Enes Andiç 5 Aralık 2016 Paylaş 5 Aralık 2016 arkadaşlar bu ısıtıcının soketlerine bakmak için sökmem gereken pilastik parça çıkmıyor okadar asıldım çektim çıkmadı videolu anlatım varmı sitede bulamadım yada yapıp atabilecek birisi 2013 focus Yorum bağlantısı
Yakup Sönmez 5 Aralık 2016 Paylaş 5 Aralık 2016 Merhaba. Bahsettiginiz soketler kapagin arkasinda degil dösemenin altinda kaliyor. Plastik kapat ise yanlardaki iki vidayi söktügünüzde cikar. Plastik kapagin arkasinda konu olan parcayi takabilirsiniz. Avea inTouch 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Misafir 10 Ocak 2017 Paylaş 10 Ocak 2017 Mehmet Bey tebrikler ve akabinde teşekkürler. Aracım 2005 Ghia C-Max. Forumda paylaşımınızı okuduktan sonra, Polonya dan verdiğiniz kodda( 3M51-18K463-FB ) PTC Heatherı aldım.1 ayda geldi. Hemen montaja geçeyim dedim. Baktım forum tamirde . Youtube dan Dizel Focus3 e taktıkları bir video vardı( C-Max a montaj videosu bulamadım) izleyerek cihazı yerine taktım.Aracımda sizinde yazdığınız gibi kablolar yerli yerinde ve hazırdı. Aracımın sigorta kutusunda 1 adet 80 Amperlik sigorta vardı. Yanlız F5 ve F6 yazan yerler boştu. İzlediğim videoda sol lastik davlumbazının altında ucuna pul bağlı bir kablo şaseye bağlanıyordu. Baktım benim araçta ucunda pul olan kablo yok. Başka bir yere bağlanmış ve hazırdır diye düşündüm (Sonradan gördümki sizin yazdıklarınızda da böyle bir kablodan bahsedilmemiş). Gel gelelim oto elektrikçi ile cihazı yazılımda göremedik. Yazılımın adını tam hatırlamıyorum (IDC yazdığını hatırlıyorum)ama programda ek ısıtıcı yazıyordu ve C-Max a uygun bir yazılımdı diye düşünüyorum. Elektrikçi focus ve c-max için daha önce bu yazılımı kullanmış. Ama PTC konusunda tecrübesi yok. Aracı bugün soğuk havada bir heves çalıştırdım, hava ve araç şartları uygundu, yine devreye girmedi. Yani araba cihazı görmüyor. İzlediğim video şu idi : Size sorularım şunlar: 1. Acaba sigorta kutusunda F5 veya F6 da sigorta olmalı mıydı? Sizin sigorta panelinin resmini atarsanız karşılaştırırım. 2. Sol lastik içinde şase bağlantısı yoktu. Siz davlumbazın altında şase bağlantısı yaptınız mı? Benim araçta -tesisat çekili olmasına rağmen- şaseye bağlanması gereken kablo vardı da ben görememiş olabilir miyim? Ki kabloyu epeyce çektim ama yok. 3. Kullandığımız yazılım görmüyor olabilir mi? 4. Cihaza direkt 12 volt elektrik versem ısınır mı? Böylelikle cihaz arızalı mıdır anlarım diye düşünüyorum. 5. Benim aldığım cihazda da sizin aldığınızdaki gibi 2 adet şeffaf plastik tıpa var. Taktığım yerde ses yapabilir diye düşünerek ben tıpaları çıkarmadım. Öylece taktım. İçi boştu. Bir sıvı vs. yoktu. Sizce bu tıpaları çıkarmalı mıydım? Siz ne yaptınız? Bu arada bazı elektrikçilerden farklı farklı olarak akü sökülecek, yeniden yazılım atılacak, falanca yerde role yok, role takılacak gibi düşünceler, fikirler de aldım. Sizinle irtibat kurmadan bu fikir ve düşüncelere itibar etmek istemedim. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Ocak 2017 Paylaş 10 Ocak 2017 Bir de ilandaki alet cihazı aktif etmek için yeterli midir? Yorum bağlantısı
Misafir 10 Ocak 2017 Paylaş 10 Ocak 2017 https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-elm327-obd2-bluetooth-arac-ariza-tespit-cihazi-elm-327-plusturkce-382137025/detay Yorum bağlantısı
