Mustafa Akçeşme 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Aracım HB kasa olmasına ragmen ruhsatında sedan yazıyor, motor ve şase numarasında sıkıntı yok. Araç 2000 yılında emniyette ilk kaydı yapılırken sedan olarak kaydedilmiş, bugüne kadarda böyle gelmiş. Bu hatayı düzelttirmek için emniyete gittim. Ford servisinden aracın fabrika çıkışının HB olduğuna dair yazı getirmemi istediler. Ford müşteri hizmetlerini aradım, olayı anlattım. Motor-şase numarasından baktılar ve "Evet aracınız fabrikadan 5 kapı çıkışlı görünüyor dediler" otokoç size bu belgeyi verir diye de eklediler. Bunun üzerine Ankara Otokoç bayisine gittim (aracın alındığı bayi) orada durumu anlattığımda bana "artık servislerin böyle bir belge veremediğini" belirtiler, bende "sistem kayıtlarınızda araç HB görünmüyor mu? araç HB kasadır yazıp kaşe basın olsun bitsin" dediğimde de "sistem kayıtlarını göremiyoruz" yanıtını aldım. Bu işlemin Makine Mühendisleri odasınca yapılabileceğini söylediler. Neyse makine mühendisleri odasına da gittim, onlar da "Daha önce hiç böyle bir evrak düzenlemedik biz yapamayız" cevabını aldım. Bunun üzerine dün ford.com.tr'den iletişim formuna yaşadıklarımı özetledim ve söz konusu belgenin adresime gönderilmesi talebini yazdım. Bakalım ne olacak. Bu araç 2000 yılından beri böyle gelmiş böyle devam mı etsin? kimbilir kaç defa muayeneye girdi hiç mi fark edilmez? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 servis sistem kayıtlarını mı göremiyormuş 1- ford etisten,şase numarasını giren HERKES bunu görebilir 2-de ki sisteme giremiyorsun,arabayı da mı görmüyorsun.işte karşında heçbek araba Yorum bağlantısı
Misafir 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Ruhsatta yazan çokta önemli değil açıkçası. Siz kasko yaptırdıysanız kasko poliçesini düzelttirmeniz yeterli olacaktır. Bu tip hatalara sıklıkla rastlanmaktadır. servis sistem kayıtlarını mı göremiyormuş 1- ford etisten,şase numarasını giren HERKES bunu görebilir 2-de ki sisteme giremiyorsun,arabayı da mı görmüyorsun.işte karşında heçbek araba Motor soğukmuş.. Abi yazını okuyan Avrupa da yaşıyosun falan sanacak. Aşk olsun. Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Benim aracın ruhsatında da heçbek yazıyor 2 Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Neyse makine mühendisleri odasına da gittim, onlar da "Daha önce hiç böyle bir evrak düzenlemedik biz yapamayız" cevabını aldım. Cevaba bak, bilmiyoruz nedir yahu. Yetkimiz yok der anlarım da bu nasıl cevap. "Bizim bunu yapmaya kapasitemiz, bilgimiz yetmez" gibi... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Ford müşteri hizmetlerini tekrar arayın,istediğiniz kağıdı vermeyen bayiyi şikayet edin. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Ruhsatta yazan çokta önemli değil açıkçası. Siz kasko yaptırdıysanız kasko poliçesini düzelttirmeniz yeterli olacaktır. Bu tip hatalara sıklıkla rastlanmaktadır. Motor soğukmuş.. Abi yazını okuyan Avrupa da yaşıyosun falan sanacak. Aşk olsun. Avrupa yakasında yaşıyor zaten. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Benim aracın ruhsatında da heçbek yazıyor Çoğunda Türkçe heçbek yazıyor. Son 3 aracımda da aynı.. Avrupa yakasında yaşıyor zaten. Cidden. Yani canım ülkemde olası bir durum olduğunda bahsetmeye çalıştım İlkaycığım. Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme 16 Mart 2016 Yazar Paylaş 16 Mart 2016 Araba sedan kasaydı da sanki makasla benmi kestim arkasını hayır bugüne kadar muayenede filan hiç mi fark eden olmadı, onca ot çöp şeyleri eksik diye yazan tuvtürk bunu nasıl görmedi hayret . Sigorta yaptırırken sigortacı aracın bilgilerini mırıldanıyordu, işte "ford", "focus" "2000 model" ,"SEDAN".... bir saniye dedim araba sedan değil HB. ama ruhsatta sedan yazıyor dedi, baktım gerçekten de sedan yazıyor, ben de hiç fark etmemiştim. Bugün en iyisi bir daha arayım ford müşteri hizmetlerini. Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Yok orası öyle de benim komiğime giden doğrudan İngilizcesinin okunuşunu ruhsat gibi resmi bir evrakın üzerine yazmalarıydı. "3 veya 5 kapılı otomobil" şeklinde yazımı bence daha uygun olurmuş. Hem daha düzgün bir sınıflandırma mantığına oturtulmuş olurdu. Sedanlar içinde "2 veya 4 kapılı otomobil" diyebilirlermiş. Çoğunda Türkçe heçbek yazıyor. Son 3 aracımda da aynı.. Cidden. Yani canım ülkemde olası bir durum olduğunda bahsetmeye çalıştım İlkaycığım. Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme 16 Mart 2016 Yazar Paylaş 16 Mart 2016 Müşteri hizmetlerini tekrar aradım, yeni yasaya çıkmış, yasaya göre binek araçlarda 2006 model ve sonrası için bu belgeyi sadece Makine Mühendisleri odası verebiliyor diyorlar. Makine mühendisleri odası da biz yapmıyoruz diyor. Makine mühendisleri odası bu işi nihayetinde ücret karılışı yapacaktır ve işin ucunda para olan bir konuda yapabiliyor olsalar yaparlardı diye de düşünüyorum. Şimdilik en iyisi Sedan yazmaya devam etsin, ilerde ne gibi sorun çıkartır bilmiyorum ama sorun çıkarttığından yeniden gündemime alacağım konuyu. Belki o zamana kadar da maki,ne mühendisleri odası bu işi yapmaya başlar. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Benim araç HB, ama ruhsatta sedan yazıyor. Kendi hataları, şase ve motor numarası tutuyor, umrumda değil, Trafik-kasko doğru olsun yeter. Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme 16 Mart 2016 Yazar Paylaş 16 Mart 2016 Yok orası öyle de benim komiğime giden doğrudan İngilizcesinin okunuşunu ruhsat gibi resmi bir evrakın üzerine yazmalarıydı. "3 veya 5 kapılı otomobil" şeklinde yazımı bence daha uygun olurmuş. Hem daha düzgün bir sınıflandırma mantığına oturtulmuş olurdu. Sedanlar içinde "2 veya 4 kapılı otomobil" diyebilirlermiş. Ozaman da station kasalara karşılık bulunmuyor Benim araç HB, ama ruhsatta sedan yazıyor. Kendi hataları, şase ve motor numarası tutuyor, umrumda değil, Trafik-kasko doğru olsun yeter. Muayenede hiç gündeme geldi mi peki? Yorum bağlantısı
Misafir 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Araba sedan kasaydı da sanki makasla benmi kestim arkasını hayır bugüne kadar muayenede filan hiç mi fark eden olmadı, onca ot çöp şeyleri eksik diye yazan tuvtürk bunu nasıl görmedi hayret . Sigorta yaptırırken sigortacı aracın bilgilerini mırıldanıyordu, işte "ford", "focus" "2000 model" ,"SEDAN".... bir saniye dedim araba sedan değil HB. ama ruhsatta sedan yazıyor dedi, baktım gerçekten de sedan yazıyor, ben de hiç fark etmemiştim. Bugün en iyisi bir daha arayım ford müşteri hizmetlerini. TüvTürk buna dikkat etmez. Şase motor no doğruluğu ve aracın sizi yada karşı tarafı zora sokacak mekanik/ elektronik aksamların sağlıklı çalışıp çalışmadığına bakar. Çok dert etmeyin yukarıda da dediğim gibi. Kasko ve sigorta evraklarınızda doğru yazdırın. Gerisi önemli değil. Neticede 16 yıldır bir problem olsaydı çoktan olurdu. Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme 16 Mart 2016 Yazar Paylaş 16 Mart 2016 Ağırlık bilgileri de yanlış, net ağırlık 1120 kg, azami ağırlık 1120 kg yani aynı değer yazmakta. Yarın bu da sorun olacak. Yeni tüp taktırdım arabaya, tüpü takan eleman uyardı, muayenede sorun olur diyor. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Sıkıntı olmaz. Boşuna uğraşıp canınızı sıkmayın. Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 (düzenlendi) Sizi şöyle alalım: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/261470-%C3%A7ift-renk-y%C3%BCz%C3%BCnden-muayeneden-kald%C4%B1m/ Aracınızın dosyasında faturası mevcuttur, o faturada da sedan mı "heçbek" mi olduğu yazılıdır. Eğer orada "heçbek" olduğu görünüyor ise herhangi bir belge olmadan polnet üzerinden düzeltmeyi yapmaları, hatta ve hatta ücretsiz olarak ruhsatlarınızı değiştirmeleri gerekiyor. Ben linkini verdiğim konuda topluma bir faydamız olsun diye çok uğraştım, hatta ruhsat parasından daha da fazla para harcadım ama bir arpa boyu yol alamadım, zira Ankara (aracım 06 plaka) trafik şube müdürü o gün için aslında asayişden gelme birisi idi ve iyi niyetli olsa bile rutinin işleyişe bile hakim olmadığı için konu ile ilgili genelgenin gereğini yapamadı. Memurlar zaten tam bomba, bir dövmedikleri kaldı, şimdi anlatırken bile sinirlerim bozuldu vallahi, Allah yardımcınız olsun. 16 Mart 2016 tarihinde Mehmet Emin Taşdelen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Bu modeller böyle yanıtını vermedi mi Ford? Hayret... Bi kere de yolda bırakmasın şu merkez ya, bi kere... Yorum bağlantısı
Misafir 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Muayenede hiç gündeme geldi mi peki? Araç muaynesine gireli 3 hafta oldu, hiç problem çıkmadı. Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme 16 Mart 2016 Yazar Paylaş 16 Mart 2016 Sizi şöyle alalım: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/261470-%C3%A7ift-renk-y%C3%BCz%C3%BCnden-muayeneden-kald%C4%B1m/ Aracınızın dosyasında faturası mevcuttur, o faturada da sedan mı "heçbek" mi olduğu yazılıdır. Eğer orada "heçbek" olduğu görünüyor ise herhangi bir belge olmadan polnet üzerinden düzeltmeyi yapmaları, hatta ve hatta ücretsiz olarak ruhsatlarınızı değiştirmeleri gerekiyor. Ben linkini verdiğim konuda topluma bir faydamız olsun diye çok uğraştım, hatta ruhsat parasından daha da fazla para harcadım ama bir arpa boyu yol alamadım, zira Ankara (aracım 06 plaka) trafik şube müdürü o gün için aslında asayişden gelme birisi idi ve iyi niyetli olsa bile rutinin işleyişe bile hakim olmadığı için konu ile ilgili genelgenin gereğini yapamadı. Memurlar zaten tam bomba, bir dövmedikleri kaldı, şimdi anlatırken bile sinirlerim bozuldu vallahi, Allah yardımcınız olsun. Faturada da sedan yazıyor, trafik tescilde arşive yönlendirdiler düzeltme için orada bakıldı, "biz durup dururken