İçeriğe Yönlendir

Rodaj Ayarı Gerek Li Mi? Ortalama Yakıt.


Orhan Kaya

Recommended Posts

Orhan Kaya

Arkadaşlar aracı aldığım 1ay olmadı ortalama 350 km yaptim. Aracın motoru yeni olduğu için ilk 5000 km ye kadar düşük devirde kademe kademe devri yükselterek sürüyorum. Bunun genel olarak aracın ilerleyen zamanlarda yakıt ve performans açısından dengeleme yapacağı için yapıyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Ayrıca aracımda aşırı bir anlık yakıt harcaması görüyorum. Gaz pedalına milimetrik çok az dokunmam ile düz yolda 15.5 civarında bir harcama oluyor. Bu değer %5 lik egimlerde 20-22 civarı oluyor. Çok dik yokuşlarda ise 30-40 civarı bir anlık yakıt görüyorum. Bana bu durum biraz problem varmış gibi geliyor. Sanki eski arabam bmw 3.18is benzinli de gazı dibine kadar basmışım gibi yakıyor. Buna rağmen ilk 100km de iken 9.8 ortalama yakıttan 7.8 lt ye çekebildim. Ayrıca ilk defa sıfır km araç aldım. İlk olarak fazla yakar ama bu kadar olur mu bilmiyorum. Görüşlerinizi alabilir miyim?

Yorum bağlantısı

orhan bey. redline vs denemeyin normal şekilde sürün uğraşmayın hiç farkeden bişe olmiyacak 

Yorum bağlantısı
Gökhan Öz

Bendeki araçta ilk km'lerde ne tüketiyorsa sonrada da o tüketim değeri devam etti. Bakımdan sonra belki olabilir diyorum ama ne olsun hem yüklü hemde 6,5 şehir içi ortalaması mükemmel..

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Bende aracı ilk aldığımda 7.8 ortalama yapıyordum.Şuanda 6.5 litre sürüş stilim hep aynı km biraz artsın normal haline döner.Anlık tüketime takılmayın hepimizde ani yüklenmelerde o değerleri görüyoruz.

Yorum bağlantısı
Özgen Acar

anlık tüketime takılmayın gayet normal,yokuş aşağı viteste inerken de sıfır olur o şekilde dengeler

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Bekir Çelik

@Orhan Kaya, nette otoseyir'in rodaj ile alakalı kısa bir videosu var. Lütfen o videoyu izleyin. Çok yardımı dokunacaktır size emin olun. :) Otomobilin motoru için hayati bir mesele rodaj.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Gökhan Öz

15000 bakımından sonra tüketim arttı yahu. 7 den aşağıya inmiyor artık!

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...