Mehmet Emin Taşdelen 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Saygıdeğer forumdaşlar, Park halinde olan, velev ki hatalı park olsun, bir araç için ilgili kanunun hangi maddelerine göre ceza işlemi uygulanabilir? Mesela, park halindeki aracın sürücüsüne emniyet kemeri takılı değil diye ceza yazılabilir mi? Bir de Trafik İdari Para Ceza Rehberinde sürücüye yazılır denilen maddeler için, arkadan ceza yazıp gönderilemiyor artık diye bir şey var. Doğru mudur bu? Suçun şahsiliği ilkesine aykırı olduğu yönünde kararlar varmış. Olay: Dün havalimanına eşimi almak için gittim, bir yanlış anlaşılmadan dolayı uçağın iniş saatinden yarım saat kadar erken gitmişiz, çocuklar da yanımda. İç hatlar gelen yolcu çıkış kapısının önüne, trafiği kesinlikle aksatmayacak şekilde park ettim ve indim. 10 dk kadar sonra bir anons ve hemen ardından trafik polisi belirdi, mutad olduğu üzere sileceği kaldırdı. Araç içerisinde kimse yok. Ben zaten hemen oradayım, memur bey araçların fotoğraflarını çekti, ben de sileceğimi indirdim ve elimle ceza yazabileceğini, aracın orada bekleyeceğini ifade eder tarzda o bilindik yazma işaretini yaptım. 2 dakika geçti geçmedi, memur bey bir hışımla geldi, bir şeyler söyleyerek de uzaklaştı. Anladığım cümlelere göre yazabileceği kadar ceza yazacaktı. Uzaklaşırken de, kendisine tek kelime etmemiş olmama rağmen, "benimle böyle konuşamazsın" tarzında bir şeyler söyledi ve gitti. Daha sonraki anonslarda artık benim plakayı söylemediklerine göre ceza işi tamamdı. Ben zaten parasında değilim, cezayı göze almasam yasak yere park etmem ki zaten yolcu almaya gitmişim, pazar günü, ortalık sakin, kimse yok, gelecek ilk uçağı bekliyoruz vs. Memurun tavrı tam olarak ben otoriteyim, sen benden nasıl tırsmazsın tavrıydı. Böyle kişilerin kamu görevini yerine getirirken, kanundan doğan kuvvetlerini ve yaptırım güçlerini şahsı için veya incinen gururu için kullanmaları ne derece doğru bilemiyorum. Şimdi forumdan birçok kişi de benim haksız olduğumu düşünebilir, hatta bizzat polis olanlar şiddetle bu yönde fikirlere sahip olabilir. Genelleme yapmak tabi ki hatalı, yanlış ama genel toplumsal kanı da bu yönde ise ilgili kişiler kendilerine biraz dikkat etmeli değil mi? Kimseyi yermek için değil, sadece bilgi amaçlı açtım bu başlığı, hatalı veya kırıcı cümleler için kimse kusura bakmasın. Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Aynı tavır ve benzer hareketler ile sonradan evime aynı makbuzda 2 kalem ceza geldi. Bende beni uyarmıştı, ben hemen anında hareket etmeme sinyalimi yakıp burnumu çıkarmama rağmen laftan sözden anlamıyor musun diye arkamdan bağırmıştı megafondan. Yanlış partktan cezamı yaz zaten öderim de, neden egolarını üzerimde tatmin ediyorsun? İyilerini tenzih ediyorum, kötülerini ise inandıkları tanrıya havale ediyorum. Hakkım varsa üzerlerinde, ne bileyim ödediğim vergiler ile maaşları felan ödeniyorsa, içleri kötü olanlara helal olmasın. 1) Park yasağı olan bölgede parklanma (80 civarı) 2) İkazlara uymamak. (170 civarı) Büyük ihtimal ile başınıza gelecek olan da budur. Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 25 Nisan 2016 Yazar Paylaş 25 Nisan 2016 Aynı tavır ve benzer hareketler ile sonradan evime aynı makbuzda 2 kalem ceza geldi. Bende beni uyarmıştı, ben hemen anında hareket etmeme sinyalimi yakıp burnumu çıkarmama rağmen laftan sözden anlamıyor musun diye arkamdan bağırmıştı megafondan. Yanlış partktan cezamı yaz zaten öderim de, neden egolarını üzerimde tatmin ediyorsun? İyilerini tenzih ediyorum, kötülerini ise inandıkları tanrıya havale ediyorum. Hakkım varsa üzerlerinde, ne bileyim ödediğim vergiler ile maaşları felan ödeniyorsa, içleri kötü olanlara helal olmasın. 1) Park yasağı olan bölgede parklanma (80 civarı) 2) İkazlara uymamak. (170 civarı) Büyük ihtimal ile başınıza gelecek olan da budur. Geçmiş olsun. Yazıldı zaten ceza, toplamda 291 TL. Madde 47/1A ve 61/1B. Parası zerre kadar umurumda değil, ben hatalı işlem kuralına uygun olarak düzeltilsin diye 3 liraya kendim halledebileceğim iş için 5 lira harcadım, Asıl problem zihniyet, sen eziksen niye devletin gücü ile bana büyüklük taslıyorsun? Bimer'e yazdım, bakalım ne çıkacak. Tutanak gelince üşenmezsem itiraz da edeceğim. Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Yazıldı zaten ceza, toplamda 291 TL. Madde 47/1A ve 61/1B. Parası zerre kadar umurumda değil, ben hatalı işlem kuralına uygun olarak düzeltilsin diye 3 liraya kendim halledebileceğim iş için 5 lira harcadım, Asıl problem zihniyet, sen eziksen niye devletin gücü ile bana büyüklük taslıyorsun? Bimer'e yazdım, bakalım ne çıkacak. Tutanak gelince üşenmezsem itiraz da edeceğim. Yazdığınızı tekrar okudum. Siz ikaza hakikaten uymamışsınız. o yüzden 2 kalem cezayı haketmişsiniz. Devamında söylediklerini kaydedip şikayet etseydiniz sonuç alabilirdiniz. Aldığınız bu hataya itiraz sonuç getirmeyecektir. Evinize bundan başka ceza gelirse itiraz ederseniz, sonuç alırsınız. Başka ceza yazabileceklerini zannetmiyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 25 Nisan 2016 Yazar Paylaş 25 Nisan 2016 Araç park edilmiş, sürücünün aracın yanında olması veya olmaması durumu değiştirir mi? Bu mantıkla bakarsanız her cezanın yanına bu kalemi de ekleyebilirler. Kemeri tak dedim, takmadı. iki ceza. Aracın sürücü koltuğunda bile değilim. Niye bana yazıyorsun o cezayı? Yorum bağlantısı
Metin Akbal 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 İşte sıkıntı. Ego tatmini başka birşey değil. Cuma gece uzun yolda idim ekip durdurdu polis bey ehliyet ruhsatı istedi aracı stop ettim arkada bebeğimi uyurken gördü ve "bebeğiniz uyanmasın rahatsız olmasın siz devam edebilirsiniz" dedi. Allah herkesi böyle insanlarla karşılaştırsınç 6 Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 (düzenlendi) Peki kendinizi o görevli memurun yerine koymayı denediniz mi? Görevi icabı oraya park etmiş arabayı çekmenizi isterken siz yaz cezayı parası umurumda değil o araba orada duracak muamelesi yapıyorsunuz..Emniyet amiri olsam o araca ceza yazmaz çekici çağırıp çektirirdim..paranızın olması yada aceleniz olması kuralları çiğneyebileceğiniz anlamına gelmez..heleki görevli memura sen yaz yaz işareti yapmayı etik olarak hiç doğru bulmuyorum..pekçok insanın 2-3 lira parası olmadığı için toplu taşıma aracı bile kullanamayıp yürüdüğü bir ülkede hele.. Cezayı ödeyecek gücünüzün olması kural ihlal hakkı tanımaz..sizin yerinizde olsam polis geldiğinde gerçekten orada durması gerekiyorsa aracın sahibi olduğumu belli etmezdim..Herşeyi geçtim bence rencide edici bir hareket sen cezayı yaz işareti yapmak.. 25 Nisan 2016 tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi 12 Yorum bağlantısı
