İçeriğe Yönlendir

Adana'da Ne Yenir?


Kemal Mert

Recommended Posts

Kemal Mert

Aslında bilen bilir ama yine de yazacağım.

 

Adana il sınırları içerisinde her yerde Kebap yenir.

Yanında sınırsız salata çeşitleri ve yeşillikler, ve buzzz gibi şalgam.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Birbiçer, sahibi amcamız rahmetli olunca oğulları baya bozdu.

 

Kebap denince;

 

Yeşilkapı, elem, beyzade, ciğerci bedo..

 

 

Şırdan denince;

 

Şırdancı bedo.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Birbiçer, sahibi amcamız rahmetli olunca oğulları baya bozdu.

 

Kebap denince;

 

Yeşilkapı, elem, beyzade, ciğerci bedo..

 

 

Şırdan denince;

 

Şırdancı bedo.

ayran değince ayrancı bedo

çay deyince çaycı bedo vardır kesin. :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

ayran değince ayrancı bedo

çay deyince çaycı bedo vardır kesin. :)

 

Yok abi, bizim milli içeceğimiz değil çay ve ayran.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Yok abi, bizim milli içeceğimiz değil çay ve ayran.

şalgamcı bedo?

boğmacı bedo?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Arkadaşlar koordinat verin de yapılan iş maksadına ulaşsın. Sarı çizmeli Mehmet Ağa kim nerde arayıp bulacak...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Arkadaşlar koordinat verin de yapılan iş maksadına ulaşsın. Sarı çizmeli Mehmet Ağa kim nerde arayıp bulacak...

Adanaya geldiğiniz zaman istediğiniz yerde Gönül rahatlığı ile kebap yiyebilirsin. Tabi hepsi aynı kalitede değildir, ama genelde iyidir. Adananin içine girdiğinizde kimseye danışmadan bulabilirsiniz. Diğer illerde nasıldır bilemem ama.
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Arkadaşlar koordinat verin de yapılan iş maksadına ulaşsın. Sarı çizmeli Mehmet Ağa kim nerde arayıp bulacak...

 

Sen git, gidince beni ara. 

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

önce mahlleden çıksın da...

Sen git, gidince beni ara.

Bu sıcak ta ne işim olur Adana da ya.w

Ne çarptı sizi nem mi fazla yine....

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Resim yükleyim mi.

Buzun üstünde oturan adanalı....

Yalandır o, ya da adanalı değildir kişi. Adanalı olsaydı ya yaylaya kaçardı ya yazlığa.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Yalandır o, ya da adanalı değildir kişi. Adanalı olsaydı ya yaylaya kaçardı ya yazlığa.

Arkadan gördüm ama ...

Bilmem Adana lı diyollar dı [emoji16] [emoji533]

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Arkadan gördüm ama ...

Bilmem Adana lı diyollar dı [emoji16] [emoji533]

O kadar da sıcak değil be abi trafikteyken çektim resmi666f4f6e3f79c60373d8adb319874143.jpg
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu sıcak ta ne işim olur Adana da ya.w

Ne çarptı sizi nem mi fazla yine....

gübeş keşfedildi.. faydalan

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Bekir Çelik

Sabah uçaktan inince, direkt Eyvan Kebab'ın yanındaki Birbiçer'e gidip acılı kuzu ciğeri söyleyeceksin. Yanına da el yapımı bol köpüklü tas ayran. Kağıt gibi ikiye ayrılmış sıcak lavaşın üzerine ciğeri çek, üstüne kimyon. (Burası önemli, kimyon ciğere değecek) Üstüne soğan maydanoz ve sumaktan yapılmış soğan salatası, azıcık limon. Of. :tongue:

 

Ordan çıkıp 100 metre mesafedeki Kuruköprü şalgamcısına uğrayacaksın. Büyük bardakta muzlu süt. (Mavi Sürmeli'nin karşısı.) Adana'dan ayrılırken de mutlaka yolluk olarak şişede isteyin. Sütü buz tutacak kadar donduruyorlar, sonra robottan geçiyor. Bu sebeple Adana'dan çıkmadan yolda tüketmenizi tavsiye ederim, buz eriyince aynı dadı vermiyor. :)

 

Gezip tozup, öğle yemeğine Kurttepe'deki Hasan Usta'ya gideceksin. Yan bahçedeki hasır masa sandalye olan bölüm. 1.5 Adana söyleyeceksin. Üstüne de dondurmalı ya da kaymaklı Hatay künefesi. Kebabın yanına, getirirler muhakkak ama getirmezlerse, mutlaka acılı ezme salata söyleyin. Üzerine nar ekşisi ekleyin.

