İçeriğe Yönlendir

Focus1 Arka Amortisör Tavsiyesi

Mustafa Akçeşme

Recommended Posts

Mustafa Akçeşme
(düzenlendi)

Selamlar, focus1 hb kasa aracımın arkası çukurlarda çok sert düşüyor, baktığımda amortisör takozlarınında parçalandığını gördüm, takozlar tek başına değiştirmek mi yoksa amortisörle birlikte mi değiştirmek daha mı mantıklı olur?  marka olarak motorcraft sanırım orjinali ama bulmak zor gibi göründü bana, sachs marka ve magneti marelli var genelde internette gördüğüm kadarıyla. Bu amortisörler nasıldır. Çok sert olsun istemiyorum, orjinalleri kadar yumuşak ve konforlu olur mu bu markalar? Belki önleri de değiştiririm 

tarihinde Mustafa Akçeşme tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

Orjinali zaten SACHS markadır. Amortisörünüze yakından bakma şansınız varsa SACHS yazısını zaten göreceksiniz. Motorcrafta fason olarak olarak üretim yapmaktadır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme

Motorcraft ön amortisörlerin tanesi 300 tl gibi bir fiyatken sachs 120 tl civarı. 

Motorcraftın daha pahalı olmasının sebebi nedir?

Aslında benim esas takıldığım nokta araç şuankinden daha sert olmasın, 

Babamın opel astrasında sertliğinden şikayet ettiğimiz için gidip sachs marka amortisör taktırdık, sonuç araba daha da sertleşti :)

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Yeni taktıracağınız için illa ki sert gelecektir amortisörler :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme

Gazlı amortisör (gaz+yag) yağlı (sadece yağ) amortisör diye birşeyler okudum, yağlı olanlar daha konforlu deniliyor ama halen satılıyor mu bu tip amortisörler bilmiyorum.  gazlılarda da monreo reflex sanırım en konforlusuymuş (nette focus için olanını bulamadım, monreonun başka modelleri çıkıyor ilanlarda)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

Motorcraft ön amortisörlerin tanesi 300 tl gibi bir fiyatken sachs 120 tl civarı. 

Motorcraftın daha pahalı olmasının sebebi nedir?

Aslında benim esas takıldığım nokta araç şuankinden daha sert olmasın, 

Babamın opel astrasında sertliğinden şikayet ettiğimiz için gidip sachs marka amortisör taktırdık, sonuç araba daha da sertleşti :)

Fiyat sadece marka algısından dolayı değişmektedir. Her iki markanında üreticisi ve malzeme kalitesi aynıdır. SACHS taktırdığınızda orjinal sürüş karakterine ve sertliğine gelecektir. aracınızın şuanki yumuşaklığından daha sert olması doğal olup yol tutuşu daha etkin olacaktır.

Yorum bağlantısı
Murat Coşkun

Ben 4 amörtisörü de değiştirip sachs taktırmıştım geçen sene konfor olarak pek bi değişiklik olmadı yine sert. Arkadaşın vw bora aracına biniyoruz çukurlarda falan hiç sarsmıyor diğer arkadaşta accent era var o da pek sarsmıyor ama focus yapısı böyle sanırm pek konforlu olmuyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme

Amortisör eskidikçe esnekliğini yitirir ve sertleşir gibi bi düşünce vardı aklımda ama sanırım gerçekler tam tersi. Yani amortisör eskidikçe yumuşuyor.  

Şu durumda yola eski amortisörlerle devam etmek daha iyi gibi, çünkü yollar çok bozuk araba daha da sertleşsin istemiyorum. 

Sadece amortisör takozlarını değiştirip yola devam edeyim en iyisi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...