Yasir Baş 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Yazdıklarınızın büyük bir bölümüne bende katılıyorum.. Kimse benim ödediğim vergimden aldığı maaş ile bana kötü davranmasın.. Tabi ki siz cezayı ödemeyi de göze almışsınız ama -çamura batmak yerine çalıyı dolansaydınız- arabayı otoparka bıraksaydınız en fazla 20 tl öderdiniz, canınız da sıkılmazdı.. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Hanoğlu 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Peki kendinizi o görevli memurun yerine koymayı denediniz mi? Görevi icabı oraya park etmiş arabayı çekmenizi isterken siz yaz cezayı parası umurumda değil o araba orada duracak muamelesi yapıyorsunuz..Emniyet amiri olsam o araca ceza yazmaz çekici çağırıp çektirirdim..paranızın olması yada aceleniz olması kuralları çiğneyebileceğiniz anlamına gelmez..heleki görevli memura sen yaz yaz işareti yapmayı etik olarak hiç doğru bulmuyorum..pekçok insanın 2-3 lira parası olmadığı için toplu taşıma aracı bile kullanamayıp yürüdüğü bir ülkede hele.. Cezayı ödeyecek gücünüzün olması kural ihlal hakkı tanımaz..sizin yerinizde olsam polis geldiğinde gerçekten orada durması gerekiyorsa aracın sahibi olduğumu belli etmezdim..Herşeyi geçtim bence rencide edici bir hareket sen cezayı yaz işareti yapmak.. +1 Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 25 Nisan 2016 Yazar Paylaş 25 Nisan 2016 Bakın, derdimi anlatamıyorum galiba. Aracın durduğu yer terminalin önü, olası trafik akışını kesinlikle engellemiyor. Yolcu alırken herkes alıp gitme derdinde zaten, ben keyfim için oraya park etmemişim, nedir mevzu yani? Çık dolaş yine gel. Sebep? Park yasak. Tamam, park yasaksa yaz cezasını? Vatandaş senin emir erin mi? Esas duruşunu mu gösterecek illa ki? Hareket halindeki araç için uygulanabilecek bir cezayı, park halindeki araca neden uyguluyorsun? Sakın şahsi olmasın mesele? Kavşağı yönlendiren memur yazsa tamam, kaza yerinde trafiği düzenleyen memur yazsa yine tamam, ama park halindeki aracın plakası üzerinden sürücüsüne yazıyorsan, ben art niyet ararım. Allah korusun, demek yetkisi olsa idam fermanı da verecek şahsi gururu için. Araç park halinde ise hatalı park cezasını yazarsın, trafiği aksatıyorsa çağırır çekiciyi çektirirsin. Atlanılan mesele bence bu. Sırf durdurmuş olduğu için, üzerine bir de kusura bakmayın diyerek ceza yazıldı bana zamanında. Kanun yetkiyi vermiş ama denetim yok bence uygulayıcılar için. Vatandaş haklı olduğunu ispatlamaya çalışıyor, böyle bir düzen, böyle bir adalet anlayışı olamaz. Adaletin olmadığı yerde de anarşi olur, maalesef. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Bence sizin anlayamadığınız nokta parkın yasak olduğunu kendinizce kabullenememeniz.. Size göre orada park yasağı olmaması gerekiyor..size görede orada park yasağı olmamalıydı ama otorite yasak dediğine göre yapacak bişey yok cezayı öder parkı yaparım..bence herkes kendi kuralını kendi koymaya kalkarsa anarşi ortamı olur. Idari yönden para cezasına itirazınız varsa mahkeme yoluyla cezayı iptal ettirebilirsiniz.. Benim anlayamadığım yasağın illaki trafik akışını aksattığı için mi konması gerekiyor? Güvenlik ihlali engelli geçişini engellediği için vb nedenlerle konulamaz mı? Bana da mantıksız gelen pekçok yasak var..Allaha çok şükür param da var..o zaman bana yasak yok sanırım..en kötü parasını öder geçerim.. 