bu değişikliği yapamayız tüm evraklarda araç sedan görünüyor, sizin ford servisinden yazı getirmeniz lazım" dediler. Yani adamların da yapacağı bir şey yok düşününce. Arabamın bakımlarının yapan usta da "o yıllarda sedan kasa ile hb kasa arasında vergilendirme farklılıkları vardı, hb olanlara avrupa kasa denilerek fazla vergi ödeniyordu, arabayı satan bayi vergiden kaçırmak için faturayı sedan olarak kesmiştir" şeklinde bir görüş attı oryata Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Neden ki? SW araçlar "3 ve 5 kapılı otomobil" sınıfında. Ozaman da station kasalara karşılık bulunmuyor Muayenede hiç gündeme geldi mi peki? Yorum bağlantısı
Ömer Budak 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 (düzenlendi) Ben de aracımı aldıktan sonra ruhsata baktığım da araç sedan yazıyordu. Hadi focusta hem sedan hem hb var ancak c-max'ın zaten sedanı yok. Bürokratik işlemlerdeki yıpranmayı bildiğim için muayenede falan bir sorun çıkana kadar bu şekilde kullanacağım. Sizi şöyle alalım: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/261470-%C3%A7ift-renk-y%C3%BCz%C3%BCnden-muayeneden-kald%C4%B1m/ 8 yıl kullandığım ilk aracım Nissan Sunny'nin açık yeşil olan rengi (hangi kafayla yazmışlarsa) ruhsatta gri geçiyordu. Ben de ilk zamanlar muayeneden çekiniyordum ancak sıkıntısız geçmiştim. Ancak son muayenede aracın yük kapasitesi boş kapasitesini aynı yazmışlar o yüzden ruhsat değiştirmişlerdi. Çok mu gerekli bir şey ya da uygulamada ne derece kontrol ediliyor bilmiyorum ancak bu olay nüfus müdürlüklerinde isimlerin yanlış yazılıp o şekilde gitmesine benziyor. Kaldı ki artık son değişiklikle isteyen dilekçeyle ismini değiştirebiliyor ancak araç ruhsatlarındaki böyle saçma yanlış girişler için muhatap bulmakla uğraşıp hem madden hem manen yıpranıyorsun 16 Mart 2016 tarihinde Ömer Budak tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme 16 Mart 2016 Yazar Paylaş 16 Mart 2016 Neden ki? SW araçlar "3 ve 5 kapılı otomobil" sınıfında. Öylede 5 kapılı otomobil dediğimizde HB kasa mı SW kasa mı olduğuna dair ayırt edici bir tanım olmuyor, onu anlatmak istedim, 4 kapı dediğimizde sedan 5 kapı dersek HB veya SW Şu durumda ben sorun yaşarsam Net ağırlık-Azami ağırlık değerlerinin aynı olmasından dolayı yaşarım gibi duruyor. Bu hatayı nerde ve nasıl düzelttirebilirim peki? 1 Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 (düzenlendi) Öyle bir ayrıma ihtiyaç var mı? O zaman benim Laguna aracımında ruhsatta liftback olarak geçmesi gerekirdi. Benim demek istediğim bu şekilde bir üst grupta toplanması lazım bu araç gövde tiplerinin. Bence ihtiyaç yoksa hiç dokunmayın kasko ve sigortada sıkıntı yoksa devam edin gitsin Eğer kendinizde devlet makamları arasında koşturma kondisyonunu hissediyorsanız takip edilebilir. Öylede 5 kapılı otomobil dediğimizde HB kasa mı SW kasa mı olduğuna dair ayırt edici bir tanım olmuyor, onu anlatmak istedim, 4 kapı dediğimizde sedan 5 kapı dersek HB veya SW 16 Mart 2016 tarihinde Kazım Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Aracın ilk tescilinde teknik belge ve faturasının fotokopisini dosyaya koyuyorlar. Aracınızın ilk tescil edildiği yerdeki dosyasından bakılabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts