Serkan Aktay 20 Mart 2016 Paylaş 20 Mart 2016 (düzenlendi) Evde mutfakta birkaç gündür bu böcüklere rastlıyoruz. Acaba tanıyan, bilen, gören. duyan ve nasıl yok edileceğine yardımcı olabilecek var mıdır? Böcükler çok küçük. 3-4 mm kadar. Başlık bu ne böcüğü idi yanlış yazmışım. Başlığı da düzeltemedim 20 Mart 2016 tarihinde Serkan Aktay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 20 Mart 2016 Paylaş 20 Mart 2016 Tahta kurusu diyesim geldi ama pek seçemedim.. Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 20 Mart 2016 Yazar Paylaş 20 Mart 2016 Tahta kurusu ve hamam böceği değil. Daha ufak bu. Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 20 Mart 2016 Paylaş 20 Mart 2016 (düzenlendi) Halı böceği diyeceğim ancak onlar 10 mm oluyormuş.Herhangi bir böceğin yavrusu mu acaba 20 Mart 2016 tarihinde Yasin Mümin Şimşek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 20 Mart 2016 Paylaş 20 Mart 2016 çok değilse peçete ile alıp balkondan atınız lütfen. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Mart 2016 Paylaş 20 Mart 2016 Havalandırmadan ve kanalizasyondan gelir, modelini bilmem ama bizim şantiyede bolca vardır, akşam bakmışsın banyoda duşakabin dibinde, yerdeki su giderlerinin orada telef olmuşlar, giderlere bakın öncelikle... Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 20 Mart 2016 Paylaş 20 Mart 2016 Bir yerlerde bir şey çürümüş olabilir, meyve ya da bitki türü. Kullanılmayan çekmecelere filan bakın. Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul 20 Mart 2016 Paylaş 20 Mart 2016 Daha yakın ve daha net foto atabilirmisiniz. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Tekin 20 Mart 2016 Paylaş 20 Mart 2016 Pire değil mi abi bu.. kabuklu mu ? sıçrıyor mu ? sıçrıyorsa piredir o Abi fasulye nohut o tür baklagilleri kontrol edin Baharat biti de olabilir Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 20 Mart 2016 Paylaş 20 Mart 2016 Bir biyolog olarak olaya el koydum. Bu böcüğün kınKanatlılardan olduğu kesindir. Bu böcüğün kesin adının biline bilmesi için. ağız, karın, kanat ve ön iki çift ayağının detaylı fotosu şarttır. Bu böcüğün zaralı olup olmadığının tespiti için ağız yapısının detaylı fotosu şarttır. 2 Yorum bağlantısı
Özgür Altındağ 20 Mart 2016 Paylaş 20 Mart 2016 Bacada yaşayan ve oradan içeri sızan bir böcek var ona benzettim. Ben şöyle kurtuldum mutfakta dolaplarda ne varsa çıkardım içini iyice süpürdüm özellikle tezgah mermeri ve dolap arasında kalan boşluklara yuva yapıyorlar o kısımları komple silikon ile doldurdum. Nerde boşluk varsa kapattım dolap içinde. Sonra aspiratör borusunun içini kontrol ettim temizledim. Diğer bacaları da kontrol ettim. Raid köpük böcek ilacı aldım komple sıktım mutfağa kenar köşe bucak baca içi her yere sıktım. İsterseniz önce ilaç sıkın sonra temizlik yapıp silikon yapın. Ben bunları yaptım mutfağı iyice kapattım kapının altını falan 30 dakika bekledim sonra iyice havalandırdım. Sonra çamaşır suyu katkılı bir sprey ile heryeri iyice temizledik. Herşey bittikten sonra eşyaları tekrar dolaba koyduk. Sonra raid böcek yemi aldım 2 paket mutfakta dolap altlarına buzdolabı arkasına, mutfak balkonundaki kenarlara koydum. 2 3 tane daha gördüm böceklerden sonra bir daha hiç görmedim. Arada yine böcek yemlerini yeniliyoruz ama tek paket alıyorum yılda 1 kere. Karınca böcek hiçbirşey görmüyorum mutfakta. Naçizane önerim budur. Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 20 Mart 2016 Yazar Paylaş 20 Mart 2016 çok değilse peçete ile alıp balkondan atınız lütfen. Çok güzel fikir hiç düşünmemiştim Havalandırmadan ve kanalizasyondan gelir, modelini bilmem ama bizim şantiyede bolca vardır, akşam bakmışsın banyoda duşakabin dibinde, yerdeki su giderlerinin orada telef olmuşlar, giderlere bakın öncelikle... Giderlerde hiç yok. Zaten giderler çok iyi kapalı. Yavaş yavaş çoğalıyorlar. Daha çok yukarı çıkma eğilimde olan bir böcek. SAnırım ömürleri çok kısa hemen ölüyorlar. Pire değil mi abi bu.. kabuklu mu ? sıçrıyor mu ? sıçrıyorsa piredir o Abi fasulye nohut o tür baklagilleri kontrol edin Baharat biti de olabilir Sıçramıyor. Asalak asalak yukarı çıkıyorlar Bizim evde sinek bile olmaz. Nereden geldi bunlar Bacada yaşayan ve oradan içeri sızan bir böcek var ona benzettim. Ben şöyle kurtuldum mutfakta dolaplarda ne varsa çıkardım içini iyice süpürdüm özellikle tezgah mermeri ve dolap arasında kalan boşluklara yuva yapıyorlar o kısımları komple silikon ile doldurdum. Nerde boşluk varsa kapattım dolap içinde. Sonra aspiratör borusunun içini kontrol ettim temizledim. Diğer bacaları da kontrol ettim. Raid köpük böcek ilacı aldım komple sıktım mutfağa kenar köşe bucak baca içi her yere sıktım. İsterseniz önce ilaç sıkın sonra temizlik yapıp silikon yapın. Ben bunları yaptım mutfağı iyice kapattım kapının altını falan 30 dakika bekledim sonra iyice havalandırdım. Sonra çamaşır suyu katkılı bir sprey ile heryeri iyice temizledik. Herşey bittikten sonra eşyaları tekrar dolaba koyduk. Sonra raid böcek yemi aldım 2 paket mutfakta dolap altlarına buzdolabı arkasına, mutfak balkonundaki kenarlara koydum. 2 3 tane daha gördüm böceklerden sonra bir daha hiç görmedim. Arada yine böcek yemlerini yeniliyoruz ama tek paket alıyorum yılda 1 kere. Karınca böcek hiçbirşey görmüyorum mutfakta. Naçizane önerim budur. Kolay gelsin. Aslında dediğiniz çok mantıklı. Ama o kadar eşye nasıl çıkar nasıl geri yerleşir düşünmesi bile beni komaya soktu Bir biyolog olarak olaya el koydum. Bu böcüğün kınKanatlılardan olduğu kesindir. Bu böcüğün kesin adının biline bilmesi için. ağız, karın, kanat ve ön iki çift ayağının detaylı fotosu şarttır. Bu böcüğün zaralı olup olmadığının tespiti için ağız yapısının detaylı fotosu şarttır. Ayrıntılı fotoğraf makinasıyla çekmeye çalıştım. Sonra büyüttüm painte yapıştım. Burada çok büyük görünüyorlar. Ancak 3-4 mm kadarlar. Oda büyükleri. Sanırım kanatları yok. Oldukça ayrıntılı çekmeye çalıştım. Peçetenin gözeneklerinden farkedersinizki çok küçük. Kurtarın beni. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Mart 2016 Paylaş 21 Mart 2016 Bence bu bakliyatlardan çıkan böcek olabilir. Mercimekti nohuttu gibi bazı bakliyatlar böyle böcek yapıyor. Mercimek böceğinin uçup uçmadığını şimdi hatırlayamadım Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul 21 Mart 2016 Paylaş 21 Mart 2016 kırma biti yada buğday bitidir büyük ihtimal. Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul 21 Mart 2016 Paylaş 21 Mart 2016 Evde tahıl varsa kontrol edin. Delik yada toz vs varsa onları atın. Böceği bilmem ama kesin çözüm bu Evde gezinen böcekler için çözüm olabilir fakat, bu böcek yiyeceklerin içinde olduğundan çözüm olmaz. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 21 Mart 2016 Paylaş 21 Mart 2016 Böcek trilobitlerden Attagenus pellio dur. Koyu siyah yada kahverengimsi siyah olurlar çok dikkatli bakılarak gün ışığına tutulduğunda kanatlarının üzerindeki kın yeşil-kahverengi renk değişikliği gösterir. 6 ayaklıdır vücutları 3 kısımdan oluşur. Başlarının iki yanında çoklukla dallanmış şekilde antenleri vardır. Ağızları kıskaç şeklindedir. Eğer bu tanımlar bu böcüğe uyuyorsa. larvaları ilk aşamalarda halı, kumaş, pamuk gibi malzemelerin üzerinde yaşar ve beslenir. Doldurulmuş hayvanların yada uzun süre de kurumuş deri-et gibi şeyleri yerler. Genelde nemli ve kuytu yerleri tercih ederler(bir yerlerde ıslak mop unutulmuş olabilir. Yada havalandırma boşluğuna düşmüştür) erişkinleri meyve, sebze yada çiçek özlerini emerler. Yetişkinliğe ulaştıklarında larvaların tam aksine açık ferah yerler tercih ederler. Önemli uyarı! bu böcekler adli tıpta cesetlerin ölüm tarihlerini saptamakta kullanılır. Genellikle böcekler cesetlere 2-4 yıl içerisinde yerleşir. Havalandırma boşluğunda bir ceset barındırıyor olabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 22 Mart 2016 Yazar Paylaş 22 Mart 2016 Tanıma uydu. Uçuyorlar da. İnsana zarar verir mi? Nasıl yok olacaklar ? Mutfakta havalandırma boşluğu yok Tüm yorumları okudun. Herkese çok teşekkür ederim. Önemli olan burada kaynağı bulmak sanırım. Nasıl ve ne şekilde geldiler. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Mart 2016 Paylaş 22 Mart 2016 Kapalı alanlarda türüyor ise, kök nedenini bulmadan yok etmek zor olacaktır. Ama aşağıdaki ürünü tavsiye ederim. Neredeyse 1 yıl etkili, su bazlı, sağlığa tamamen zararsız, 150 mt2 ev için 1 şişe yetiyor hemen hemen. http://urun.n11.com/hasere-oldurucu/detan-maxi-250-ml-P63531356?cid=604001&gclid=CN7p27S41MsCFUqeGwodVJsCdA&gclsrc=aw.ds Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 22 Mart 2016 Paylaş 22 Mart 2016 Zarar vermezler. Dolap altında kalmış havlu, bez vs. bu hayvanların larva yerleştireceği uygun ortamlardır. Kaynağını bulup ortadan kaldıracaksınız. Yorum bağlantısı
Recommended Posts