İçeriğe Yönlendir

Ka - İç Aydınlatma


Zafer Güneş

Recommended Posts

Zafer Güneş
(düzenlendi)

Merhaba değerli arkadaşlar. Aracım ile tanışalı neredeyse iki hafta oldu ve en çok iç aydınlatmanın olmayışından muzdariptim. Geceleri içeride aradığım şeyi bulana kadar akla karayı seçiyordum tabir-i caizse.  :D Bu probleme bir dur demeli diyerekten kolları sıvamış bulundum.

 

Öncelikle kapı fitillerini yerinden kaldırıp, taban döşemesini kaportaya iliştiren klipsleri açarak işe başladım. İşimize yarayacak olan kablo kanalı şoför koltuğunun yanında; taban döşemesinin altından geçiyor. Önceden belirtmeliyim ki yolcu tarafında herhangi bir kablo kanalı mevcut değil. Kapı switchlerinden kablo kanalına giden uçları(şase) ölçü aleti yardımı ile belirledikten sonra kullanacağım şerit ledlerin uçlarına montaj açısından kolaylık sağlaması için küçük küçük zil telleri lehimledim. Sonra kapı aydınlatmaları için kapı döşemelerini söküp, bağlantı soketlerinin kenarlarından nazikçe kullanacağım kablo hattını çektim. Böylece hat kapı döşemelerinin altında kalarak görsel bir sorun teşkil etmemiş oldu. Şoför ve yolcu taraflarının ayak aydınlatmaları, arka koltukların ayak aydınlatmaları, ve bagaj için de aynı şekilde taban halısının altından kablo hattını çekip hazır ettikten sonra montaj işlemine geçtim. Ön kısımda daha güçlü bir aydınlatma istediğimden dolayı kapı, ayak ve tavan aydınlatmalarında günışığı 3 çipli şerit led, arka koltuklar ve bagaj için ise daha loş ışık veren günışığı tek çipli şerit led kullanmayı tercih ettim. Şerit ledlerin bağlantılarını yapıp, kendimce verimli noktalara soğuk silikon ile yapıştırdım. Ve tüm bu aydınlatmayı sadece 9 watt güç harcayarak elde etmiş, aynı zamanda da akümün gönlünü kazanmış oldum. :p   5-6 saatlik bir uğraştan sonra ise aldığım sonuç bir hayli tatmin edici oldu. :) />

 

bDq1Rb.jpg

 

d3QrEX.jpg

 

57P0zL.jpg

 

A74VPL.jpg

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Zafer Güneş

Yarın canlı görebilicekmiyiz ? :)

Dersten erken çıkabilir ve de buluşmanın gerçekleşeceği kafeyi bulabilirsem evet  :biggrin:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Elinize sağlık.Eğer kullanmadıysanız gecikmeli yanan röle ile desteklemenizi tavsiye ederim.

C2105 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Güneş
(düzenlendi)

kapı döşemesi altına kablo nereden çekilidi?

Kapı menteşelerinin orada cam otomatikleri, hoparlörler, vs için enerjinin sağlandığı bir soket var. Bazı araçlarda bu soket yerine kablo kanalına benzer, içinden direkt kabloların geçtiği bir yapı bulunuyor, bu tarz araçlarda oradan kablo direkt olarak kapı içine çekilebiliyor. Ama bu araçlarda soket kullanıldığı için ben bu soketin kenarlarındaki plastiğin yanından nazikçe kapının içine, hoparlör boşluğundan döşemenin altına, oradan da led aydınlatmaya çektim.

Elinize sağlık.Eğer kullanmadıysanız gecikmeli yanan röle ile desteklemenizi tavsiye ederim.

C2105 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tavsiye için teşekkür ederim, benim de aklımda baskı devre şeklinde bir modül hazırlayıp gecikme vermek vardı ama birazcık üşendim doğrusu. :) Bir sonraki adımım bu olacak. :good1:

tarihinde Zafer Güneş tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Elinize sağlık, Pırıl pırıl parlamış  :)

Ben de özendim doğrusu  :good1:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Alper Sakalli

elinize sağlık arka koltuktaki aydınlatmanın yeri görünmeyecek bir pozisyonda olursa daha göz almadan kullanılır kanaatimce.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...