8 Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 25 Nisan 2016 Yazar Paylaş 25 Nisan 2016 Bence sizin anlayamadığınız nokta parkın yasak olduğunu kendinizce kabullenememeniz.. Size göre orada park yasağı olmaması gerekiyor..size görede orada park yasağı olmamalıydı ama otorite yasak dediğine göre yapacak bişey yok cezayı öder parkı yaparım..bence herkes kendi kuralını kendi koymaya kalkarsa anarşi ortamı olur. Idari yönden para cezasına itirazınız varsa mahkeme yoluyla cezayı iptal ettirebilirsiniz.. Benim anlayamadığım yasağın illaki trafik akışını aksattığı için mi konması gerekiyor? Güvenlik ihlali engelli geçişini engellediği için vb nedenlerle konulamaz mı? Bana da mantıksız gelen pekçok yasak var..Allaha çok şükür param da var..o zaman bana yasak yok sanırım..en kötü parasını öder geçerim.. Volkan Bey, park yasağı ile ilgili konuya takılmışsınız, ben park cezasına bir şey demiyorum. soru şu: Park halindeki araca, içerisinde sürücü olmayan yani, trafiği düzenleme ve denetimle görevli trafik zabıtası veya özel kıyafetli ve işaret taşıyan diğer yetkili kişilerin uyarı ve işaretlerine uymamak fiilinden dolayı nasıl ceza yazılabiliyor? Ben mesela park ettim ve içki içmeye başladım, uyarıcı bir ilaç aldım, canım araba sürmek istemiyor, park ettim durdum. Ne olacak? Artık araç kullanmamaya karar verdim, ehliyetimi kırdım attım, mesela. Park halindeki araca sözümü dinlemedi diye ceza yazılmasını mantıklı buluyorsanız, hukuki buluyorsanız, o da sizin özgürlüğünüz. Meseleyi şahsi algılamayın. Ayrıca olay cevap veya yorumlar olay üzerine yoğunlaştı ama baştaki sorularım hakkında bilgisi veya tecrübesi olanlar varsa, cevaplamalarını rica ederim. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Bakın, derdimi anlatamıyorum galiba. Aracın durduğu yer terminalin önü, olası trafik akışını kesinlikle engellemiyor. Yolcu alırken herkes alıp gitme derdinde zaten, ben keyfim için oraya park etmemişim, nedir mevzu yani? Çık dolaş yine gel. Sebep? Park yasak. Tamam, park yasaksa yaz cezasını? Vatandaş senin emir erin mi? Esas duruşunu mu gösterecek illa ki? Hareket halindeki araç için uygulanabilecek bir cezayı, park halindeki araca neden uyguluyorsun? Sakın şahsi olmasın mesele? Kavşağı yönlendiren memur yazsa tamam, kaza yerinde trafiği düzenleyen memur yazsa yine tamam, ama park halindeki aracın plakası üzerinden sürücüsüne yazıyorsan, ben art niyet ararım. Allah korusun, demek yetkisi olsa idam fermanı da verecek şahsi gururu için. Araç park halinde ise hatalı park cezasını yazarsın, trafiği aksatıyorsa çağırır çekiciyi çektirirsin. Atlanılan mesele bence bu. Sırf durdurmuş olduğu için, üzerine bir de kusura bakmayın diyerek ceza yazıldı bana zamanında. Kanun yetkiyi vermiş ama denetim yok bence uygulayıcılar için. Vatandaş haklı olduğunu ispatlamaya çalışıyor, böyle bir düzen, böyle bir adalet anlayışı olamaz. Adaletin olmadığı yerde de anarşi olur, maalesef. lütfen abartmayın,tribünlere oynamayın.her canımız sıkıldığında anarşi çıkaralım-anarşı olur diyelim.oldu. sizin yaptığınız hareket, "yaz kardeşim kaç paraysa veririz,parasıyla değil mi" manasına gelmiş.parasıyla değil..yasaksa yasaktır,görünmeseydiniz polise,kenarda bekleseydiniz farklı olurdu evet.ama sizin yaz cezamı hareketiniz uygunsuz kaçmış.