İçeriğe Yönlendir

Kuşadası'na Nereden Gitmeliyim?

Yücel Gezgin

Recommended Posts

Yücel Gezgin

Arkadaşlar merhaba, 35 yıl esnaflıktan sonra,ilk defa bir tatil yapacağım,Allah nasip ederse.Tur şirketinden otelden yer ayırttım,6 gün tatil yapacağım , İşlerin yoğunluğundan ramazana denk geldi.

Arkadaşlar tavsiyelerinizle aracı aldım,Allah hepimize kazasız belasız kullanmayı nasip etsin,aracı alalı tam 1 ay oldu 150 kmde :tongue: araç yatıyor,İşler yüzünden binemiyorum , Aracı alırken özellikleri hakkında bilgi verdiler ama hepsini unuttum.

Bende arkadaşlara sorarım dedim,nede olsa benden daha tecrübelisiniz.Bu hız sabitleme nasıl oluyor?Kitapçığına baktım ama kafam almadı :) Araç wv jetta bu arada.

Asıl sorumu asıl şimdi soracağım :blush: Arkadaşlar evdekilere hava attım,rahat olun babaya bırakın dedim ama yolları bilmiyorum :biggrin: Hadi tabelalara bakarak giderim diye düşünüyorum ama, en azından Eskihisar'a (Feribot) kadar nereden gitmemi tavsiye edersiniz?

İstanbul Avcılardan sabah 04.30 05.00 gibi çıkarım diye düşünüyorum,600 km civarı bir yol 8-9 saat sürer heralde,bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Ayrıca teknoloji özürlüyüm :biggrin: navigasyon falan demeyin.

Son olarak,sürekli çalışmaktan asosyalliğim tavan yapmış durumda,inşallah otel konusundada evdekilere mahcup olmam :) Çünkü çok fazla araştıramadım,İstanbula çok uzak olmasın dedim,Kuşadası dediler sazan gibi atladım :biggrin: günahı vebali jolly turun olsun.

Gerçi bana Paris gibi gelir ama,Bakalım İçişleri bakanı beğenecekmi? :biggrin: Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim,İşiniz rast gitsin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Ben de kendi aracımla bi kez gittim kuşadasına, radarlara çok dikkat tam "olmaz artık"dediğiniz yerde bitiveriyorlar, 90-100 ü geçmeyin, yol uzuyor ama ceza yemekten iyidir hem de yolun keyfini çıkarırsınız. Benim ufak tefek oyalanmam ile Kuşadası Davutlar mevkiine gelmem 10 saati bulmuştu(İstanbul-Giresun 900 km aynı saatte gidiyorum nasıl oluyorsa).

Avcılardan sabah erken çıkacağınız için trafik pek olmaz 1.köprü+e5 ten gebzeye(Eskihisar) kadar gidebilirsiniz. Haftaiçi çıkacaksanız 7 gibi Pendik-Gebze arası trafik olabilir ama.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Yücel abi iyi tatiller öncelikle.

en güzel saatte çıkıyorsun evden e 5 ten git boğaziçi köprüsünden geç iki defa mavi Ankara tabelasına dön ( yani e 5 ankara istikametine devam et )

pendiği geçtikten çayırovaydı sanırım  sonra feribot tabelasını gözün arasın sağ tarafında yolun yer alacak.  zaten tabelada feribot resmide var. ( maltepeden sonraki değil aman şaşırma )  eskihisar feribot yazacak zaten hafiften bir köprü var çıkacaksın köprünün üzerinde hızlı gitme sağa yanaş 

feribottan inince izmir tabelasına dön ve izmire git başka bişe yok :)

kolay gelsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

Hayırlı olsun.

TEM'den Şekerpınar çıkışına kadar gelin, oradan çıkın, Gebze'ye doğru ilerlerken tabelalar sizi feribota yönlendirir. Sonra Feribotla karşıya :)

Körfez köprüsü henüz açılmadı ancak Hersek Gemlik bağlantısı açık bildiğim kadarı ile. Feribottan çıktıktan sonra iki mantıklı ihtimal var. Yalova şehir içinden Orhangazi Gemlik, ya da yeni yol. Tercih sizin ancak ben bir sonraki gidişimde yeni yolu kullanacağım. 

