İçeriğe Yönlendir

Ford Fusion Mu? Ford C-Max Mi?

Burak Keleş

Recommended Posts

Burak Keleş

Merhaba Arkadaşlar, Ustalar, Abiler :)

Yakın zaman içerisinde aracımı sattığımdan (Peugeot 206 XT) ötürü yeni bir araç arayışı içerisine girmiş bulunmaktayım.

Malum araç hoşumuza gitse de bagaj hacmi (+LPG Deposu) çekirdek ailemiz için bile çok can sıkıcıydı...

Öcelikle tam olarak bütçemize ve ihtiyacımıza uygun olan aracı belirlemek için sizden yardımlarınızı rica ediyorum.

Araç almak için 1-2 Ay sürem var, bir aksilik çıkmaz ise...

Şuan ilgilimi çeken 2 araç var;

1.'si Ford Fusion; Araç ile ilgili pek bir bilgi edinemedim, her ne kadar kabul etmek istemesem de Fusion'un kıymeti bilinmiyor sanırım,piyasası epey sıkıntılı..

Şase vs fiesta ile aynı olduğu bilgisi dışında kronik sorunu yada bilinmesi gereken püf noktaları hakkında bilgi edinmek faydalı olacakt

ır. 

2.'si Ford C-Max : Birinci tercihime nazaran eşimin bari bu olsun demesiyle kriterler arasına girmiş bulunmakta,

aracın dış hacmi ne kadar buyurse benim için sıkıntı aslında,

lakin temiz olanını bulmak zor olsada tadından yenmez bir cazibeye sahip.

Elimizdeki bütçe; 27-30Bin TL.

*Makyajlı kasa yanı 2006 model üzeri olması ve kesinlikle düşük KM 'de olması tercihim,

*Fusion 'larda özellikle, albenisi olan çelik jant+yan ve ust barlar olması tercihim olacaktır.

*Dizel/Otomatik öncelik olmasına rağmen elden bir şey gelmez ise diğer kriterlere de şans tanıyabilirim.

tabi daha önemli konular olacaktır, diğer kriter ve bilgileri sizden almak için bu konuyu açtım, deneyim ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Öncelikle inşallah gönlünüze göre araç bula bilirsiniz ikinci el o kadar şahibeliki artık insan korkuyor.C-max temiz bulursanız tadından hatta kaymandan yenmez lakin zor gibi fusion kullanmadım lakin kullanan herkes benim bildim memnun bazı proglemler olmuş lakin çözümleri basitmiş tabi kullanan abilerim, kardeşilerim bilgi verecektir en önemlisi iki araç içinde bahtınız açık olsun çok değerli araçlar bence yine söylüyorum düzgünününe den gelmeniz çok önemli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

30 binlik c max den kaçın, temiz fusion alınır. Genişlik olarak c max fusiona elbet fark atar ama temiz olması ruh sağlığı için daha önemlidir :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Uğur Öztürk
(düzenlendi)

Öncelikle Allah hayırlı olanı nasip etsin.

Ben Fiesta'dan sonra C-Max kullanmaya başladım.Fusion hiç kullanmadım.Çok sorunlu olmasın,iç ve bagaj hacmi geniş olsun ama Scenic ve Verso gibi devesa boyutları olmasın,tam ve güvenlikli bir sürüş sağlasın,hoşunuza gidecek konfor ve donanım özelliklerini barındırsın,piyasası da segmentinde birinci sırada olsun diyorsanız ille de C-Max derim arkadaşım.Aracım 2006 C-Max Ghia(Benzin+Lpg).Çok daha yeni bir çok araçta olmayan özellikleri barındırıyor.Bu da hoşuma gidiyor doğrusu.Bagaj deseniz isteseniz de dolduramazsınız.Köye annemin eski tarz,hacimli koltuklarından iki tanesini yükleyip kendim,babam ve annemle beraber gitmiştik(arka koltukları yatırıp). Şehir içinde asla park sorunu yaşamazsınız.Yakıta gelince inanın dizel fiestamdan daha hesaplı olduğunu(lpg'de) defalarca gördüm.Benzin tüketimi ise bilhassa şehir dışında tamıtamına fabrika değerlerinde geziniyor.