çok rencide edici bir hareket olmuş.o polis de orada kendine verilen görevi yapıyor. 6 Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Konu hakkında bildiğim kurallara uygun park edilmiş bir araçta içki içebilirsiniz bundan dolayı alkollü araba kullanmaktan ceza yazılamaz ... Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Siz memura direk el işareti yaparak yaz umrumda değil parayı öderim çokta tın demişsiniz.Açıkcası ben öyle anladım.O zaman bu demek oluyor ki siz hatayı hata ile örtmeye devam ediyorsunuz. Benzer bir olay benimde başıma geldi ben sizin gibi yaz ne olacak gibi bir tavır sergilemedim.Gidip memur bey acil işim vardı hemen kaldırıyorum dedim aracı çektiği resimleri bile sildi adam makbuzuda iptal etti.Burda polisi savunmuyorum ama önce kendimiz doğru olduğumuzu kabul etmeliyiz sonra karşı tarafın eksiklerini görmeliyiz. Siz baştan hatalısınız gerisi teferruat.Bence uygulamada her hangi bir kasıt yok hak etmişsiniz malesef 3 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Bir polis, hele ki araçların patlatılarak eylem yapıldığı bu günlerde, size arabayı çek diyorsa bir zahmet çekin.. İlla her şeyin trafikle parayla ilgili olmasına gerek yok. Fakat görevli arkadaşın tavırları kaba olmamalı. İşin içine duygu karıştırmamalı, yoksa görüldüğü üzere karşılıklı alınganlık başlıyor iş kişiselleşiyor. Bağıramazsın kardeşim yetkin kadar hareket et.. İkincisi ben vergimi ödüyorum sen de bu vergiyle maaş alıyorsun düşüncesi bana göre çok basitçe bencilliktir. Vergiyi verme sebebimiz bu ülkenin vatandaşı olmak ve bu haklardan yararlanmak gibi bir şey olması lazım. Siz vergi vermeseniz de o polisin maaşı ödenecek, o zaman bu enaniyet niye? Ayrıca ben vergimi vermiyorum diye polis bana hizmet vermemezlik de edemez. Vergi verip vermediğimi de anlayamaz çünkü o bir polis, vergi memuru değil. Ama vergi memuruna da ben vergimi ödüyorum bana şu şekilde davran diyemezsiniz. Çünkü o sadece vergi memuru, parayı kendi cebine atmıyor, atıyorsa da cezasını biz kesemeyiz, devletin görevlendirdiği kişiler yapar bu işi, yani herkes görevini yapar... Neyse çok uzadı. Şunu demek istemiştim. Orada olan olaya Emin bey ile bilmem kim polis arasında anlaşmazlık olmuş gözüyle bakmayalım. Vatandaşla polis memuru arasında anlaşmazlık çıkmış. Nedir bu anlaşmazlığın sebebi onu bulup onu düzeltelim isterdim... Yoksa bu tip anlaşmazlıklar sürekli hepimizin başına geliyordur hangi birine değineceğiz? GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 5 Yorum bağlantısı
Misafir 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Yazdıklarınızın büyük bir bölümüne bende katılıyorum.. Kimse benim ödediğim vergimden aldığı maaş ile bana kötü davranmasın.. Tabi ki siz cezayı ödemeyi de göze almışsınız ama -çamura batmak yerine çalıyı dolansaydınız- arabayı otoparka bıraksaydınız en fazla 20 tl öderdiniz, canınız da sıkılmazdı.. İşte bende bu konuyu yanlış buluyorum. Siz böyle derseniz (parasını ödediğim kamu görevlisi) biri de çıkıp cezasını ödediğim parka kimse karışamaz der ki diyor da bakın... Bu sistemde zaten herkes birbirinin maaşını ödemiyor mu? Koca dişliler grubuyuz ekonomide. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Mehmet bey polis memurunu gördüğünüzde madem araç yakınındaydınız güzel bir dille durumu izah etmiş olsaydınız çok büyük ihtimalle ceza yazılmayacak fotoğraflar çekilmeyecekti. En kötü ihtimalle 1-2 tur atar tekrar oraya gelir 3-5 dakika daha beklerdiniz. Park yasağı varsa eğer bunu düz mantıkla düşünmemek lazım. Kendiniz diyorsunuz ilk uçaktı hiç kimsede yoktu diye peki ilerleyen saatlerde ana baba günü olduğu zaman oraya herkes aracını bıraksa durum ne olurdu birde bunu düşünün ? 1 Yorum bağlantısı