Bursa'ya gelmeden Opetten sonra çevre yoluna bağlanıp Trafiğe girmiyorsunuz. Yol sizi atıyor.

Sonrası Manisa girişine kadar güzel temiz bol bol bölünmüş yol. Yer yer radar var. Akhisar civarı ışıklar biraz can sıkar.

Manisa'ya da çevreyolu yaptılar. Şehir Merkezine girmeyin. Tabelaları takip edin. 

İzmir'e girdikten sonra yeşil zeminli Aydın tabelalarından çevreyoluna giriyorsunuz. Selçuk öncesi rampada aracınızın hız denemesini yapıp ciğerini açtıktan sonra Selçuk'tan çıkıyorsunuz. Selçuk şehir merkezinden sağa pamucağa doğru, sonrasında da sola Kuşadasına doğru dönüyorsunuz. Rampa çıkıp iniyorsunuz. 

Kuşadası'na Hoşgeldiniz :)

Yolüstünde duracak dinlenecek nefeslenecek çok yer var. Keyifli bir rotadır. Hayırlı yolculuklar.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Hayırlı olsun.

TEM'den Şekerpınar çıkışına kadar gelin, oradan çıkın, Gebze'ye doğru ilerlerken tabelalar sizi feribota yönlendirir. Sonra Feribotla karşıya :)

Körfez köprüsü henüz açılmadı ancak Hersek Gemlik bağlantısı açık bildiğim kadarı ile. Feribottan çıktıktan sonra iki mantıklı ihtimal var. Yalova şehir içinden Orhangazi Gemlik, ya da yeni yol. Tercih sizin ancak ben bir sonraki gidişimde yeni yolu kullanacağım. 

Bursa'ya gelmeden Opetten sonra çevre yoluna bağlanıp Trafiğe girmiyorsunuz. Yol sizi atıyor.

Sonrası Manisa girişine kadar güzel temiz bol bol bölünmüş yol. Yer yer radar var. Akhisar civarı ışıklar biraz can sıkar.

Manisa'ya da çevreyolu yaptılar. Şehir Merkezine girmeyin. Tabelaları takip edin. 

İzmir'e girdikten sonra yeşil zeminli Aydın tabelalarından çevreyoluna giriyorsunuz. Selçuk öncesi rampada aracınızın hız denemesini yapıp ciğerini açtıktan sonra Selçuk'tan çıkıyorsunuz. Selçuk şehir merkezinden sağa pamucağa doğru, sonrasında da sola Kuşadasına doğru dönüyorsunuz. Rampa çıkıp iniyorsunuz. 

Yolüstünde duracak dinlenecek nefeslenecek çok yer var. Keyifli bir rotadır. Hayırlı yolculuklar.

:bravo:

Yorum bağlantısı
Sevgin Yılmaz

Kuşadası Davutlara Eskişehir'den 9 saatte gittim. Her yer hız kotrollü dikkat edin, iyi yolculuklar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

İyi tatiller dilerim. Kuşadası eskisi kadar olmasada hala güzel. Umarım otel de güzel çıkar şansınıza.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Arkadaşlar merhaba, 35 yıl esnaflıktan sonra,ilk defa bir tatil yapacağım,Allah nasip ederse.Tur şirketinden otelden yer ayırttım,6 gün tatil yapacağım , İşlerin yoğunluğundan ramazana denk geldi.

Arkadaşlar tavsiyelerinizle aracı aldım,Allah hepimize kazasız belasız kullanmayı nasip etsin,aracı alalı tam 1 ay oldu 150 kmde :tongue: araç yatıyor,İşler yüzünden binemiyorum , Aracı alırken özellikleri hakkında bilgi verdiler ama hepsini unuttum.

