Gökhan Çoşkun 15 Ocak 2016 Paylaş 15 Ocak 2016 İyi günler herkese. Yurtdışında yüksek lisans eğitimine başladım bu sene.Lisans sonrası ara vermeden başladım yüksek lisansa. Askerlik tecili için konsolosluğa belgeleri verdim fakat Milli Savuma Bakanlığından gelen cevap : "YOKLAMA İŞLEMLERİNİ TAMAMLATARAK ASKERLİĞİNE YEDEK SUBAY ADAY ADAYI OLARAK KARAR ALDIRDIKTAN SONRA TEKLİF YAPILMASI HALİNDE DURUMU DEĞERLENDİRİLECEKTİR." +Bunu yaptırırken muayene filan isteyeceklermi ? ( Çünkü bilet alacağım ve tarih aralığını ayarlamam gerekiyor ) +bunun ne işlemler yapılıyor ? +Yüksek lisans sonrası yedek subay mı olacağım kesin ? Kusura bakmayın sorular için.Aynı durumdaki arkadaşımın tecili olurken bende sorun çıktı.Askeriye sorunlarını hiç anlamıyorum Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 15 Ocak 2016 Paylaş 15 Ocak 2016 (düzenlendi) Lisans mezunu herkes Yedek Subay Aday Adayıdır.. Süre işi şubeye kalmış. bağlı olduğunuz şubeyi bir arayabilirsiniz. Lisans bittikten sonra askerlik tecili için sebep kalmadığı için okul mezun evrağını şubeye yollar ve askere gidecekler listesine girersiniz. Mezun olduktan sonra askerlik şubesine gitmeniz gerekir yoksa kaçak durumuna düşersiniz. zaten muhtarınıza yazı filan gelmiştir/gelecektir muhtemelen. bu işlem sonrası tecil sebebiniz yoksa askerlik için bir tarih belli olur. 1 sene civarıydı sanırsam. bu bekleme süresi zarfında siz bir öğrenci belgesi teslim ederseniz tekrardan askerliğiniz tecil olur. 15 Ocak 2016 tarihinde Baha Kanberoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erhan Karaman 15 Ocak 2016 Paylaş 15 Ocak 2016 doktora da yapsan asteğmen olarak yapacağının garantisi yok,er de olabilirsin. TSK'nın o dönemki ihtiyacına göre değişiyor. Yurtiçindeki üniversiteler öğrenci olduğunu bildiriyorlar tecilin otomatik yapılıyor ama yurtdışı için prosedür nasıldır bilemiyorum. yakınındaki bir askerlik şubesine gidip bilgi almanda fayda var. 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 15 Ocak 2016 Paylaş 15 Ocak 2016 Arkadaşların söyledikleri doğru. Ama bazı branşlar sicille ilgili bir sıkıntısı yoksa %99 yedek subay oluyor. Özellikle sağlıkçılar; hekim, eczacı,psikolog gibi. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun 15 Ocak 2016 Yazar Paylaş 15 Ocak 2016 Çok sağolun yorumlar için Peki bu işlemi yaptırırken muayene filan gerekiyormu ? Bu atılan mesaja göre : gidip yoklama için sıra alacağım yani askere gidiyormuş gibi.sonra tekrardan okulum teicl için belgeleri gönderecek ? doğrumuyum ? Çok saçma bi durum.Konsolosluk belgelerimi gönderdi burada öğrenci olduğum,türkiyedeki okulu bitirip geldiğim belli.Mecburen masraf edicez git gel :/ Yorum bağlantısı
Erhan Karaman 15 Ocak 2016 Paylaş 15 Ocak 2016 en güzeli forum yerine açıkçası askerlik şubesine gitmeniz. en doğru bilgi orada. yanıltmayalım sizi de istemeden. askerlik yoklaması kaçağı olursanız ceza falan da ödeniyor bildiğim kadarıyla. yaş itibariyle çoğu kişinin askerlik macerası çok eskide kaldığı muhtemel. güncel bilgi şubede Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Ocak 2016 Paylaş 15 Ocak 2016 Türkiyede bir yakınınız şubeye gidip ilk ağızdan öğrensin. Kulaktan kulağa yanlış anlaşılmalar olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 15 Ocak 2016 Paylaş 15 Ocak 2016 Çok sağolun yorumlar için Peki bu işlemi yaptırırken muayene filan gerekiyormu ? Bu atılan mesaja göre : gidip yoklama için sıra alacağım yani askere gidiyormuş gibi.sonra tekrardan okulum teicl için belgeleri gönderecek ? doğrumuyum ? Çok saçma bi durum.Konsolosluk belgelerimi gönderdi burada öğrenci olduğum,türkiyedeki okulu bitirip geldiğim belli.Mecburen masraf edicez git gel :/ Bunlarla uğraşmazsan yurda tatile gelir pasaport kontrolde takılır geri gidemezsin Okulunuz yurtdışı kurum olduğu için onu da şubeye sormak lazım. nasıl bir yazı gerekiyor? üniversitelerimizde şablon hazır ismi değiştirip yolluyorlar. sizin yazıyı yazdırıp yollamanız lazım tecil sonrasında.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Ocak 2016 Paylaş 15 Ocak 2016 Benim dönemimde (5 sene evvel) sadece son yoklamada (teslim öncesi) muayene vardı yedek subay adayları için. Yorum bağlantısı
Barış Adak 15 Ocak 2016 Paylaş 15 Ocak 2016 Son zamanlarda bir değişiklik olmadı ise , (mevzuat değişti birkaç defa diye biliyorum bir araştırın.) Lisans mezunu olduğunuzda 2 yıl sevk tehiri yaptırabiliyorsunuz. Bunun okul bittiğinde evraklarla şubeye gidip yoklama-muayene yaptırmanız gerekiyordu. Yoklama işleminden sonra tehiriniz yapılıyordu. Hatta geçmişte ben bu işlemi yaptım. Öğrenci olmama rağmen durum belgesi vermediler . Önce yoklama dediler . Sonrası Cem Yılmazın anlattığı gibi Yine en son hatırladığım duruma göre , Yüksek lisans kabulunuzden önce yoklama kaçağı yada bakayaya düşer para cezası alırsanız tehir yapılmıyordu. Benim'de tavsiyem şubeniz ile mutlaka görüşün. Telefonda zor olursa bir yakınınız gidip görüşsün. Evraklarınızın ulaşıp ulaşmadığını , işleme girdiğini vs mutlaka görüşüp teyit edin. Ters birine denk gelmezseniz şube personeli genelde yardımcı olmaya çalışır . Yorum bağlantısı
Recommended Posts