Yusuf Aycibin 26 Nisan 2016 Yazar Paylaş 26 Nisan 2016 520 düşünmüyoruz abi 3 yada 1 arasında biri sıfır biri 2. el olduğu için düşünüyoruz zaten ancak yorumlara ve fikirlere bakılırsa 320d ye yönelteceğim inş. bakalım kısmet hangisi olur bilmiyorum Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Tamam biz tavsiye veriyoruz ama kendimize göre veriyoruz. Arkadaş gençse, ailesi için almıyorsa, takılacaksa alsın 1 serisinden keyfine baksın. BMW 5'ten Mercedes E'den başlar ben de katılıyorum ama her şeyin bir zamanı vardır yani, ihtiyaca göre 2 Yorum bağlantısı
Yusuf Aycibin 26 Nisan 2016 Yazar Paylaş 26 Nisan 2016 vw grubundan çıkmayı düşünüyoruz biraz kalite arttırmak gibi düşünüle bilir bmw serisi güzel duruyor şahsımca ama abim bu ikiş araç arasında git gel yapıyor bende tam tersine aslında yeni gelecek seat ateca diyorum ama kabul ettiremedim a bime bi türlü Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 rav4 ü aldığımızda servise gittim. Aynı fiyata sıfır coralla vardı. Servisteki arkadaş sıfır eşşeğe mi binersin dedi ikinci el ata mı? Ben atı tercih ettim. Aynısı sizim içinde geçerli. Tercih meselesi. 1 Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Ikisinin içi ve malzeme kalitesi neredeyse ayni diyen arkadaşların sakin kafa ile iki araci da tekrar incelemelerini tavsiye ediyorum... Sakin kafa ile ama... Sıfırcı olmak güzel olabilir ama 3 ay sonra sıfır hevesi geçtiğinde birisi bmw nin başlangıç modeli olan 1 serisi, diğeri ise bmw nin toplam satışlarının 3 te 1ini oluşturan ve artık " bmw 5'ten başlar" imajını çöpe atmış olan çekici ve başarılı 3 serisi olacaktır. Iki arabanın gidişinden konforuna, sürüş keyfinden yol tutusuna ve malzeme kalitesinden prestijine kadar dağlar kadar fark olacaktır. Bana göre iki model arasinda arada kalinamayacak kadar açık ara var... Segment soran arkadaşlara ithafen biri c digeri ise d segmenti ve gerek hacim gerek büyüklük olarak aralarinda ciddi fark var. Bu kiyaslamayi sadece iki model arasında karar verileceği için skalayi genişletmeden yaptım. Yoksa ben de Mondeo alınır derdim 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 3 Kasa tabiki. Ama ben olsam mercedes alırdım 2 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 2014 model sıfır aldığı 1.16 sını satıp 320i 2016 sıfır alan bir tanıdığım ile yarım saat önce ayaküstü sohbet ettik, 1 i 82 bin tl ye sattı 3 ü 160 küsüre aldı ama iyi ki almışım diyor. 1 Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Ikisinin içi ve malzeme kalitesi neredeyse ayni diyen arkadaşların sakin kafa ile iki araci da tekrar incelemelerini tavsiye ediyorum... Sakin kafa ile ama... Sıfırcı olmak güzel olabilir ama 3 ay sonra sıfır hevesi geçtiğinde birisi bmw nin başlangıç modeli olan 1 serisi, diğeri ise bmw nin toplam satışlarının 3 te 1ini oluşturan ve artık " bmw 5'ten başlar" imajını çöpe atmış olan çekici ve başarılı 3 serisi olacaktır. Iki arabanın gidişinden konforuna, sürüş keyfinden yol tutusuna ve malzeme kalitesinden prestijine kadar dağlar kadar fark olacaktır. Bana göre iki model arasinda arada kalinamayacak kadar açık ara var... Segment soran arkadaşlara ithafen biri c digeri ise d segmenti ve gerek hacim gerek büyüklük olarak aralarinda ciddi fark var. Bu kiyaslamayi sadece iki model arasında karar verileceği için skalayi genişletmeden yaptım. Yoksa ben de Mondeo alınır derdim Ben dedim Hem 3 serisinin hem 1 serisinin içinde uzuuun uzuun vakit geçirdim. Borusan'da kaç saat geçirdiğimi, her iki araçla da (318i ve 116d) kaç kere teste çıktığımı kanıtlayacak yeterli delilim var elimde. Her plastiğine, araçların en zayıf olduğu cam açma düğmelerinden gösterge detaylarına kadar her şeyini en ince ayrıntısına kadar inceledim. Torpidoya her plastiğine dokundum. Gerçekten arada bahsettiğiniz kadar fark yok. Bir ara vaktiniz olursa inceleyin, ama almayacak iseniz o kadar inceleyecek vaktiniz olduğunu düşünmüyorum. 