İçeriğe Yönlendir

Klima Acinca Fan Calisiyor Ama Klimasiz Cok Gec

Bilalettin Sinus

Recommended Posts

Bilalettin Sinus

Merhabalar aracimda fanin acmasini bekliyorum.hortumlara dokunulmayacak kadar sicak ve sert olmasina ragmen fan calismiyor.ne zaman klima acarsam klima fani kisa kisa calismasi gerekirken uzun calisiyor,ac yi kappatinca fan calismasi duruyor.

hararet r de duruyor ancak termostat iptal.

fan musuru bozuk mj degil mi nasil anlarim ? Kendim degistirebilir miyim ?

Fan musuru nerede tam olarak ?

Fiesta 2003

araci da satip kurtulacagim su ford markssindan

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Merhabalar aracimda fanin acmasini bekliyorum.hortumlara dokunulmayacak kadar sicak ve sert olmasina ragmen fan calismiyor.ne zaman klima acarsam klima fani kisa kisa calismasi gerekirken uzun calisiyor,ac yi kappatinca fan calismasi duruyor.

hararet r de duruyor ancak termostat iptal.

fan musuru bozuk mj degil mi nasil anlarim ? Kendim degistirebilir miyim ?

Fan musuru nerede tam olarak ?

Fiesta 2003

araci da satip kurtulacagim su ford markssindan

Tamiri ile uğraşma 100 tl ikram edip direk sat aracı,bir daha sakın fordun yanına bile yanaşma :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Termostat iptalini kim yaptı ?

benim arabamda da termostat olmasa bende satar kurtulurdum

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Arabanın termostatı iptal edilmiş,anlaşılan doğru dürüst bakım yapılmamış sonra bu fordlar niye böyle.termostatını iptal edersen mercedeste aynı haltı yapar sorun yok yani.

Neyse 3 kuruştan kaçacaz diye aracın conta yakmasına neden olmayın iyi bir ustaya yaptırın.Kullanıcı kabahatlerini markalara yüklemeyin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Rasim Bolat
(düzenlendi)

fan soketini kontrol et . iç kısımları zamanla aşınıyor temas etmiyor. ayrıca termostatı iptal ettirmişsin  lpg li mi araç.

tarihinde Rasim Bolat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bilalettin Sinus

Termostat iptalinde fan acmaz mi ?

Ilk basta acmisti denerken ? Hic acmasa acmazdi bence

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

check gauge testi ile su sıcaklığına bakın. tdci motor rölantide geç açar fanı noırmnaldir

Yorum bağlantısı
Bilalettin Sinus
(düzenlendi)

Araç 2003 model benzinli fiesta 1.4 lpg filan hiç bir şey yok.

Şimdi siz diyorsunuz ki  çalışan bir termostatı tak.fan erken devreye girer.

Sorun şu arkadaşlar hortumlarda yüksek basınç var.Hararet göstergesi genellikle N de ve R de oluyor.Ancak fan hiç açmıyor.Ben hissedebiliyorum hortumlarda o basınç olmamalı.

Termostat iptalinin sebebi de şuydu usta genleşme kabına giden ince hortumu çok sıkmıştı oraya su tahliye edilemiyordu bi baktı bi taraftaki su soğuk biri sıcak termostat açmıyor dedi çıkardı.Belki de haklıydı.

Şimdi sonuç olarak Termostat iptalinden sonra basınç olayı geçer mi diyorsunuz ?

Bazıları contadır diyor ama conta olması için yağda su,su da koku,egzodan  duman su vs .bunların hiç biri yok.

Conta ise satacağım kurtulacağım bu beladan.

tarihinde Bilalettin Sinus tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bilalettin Sinus

Termostat koyulacak. Termostat olmadan fan nasıl çalışsın ki?

peki termostat olmadan su geç ısınıyor ama basınç erken mi oluşuyor ?

Yorum bağlantısı
Levent Ayhan

üst kapak çatlatıp ta su tesisatına piston basınç yapıyor olmasın? bi arkadaşımın başına gelmişti.scorpio aracında radyatör su borusu iki defa yırtılınca üst kapağı söktüler.testte çatlak çıktı

Yorum bağlantısı
Bilalettin Sinus

asıl sorun nedir?

Sorun şu çağlar bey.ilk başta genleşme kabı ses yapıyordu.kap çatlaktır dedim kap aldım meğer kaptan değil kapaktanmış.Sonra usta kabı değiştirirken kabın üstteki ince borusunu çok sıkmış.

zaten boru orijinal borunun kesilip su kelepçesi ile sabitlenmiş haliydi.SU geçemeyince hararet yapmıştı.Farketttim açtım.Tabi bunlar yapılmadan termostat iptal edildi çünkü usta bna sağdaki borudaki suyun sıcak soldaki borunun soğuk olduğunu gösterdi termostat bozuk dedi.SÖktük sonra ben o tıkanıklığı açtım ve hararet göstergesi normale düştü.

Bundan sonra da arabadaki o hortumdaki basınç çıkıp gidemediği için napıyor zayıf yerlerden sızdırıyordu.

Şimdi toparlayacak olursak suyun geçtiği hortumlarda yüksek basınç var sıcaklık fazla ancak gösterge normalin R sinde duruyor.

