İçeriğe Yönlendir

0 Km Alınan Araç Kaç Km De Olmalı?

Yücel Gezgin

Recommended Posts

Yücel Gezgin

Bir tanıdık 2013 yılında 0 km dizel c5 alıyor. Arabayı alıp merkeze 50 km uzaklıktaki ilçeye getirip Garajına park ediyor.Km sayacina bakıyor ki araba 350 km de.Hemen Bayiyi arayıp durumu bildiriyor ve gerçek 0 km Araç talep ediyor. Tabii ki bayi çamura yatıyor. Arkadaşta avukatla falan görüşüyor ancak araba kendinde yol yaptığı için bir kazanım olmayacağına karar veriyorlar.Arabaya satıyor 1 ay içinde.

O bayi şu an yok.Kapanali 2 yıl oldu.Sizinki kabul edilebilir seviyede. Böyle durumlarda 0 km araba teslim alırken heyecandan arınıp her tarafını ve her şeyini kontrol edip almak gerek.Internet ortamında sizde okumussunuzdur ki 0 km arabalar boyalı çıkmakta. Hatta arabayi almaya boya-kaporta ustası ile gidenler duyuyorum :)

Hamza kardeşim,söylediklerinde çok haklısın,aracı alırken zaten gördüm 28 km de olduğunu ama önemsemedim,zaten çokda önemli değil,genel merkezden aradılar ve eminmisiniz diye sordular,midemi bulandırdılar,olay bu, önemli değil.Bu gün genel merkezi aradım ve olayı anlattım,genel merkez bana son günlerde müşterilerden gelen şikayet üzerine,anketlere böyle bir soru ilave ettiklerini,10 km yi geçen bayilerin uyarılacağını bildirdi.Teşekkürler.

Ben olsam önemsemezdim,hayırlı olsun aracınız Yücel abi.

Aynen kardeşim,çok önemli değil,ama insan acaba diyor :) Türkiye şartlarında.Genel merkezi aradım size dönüş yapacağız dediler,dönüş yaptılar son günlerde şikayetler almışlar,bu yüzden ankete bu soruyu ilave etmişler.

Bayileri uyarıyoruz dediler,maksimum 10 km olacakmış sınır. :tongue:

Yorum bağlantısı
Yücel Gezgin

Bence de 28 km bir şey değil. Takmayıp gönül rahatlığıyla binmek en güzeli.

İnanınki önemli değil benim için,önemli olsaydı teslim alırken gördüm zaten 28 km olduğunu,o zaman tepki verirdim,benim kızdığım şey arayan vatandaşın üstüne basa basa eminmisiniz demesi,midemi bulandıran şey buydu.Genel merkez km ile ilgili şikayetler alıyormuş,bu yüzden böyle bir soruyu ankete ilave etmişler,bende dedimki siz uyuyan aslanı uyandırıyorsunuz,bu soruyu çıkartın dedim anketten. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Bende farklı bir bakış açısı getireyim.

Bende sıfır araç alacak olsam 0 km de olanı asla almam, ulen bir tur atın deneyin belki bir arızası vardır :D

En az 10-20 km olmalı bence :)

Yorum bağlantısı
Yücel Gezgin

Takmıyor anladığım kadarıyla.

Normali kaçtır diye soru

Aynen mehmet bey sıkıntı yok,muhabbete devam :)

Yorum bağlantısı
Yücel Gezgin

Sıkıntı yok keyfinize bakın devam edin.

Üstadım peki bu araçlar gemiye tıra vs yol yapmadan nasıl indirilip bindirilecekler?

Metin kardeşim araç fabrikadan çıktığında zaten 3-4 km de çıkıyormuş,test v.s tıra yüklenmesi falan fıstık,yani aracı satan bayinin haltı bu.Alışkanlıklar zor düzelir bayi yine bildiğini yapar,gezer araçla v.s ama şu olur km maksimum 10 km de teslim edilir.Emir büyük yerden doğuş oto emri vermiş,servisteki arkadaşlara ekstra iş çıktı :biggrin:

Yorum bağlantısı
Yücel Gezgin

Arkadaşlar buradan hepinize teşekkür ederim,kafanızı şişirdim :) ama samimiyetimle söylemek istiyorum,böyle bir forum daha yok,sorulan sorulara sıkılmadan cevap verilen,yardımcı olunan,harika bir forum burası.

Son 5 yılda 3 sıfır araç aldım, almış olduğum markaların forumları böyle candan,yardımsever değildi.Aracım başka marka olmasına rağmen,bana yardımcı oldunuz,inanın başka forumlarda bir soru sorduğunuzda gelirse belki 1 -2 cevap ancak geliyor.Fazla uzatmadan traşı hemen kesiyorum :) Yorumda bulunan arkadaşlara,cevap yazamadığım arkadaşlara,sitenin yöneticilerine,çok teşekkür ederim.

Yepyeni arkadaşlıklara,dostluklara,diyorum.İşiniz rast gelsin.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Arkadaşlar buradan hepinize teşekkür ederim,kafanızı şişirdim :) ama samimiyetimle söylemek istiyorum,böyle bir forum daha yok,sorulan sorulara sıkılmadan cevap verilen,yardımcı olunan,harika bir forum burası.

Son 5 yılda 3 sıfır araç aldım, almış olduğum markaların forumları böyle candan,yardımsever değildi.Aracım başka marka olmasına rağmen,bana yardımcı oldunuz,inanın başka forumlarda bir soru sorduğunuzda gelirse belki 1 -2 cevap ancak geliyor.Fazla uzatmadan traşı hemen kesiyorum :) Yorumda bulunan arkadaşlara,cevap yazamadığım arkadaşlara,sitenin yöneticilerine,çok teşekkür ederim.

Maalesef işte FCTR başka bir Dünya Yücel bey  :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ama yinede kilometre çok muş :crazy:

Yorum bağlantısı
Yücel Gezgin

Ama yinede kilometre çok muş :crazy:

Yinede sıfır sayılır. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

ben fiestayı aldığımda 8 km.deydi.

babama octavia aldığımızda 25 km.deydi.

Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

Eğer ekspertizde bir şey çıkmadı ise ki bazı firmalar ekspertiz yapıp verir aracı boya oynama vs. yok ise sorun değildir bence çünkü satın altığınız bayi araçları nereden depoluyor bekletiyor bilemezsiniz sizden önce getirip götürmüşlerdir bizim bu tarafta çok olur mesela batuma tır da on tane araç yüklenir bir çok kontrol noktasında indirip tekrar yüklerler vs. nihayetinde teneke parçalarını bir araya getirip bir araç haline dönüştürüyorlar yatak odamızda saklamıyoruz altı üstü sağdan sola ulaşmak için var edilmiş bir çeşit makina toplum olarak çok ince düşünüyoruz

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Pazartesi golf aldı bir arkadaşımız km ye özellikle baktım 14 km idi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...