İçeriğe Yönlendir

Kuşadası'na Nereden Gitmeliyim?

Yücel Gezgin

Recommended Posts

Emre Şimşek

Işıklar ayrı dert ama viraj ve dağ yolları beni yoran.

Bu arada Geliboluya varması 4 saatini alacaktır. Kusadasi na gelmesi 13 saati bulur.

Anladım. Gezmek isterseniz diye başlamıştım cümleye zaten. Dağ yolu deyip de milletin gözünü korkutmayalım şimdi o kadar da kötü değildi, hatta ışıklar hariç sevmiştim, o nedenle önerdim zaten ;)

siz yaptınız mı hiç o yolu?

şimdi yeni otoban yapıldı topçulardan gemliğe.. hemencecik susurluk oluyor.

gebze izmir körfez dolaşarak 6 saat olmuş.  

Yaptım tabi. Ayrıca 1 ay önceki son gelişimde de Bursa'dan Susurluk, Manisa, İzmir yaparak geldim, evet dediğiniz tarafta yollar çok güzeldi. Benim önerim gezerek gelmeye yönelikti zaten.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Hayırlı olsun.

TEM'den Şekerpınar çıkışına kadar gelin, oradan çıkın, Gebze'ye doğru ilerlerken tabelalar sizi feribota yönlendirir. Sonra Feribotla karşıya :)

Körfez köprüsü henüz açılmadı ancak Hersek Gemlik bağlantısı açık bildiğim kadarı ile. Feribottan çıktıktan sonra iki mantıklı ihtimal var. Yalova şehir içinden Orhangazi Gemlik, ya da yeni yol. Tercih sizin ancak ben bir sonraki gidişimde yeni yolu kullanacağım. 

Bursa'ya gelmeden Opetten sonra çevre yoluna bağlanıp Trafiğe girmiyorsunuz. Yol sizi atıyor.

Sonrası Manisa girişine kadar güzel temiz bol bol bölünmüş yol. Yer yer radar var. Akhisar civarı ışıklar biraz can sıkar.

Manisa'ya da çevreyolu yaptılar. Şehir Merkezine girmeyin. Tabelaları takip edin. 

İzmir'e girdikten sonra yeşil zeminli Aydın tabelalarından çevreyoluna giriyorsunuz. Selçuk öncesi rampada aracınızın hız denemesini yapıp ciğerini açtıktan sonra Selçuk'tan çıkıyorsunuz. Selçuk şehir merkezinden sağa pamucağa doğru, sonrasında da sola Kuşadasına doğru dönüyorsunuz. Rampa çıkıp iniyorsunuz. 

Kuşadası'na Hoşgeldiniz :)

Yolüstünde duracak dinlenecek nefeslenecek çok yer var. Keyifli bir rotadır. Hayırlı yolculuklar.

Bu tarife bir ekleme. Selçuk ayrımından otobandan çıkıyorsunuz, sonra yolda tepede asılı 6 tane EDS var, yani elektronik denetleme sistemi. duble yol olmasına rağmen hız sınırı 70. 78 ile geçseniz adresinize makbuz geliyor. 199 TL ilk seviye için.

Bu nedenle otobandan çıkınca yola güvenip basmayın, 70'i geçmeyin. Zaten trafikten anlarsınız. herkes bir kere tokat yemiş olmalı ki, o yolda kuzu kuzu gidiyor millet :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...