Test gauge ekranında da hangi gösterge suyun sıcaklığını gösteriyor çözemedim.

Rpm i bulldum ama coolantı bulamadım.

Yorum bağlantısı
Bilalettin Sinus

Şimdi yeni genleşme kabına baktım o ince hortumdan çıkan suyun yerinde http://i.hizliresim.com/X42PlD.jpgtam ucunda içeride plsatik parça var acaba su tahliyesi az mı oluyor ondan mıbasınç ypaıyor.şimdi farkettim aama o kadar küçük şeyden olacağını sanmıyorum..

Termostat iptalinde suyun sıcaklığı daha az olması gerekiyor yani mantıken basınçta az olmalı nasıl olur da soğukken basınç fazla oluyor ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

göstergede hararet kırmızıya gelmiyor ise rölantide de yolda da.. boruların seertlik tahmini diye bir kontrol yöntemi yoktur? göstergede normaln üstü kırmızı ya gelirse anaormaldir içi normaldir.

Yorum bağlantısı
Bilalettin Sinus

göstergede hararet kırmızıya gelmiyor ise rölantide de yolda da.. boruların seertlik tahmini diye bir kontrol yöntemi yoktur? göstergede normaln üstü kırmızı ya gelirse anaormaldir içi normaldir.

normal hocam ama basınç fazla diyor usta .

adam hani yalan söylüyor desm eyvallah da sboru resmen şişecek kıvama geliyor.

diğer fiestalarda böyle bir şey yok.bir yerde bir sorun var ama nerede çözemedim.

kullanımdan sonra gidip kapağı açıp basıncı alıyorum.

aracıda satacağım bi daha da tövbe 

Yorum bağlantısı
Bilalettin Sinus

termostatı bir kaba koydum üstüne kaynar suyu döktüm termostat açıldı.

Şimdi termostatı taktırıp fan müşürünü değiştireceğim.

Hararet göstergesi normalin ortasında duruyor ancak arabanın hortumlarında basınç var.

Şimdi termostatı takıp fan müşürünü yeşil alırsam sizce hallolru mu ?

bir de bugün şurayı onardım genleşme kabına giden ince hortumun girdiği yer.Plastik parçalanmış ve o parçalar o küçük hortumu ve genleşme kabını mahvetmiş.

Burdan mühendislerin nasıl bir mantıkla yaptığını çözemediğim için selamlarımı sundum.

İyice hava tuttum plastik parçaları temizledim tekrar kırık olmasına rağmen yerine taktım.

Genleşme kabına su geliyor.

http://hizliresim.com/bbLV0Z 

http://hizliresim.com/X4EMg3

http://hizliresim.com/QMpLny

En son da test gauge ekranına girdim ancak sıcaklığı göremedim f1 f2 f3 yanında cf1 00 acaba dedim sigortası atık ve fan çalışmıyor mu yoksa müşür mü bozuk ?

http://hizliresim.com/X4EMg3

http://hizliresim.com/bbLV0Z 

http://hizliresim.com/db7vJD

NOT : ARAÇTA KLİMAYI AÇINCA FAN DEVREYE GİRİYOR.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

müşür bozuk bile olsa menüde su sıcaklığı vardır test menüsünde. t harfi olmalı sanırım

Yorum bağlantısı
Bilalettin Sinus

müşür bozuk bile olsa menüde su sıcaklığı vardır test menüsünde. t harfi olmalı sanırım

bulamadım valla.

şimdi olsa da celcius mu fahreneit mı yazar.

araç ingiliz yapımı.

Yorum bağlantısı
Bilalettin Sinus
(düzenlendi)

C . direksiyon da solda :D

YOK SAĞDA :D

Şimdi çağlar bey ben termostatı takacağım sizce bu basıncı azaltır mı ? 

mantıken hayır çünkü termostatsız araba daha soğuk olmalı su sürekli devirdaim halinde çünkü.yani daha basınçsız olmalı

tarihinde Bilalettin Sinus tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sorun ne ?

Okuduklarıma göre fanın çalışmaması da klimayı açınca çalışması da sağlık göstergesi.

Yorum bağlantısı
Bilalettin Sinus

Sorun ne ?

Okuduklarıma göre fanın çalışmaması da klimayı açınca çalışması da sağlık göstergesi.

sağlık dekren ?

sorun şu hararet göstergem normal herhangi bir artış yok ancak hortumlardaki basınç gereğinden fazla basıncı azalması gerekiyor.bunun için fan açmalı.

termostat iptal su geç ısınıyor ancak geç ısınmasına rağmen basınç sankki termostat varmış gibi sıcak..

klimayı açınca fan devreye giriyo çünkü klimanın yapısı için bu olmalı ancak klima dışında kaç dakika çalışırsa çalışsın klimasız radyatör fanım çalışmıyor.

Yorum bağlantısı
Bilalettin Sinus

usta yaptı.Termostatı şimdi ketılda su kaynatıp koydum kaba termostat açılıyor kapanıyor.aynı termostatı takayım mı ?

işi billmeyen o genleşme kabının deliğinin tıkanıklığını görmediği için iptal etmişti bozuk demişti ama termostat açılıp kapanıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...