İçeriğe Yönlendir

Bilgilendirme


Hikmet Demirtaş

Recommended Posts

Hikmet Demirtaş
(düzenlendi)

Arkadaşlar, bana gelen maili sizlerle de paylşmak istedim, yönetim uygun görürüse paylaşıma açılamsın da fayda gördüm.. 



Genel olarak gruplara isteği dışında üye yapıldığını düşünenler mutlaka okuyun!!! 

Bugün size gruplara isteği dışında üye yapıldığını düşünen ve grup moderatörlerine lanetler yağdıran mail adresi sahiplerinin durumları ile ilgili bir açıklama yapacağım.

Lütfen dikkatle okuyunuz.

Aslında suç gruplarda veya moderatörlerde değil.Neden derseniz,siz aslında mail adresinizi yahoo'dan (veya diğerlerinden) alırken gruplara eklenebilme izninizi açık tutuyorsunuz,böylece dileyen grup ya da dileyen moderatör,sizi herhangi bir arkadaşınızın vs. tavsiyesi vs. üzerine grubuna şak diye ekleyebiliyor.Adresiniz buna müsait ise,izinli bir adres ise bunun sorumlusu tabii ki o adresin sahibi ve izni verme veya kaldırma yetkisine sahip yegane kişi olarak sizsiniz.Pekiii bunda sizin bir suçunuz var mı?Bence tabii ki yok,çünkü sizinki sadece bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir sorun.
Mail adresinizi almışsınız ve kullanıyorsunuz ama ona tam da hakim değilsiniz.
Şimdi buyrun http://groups.yahoo.com/myprefs linkine tıklayın.(Bu linki bir yere kaydedin,kaybetmeyin) Şifrenizi sorarsa yahoo kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın.Şimdi bu mail adresiniz (varsa buna bağlı diğer adresleriniz) liste olarak karşınızda.Mail adresinizin hizasındaki options sütunundaki Edit yazılı linke tıklayın karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkacak.
Sizde de büyük olasılıkla "Allow group moderators to directly add me to their groups." yazılı yerin önünde tırnak mevcuttur çünkü mail adresinin default (varsayılan) ayarı budur.Bu tırnağı kaldırmadığınız sürece gruplara adresinizin moderatörlerce doğrudan üye yapılmasına izin veriyor durumundasınız ve moderatörlere de gruplara da kızamazsınız sizi eklediler diye smile.gif
İkinci satırdaki "Allow group moderators to invite me to their groups." yazısı da gruplardan size üyelik için davetiye yollanmasına izin verdiğinizle ilgilidir.Bu tırnağı da kaldırdığınızda size hiçbir grup moderatörü davetiye çağrı vs. yollayamaz.Bu iki satırın tırnaklarını kaldırıp sonra da sağ alttaki mavi düğme (save changes) ile yaptığınız değişiklikleri kaydettiğinizde artık hiçbir grup sizi isteğiniz dışında ne direkt üye yapabilir,ne de davetiye vs. gönderebilir.
Lütfen gruplara ve moderatörlere kızıp söylenmeden önce sözleşmesini "kabul ediyorum" şıkkını ( I agree) tıklayarak kullanım sözleşmesini onaylayarak aldığınız mail adreslerinizin ayarlarını inceleyip nelere izin verip nelere vermek istemediğinizi belirleyiniz.
Alıntıdır: 

tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...