Bundan sonrası artık sizin kararınız olacak.

tarihinde Uğur Öztürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

2 aracı da uzun süre kullanmış biri olarak yazıyorum. C-Max'i halen kullanıyorum. 

Boyalı değişenli olsun ama C-Max olsun. Bakımlı olduktan sonra önemli değil. Fusion hele 1.4 ise koşarak uzaklaşın. :)
Bu arada otomatik vites 2 modelde de sıkıntıli bilginiz olsun. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

ikisi aynı araç değil. fusion 1.6 dizel sizi memnun eder. tavan barları gerçek değil sonradan takılanlardır yük taşımaz. 

temiz alabiliyorsanız cmax ama elinizdeki para ile çok temiz fusion alabilirsiniz. 

arıza kronik sorunu yoktur. adac testlerinde bir kere rast geldim en az arıza çıkaran araçtır. çocuk 1 tane mi 2 mi kaç yaşında?

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Keleş

Öncelikle inşallah gönlünüze göre araç bula bilirsiniz ikinci el o kadar şahibeliki artık insan korkuyor.C-max temiz bulursanız tadından hatta kaymandan yenmez lakin zor gibi fusion kullanmadım lakin kullanan herkes benim bildim memnun bazı proglemler olmuş lakin çözümleri basitmiş tabi kullanan abilerim, kardeşilerim bilgi verecektir en önemlisi iki araç içinde bahtınız açık olsun çok değerli araçlar bence yine söylüyorum düzgünününe den gelmeniz çok önemli.

Daha önceki aracımda bahsettiğiniz konuda iyi tecrubeler edindim. Teşekkür ederim.

30 binlik c max den kaçın, temiz fusion alınır. Genişlik olarak c max fusiona elbet fark atar ama temiz olması ruh sağlığı için daha önemlidir :)

İhtiyacım olan tek sey ruh sağlıgı =) bahsettiğiniz gibi bu piyasada c-max bulmak zor bu butceyle ama kısmet diyelim

fusion küçük bir araba özellikle bagajı bana çok küçük gelmişti

206'ya göre kıyaslama yaptığım için için bana şuan için yeter gibi...

Öncelikle Allah hayırlı olanı nasip etsin.

Ben Fiesta'dan sonra C-Max kullanmaya başladım.Fusion hiç kullanmadım.Çok sorunlu olmasın,iç ve bagaj hacmi geniş olsun ama Scenic ve Verso gibi devesa boyutları olmasın,tam ve güvenlikli bir sürüş sağlasın,hoşunuza gidecek konfor ve donanım özelliklerini barındırsın,piyasası da segmentinde birinci sırada olsun diyorsanız ille de C-Max derim arkadaşım.Aracım 2006 C-Max Ghia(Benzin+Lpg).Çok daha yeni bir çok araçta olmayan özellikleri barındırıyor.Bu da hoşuma gidiyor doğrusu.Bagaj deseniz isteseniz de dolduramazsınız.Köye annemin eski tarz,hacimli koltuklarından iki tanesini yükleyip kendim,babam ve annemle beraber gitmiştik(arka koltukları yatırıp). Şehir içinde asla park sorunu yaşamazsınız.Yakıta gelince inanın dizel fiestamdan daha hesaplı olduğunu(lpg'de) defalarca gördüm.Benzin tüketimi ise bilhassa şehir dışında tamıtamına fabrika değerlerinde geziniyor.

Bundan sonrası artık sizin kararınız olacak.

Diğer aracımda LPG ile AVM'ye girmekten bagajın yarısını kaplamasına kadar çok sıkıntı çektiğimden çekiniyorum açıkcası. Ama sanırım çoğu c-maxde simit tüp var.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Fusion için kötü yorum yapanların adres tespitlerini yapıyorum, evlerinden alıp ikna edeceğim.

Fusion ile c max ayrı sınıf araba kıyaslamak mantıksız oluyor, 27-30 bine c max'ın ölüsü denk gelir, 'sıcmılımaaa tabikinede sımaks' diyenleri her sanayi girişinde anarsın.

Fusion için 1.6 dizel olanlar en iyisidir, piyasası pek yoktur sahipleri genelde satmaz, uzun süre kaldığını kullanır.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Burak Keleş

ikisi aynı araç değil. fusion 1.6 dizel sizi memnun eder. tavan barları gerçek değil sonradan takılanlardır yük taşımaz. 

temiz alabiliyorsanız cmax ama elinizdeki para ile çok temiz fusion alabilirsiniz. 

arıza kronik sorunu yoktur. adac testlerinde bir kere rast geldim en az arıza çıkaran araçtır. çocuk 1 tane mi 2 mi kaç yaşında?

Tavan barlarının sonradan takıldığını biliyorum, spor görüntüsü hoşuma gidiyor =)

3 yaşında bir canavarım var yere göğe sığmıyor. =)

Yorum bağlantısı
Burak Keleş

Fusion için kötü yorum yapanların adres tespitlerini yapıyorum, evlerinden alıp ikna edeceğim.

Fusion ile c max ayrı sınıf araba kıyaslamak mantıksız oluyor, 27-30 bine c max'ın ölüsü denk gelir, 'sıcmılımaaa tabikinede sımaks' diyenleri her sanayi girişinde anarsın.

Fusion için 1.6 dizel olanlar en iyisidir, piyasası pek yoktur sahipleri genelde satmaz, uzun süre kaldığını kullanır.

Bende cevremdekileri bu yonde ikna etmeye çalısıyorum açıkcası, şase motor fiesta ile aynı bildiğim kadarıyla fiesta bu kadar tutuluyorsa bu aracta neden sorun olsun? mantıksız geldi acıkası..

zaten ilk olarak aşağıdaki aracın ilanını gördüğümde bu olmalı demiştim albenisi gercekten yuksek.

Ford Fusion 1.4 TDCi Urbanite 2007 modeldi.

250858752x6t.jpg

Yorum bağlantısı
Burak Keleş

Burakcım sen arabadan anlayan birine benziyorsun şu konuyu bir incele bakalım.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/235531-k%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1-arabam%C4%B1z/

Konunuzu incelemiştim bir kaç C-Max konusunada baktım.  Sizde benim gibi boş durmayı sevmeyenlerdensiniz, el emeğine buyuk saygı duyarım gercekten kutlarım sizi. Aslında bagaj konusunu her mesajda dile getirmemin sebebide birazda bu, Şuan yapım aşamasında olan bir adet 1/4 RC birde BD-5 RC uçak projem var bunlar için bagaj şart ;) boş  durmak bana görede değill.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Konunuzu incelemiştim bir kaç C-Max konusunada baktım.  Sizde benim gibi boş durmayı sevmeyenlerdensiniz, el emeğine buyuk saygı duyarım gercekten kutlarım sizi. Aslında bagaj konusunu her mesajda dile getirmemin sebebide birazda bu, Şuan yapım aşamasında olan bir adet 1/4 RC birde BD-5 RC uçak projem var bunlar için bagaj şart ;) boş  durmak bana görede değill.

Bende cevremdekileri bu yonde ikna etmeye çalısıyorum açıkcası, şase motor fiesta ile aynı bildiğim kadarıyla fiesta bu kadar tutuluyorsa bu aracta neden sorun olsun? mantıksız geldi acıkası..

zaten ilk olarak aşağıdaki aracın ilanını gördüğümde bu olmalı demiştim albenisi gercekten yuksek.

Ford Fusion 1.4 TDCi Urbanite 2007 modeldi.

250858752x6t.jpg

yandakşi dodikleri mazallah bir yere çarpıp kırarsan enjeksiyon kalıbı yaptır kendin bas daha kolay olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

içi dışı temiz sizi mutlu eden güzel bir renk bulursanız 30 bin vermekten çekinmeyin fusion'a. Yol tutuş felan iyidir.

tutulmuyor diye birşey yok. satılmıyor....tutulduğu için. alternatifini bulmak çok güç.