3 otoritelerce d kabul edilmiş hakikaten şaşırdım. Bir karşılaştırma var ise merak ettim, bence sınıfının en dar aracıdır. Konuya dönecek olur isek, - Burada 1 serisine 140bin vermekten bahsediliyor ki benim elim gidip de 129bin veremedim m paketine 5 ay önce. ben 109'a joy paket + sunroof aldım. Şimdi fiyat 138 olmuş. 140 civarı verilince 3 düşünülebilir haliyle. - BMW 5 ten başlar mı? 1 den inip 5i denediğinizde fark gerçten hissediliyor. Bir gün arabamı değiştirmeye karar verirsem ve param var ise 3 ile değiştirmezdim, 5 için zorlardım kendimi. - c200 d ler, 1.6 megane motoru ve 7 ileri dct vitesi ile değerlendirilebilir belki. İç dizaynı da çok janjanlı. 170ler gözden çıkarılır ise. ama bu paralardan sonra ZF çok önemli bir + BMW adına. Kararı ne olursa olsun, VWnin dingin sürüş dinamiklerinden sonra abinizin hoşuna gidecektir. Ben sizin de Golf, ceed ve Clio dan aldığınız sürüş zevkini karşılaştırmanızı istiyorum, İçimden bir ses Clio'nun hissettirdiklerinin diğerlerinden önde olacağını söylüyor 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Bmw 3 serisini 3.20ied M Plus (40. Yıl) modelini geçen hafta test ettim. Benim merso ile aynı genişlikte ve D sınıfı bir araç. Benim araçta bmw 3 de bence D sınıfının en dar ve en küçük üyeleri. Mercedes Yeni C serisi ile kıyaslayınca merso nun içi daha şık Bmw daha spor, ama merso daki tablete gıcık olduğum için Bmw daha ağır bastı. Üstelik BMW nin güçlü ve verimli motorları ve harika 8 ileri ZF şanzumanı mükemmel çalışıyor. Tipide daha yakışıklı. Yani özetle vergi sizin için çok önemli kıstas değilse 3.20d daha alınabilir bana göre. 148.000 bine 3 serisi alacağıma Bmw 5.20ied alınır ayrı bir seçenek olarak. 2 Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 1.16 nın benim gözümde şahsen ne bir golf ten nede bir i 30dan pek farkı yok. ama 3.20 BMW 116 almadan önce bende aynısını düşünüyordum ama aldıktan sonra fikrim değişti Bu arada i30 u da hala kullanıyoruz 3 serisi motor ve bg avantajıyla daha iyi bir sürüş keyfi verecektir ama Oğuz Hocamın dediği gibi 1 den inip 3 e bindiğinizde vaayy be demesininiz en azından sürücü koltuğuna ilk oturduğunuzdaki histen bahsediyorum Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Ben dedim Hem 3 serisinin hem 1 serisinin içinde uzuuun uzuun vakit geçirdim. Borusan'da kaç saat geçirdiğimi, her iki araçla da (318i ve 116d) kaç kere teste çıktığımı kanıtlayacak yeterli delilim var elimde. Her plastiğine, araçların en zayıf olduğu cam açma düğmelerinden gösterge detaylarına kadar her şeyini en ince ayrıntısına kadar inceledim. Torpidoya her plastiğine dokundum. Gerçekten arada bahsettiğiniz kadar fark yok. Bir ara vaktiniz olursa inceleyin, ama almayacak iseniz o kadar inceleyecek vaktiniz olduğunu düşünmüyorum. 3 otoritelerce d kabul edilmiş hakikaten şaşırdım. Bir karşılaştırma var ise merak ettim, bence sınıfının en dar aracıdır. Konuya dönecek olur isek, - Burada 1 serisine 140bin vermekten bahsediliyor ki benim elim gidip de 129bin veremedim m paketine 5 ay önce. ben 109'a joy paket + sunroof aldım. Şimdi fiyat 138 olmuş. 140 civarı verilince 3 düşünülebilir haliyle. - BMW 5 ten başlar mı? 1 den inip 5i denediğinizde fark gerçten hissediliyor. Bir gün arabamı değiştirmeye karar verirsem ve param var ise 3 ile değiştirmezdim, 5 için zorlardım kendimi. - c200 d ler, 1.6 megane motoru ve 7 ileri dct vitesi ile değerlendirilebilir belki. İç dizaynı da çok janjanlı. 170ler gözden çıkarılır ise. ama bu paralardan sonra ZF çok önemli bir + BMW adına. Kararı ne olursa olsun, VWnin dingin sürüş dinamiklerinden sonra abinizin hoşuna gidecektir. Ben sizin de Golf, ceed ve Clio dan aldığınız sürüş zevkini karşılaştırmanızı istiyorum, İçimden bir ses Clio'nun hissettirdiklerinin diğerlerinden önde olacağını söylüyor Detayli şekilde inceledim, 3 serisi alma niyeti ile adana borusan da 320d ve 320i ed ile bikac kez test sürüsüne çıktım. 320d ile uzun yol yaptım, 116i ise arkadaşımda var onu da birkac Yorum bağlantısı
