İçeriğe Yönlendir

Araç Tavsiyesi


Yusuf Aygün

Recommended Posts

Yusuf Aygün

selamın aleyküm kardeşlerim abilerim bir sistem üzerinden 20 bin tl ila 30 bin tl arası araba almaya hak kazandım ford modellerinden focus 1 ve mondeo trend x kullanmak nasip oldu  ikisindende çok memnun kaldım yanlız focus 1 rampalarda çekişden düşmesi biraz canımı sıkmıyor değildi karar verip daha güçlü bir arabam olsun dedim ve gittim sattım ve mondeo aldım bazı sıkıntıları vardı onları hallettikten sonra tamam aradığım arabayı buldum dedim garibanın mersedesi dedim bunu hiç satmam eskitene kadar kullanırım dedim yalnız zamanla aracımın içine su aldığını farkettim hemen servise gittim ustanın bana söylemesi abi bu mondeoların kronik bir sorunudur polen filtresinin oradan alıyor her bakımda filtre değişimi esnasında iyice silikonlanması gerek dedi aksi taktirde su almaya devam eder dedi bende o an mondeomdan buz gibi soğudum ilk işim gidip satmak oldu şimdi bana güçlü konforlu yol tutuşu sınıfında iyi olan araç tavsiyelerinizi bekliyorum focus tdcı alın diyeceksiniz yalnız kullanıcılarının görüşleri içeri motor sesi çok alıyor denmesi uzun yollardan kafamın şişmesini istemem fordtan başka modelleride tavsiye edebilirsiniz sizin engin fikirlerinize ihtiyacım var lütfen bana bu konuda yardımcı olun şimdiden bütün ford severlere sonsuz teşşekürlerimi sunuyorum Allaha emanet olun saygılar

Yorum bağlantısı
Misafir

Bütçeniz yine 30.000 Tl mi Yusuf Bey?

 

Not: İmla kurallarına (nokta, virgül vs.) elimizden geldiğinde dikkat etmeye çalışalım..  ;)

 

Keyifli forumlar,

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bence servis sallamış.

Yok öyle birşey.

Cam çıtaları eskiyor ordan içeri kapıdaki hoparlörün üzerine oradan içeri sızıyor. Bu sorun Hakkında forumda konu da vardı.

Focus yol sesi alıyor diyorlar ama içerde o kadar rahatsız etmiyor.

Mondeo da rüzgar sesi alıyor. Rahatsız Etti mi sizi hiç?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Aygün

Pekala bundan sonra daha dikkatli olurum. Polen filtresinin oradan su aldığını kendi gözlerimle gördüm aracı aldığım kişinin ustası silikonu beyaz çekmiş benim servis ustamda beyaz silikon kesinlikle olmaz su almaya devam eder dedi.Siyah silikon çekilmesi gerek dedi.Her bakımda bu durumla karşılaşacaksın yapacak bir şey yok bu mondeoların kronik sorunu her mondeo için söyleyemem ama focuslarda ve mondeolarda sıklıkla rastlaştığım bir sorun dedi.mehmet abi mondeomda rüzgar sesi yoktu muhteşemdi. Dediğim gibi bu su alma problemi arabamı sattırmak zorunda bıraktı aracımı 2015 martında sattım 21750 tl ye verdim.Şimdi bakıyorum fiyatlara çok uçmuş bu kadar yükseliş neyin nesidir anlamış değilim.


evet Kerem bey bütçem 30000tl sistem 30000tl ye kadar araba almama izin veriyor aslında tek bir model istiyorum ama focusta yaşadığım çekiş sorununu bundada yaşarmıyım diye açıkçası çelişkideyim 2009 2010 model mondeo titanyum gel gelelim param yetmiyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Focus arızalı değilse ve çekiş problemi yaşadıysanız, turbosuz, 1,6 benzinli motor araçların hepsinde çekiş problemi yaşarsınız o zaman. Ya 1,6 dizel yada 2,0 motorlu bir araç bakacaksınız. Yol ve motor sesi de istemiyorsanız yine D sınıf olmalı.. Şuan Mondeo en alınası araç gibi duruyor. Ama limitiniz çok kritik. 30.000 Tl.. 