Zafer Bakar 10 Ocak 2017 Paylaş 10 Ocak 2017 (düzenlendi) Abi super calisma olmus ozellikle ben bu durumdan muzdaribim bir yere gidilecekse once ben assagiya iniyor ve arabayi çalıştıriyor bekliyorum sogukta bizese lazim 10 Ocak 2017 tarihinde Zafer Bakar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 10 Ocak 2017 Paylaş 10 Ocak 2017 4 saat önce, Bülent Tarakçı yazdı: https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-elm327-obd2-bluetooth-arac-ariza-tespit-cihazi-elm-327-plusturkce-382137025/detay Lastikle davlumbazla işiniz yok hocam. Modifiyeli elm 327 kablosu ve elmconfig programıyla 2 dakikalık işi kalmış sizin aracın. Bu konunun ilk sayfasında aktif edilme ekranı mevcut. Hec ve gem menüsünden ilgili kutucuklar işaretlenip yazdır denilecek. Linkteki ürün işinizi görmez. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ocak 2017 Paylaş 13 Ocak 2017 Elm327 kablosunu almaya ve kendim modifiye etmeye karar verdim. En doğrusu bu olacak. Buralarda bu işten doğru dürüst anlayan yok. Kendi işimi kendim göreceğim. Elektronikten biraz anlarım. Havya tutmuşluğum var. İnternet ve youtube da Elm327 nin nasıl modifiye edildiği de var. Modifiye deyince yeni elektronik devre yapılacak zannetmiştim. Temas eden ayakların yerlerinin değiştirildiği bir işlemmiş. Yaparım diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin 13 Ocak 2017 Yazar Paylaş 13 Ocak 2017 vermiş olduğum link ingilizce elm327 modifiye ve programlama mevcut http://www.jamessimpson.co.uk/elmconfig-enable-ford-ecu-functions/ Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ocak 2017 Paylaş 16 Ocak 2017 (düzenlendi) Öncelikle yazdıklarıyla yardımlarını esirgemeyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Cihazı nihayet çalıştırdım. 20 ile 30 sn arasında ılık ılık üflemeye başlıyor. Etkinleştirme aşamasında yaptıklarımı yazmak isterim. Sorun yaşayan olursa belki çözüm olur diye... Öncelikle http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/ariza-tespit-cihazi-usb-elm-327-obd-obd2-elm327-256394515 bu cihazı aldım (Kargo dahil 44 TL). Cihazın iç (devre) kısmı internette resmi olan ELM327 ler gibi değildi.Şöyle idi; Bu resimlerden sonra fiyatını da düşününce cihazın taklit olduğunu anladım. Sonrasında Mehmet SEZGİN beyin verdiği linkteki (http://www.jamessimpson.co.uk/elmconfig-enable-ford-ecu-functions/) şemaya göre pinlerin kablolarını switch anahtara lehimledim. Cihazı bir güzel bantlayarak kapattım.Şemaya dikkat edelim kabloların sıralaması ve yerleri karışmasın. Böylelikle "Modifiye Elm327" kablomu hazırladım. Kablonun yanında verilen Mini CD den kablonun driverını kurdum( İnternetten aramayın.İnternetten bulunan driver ile ben sonuç alamadım). Kabloyu laptop a bağlayınca "Aygıt Yöneticisi" bölümünden, bağlantı noktaları(COM ve LPT) sekmesinden "Prolific USB-to-Serial Comm Port" sekmesini kontrol edin sarı ünlem işareti olmamalı. Ünlem var ise; Sağ tık sürücü yazılımını güncelle, Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara Bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver Prolific USB-to-Serial Comm Port Sürüm: 3.3.11.152(12.3.2010) (Benim laptop ta en son sürüm bu şekilde gözüküyordu) İleri Kapat, yapın. Sarı ünlem kalkacak ve ElmConfig yazılımı düzgün çalışacaktır (Sürüm:ElmConfig 0.2.17c). Kabloyu önce laptop a(Windows10 kurulu) sonrasında C-Max a bağladım. "ElmConfig" yazılımı ile C-Max a bağlandım. 1. sayfadaki yazılanları harfiyen yaptım. Yanlız burada şöyle bir durum oldu. ElmConfig yazılımı ile HEC kısmında gereken parametreleri seçip, aracın beynine yazdırmadan (Write to HEC tıklamadan) önce "Read from HEC" tıklamak gerekiyor. Yoksa "Write to HEC" yazan yer aktif olmuyor. Burada dikkat edilmeli. "Read from HEC" sonrasında yanlış yerler tıklanmamalı! Aynı şey GEM kısmındaki paremetreleri girerkende geçerli. Önce "Read from GEM" sonrasında "Write to GEM" tıklanmalı. Yine burada da "Read from GEM" sonrasında yanlış yerler tıklanmamalı! Birde hangisinde(GEM ya da HEC menüleri) olduğunu tam bilemiyorum. Bunların birini aracın beynine yazdırırken Modifiye anahtarını kapatıp kabloyu orjinal hale getirmek gerekti. Bir kaç kere denediğim için hangisi nasıldı karıştırdım. Ptc çalışınca da daha kurcalamadım Yarın sabah aracı çalıştırdığımda videoyu çekip bir ara ekleyeceğim. 16 Ocak 2017 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin 16 Ocak 2017 Yazar Paylaş 16 Ocak 2017 bravo el emeği göz nuru sıcak ve keyifli sürüşler elm327 siparişi verecek arkadaşlar v1.5a yazan modelden sipariş versinler bu model daha stabil çalışıyor Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ocak 2017 Paylaş 16 Ocak 2017 1 saat önce, Bülent Tarakçı yazdı: Öncelikle yazdıklarıyla yardımlarını esirgemeyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Cihazı nihayet çalıştırdım. 20 ile 30 sn arasında ılık ılık üflemeye başlıyor. Etkinleştirme aşamasında yaptıklarımı yazmak isterim. Sorun yaşayan olursa belki çözüm olur diye... Öncelikle http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/ariza-tespit-cihazi-usb-elm-327-obd-obd2-elm327-256394515 bu cihazı aldım (Kargo dahil 44 TL). Cihazın iç (devre) kısmı internette resmi olan ELM327 ler gibi değildi.Şöyle idi; Bu resimlerden sonra fiyatını da düşününce cihazın taklit olduğunu anladım. Sonrasında Mehmet SEZGİN beyin verdiği linkteki (http://www.jamessimpson.co.uk/elmconfig-enable-ford-ecu-functions/) şemaya göre pinlerin kablolarını switch anahtara lehimledim. Cihazı bir güzel bantlayarak kapattım.Şemaya dikkat edelim kabloların sıralaması ve yerleri karışmasın. Böylelikle "Modifiye Elm327" kablomu hazırladım. Kablonun yanında verilen Mini CD den kablonun driverını kurdum( İnternetten aramayın.İnternetten bulunan driver ile ben sonuç alamadım). Kabloyu laptop a bağlayınca "Aygıt Yöneticisi" bölümünden, bağlantı noktaları(COM ve LPT) sekmesinden "Prolific USB-to-Serial Comm Port" sekmesini kontrol edin sarı ünlem işareti olmamalı. Ünlem var ise; Sağ tık sürücü yazılımını güncelle, Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara Bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver Prolific USB-to-Serial Comm Port Sürüm: 3.3.11.152(12.3.2010) (Benim laptop ta en son sürüm bu şekilde gözüküyordu) İleri Kapat, yapın. Sarı ünlem kalkacak ve ElmConfig yazılımı düzgün çalışacaktır (Sürüm:ElmConfig 0.2.17c). Kabloyu önce laptop a(Windows10 kurulu) sonrasında C-Max a bağladım. "ElmConfig" yazılımı ile C-Max a bağlandım. 1. sayfadaki yazılanları harfiyen yaptım. Yanlız burada şöyle bir durum oldu. ElmConfig yazılımı ile HEC kısmında gereken parametreleri seçip, aracın beynine yazdırmadan (Write to HEC tıklamadan) önce "Read from HEC" tıklamak gerekiyor. Yoksa "Write to HEC" yazan yer aktif olmuyor. Burada dikkat edilmeli. "Read from HEC" sonrasında yanlış yerler tıklanmamalı! Aynı şey GEM kısmındaki paremetreleri girerkende geçerli. Önce "Read from GEM" sonrasında "Write to GEM" tıklanmalı. Yine burada da "Read from GEM" sonrasında yanlış yerler tıklanmamalı! Birde hangisinde(GEM ya da HEC menüleri) olduğunu tam bilemiyorum. Bunların birini aracın beynine yazdırırken Modifiye anahtarını kapatıp kabloyu orjinal hale getirmek gerekti. Bir kaç kere denediğim için hangisi nasıldı karıştırdım. Ptc çalışınca da daha kurcalamadım Yarın sabah aracı çalıştırdığımda videoyu çekip bir ara ekleyeceğim. Önemli bir şey daha ekleyeyim. Benim gibi lastik, davlumbaz falan sökmeyin. Çünkü C-Max ta sigortalar da, kablolar da, şase bağlantısı da hazır(C-Max I'de böyle). Yani sadece PTC yi takın, yazılımdan açın. Bu kadar. Şase bağlantısı falan aramayın. Şase zaten bağlı. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 20 saat önce, Bülent Tarakçı yazdı: Bu da video; İç sirkü'yü açarsanız, içerisi kısa süre içerisinde buğu oluşur. Yorum bağlantısı
Recep Güney 28 Ocak 2017 Paylaş 28 Ocak 2017 Arkadaşlar focus 2.5 collection da varmı bunun yeri ve tesisatı bilen var mı? Plastik kapalı söktüm ama boşta soket falan göremedim araba pislik içinde yatıp güzelce bakamadım aslında. Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 28 Ocak 2017 Paylaş 28 Ocak 2017 tesisatı bilmem ama metal parçanın arkasında görünüyor kapağı. Yorum bağlantısı
Recep Güney 28 Ocak 2017 Paylaş 28 Ocak 2017 O metal parçası söküp bakmak lazım arkasındaki yatay plastik sanırım kapak dediğiniz Yorum bağlantısı
Recep Güney 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Söktüm baktım ama herhangi bir tesisat kablosu yada soket göremedim mecburen geri topladım.tesisatı yok sanırım aracımda.Fotoğrafı ters yüklemiş kusura bakmayın Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 halının altında olması lazım diye biliyorum. Kırmızı ile işaretlediğim alana baktınız mı halıyı kaldırıp. http://hizliresim.com/ErjDbD 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin 30 Ocak 2017 Yazar Paylaş 30 Ocak 2017 7 saat önce, Recep Güney yazdı: Söktüm baktım ama herhangi bir tesisat kablosu yada soket göremedim mecburen geri topladım.tesisatı yok sanırım aracımda. Fotoğrafı ters yüklemiş kusura bakmayın Recep bey 1. sayfada işlemlerin yapım aşamasında detaylı resimler var ayrıca fatih beyin dediği gibi halının alt kısmında iki adet kırmızı ve siyah bayağı kalın kablo olacak bunlar yoksa tesisat yoktur tesisat çekilir ama bu soğuklarda çok zor olur Yorum bağlantısı
Recep Güney 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Halının altındaki o açık renk döşeme baya sıkı ve sefer tarafına devam ediyordu elimi 7-8 cm altına sokabildim daha ileri gitmedi elime birşey gelmedi.üstünden yokladım kabalık hissetmedim.gözle görebilmek için kesmek lazım. az da olsa bir umut işigi göremediğimden kesmedim açıkçası.artı eksi soketleri ve beyne giden soket olması lazım diye biliyorum, hiçbirşey göremeyince hevesim kaçtı baya. Hediye olarak da sırt ağrısı kaldı:-) Bu arada benim araç c Max değil focus collection. Burda anlatım olduğu için burdan devam ettim bende belirtmek istiyorum. Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 5 Şubat 2017 Paylaş 5 Şubat 2017 Arkadaşlar benim araçta da var mı tesisat? Hangi sigorta bu icada ait? Yorum bağlantısı
Misafir 5 Şubat 2017 Paylaş 5 Şubat 2017 Benim sigorta kutusuda böyleydi. Bence sizde de tesisat cekili. Yoksa fazladan 80 lik sigortayi koymazlardi diye düşünüyorum. Int ten google görsellerden benzinli c-max sin sigorta kutusuna bakin orada birkaç sigortanin eksik oldugunu görürsünüz. Yorum bağlantısı
İlyas Durmuş 29 Ekim 2019 Paylaş 29 Ekim 2019 Mehmet Sezgin bey manuel klima da anahtar işini nasıl çözüyoruz. 2014 model ford focus style paket manuel klima aracım. Ptc heater çalışmadı. Tşkler Yorum bağlantısı
Recommended Posts