Servet Aydın 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 (düzenlendi) Mahsustan ingilizce yazdım daha afilli oluyor Masa üstü pclerde en büyük dert, yada benim en büyük derdim ön taraftaki usb çıkış akımının düşük olması. Mainboard ( bak yine yazdım ) ile usb çıkışı arasındaki kablolar ince, voltaj çöküyor 500 mAmperden sonra. E bazen ayfonu olan misafirler geliyor, maşallah telefon değil ütü. Baktım böyle olmayacak kolları sıvadım. Sistem mantığı şu; Power supply çıkışındaki 12 volt ile role çalıştırmak, role kontağından 5 volt geçirip ön usb soketine göndermek. 1: ön usb yuvası sökülecek ve 2x0.50 mm veya 2x0.75 mm kablo lehimlenip pc kasasına uzatılacak 2: pc içerisindeki boşta olan ki illaki vardır soketlerden biri kesilecek, kablolar lehim yapılacak hale getirilecek, 3: güç kaynağının sarı ve siyah kabloları 12 volttur, bu uçlar role bobin uçlarına lehimlenecek. 4: güç kaynağı kırmızı kablo 5 volttur, rolenin ortak ucuna lehimlenecek, eksi ucu usbden gelen eksiye lehimlenecek. 5: rolenin voltaj verilince iletime geçen kontak ucu usbden gelen artı uca lehimlenecek. Ön tarafa normalde soketle giden usb kablolarindaki kırmızı hat iptal edilecek. Yoksa sistem çakışma yapar. Enerji verin sisteme. Role çekecek ve usb çıkışı daha yüksek akımla çalışacak. Akla şu soru gelir: Yav akım yüksek uçmasın telefonlar vs. Uçmaz, elektronik cihazlar istedikleri akımı alır sizin gönderdiğinizi değil Eğer bir yerlerden duman vs çıkmadı ise sistem kesin çalışır Gelsin fotolar Görüldüğü üzere 700ma ve voltaj kaybı Tadilat başlıyor İşlem sonrası gerilim ve akım 10 Mart 2016 tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi 17 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 Mart 2016 Yazar Paylaş 10 Mart 2016 Hepsi dolu cicim Ve ayrıca telefon bağlayınca düşük akım hatası veriyorlar. Ekseri asus yapıyor hatayı Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Yani nooluyo şimdi böyle olunca? 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Yani nooluyo şimdi böyle olunca? Sistem 3 yılda kendini amorti edip yap işlet devret mantığı ile pc hurdacıya devredildiğinde birisi açıp görüyor, peh adam nelerle uğraşmış ya diye gülümsüyor. 12 Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Sistem 3 yılda kendini amorti edip yap işlet devret mantığı ile pc hurdacıya devredildiğinde birisi açıp görüyor, peh adam nelerle uğraşmış ya diye gülümsüyor. Demek ki, üç mesaj sonra mangal konuşabiliriz. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 Mart 2016 Yazar Paylaş 10 Mart 2016 Yani nooluyo şimdi böyle olunca? Mavi hapları pc fanına sürtersek noolur onu konuşuyoz ? Sistem 3 yılda kendini amorti edip yap işlet devret mantığı ile pc hurdacıya devredildiğinde birisi açıp görüyor, peh adam nelerle uğraşmış ya diye gülümsüyor. 7 yıldır çalışmakta, ve bir o kadar daha hizmet edecek bana Yorum bağlantısı
Serkan Toker 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Mavi hapları pc fanına sürtersek noolur onu konuşuyoz ? 7 yıldır çalışmakta, ve bir o kadar daha hizmet edecek bana Arkadaşım yazmayım diyorum zorluyorsun beni, gerilim yük altında ölçülür. Tak varsa ayfonu ucuna kablonun görelim 4.85 volt ne hale geliyor. Şimdi halk önünde rencide etmeyim diyorum ama madem 7 yıldır çalışıyor niye bugün yapmış gibi amerikayı yeniden keşfediyorsun ? Bunları eczacılar veya sigortacılar yutar ama ben yutmam. Hadi şimdi havya soğuduysa kablosunu gövdeye sar, pc yi remapping yaptın artık git kaldıraçlarının dişlilerini falan yağla.. 7 yıl önce ayfon yoktu, usb ye buzdolabı mı bağlıyordun, bak yazmayım diyorum olmuyor ya.. 8 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 Mart 2016 Yazar Paylaş 10 Mart 2016 Arkadaşım yazmayım diyorum zorluyorsun beni, gerilim yük altında ölçülür. Tak varsa ayfonu ucuna kablonun görelim 4.85 volt ne hale geliyor. Şimdi halk önünde rencide etmeyim diyorum ama madem 7 yıldır çalışıyor niye bugün yapmış gibi amerikayı yeniden keşfediyorsun ? Bunları eczacılar veya sigortacılar yutar ama ben yutmam. Hadi şimdi havya soğuduysa kablosunu gövdeye sar, pc yi remapping yaptın artık git kaldıraçlarının dişlilerini falan yağla.. Önce o elini bi indir bakayım ! Akım ve gerilim ölçen alet gözüne girsin. Yük altında test yapıyoruz görüldüğü üzere. Ama pardon sen anlamazsın teknolojik cihazlardan, git wakkası çağır 7 yıl önce ayfon yoktu, şimdi daha dandiği asus çıktı piyasaya. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Bende elimle kabloyu tutunca 2500 Ma çekiyorum. Kablonun ucunda bir ayfon göremedim ben, yoksa senin ayfonun yok ama olacak hazırlık mı yapıyorsun ? BEnde geçen gün MK5 Mondeo paspası aldım, nasıl olsa bir gün alacağım diye.. Sana aldım güzel günlerde kullan... 2 Yorum bağlantısı
Okan Tansel 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Servet abi mucitsin velhasıl kelam daha neler çıkacak bekliyorum hibrit projeni nezaman açıklıcan cai denmi çekiniyon yoksa Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Önce o elini bi indir bakayım ! 6 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Remap sonrası elektrik tüketimi düştümü ? Şarj hızı ne kadar artmış oldu Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 Mart 2016 Yazar Paylaş 10 Mart 2016 (düzenlendi) Yapmayın... Denemeyin... Yanıyor. bu zamana kadar ne yaptımda yanmadı ha? iftira atma sn Ayvacı 10 Mart 2016 tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 bu zamana kadar ne yaptımda yanmadı ha? iftira atma sn AyvacıYine yanlış anladı....Ben de onu diyom amcaaaa! Yanıyo işte sorun ordaaa. Bunun yanmayanı makbul. İyisin iyiiii 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Yalan yok, ilk gördüğümde amacını anlamadım ama Servet abi'yle telefonda hasret giderince jeton düştü. Gayet mantıklıymış. ASUS'la görüşüp dandik telefon üretmemeleri için imza kampanyasına başlıyorum şimdi. GM akım volt falan hiç bi şi seçmiyor, ne verirsen alıyor fakirim PC'ler 100-500ma akım veriyor usb üzerinden. Servet abi özel cihazlar kullandığından 1a'ya kadar akım çekebiliyorlar. Bu modifiye mecburi hale gelmiş. Güle güle kullansın, sayesinde de aydınlandık 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 Mart 2016 Yazar Paylaş 10 Mart 2016 (düzenlendi) Remap sonrası elektrik tüketimi düştümü ? Şarj hızı ne kadar artmış oldu Abi işin içinde mizah var. Benim asıl derdim, usb'ye bağlı cpu programlayıcı cihazlar. Çektikleri akım 1-1.5 amper civarı ve pc, 500mA ile sınırlı. İstediğim, ön çıkışlarda kayıpsız yüksek akım bu zamana kadar ne yaptımda yandı ha? iftira atma sn Ayvacı Yine yanlış anladı.... Ben de onu diyom amcaaaa! Yanıyo işte sorun ordaaa. Bunun yanmayanı makbul. İyisin iyiiii Paraleller yazımı değiştirmiş, yanmaz benim yaptığım icatlar çok güzel ama o markaya bakmıyoruz biz 10 Mart 2016 tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Vay arkadaş çay içmeye gelim dediğimde gelme çok yoğunum dediydin, bumuymuş yoğunluk. Aynı işi benim 23 aylık kızım da yapıyor 2 Yorum bağlantısı
Misafir 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Bide bana Artiz diyon Artizin King i [emoji8] Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 Mart 2016 Yazar Paylaş 10 Mart 2016 Vay arkadaş çay içmeye gelim dediğimde gelme çok yoğunum dediydin, bumuymuş yoğunluk. Aynı işi benim 23 aylık kızım da yapıyorİşe yaradı, en az iki gün senden uzağım Bide bana Artiz diyon Artizin King i [emoji8] [emoji14] Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 İşe yaradı, en az iki gün senden uzağım [emoji14] Kaçış yok[emoji14] Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Servet abi müthüşsün. Tebrik ederim.. Ustaların kiymeti onlar varken anlasilmaz. Çok ustune gelıyorlar senın,ne ıstıyorlar bılmem kı? Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Servet abi müthüşsün. Tebrik ederim.. Ustaların kiymeti onlar varken anlasilmaz. Çok ustune gelıyorlar senın,ne ıstıyorlar bılmem kı? Bu nebiçim foto, robinson gibi olmuşsun sahip. Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Çok meşgulüm üstat sakal kesmeye vaktim yok.. [emoji848] 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts