İçeriğe Yönlendir

Klima Acinca Fan Calisiyor Ama Klimasiz Cok Gec

Bilalettin Sinus

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Motoru çalıştır c diye yazıyordur. Motor ısındıkça artıyor olmalı.

Telefondan göremiyorum.

Yorum bağlantısı

Benim su kabı catlamisti değiştim içinde bi delik var yukarı çıkan suyu kabın altına boşaltıyor Yeni kabta minik bi delik koymuşlar tahliye olmuyordu üstteki hortum basınç yapıyordu hemen fark ettim. Sonra orjinal su kabi ile değiştim düzeldi. Küçük bi ayrıntı ama bi bakın Yeni kapta böyle sıkıntı olabilir

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Termostat koyulacak. Termostat olmadan fan nasıl çalışsın ki?

termostat su termostatı. fan termostatı elektrik kontağı.

harici 75-150 derece ayarlı termostat (elektrik kontaklı) alıp ucunu radyatöre sokup ayrı devre yapabilirsiniz. Ben yapmıştım eskiden çok güzeldi devreye girme sıcaklığını kendim ayarlıyordum (kaputun içine bir yere koymuştum)

bu olur: http://www.ar-tek.com/dinamikimg/Icerikler/04_02_2016_17_52_1501%2002%2025%20termostat%2050-300%20derece%20fırın.JPG

şu pardon: http://www.ar-tek.com/detay.aspx?ID=159&desc=01-02-25-termostat-50-320-derece-firin-----50---320-c-termostat-150cm-kilcal

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Mehmet hocam, yeni araclarda termostat govdesine entegre hararet musuru olabiliyor. Bu sebeple sormuştum.

napıcaz?

Yetkili servise gösterdiniz mi?
Yorum bağlantısı
Bilalettin Sinus

Yetkili filan yok buralarda :D

derreceyi olcememe sebebi hararet musuru mu ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yetkili filan yok buralarda :D

derreceyi olcememe sebebi hararet musuru mu ?

Derece verisini aldığı yer hararet müşürüdür tabi. Sağlam bi tane ile denemek lazım.

Yorum bağlantısı
Bilalettin Sinus

hararet müşürü kırmızı mı bizim araçlarda ?

F5AF 12A648 AB

parça kodu bu çıkıyor ?

Yorum bağlantısı
Bilalettin Sinus

Sanırım bu kod buna ait değilmiş arkadaşlar bir satıcı arkadaşımız şunları iletti

7M51-12A648-AA

3F1A-12A648-AB

Yorum bağlantısı
Bilalettin Sinus
(düzenlendi)

Arkadaşlar OBD cihazım geldi araca bağladım motor suyu sıcaklığı 110 Derece geldiğinde araç fan açıyor 105 102 dereceye kadar düşürüyor.

Ancak dediğim gibi radyatöre giden üst hortumlar taş gibi basınçlı.

Acaba fan motoru rezistansı mı bozuk yani araç 100 derece gelince düşük devirde fan açması gerekiyor.110 da ise diğer 2.kademe açması mı gerekiyor ?

Yoksa devirdaim su pompası tazyikli su basamıyor mu ?

ya da sistemde hava mı var ?

tarihinde Bilalettin Sinus tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...