Yorum bağlantısı
Yusuf Aygün

Aslından dediğiniz çok doğru mondeo 2.0 145 hp beni hertürlü tatmin eder ama fiyatları ve mtv si çok yüksek geçen sene 21750 tl ye verdiğim aracın aynıları 27 28 bin tl lerde seyrediyor. Piyasa uçmuş

Yorum bağlantısı
Misafir

Uçmak için citroen c5 2.0 HDI, ekonomi için citroen c5 veya Peugeot 406 1.6 HDI, Hyundai Sonata, Chevrolet Evanda. 30.000 düzeyinde eskisi kadar seçenek yok maalesef.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

sistem diyince merak uyandı içimde ne demek istediniz ? 21 bin tl mk3 sattıysanız çok ucuz vermişsiniz. zor bir dönem 30 bine başka modeller düşünmek lazım

Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan

Focus 1.6 benzinli motor eniştemde var ve dediğiniz kadar kötü gelmiyor bana çekişi, sizin kullandığınızda bir problem mi var acaba diye düşünüyorum. Eğer focus tdci motorun sesi rahatsız ederse hiç bir dizel seçeneklerine bakmayın derim. Dizel motor seslidir, gürültülüdür. Bu dönemde 30.000'e hem bahsettiğiniz konforda hemde güçlü bir araba almak zor. Konfor yükseldikçe ve bütçe sabir kaldıkça model yılı düşecektir. Bence C sınıfı araçlar bakın.

Yorum bağlantısı
Yusuf Aygün

Merak ettiğiniz sistemin adı eminevim sistemi çekilişle her ay bir talihli araba ve ev sahibi oluyor durum böyle.focus1 polis memurundan almıştım expere soktuğumda değişensiz 1 parça boyalı 98000km lpgsizdi içi dışı tertemiz motoru şanzumanı sorunsuzdu ama 1.6 100 hp yeterli gelmiyordu 1 sene kullandım 102000km sattım yıllık 4000km yapmışım eski modelde almak istemiyorum eski modellerin parçaları zamanla aşınmış olacağı için masrafları çok olur ne yapacağımı şimdiden kestiremiyorum hayırlı diyorum ilandan sürekli araçlara bakıyorum ama temiz araba bulmak inanın çok güç ford clup aracılıyla satılık otomobilleri takip ediyorum hayırlısı bakalım rabbim düzgün insanlarla karşılaştırsın.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

30 bin bütçe ile yüksek modelli araç istiyorsanız, hyundai-dacia  belki seat  seçeneklerine bakabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Murat Coşkun
(düzenlendi)

2000 model passt 1.9tdi

Megane2  1.5dci

focus mk1   1.8tdci

Bora 1.9 tdi

passat 1.8 T  turbo benzinli, çekişi  turbo desteği ile iyi olur sanırm.

Opel vectra 2003  2.0 DTI

tarihinde Murat Coşkun tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

yılda 4k km için dizel aldığınıza değer mi bilemem, şartlarınızı en iyi şekilde gözden geçiriyorsunuzdur ama ben olsam ortalama bir 2 lt atmosferik veya iyi sayılabilecek bir 1.6 civarı turbolu araç düşünürdüm. ikinci kategorideki araçlar genelde modelli ve pahalılar c ve üstü segmentler için maalesef bu durumda. laguna, 407, c5, çok küçük bir ihtimal 1.4 t-jet bravo, b5, b5,5 passat aklıma ilk gelen modeller. makyajlı laguna 2 privilege fena olmaz aslında. isterseniz dizelini de alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım

ekonomik yokuşta bayılmayan ve vergisi ucuz olsun eh birazda konforlu olsun diyorsanız bence c4 HDİ 110 hp tavsiye ederim daha yeni sattım.sebebi ise sadece benim sıkılmam yoksa harikadır.

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

eminevim hakkında şikayetvar.com'da birkaç şikayet okudum, herkes mağdur olmuş. keşke o işe girmeseydiniz, kimse parasını alamamış.

Yorum bağlantısı
Uğur Şentürk

Anladığım kadarıyla sessizlik, konfor ve güç sizin için ön planda. Şu anda takip ettiğim araçlardan birisi Laguna 2.0 T modeli. İçi geniş, bol donanımlı, hatchback yapısından dolayı bagaji kullanışlı ve turbo benzinli.

Yorum bağlantısı
Yusuf Aygün

Evet Ugur bey dediginiz gibi güç,konfor ve sessizliklik benim için ön planda.Acaba focus1 lerin 2.0 ghia olan modelleri nasıldır kullanıcı yorumlarının 1.6 ya nazaran çokta performanslı olmadıklarını söylüyorlar bu araçlar hakkında tecrübesi olanlar varsa bilgilendirirlerse çok memnun olurum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...