Misafir 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Ya şu arabaları passat ile karşılaştırmak komik olmuş. Vw in hiç bir modeli bmw deki sürüş keyfini, hissiyatını veremez bence. İçerisi Jan janlı değil ama karakter sahibi. Zf şanzıman olması ile sağlam sıkıntısız, ekonomik ve performans aynı anda. Ben mantık olarak 116d m paket seçerdim. M paket detayları çok özel hissettiriyor. 320d ise hem daha büyük, 2.0 184ps motor çok canavar, çok zevkli ama yıllık vergi durumu ortada bir de m paketi eksik. Yıllık çok fazla km yapmıyorsanız 320i bakabilirsiniz. 1.6 motor 170 ps. Şehir içi 9lt ile geçiliyor İstanbul içinde bile. Yorum bağlantısı
Alper DEMİR 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Scirocco'da ki sürüş dinamiği yol tutuşu ne f30 320i'de var nede 418'de önyargili davranmayalim. Bende vergi durumuyla ilgili sıkıntı yok ise 320 d bakardım. Fakat Ozan kardeşimin dediği gibi m paket 320i çok km yapilmiyorsa güzel bir tercih olacaktır. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 27 Nisan 2016 Paylaş 27 Nisan 2016 Sadece ZF şanzıman bile Bmw almak için önemli bir etkendir aslında. Mercedes'in neden halen değiştirdiğine anlam veremediğim şanzımanın yanında bence en iyisi de ZF. Konuya dönersek benim tercihim 1 serisi olurdu. Çünkü üsttede bahsedildiği gibi 1 ve 3 arasında aşırı bir kalite uçurumu yok ve bana göre 3 serisinin imajı gittikçe malesef apaçileşiyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Nisan 2016 Paylaş 27 Nisan 2016 Sadece ZF şanzıman bile Bmw almak için önemli bir etkendir aslında. Mercedes'in neden halen değiştirdiğine anlam veremediğim şanzımanın yanında bence en iyisi de ZF. Konuya dönersek benim tercihim 1 serisi olurdu. Çünkü üsttede bahsedildiği gibi 1 ve 3 arasında aşırı bir kalite uçurumu yok ve bana göre 3 serisinin imajı gittikçe malesef apaçileşiyor. zf dedinde yaramı deştin 2 Yorum bağlantısı
Ali Gök 27 Nisan 2016 Paylaş 27 Nisan 2016 116 almadan önce bende aynısını düşünüyordum ama aldıktan sonra fikrim değişti Bu arada i30 u da hala kullanıyoruz 3 serisi motor ve bg avantajıyla daha iyi bir sürüş keyfi verecektir ama Oğuz Hocamın dediği gibi 1 den inip 3 e bindiğinizde vaayy be demesininiz en azından sürücü koltuğuna ilk oturduğunuzdaki histen bahsediyorum abi geyiğine konuştum yahu herkes ciddiye almış i 30 la 1.16 mukayese etmiş o kadar para verilecek fark olsun bırakında ama bmw diyince 3 ten küçüğünü düşünce olarak kabul etmiyorum 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Nisan 2016 Paylaş 27 Nisan 2016 ben farklı bir yorum getireceğim. boş seri benzinli 316 daha uygun olacaktır. (ya da ED de olabilir) ya da yeni A4 e bir baksın. 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Aycibin 27 Nisan 2016 Yazar Paylaş 27 Nisan 2016 herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum öncelikle i serisinden olamayacağı ortada çünkü yıllık yada aylık olarak fazla yol katediliyor o yüzden dizel e bakıyoruz, çok fazla büyük araç istemediğimizden ve 2.el e çok fazla girmeyi düşünmediğimiz için 4 yada 5 serisine bakmıyoruz alternatif çok araç vardır elbette o paralara fakat abimin gönlüne bir bmw aşkı düşmüş hevesi gelmiş o yüzden başka araca baktıramıyorum 116 nın sıfır olması ve vergi bakımından uygun olması mantıklı olduğu