İçeriğe Yönlendir

Courier Van 'dan Koltuklu Ticariye Geçiş?


Gökhan Öz

Recommended Posts

Gökhan Öz

Hem iş hem aile söz konusu olunca 6 aylık courier van 'ım sıkıntı yapmaya başladı. Ön koltukta çocukla beraber seyahat tehlikeli oluyor haliyle.

Bende hem koltuklu hem van bir araca geçmeye karar verdim.

Courier 'da koltuklu olan modelinde koltuk katlansa dahi yer işgal ediyor.

Daha önce doblo cargo kullanıyordum. Ford a geçince çok kemikli geldi. Fiat a geçmek düşü düşündürüyor. Sınıfında en büyüğü ve maxi şasede alan büyük. Ama koltuk katlansa dahi yine yer kaplıyor.

Fiat Doblo :

Eksileri : ford dan sonra güvensiz karoser, yol tutuş sıkıntısı, kalite hissi.Teypte telefon numaralarını çevirmek için rakamsal buton yok. Sürüş pozisyonu çok iyi değil. Kaporta zayıf. Ses sistemi vasat. Euro Ncap testi yok!

Artıları : çok büyük iç hacim, yükleme de sınır 1 ton. Teyp ekranı büyük ve güzel. Kargo ve ticari anlamda başarılı.

Renault Kangoo Express maxi :

Eksileri : Teyp sonradan konma gibi. Kapı kolları çok zayıf. Bluetooth lu teyp var ama numara çevirme yok. Gündüz farı yok. Plastik kalitesi vasat.

Genel olarak tipi iyi değil. Modern değil. Ses kalitesi vasat.

Artıları : Koltuklar zemine sıfır yatıyor. Yükleme alanı 2.10 cm i buluyor. Direksiyondan kumandalı teyp var.

Ford connect : uzun şase yok TRde. Ve pahalı.

Ve courier da herşeyi istediğim gibi nerdeyse ama küçük olması münasebetiyle koltuk katlanma mekanizması istediğim gibi değil.

Yorum bağlantısı
Gökhan Öz

kangoo.. yolda floresandan da iyi tuutşa sahip. bu teypten vb. den daha önemli

Kullandınız mı daha önce? Sürüşü nasıl?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

3-4bin km yolda gittik.. alt yapı scenic ile aynı onun farkı hissediliyor.


sağda solda 9 mt. kar yığını vardı bir yerlerde

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Otomobil ayarında araç Kangoo. Yola tutunma, yolcuyu yormama, Çok uzun ömürlü mekanik. Uzun bakım aralığı. Fren sistemi çok iyi.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aykut Uçar

Partner Tepee son hali hem donanımlı hemde performanslı ona da bir bakın derim.

Yorum bağlantısı
Burak Selver

dacia dokker lara bakın hocam erikli su dağıtımda çalışırken dokkerlar vardı araca 60 tane 19l t lik damacana atıyoduk banamısın demiyodu o kadar suya rağmen 50.000 km ye geldi araçlar 2014 model sağlam hala hor kullanıldığı halde banamısın demiyo ama vanlarından bahsediyorum ben diğerleri hakkında bilgim yok

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Courier ile kango/doblo aynı klasmanda değil. Connect ile kıyaslamanız lazım ki zaten pahalı diye elenmiş. Bencede pahalı. Aslında kalitesine göre normal.

 

Kangoo tavsiye edenler kangoo'yu yaşayanlar. Gerekeni yazmışlar. Ama ben doblo tavsiye ederim. Çünkü piyasa arabası. Ekonomik, sorunsuz, sağlam vs. vs.  :crazy:

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Ticarinin babası caddydir bütçeniz yetiyorsa caddy derim. Maxi Van caddy bile bir çok binekten daha kalitelidir her anlamda

Yorum bağlantısı
Anıl Çet

Ustad bizim sirkette hem doblo kargo maxi hemde tourneo courier camli van var. Her ikisini de uzun sureler kullandim/kullaniyorum. Bu araclar ayni sinif gibi gorunselerde bence degiller. Zaten biri kapali kasa biri acik kasa ve kucuk. Bizdeki dobloda numara cevirmek icin tuslar vardi. Bluetooth baglanti menusu courier'a gore basit ve Türkçe.

Bahsettigim araclarin ikisi de 2015 model.

Doblo ile bizzat ben kaza yaptim. 4 arac birbirimize girdik is cikis trafiginde, 30km hizla giderken citroen onun onundeki kartala ben de citroen'e girdim. Citroen'in ceki demiri benim turboyu deldi, doblonun on kaput resmen teneke gibi, camurluklar esnedi, kapilari zor actik. Bahsi gecen kazaya karistigim hiz 30km. Yol tutusu soylenilen gibi yok denecek kadar az.

Fordu su an aktif olarak kullaniyorum 32.000km'nin 20.000 inden sonra arac bende. Bir sorunu yok, komforlu rahat arac. Trend deluxe olmasina ragmen ses sistemi tatminkar. Aux, 2 usb girisi( 1 i sarj, 1 i flash bellek icin), bluetooth..

Ama inanin o ekran uzerinden numara girmeyi hic yapmadim. Zaten tuslar ilginc yerlestirilmis bu yuzden guzel basilmiyor.

Demem o ki tourneo courier sadece 1 ihtiyaciniza cevap olabilir. Genis bir aile iseniz guzel bir aile arabasi olabilir.

Onun disinda yuk tasimak vb detaylarda bence-kaza yapmis olmama ve teneke gibi olusuna ragmen- doblo daha tatminkar sonuc verecektir. Biz kargo maxinin arkasina 3lu koltuk attirmistik, yuk tasimada sorun olmuyordu.

Bir detayi daha belirtmek isterim; kargo maxi doblolarda beylikduzu birmottan yapilan kasko, arac servisteyken yedek arac hizmeyi kapsamiyormus. Birmottan aldigim bilgi sonucunda bu kasala 2+1 koltuk gectiginden dolayi yedek arac hizmeti saglanamiyormus. Bilginize

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...