Bende arkadaşlara sorarım dedim,nede olsa benden daha tecrübelisiniz.Bu hız sabitleme nasıl oluyor?Kitapçığına baktım ama kafam almadı :) Araç wv jetta bu arada.

Asıl sorumu asıl şimdi soracağım :blush: Arkadaşlar evdekilere hava attım,rahat olun babaya bırakın dedim ama yolları bilmiyorum [emoji3] Hadi tabelalara bakarak giderim diye düşünüyorum ama, en azından Eskihisar'a (Feribot) kadar nereden gitmemi tavsiye edersiniz?

İstanbul Avcılardan sabah 04.30 05.00 gibi çıkarım diye düşünüyorum,600 km civarı bir yol 8-9 saat sürer heralde,bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Ayrıca teknoloji özürlüyüm [emoji3] navigasyon falan demeyin.

Son olarak,sürekli çalışmaktan asosyalliğim tavan yapmış durumda,inşallah otel konusundada evdekilere mahcup olmam :) Çünkü çok fazla araştıramadım,İstanbula çok uzak olmasın dedim,Kuşadası dediler sazan gibi atladım [emoji3] günahı vebali jolly turun olsun.

Gerçi bana Paris gibi gelir ama,Bakalım İçişleri bakanı beğenecekmi? [emoji3] Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim,İşiniz rast gitsin.

Selam abi,

Ben şuan Kuşadasındayım. Geçen hafta cennet Mah. Yola çıkıp yeni kapı - yalova geçiş yaptım 59 tl. 1 saat sürüyor feribot. Karşıya geçip dolanmaktan daha avantajlı.

Yalova'dan kusadasi na 1 saatte mola vererek toplamda 8.5 saatte geldim.

Tabela olarak önce bursa sonra izmir takip edeceksiniz. İzmire gelince aydın tabelasını takip edip otobana girip selçuk çıkışından çıkarak Kuşadası tabelasını takip ederek varış noktasına ulaşacaksınız.

Hayırlı yolculuklar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Birazcık gezmek isterseniz Avcılar'dan doğru Gelibolu'ya gidin. Dilerseniz ufaktan bir gezersiniz. Eceabat'tan feribotla Çanakkale'ye geçersiniz. Eskihisar'a göre daha ucuz hem :)

Sonra Edremit, Ayvalık, Dikili, Menemen, İzmir yapar otobana girince de gaza basarsınız. Selçuk'ta çıkış varsa tercih edilebilir. Kuşadasına yakındır.

Söylediğim rota yolunuzu 102 km uzatıyor. İyi tatiller.

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Birazcık gezmek isterseniz Avcılar'dan doğru Gelibolu'ya gidin. Dilerseniz ufaktan bir gezersiniz. Eceabat'tan feribotla Çanakkale'ye geçersiniz. Eskihisar'a göre daha ucuz hem :)

Sonra Edremit, Ayvalık, Dikili, Menemen, İzmir yapar otobana girince de gaza basarsınız. Selçuk'ta çıkış varsa tercih edilebilir. Kuşadasına yakındır.

Gezmeyi bilmemde çok yorucu olur.

Ben geçen sene Kuşadasından Altınoluk a geçtim izmir Edremit arası yol mahfetmisti beni.

Hayırlı olsun.

Yeni yola hiç girme derim 20km bile gitmiyorsun 8 tl alıyor ama yol kaymak gibi :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Gezmeyi bilmemde çok yorucu olur.

Ben geçen sene Kuşadasından Altınoluk a geçtim izmir Edremit arası yol mahfetmisti beni.

Valla sizi yoran Edremit civarındaki ışıklar olmuştur diye tahmin ediyorum. Aynı rotayı izledim, Çanakkale'den Dalaman'a geldim. Her zamanki kadar yoruldum. Araba da Pejo 206 idi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Valla sizi yoran Edremit civarındaki ışıklar olmuştur diye tahmin ediyorum. Aynı rotayı izledim, Çanakkale'den Dalaman'a geldim. Her zamanki kadar yoruldum. Araba da Pejo 206 idi.

Işıklar ayrı dert ama viraj ve dağ yolları beni yoran.

Bu arada Geliboluya varması 4 saatini alacaktır. Kusadasi na gelmesi 13 saati bulur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

siz yaptınız mı hiç o yolu?

şimdi yeni otoban yapıldı topçulardan gemliğe.. hemencecik susurluk oluyor.

gebze izmir körfez dolaşarak 6 saat olmuş.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yücel Gezgin

Selam abi,

Ben şuan Kuşadasındayım. Geçen hafta cennet Mah. Yola çıkıp yeni kapı - yalova geçiş yaptım 59 tl. 1 saat sürüyor feribot. Karşıya geçip dolanmaktan daha avantajlı.

Yalova'dan kusadasi na 1 saatte mola vererek toplamda 8.5 saatte geldim.

Tabela olarak önce bursa sonra izmir takip edeceksiniz. İzmire gelince aydın tabelasını takip edip otobana girip selçuk çıkışından çıkarak Kuşadası tabelasını takip ederek varış noktasına ulaşacaksınız.

Hayırlı yolculuklar.

Erdoğan kardeşim yenikapı aklıma gelmemişti,teşekkürler.59tl araç içinmi içindekilere ayrıca para alınıyormu?Yol şimdiden gözümde büyüdü :)

İyi tatiller dilerim. Kuşadası eskisi kadar olmasada hala güzel. Umarım otel de güzel çıkar şansınıza.

Korhan kardeşim birde o mevzu var,İnşallah otelde güzel çıkar,yoksa İçişleri bakanına laf anlatamam :D

Yücel abi iyi tatiller diliyorum :)

Çok sağol kardeşim.

Emre kardeşim çok sağol.

Abi soyadına hiç çekmemişsin  :D

Aynen vallahi hiç alakam yok :biggrin:

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Erdoğan kardeşim yenikapı aklıma gelmemişti,teşekkürler.59tl araç içinmi içindekilere ayrıca para alınıyormu?Yol şimdiden gözümde büyüdü :)

Ben 2 yetişkin + 2 çocuk 59 tl verdim.

21 içinde dönüş biletini gecen pazar günü 71tl den aldim.artık şansına promosyonlu tarife kaldiysa abi.

Yollar güzel 100-120 km hızla gelirsin.

Yolda 3 tane Ekip radar vardı sen dikkatli gel.

Yorum bağlantısı
Yücel Gezgin

Hayırlı olsun.

Çok teşekkürler kardeşim,sağol.

yenikapı yalova.. 400 tL civarı idi ?

Çağlar bey cahilliğime ver anlamadım :biggrin:

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

yenikapı yalova.. 400 tL civarı idi ?

Ne ile geçiyorsun abi :)

Suan 120-140 arası görünüyor

Yorum bağlantısı
Yücel Gezgin

Ben 2 yetişkin + 2 çocuk 59 tl verdim.

21 içinde dönüş biletini gecen pazar günü 71tl den aldim.artık şansına promosyonlu tarife kaldiysa abi.

Yollar güzel 100-120 km hızla gelirsin.

Yolda 3 tane Ekip radar vardı sen dikkatli gel.

Erdoğan kardeşim 100-120 hızla radara yakalanmıyoruz değilmi? :biggrin:

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Güzergah üzerinde hız sınırının 90 km/s olduğu yerlerde var, 110 km/s olan yerlerde. Artık ona göre dikkat edin abi.

Yorum bağlantısı
Yücel Gezgin

Güzergah üzerinde hız sınırının 90 km/s olduğu yerlerde var, 110 km/s olan yerlerde. Artık ona göre dikkat edin abi.

Korhan bey teşekkürler sağol.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Abi yolda hız tabelalarını yol tabelalarını okuyarak gelirsin. Canın sıkılmaz :)

Hayırlı yolculuklar tekrardan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...