Rifat Berber 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Hocam benim takıldığım nokta şu oldu olayda ; Parası olan ve acelesi olan istediği yere park edebilir mi, etmeli mi? 1 Yorum bağlantısı
Misafir 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Sıkıntı o aracı oraya park etmek ile başlamış,olmasa daha iyimiş. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 (düzenlendi) 25 km hıza kadar emniyet kemeri takmak zorunlu değildir. 25 Nisan 2016 tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Yorum yapan arkadaşlar gayet mantıklı şekilde neden size park ve uyarılara uymamak cezasının yazıldığını açıklamışlar. Trafik Cezası Madde 61/1-l Yayın tarihi 01 Ocak 2016 Trafik Cezası Madde 61/1-l Taşıt yolu üzerinde park etmek için tespit edilen süre ve şeklin dışında park etmek, Trafik Cezası Madde 47/1-a Yayın tarihi 01 Ocak 2016 Trafik Cezası Madde 47/1-a trafik polisi işaretleri 47/1-a Trafik Zabıta veya trafik polisine uymama cezası Size yazılan cezalar bu nedenledir. Bende cezası ne ise öder ama yasağa uymam mantığınızı doğru bulmuyorum. 2 Yorum bağlantısı
Yasir Baş 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 İşte bende bu konuyu yanlış buluyorum. Siz böyle derseniz (parasını ödediğim kamu görevlisi) biri de çıkıp cezasını ödediğim parka kimse karışamaz der ki diyor da bakın... Bu sistemde zaten herkes birbirinin maaşını ödemiyor mu? Koca dişliler grubuyuz ekonomide. Bende devlet memuruyum ve gerçekten milletin parasıyla ben de dahil kimse artislik yapmasın/yapmamalı..Yıllarca biz özellikle polis ve askerden özellikle korktuk hatta bir devlet dairesine giderdik çıık dışarda bekle demeler yüzüne bakmamalar felan ben buna karşıyım malesef. Kendim dahil karşıyım.. Nasıl ki iş verene karşı herkes kibar oluyor, bizde memur olarak ne memuru olduğu önemli değil kibar olacağız, kimseye kötü davranmayacağız..Bence bu çok gerekli ve mantıklı.. 3 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Mehmet Emin hocam, verilen ikaza uysaydınız ya da memura kibarca hemen gidiyorum deseydiniz bu cezayı yemezdiniz. Tabi onun yaptığı hareketler de sizin hoşunuza gitmeyince iş inada binmiş. Geçmiş olsun, hayırlısı... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Bende devlet memuruyum ve gerçekten milletin parasıyla ben de dahil kimse artislik yapmasın/yapmamalı..Yıllarca biz özellikle polis ve askerden özellikle korktuk hatta bir devlet dairesine giderdik çıık dışarda bekle demeler yüzüne bakmamalar felan ben buna karşıyım malesef. Kendim dahil karşıyım.. Nasıl ki iş verene karşı herkes kibar oluyor, bizde memur olarak ne memuru olduğu önemli değil kibar olacağız, kimseye kötü davranmayacağız..Bence bu çok gerekli ve mantıklı.. Evet bu kısımları aştık şükür. Ben bunu artık kahvelerde memur aranmıyor olmasına, memur alımının okumuş ve belli kriterleri sağlayan kişilerden olmasına bağlıyorum. Yanlış anlatmamışımdır umarım demek istediğimi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts