs sokulecek 300 lira işçilik.. Daha sonra başka bir elektrikciye gittim ve 40 liraya hallettim.Kalorifer motorunun yerini tarif edeyim. Torpido gözünü çıkarıyorsunuz. Ordan sol tarafa yukarı doğru başınızı uzatıp baktığınızda orda 20 cm kadar uzunlukta plastik bir parça var o yerinden çıkıyor. O parçayı çıkarınca karşınıza kalorifer motoru çıkacak. Eliniz yatkınsa rahatça kendiniz bile çıkarıp takabilirsiniz. Ustanıza bunu anlatırsanız ordan rahatça sökebilir motoru ben öyle yaptım tarif ettim buldu. Burçlarını onarıp tekrar yerine taktı tıkırtı falan kalmadı. 12 Ocak 2016 tarihinde Ömer Taşkıran tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Salih Gönüllü 13 Ocak 2016 Paylaş 13 Ocak 2016 Merhaba ayni sorunla karşılaştım, göğüs sökülmeden kalorifer motoru çıkarılıp onarılabiliyor. Ilk gittiğim elektrikci bana da öyle dedi göğüs sokulecek 300 lira işçilik.. Daha sonra başka bir elektrikciye gittim ve 40 liraya hallettim. Kalorifer motorunun yerini tarif edeyim. Torpido gözünü çıkarıyorsunuz. Ordan sol tarafa yukarı doğru başınızı uzatıp baktığınızda orda 20 cm kadar uzunlukta plastik bir parça var o yerinden çıkıyor. O parçayı çıkarınca karşınıza kalorifer motoru çıkacak. Eliniz yatkınsa rahatça kendiniz bile çıkarıp takabilirsiniz. Ustanıza bunu anlatırsanız ordan rahatça sökebilir motoru ben öyle yaptım tarif ettim buldu. Burçlarını onarıp tekrar yerine taktı tıkırtı falan kalmadı. İşte benimde aradığım cevap buydu bana da tamirci aynısını söyledi yok göğüs sökülecek sökme takma bedeli 250 tl 50 tl de işçilik bedeli söylendi ama bana çok mantıksız geldi ilk fırsatta kendim sökmeye çalışacağım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Merhaba ayni sorunla karşılaştım, göğüs sökülmeden kalorifer motoru çıkarılıp onarılabiliyor. Ilk gittiğim elektrikci bana da öyle dedi göğüs sokulecek 300 lira işçilik.. Daha sonra başka bir elektrikciye gittim ve 40 liraya hallettim. Kalorifer motorunun yerini tarif edeyim. Torpido gözünü çıkarıyorsunuz. Ordan sol tarafa yukarı doğru başınızı uzatıp baktığınızda orda 20 cm kadar uzunlukta plastik bir parça var o yerinden çıkıyor. O parçayı çıkarınca karşınıza kalorifer motoru çıkacak. Eliniz yatkınsa rahatça kendiniz bile çıkarıp takabilirsiniz. Ustanıza bunu anlatırsanız ordan rahatça sökebilir motoru ben öyle yaptım tarif ettim buldu. Burçlarını onarıp tekrar yerine taktı tıkırtı falan kalmadı. aradığımı buldum saolun dün akşam elektrikci arkadaşım ile konuştom aynı sorun için başka fiestanın göğüsünü sökmüş anlattım bak torpidonun oradan oluyomuş dedim iddalaştık ben başka bir elektrikciye gideyim en güzeli Yorum bağlantısı
Salih Gönüllü 15 Ocak 2016 Paylaş 15 Ocak 2016 Gönderim tarihi Dün, 11:12 Ömer Taşkıran, 12 Oca 2016 - 18:50 Merhaba ayni sorunla karşılaştım, göğüs sökülmeden kalorifer motoru çıkarılıp onarılabiliyor. Ilk gittiğim elektrikci bana da öyle dedi göğüs sokulecek 300 lira işçilik.. Daha sonra başka bir elektrikciye gittim ve 40 liraya hallettim.Kalorifer motorunun yerini tarif edeyim. Torpido gözünü çıkarıyorsunuz. Ordan sol tarafa yukarı doğru başınızı uzatıp baktığınızda orda 20 cm kadar uzunlukta plastik bir parça var o yerinden çıkıyor. O parçayı çıkarınca karşınıza kalorifer motoru çıkacak. Eliniz yatkınsa rahatça kendiniz bile çıkarıp takabilirsiniz. Ustanıza bunu anlatırsanız ordan rahatça sökebilir motoru ben öyle yaptım tarif ettim buldu. Burçlarını onarıp tekrar yerine taktı tıkırtı falan kalmadı. aradığımı buldum saolun dün akşam elektrikci arkadaşım ile konuştom aynı sorun için başka fiestanın göğüsünü sökmüş anlattım bak torpidonun oradan oluyomuş dedim iddalaştık ben başka bir elektrikciye gideyim en güzeli elektrikçiye gittiyseniz sonucu paylaşabilirmisiniz Yorum bağlantısı
Salih Gönüllü 15 Ocak 2016 Paylaş 15 Ocak 2016 bugün bursa da elektrikçiye gittim ama göğüs sökülmeden kalorifer motorunu çıkaramayız dedi birde motor çıktıktan sonra tamir edilemez yenisini almalısınız dedi acaba bursa da bu işi yaptıran yada yapan biri varmı? Yorum bağlantısı
Ömer Taşkıran 15 Ocak 2016 Paylaş 15 Ocak 2016 (düzenlendi) bugün bursa da elektrikçiye gittim ama göğüs sökülmeden kalorifer motorunu çıkaramayız dedi birde motor çıktıktan sonra tamir edilemez yenisini almalısınız dedi acaba bursa da bu işi yaptıran yada yapan biri varmı?Salih bey aracınız fiesta 2002-2005 arası ise emin olun göğüs sökülmeden çıkıyor bizzat yaptırdım gözümün önünde çıkardı. Ayrıca tamir de yapılıyor ama iyi niyetli bir ustaya gittiğinizden emin olun. Çünkü fazla para kazanma peşinde olan uğraşmak istemeyen ustalar tamir edilecek şeyi edilmez diyebilir. Tabi tamir edilmeyecek durumda da olabilir orasını bilemem benimki tamir oldu. Tavsiyem ustanızı değiştirin. Ben de internette birisinin tavsiyesi üzerine yerini bulup ustaya tarif etmiştim. 15 Ocak 2016 tarihinde Ömer Taşkıran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ömer Taşkıran 16 Ocak 2016 Paylaş 16 Ocak 2016 benim araba 2007 model Benim bildiğim 2002-2008 ayni kasa olarak kabul ediliyor yani Fiesta V . muhtemelen aynıdır hatta ben neredeyse eminim. Yorum bağlantısı
Salih Gönüllü 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 Bursa da bu işi göğüsü sökmeden yapacak usta varmıdır acaba???????????????? Yorum bağlantısı
Murat Zırtlan 11 Mart 2016 Paylaş 11 Mart 2016 dorpidonun ordan Yaşar Bey merhaba. 2006 fiesta tdci aynı sorun başıma geldi.Torpidonun ordan sigorta kutusunu da söktüm fan motorunu görüyorum tam teybe denk gelen yerde motor. Fakat motoru sökmek için vida vs göremedim bu motoru sökmek nasıl mümkün acaba. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı 6 Ocak 2020 Paylaş 6 Ocak 2020 Bende istanbul avcılar-beylikdüzü tarafında ,gögüs sökmeden bu sorunu çözebilecek usta arayışındayım. Bilen çözen varsa çok memnun olurum. Yorum bağlantısı
Hasan Çetinuysal 15 Ocak 2020 Paylaş 15 Ocak 2020 Arkadaşlar göğüsün falan sökülmesine gerek yok, detaylı video burada ben söktüm sıvı gresledim temizledim ve taktım, sorunum halloldu. https://www.youtube.com/watch?v=hww5O7np8Zc Yorum bağlantısı
Recommended Posts