10 yıl 300bin km aynı performansta kullanıyoruz biz hiçbirşey sıkıntı çıkmadı üzmedi.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Keleş

yandakşi dodikleri mazallah bir yere çarpıp kırarsan enjeksiyon kalıbı yaptır kendin bas daha kolay olur.

Urbanite serisinde orjinalinde var ama dediğiniz gibi bir durumda sonuç ne olur bilinmez.

içi dışı temiz sizi mutlu eden güzel bir renk bulursanız 30 bin vermekten çekinmeyin fusion'a. Yol tutuş felan iyidir.

tutulmuyor diye birşey yok. satılmıyor....tutulduğu için. alternatifini bulmak çok güç.

10 yıl 300bin km aynı performansta kullanıyoruz biz hiçbirşey sıkıntı çıkmadı üzmedi.

Bence de tutuldugu için satılmıyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-satilik-mavis-276835226/detay

ilanda bulunan arac şuan için taleplerimi karsılıyor gibi ilk sahibide bizim ilçedenmiş belkide geri getiririz :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Urbanite serisinde orjinalinde var ama dediğiniz gibi bir durumda sonuç ne olur bilinmez.

Bence de tutuldugu için satılmıyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-satilik-mavis-276835226/detay

ilanda bulunan arac şuan için taleplerimi karsılıyor gibi ilk sahibide bizim ilçedenmiş belkide geri getiririz :)

ön ve arka tampon orjinal değil ve 1,4 motor tavsiye etmem.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

arac urbanie serisi orjinali boyle diye biliyorum, konusu olan bir arkadasınkide aynısı;

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/255571-fusion-3000-dd-de-sars%C4%B1nt%C4%B1/

deneyimle sabit diyorsanız bunuda listeden çıkarıcaz demekktir.

Arkadaşınızın aracı da orjinal değil, çamurluk üzerindeki o şerit ön tamponun bitimini komple dolanıyor.

Yorum bağlantısı
Alperen Artam

Yaklaşık 5 sene önce  1.4 Tdci Fusionumuz vardı yüksekliği falan hoştu ancak bulabilirseniz 1.6 tdci almanız şiddetle tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Keleş

300 binde olmaz di mi :)  hem biraz para cebinizde kalır.

Her ne kadar bakımlı olsada insan 300bin diyince bir korkmuyor değil :)

Yorum bağlantısı
israfil yanık

öncelikle Allah hayırlısını nasip etsin.. 2015 nisan ayına kadar golf 1.6 8v aracıma benzinli biniyordum. hızlanma çekiş olarak ve yol tutuşu olarak çook hoşuma gidiyordu. bir an araçtan soğuyarak arkadaşıma sattım. aradan 2 hafta geçti sırf eşim yüksek araç istiyor diye fusion gözüme takıldı. arkadaşlarında dediği gibi cmax düşünürdüm ancak fiyat bana göre değildi. 20061.6 tdci 160000 deki araca bakmak için gittiğimde aldım sürdüm ne göreyim benim golf baya yavaşmış :) araç 2. viteste banamısın demiyor yokuş falan hatırlamıyorum artık :) gösterdim baktırdım ve aldım. bir kaç sorun çıktı ancak kalıcı değildi yaptırdım şuan taş gibi. yakıt çok az-hızlanma süper-genişlik yükseklik yeterli benim için-bagaj dışarıdan göründüğü kadar büyük değil ancak makul-virajlarda yüksek olduğu için yavaşlamak lazım-1.4 kullanmadım ancak şuan sürsem attan inip eşşeğe binmiş gibi olacağım kesin-kroik sorunu yok- parçaları çok portatif ben bile söküp takıp bazı işlemleri yapabiliyorum-arka camlar manuel-teknolojik öyle çok bişey bekleme derim- ama pişman olmayacağın bir araç olur. ALIRSIN FORD OLURSUN LORD :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...