için düşünüyor 320 de araç olduğu için ve 116 tan elbette iyi olduğu için düşünülüyor bana kalsa arkadaşımızında dediği gibi 2. el ata binerim daha iyi ben ceed clio fiesta ya bindim clio elbette zevkliydi ama ceeddeki konfor sürüş rahatlığı bulamadım açıkçası ceed bence gayat çok güzel ve başarılı bir araç! şahsen bana kalsa bmw ye de girmem seat ın yeni ateca sını görmeden karar vermezdim en azında suv bir araç ve görünüşe göre güzel de bi araç gelicek gibi ama işte yine de bmw ile kıyaslanamaz o da ayrı ki geçtim ben oldum olası vw grubuna para vermeyi sevemedim sebebi de bana da aynı paraya aynı aracı seat ın vermesi fakat türk insanı tutturmuş vw vw diye gidiyor, elbette kalite farkı vs. var ama o kadar para da havaya atılmaz şahsımca kendime göre yorum yaptım ben hala diyorum 320 diye ama sonuçta vergisi de az bi rakam değil 6 ay da bir asgari ücret ödemek bunun yanında da arabanın kredi taksitlerini ödemekte var birde 2. el sonuçta bi arıza çıkarttığında masrafı da çok olacaktır kasko garanti de olsa araçta servisleri biliyorsunuz garanti dışı çıkartmak için elinden gelenide yapıyor kısacası hala kararsızız ama yorumlara ve önerilere bakılırsa 320d her türlü önde gidiyor bence... Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 27 Nisan 2016 Paylaş 27 Nisan 2016 5 tavsiye edenler varda, o paraya F10 bulunmaz. E60nda temizini düzgününü bulmak mesele... 1 Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 3 serisi D segmentiyse 3 serisi sahiplerinin mondeonun içine oturmasını, özellikle arka koltuklara oturmasını şiddetle tavsiye ediyorum. segment farkının birinci unsuru bence boyuttur. içi ufak olan bir araç yüksek segment gösteriliyorsa ticari menfaat konuşuyor demektir. BMW, Mercedes ve audi gibi premium markalar ucuz araba yapmak, herkesin o amblemden faydalanmasını sağlamak için "ucuz olsun, audi olsun" diyenleri tatmin etmek için bu tip ufak motorlu ufak araçlar yapıyorlar. Şu anda passat parasına içi düdük kadar audi a3 sedan satıyorlar. Sıfır (ötvsiz) araç alacak olsam superB ile aynı fiyata gidip de içi ufak audi a3 almam ancak önündeki halkalar için o paraları verenler var. Bu tamamen marka takıntılığıdır. Siz bence 3 serisi yerine 5 serisi bakın, hacim ve prestij olarak daha tatmin edecektir. Bir de işin "yan yan" kısmı var o ayrı tabii. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 3 serisi D segmentiyse 3 serisi sahiplerinin mondeonun içine oturmasını, özellikle arka koltuklara oturmasını şiddetle tavsiye ediyorum. segment farkının birinci unsuru bence boyuttur. içi ufak olan bir araç yüksek segment gösteriliyorsa ticari menfaat konuşuyor demektir. BMW, Mercedes ve audi gibi premium markalar ucuz araba yapmak, herkesin o amblemden faydalanmasını sağlamak için "ucuz olsun, audi olsun" diyenleri tatmin etmek için bu tip ufak motorlu ufak araçlar yapıyorlar. Şu anda passat parasına içi düdük kadar audi a3 sedan satıyorlar. Sıfır (ötvsiz) araç alacak olsam superB ile aynı fiyata gidip de içi ufak audi a3 almam ancak önündeki halkalar için o paraları verenler var. Bu tamamen marka takıntılığıdır. Siz bence 3 serisi yerine 5 serisi bakın, hacim ve prestij olarak daha tatmin edecektir. Bir de işin "yan yan" kısmı var o ayrı tabii. iyi de ben aracın önüne oturuyorsam? 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 Bir otomobile ortalama bir buçuk insan biner Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 110–130 Bin lira arabaya verecek durumum olsa Volvo s60 R desing 1.6 D2 alırdım 1 Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 3'ten 5'ten E'den S'den başlar sanayi ağzı biraz, hiç anlamadım bunu. Ne kadar küçük arabaya sığabilirsem onu alırım. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts