İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Hakkında Bilgi


Hakan Sarı.

Recommended Posts

Hakan Sarı.

Selamun aleyküm 

 

30 yaşındayım ilk arabam peugeot 206 ydı sattım. Aklımda Focus 2 almak var 2007 model civarı 35 bin lira bütçem var. Bütün araçlarda aynıdır bakımlı olan daha iyidir parasına göre değişir ama benim sormak istediğim focus 2 de kronik olarak oluşan sorunlar nelerdir. Sonuçta ford forumu ama 35 bin liraya kadar focus 2 yerine önerebilceğiniz araç model leri nelerdir. 2 yıl kullandım 206 yı kronik sorun ne varsa hepsi bende patladı :D göstergeden torsiyona aklınıza gelebilcek herşey. İlk arabam olduğu için masrafta yaptım kar zarar gözetmeksizin elimden çıkardım. Bir süredir focus 2 lere bakıyorum. Daha önce hiç ford arabası binmedim. Alırken şunlara dikkat et diyebilceğiniz aldıktan sonra şunları yaptır diyebilcekleriniz öenmli noktaları söylerseniz sevinirim. iyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Enes Ayan
(düzenlendi)

İlk aklıma gelen direksiyon hidrolik hortumunun patlak vermesi o zaman orjinali 350 tl idi. Tamiri mümkün hatta bana tamir etmenin daha iyi olduğu söylenmişti 150 liraya mal etmiştim. Kronik sorunlardan biri olduğu söylenmişti bana.

tarihinde Enes Ayan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gök

forumda ilgili konusu mevcut sanırım. Sorunlar ve çözümleri adında focus bölümüne bakarsanız bulabilirsiniz

 

hayırlı alışverişler

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Bende de 2005 focus 2 var. 10 yaşında araç. Bakımlısını bulursanız sizi üzmez. Tavsiye ederim. Lpg ye çok uyumludur. Kronik midir bilmem ama bende oksijen sensörü bozuldu, ön akslar değişti (sanırım bu kronik) bunların haricinde eskş sahibinin hor kullanmasından ötürü bazı tamiratlar oldu ama genel itibariyle sağlam ve oturaklı arabadır. Duruşu yakışıklı ve heybetlidir.

Yorum bağlantısı
Misafir

Aks bozulur kronik olarak. Benim başıma gelmedi ama direksiyon pompası ve kutusu arızalanan araçlar duydum forumda ama aks kaçınılmaz ki 2007 model araba almayı düşünüyorsunuz çoktan değişmiştir :)

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

Bende kullaniyorum f2 yi.genel itibari ile memnunum ve uzun sure daha kullanmayi dusunuyorum.bende on akslarda sorun yasadim cikma aldim gecen sene yine yavas yavas ayni arizayi vermeye basladi.galiba kronik.diger bir noktada tupten dolayi oksujen sensoru ariza yapiyor ve dolayisla aracin ariza lambasi devamli yaniyor.bir diger sevmedigim nokta ise on duzeni neredeyse tamamen degistirmeme ragmen yinede cukur ve tumseklerde sesin kesilmemesi.bunlarun disinda konfor yola gidisi ve benzin haric yakit tuketimi guzel.ben tavsiye ederim.

tarihinde ersin özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün
(düzenlendi)

2006 model dizel aracimda degisenler : turbo hortumu, alternator, turbo selenoidi, motor ust kapagi (külbütör sanirim diger adi, plastik bir kapak)

Ic donanimda : Tirnagi kirik ust torpido kapagi (degismedi ama kronik)

Arabam 5 yil yetkili serviste, geri kalan 5 yilda da Fatih ve Osman ustanin ellerinden duzenli olarak bakim gordu. Kisacasi bakimli da olsa bazi kronik problemlerden kacis yok.

tarihinde Mustafa Yenigün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mirsad Öztürk
(düzenlendi)

oksijen sensörü malesef bende de aynı ama konfor, yol tutuşu, yakıt, duruşu elbette +++ ama benden tavsiye focus 2.5 alın maddi durum imkan verirse tabi makyajlı kasa daha sessiz daha yumuşak 

tarihinde Mirsad Öztürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Hüseyin Şen

Km'si düşük sahibinin temiz kullanmış olduğuna inandığınız bir araç almanızı tavsiye ederim, bu yüzden çok el değiştirmiş geçmişi karanlık araçlardan uzak durun yeter. Gerisi size kalmış parçası ucuz olan bir araç bakımlarını zamanında yaptırır binersiniz tertemiz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

focus 2 de kronik , cğzdan delecek devamlı masraf çıkaracak bir parça yoktur (akslar da 2.5 makyajla birkilte boşluk yaptı)

206 dan sonra.... hele..... bence alın kesinlikle pişman olmazsnız.

Ghia lar dolu denen opsiyonu bol lardandır. Trende lerde 90 ps düz turbo da bulunabilir. collection 2007 de fena sayılmaz 109 PS ve cruise controllu dür.

Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu

Benzinli focuslarda direksiyon pompası arızası sık sık meydana geliyor bide bazı 2.5 otomatik benzinli 100 bg lerde alternatör sorunu olanlar var fakat herşeye raģmen tdci de benzinlilerde sağlam makinadir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu

Müşürlü tip olanlar abi kayış tahrikli şarj dinamosunun altinda kalıyor 3 kez degiştirdim pompanin ici bozuluyor düşük devirde basınç vermiyo tornacılarda tamiri randiman vermiyo diyip ya yenisi yada cikmasini alicaksiniz diyorlar.

Yorum bağlantısı
Misafir

Yaklaşık 9 yıldır Focus 2 sahibiyim,düzenli bakımlarını yaptırdım sürekli,bu zamana kadar beni hiç üzmedi.

Umarım temizini bulursunuz.

Yorum bağlantısı
Hakan Sarı.

Cevaplar için teşekkürler hepsini okudum tek tek focus 2 kısmınada göz attım. Genelde hep akslar deniyor. Aklımda 2 3 tane marka model var abimle ortak kullancağımız için ona göre oturup karar vereceğiz. Şuan bana göre focus bi adım önde inşallah temiz bir araba bulup aranıza tamamen katılırım. Hepinize tek tek teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Süleyman Kaya87

1 yılı aşkın süredir ve 40 bin km dir focus 2 ghia benzinli kullanıyorum. LPG takılı. kullanıyorum. Önceki sahibi ile de konuştum kronik denebilecek hiçbir arıza vermemiş.

Benim gördüğüm tek kronik sıkıntı üst torpido kapağı. Onuda iptal ettim zaten çok lazım değil.

Temizini bulursanız kaçırmayın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...