 

Gezip tozup, akşam olunca Kocavezir'in arada Şırdancı Bedo'ya ya da diğer seyyar esnaflardan birine uğrayıp Kırkkat yiyeceksin. Şırdan her yerde bulunur ama Kırkkat'ı şırdancı genelde en sadık müşterilerine saklar ya da kendisi yer. :biggrin: Müthiştir.

 

Adana'dan çıkarken de, eğer şalgam götüreyim derseniz, (Birbiçer ve Kuruköprü şalgamcısının 50 metre yakınında) Eski Çetinkaya altında Ali Göde var, ordan alabilirsiniz. Uzun yol gideceğiniz söylerseniz koliye koyar. Acısını ayrı alın seviyorsanız, şalgama acı girince uzun süre dayanmaz.

 

Vakit darlığınız yoksa, Adana'dan Pozantı istikametine gidecekseniz, otobana Adana'da girmeyip direkt Tarsus'a geçin, Hz.Danyal camiinin karşısında, meydanda Görallar Şekerleme var. Orda bir cezerye tadın, kaç kilo alacağınıza öyle karar verin. :) 1 kilo falan kurtarmaz, dönüş yolunu yarılayınca bitiyor arabada, söylemesi benden. Bademli, Antep Fıstıklı ve Fındıklısı var. Favorim Antep Fıstıklı. Kuyruk olur genelde, aracınızı sağlam bir yere park etmelisiniz.

 

Afiyet olsun.

 

Birbiçer: Adana'da benim bildiğim 3 şubesi var. En tutulanı merkezdeki. Eski Çetinkaya'nın civarında kime sorsanız gösterir. Uçakla gidenler için daha açık tarif edeyim. Havaalanından çıktınız, geniş bir yol var Meydan deriz. O yolu takip edin, Emniyet Müdürlüğü yönünde ilerleyin. Takribi 3 km sonra sağ kolunuzun üzerinde devasa tabelayı görürsünüz. Hemen yanında Yurtiçi Kargo var, o araya girerseniz ücretsiz otopark var, Birbiçer'e ait.

 

Kuruköprü Şalgamcısı: Mavi Sürmeli Oteli nerde diye sorarsanız, gösterirler. Hemen karşısı bahsettiğim şalgamcı. Eski Çetinkaya'nın da karşı arası zaten. Katlı otopark var çaprazında. Ters yöne girmemeye dikkat edin, cadde tek yön.

 

Hasan Usta: Birden fazla şubesi var. Turgut Özal'da vs. Kuzey Adana'da, Gündoğdu Okulları'nı bulursanız, kime sorsanız gösterir. 200 metre ilerisinde. Bilmeyen yoktur. Burada da ücretsiz otopark var hemen arkasında.

 

Şırdancı Bedo: Kocavezir ve Şırdancı Bedo derseniz bulursunuz. Alternatifi Şırdancı Cemil'dir Mahfesığmaz'da.

 

Ali Göde Şalgamcısı: Yine Eski Çetinkaya'nın hemen altında 10 metrekarelik küçük bir dükkan.

 

Görallar Şekerleme: Tarsus merkeze girince Hz.Danyal Camii'ni görürsünüz, camdan fanuslu vs. Hemen karşısı. Bir şubesi daha var ama sapa bir yerde az.

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya
2 saat önce, Bekir Çelik yazdı:

 

Elinize sağlık, gidesim geldi valla.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Mert
Bekir bey, 1 hafta kendimi aç bırakıcam, sonra da sizin bu iletinin çıktısını alıp doğru Adana'ya :exc1:

Aç karnına dokunur Sefa Bey [emoji6]

LG-H735 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik
19 saat önce, Mehmet Ali Karakaya yazdı:

Elinize sağlık, gidesim geldi valla.

 

15 saat önce, Sefa Çelik yazdı:

Bekir bey, 1 hafta kendimi aç bırakıcam, sonra da sizin bu iletinin çıktısını alıp doğru Adana'ya :exc1:

Afiyet olsun muhteremler. :) Ben de bu yazdığımı yılda bir defa yapabiliyorum maaleef. Bir ritüel oldu artık. Bayramdan bayrama.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Sabah uçaktan inince, direkt Eyvan Kebab'ın yanındaki Birbiçer'e gidip acılı kuzu ciğeri söyleyeceksin. Yanına da el yapımı bol köpüklü tas ayran. Kağıt gibi ikiye ayrılmış sıcak lavaşın üzerine ciğeri çek, üstüne kimyon. (Burası önemli, kimyon ciğere değecek) Üstüne soğan maydanoz ve sumaktan yapılmış soğan salatası, azıcık limon. Of. :tongue:
 
Ordan çıkıp 100 metre mesafedeki Kuruköprü şalgamcısına uğrayacaksın. Büyük bardakta muzlu süt. (Mavi Sürmeli'nin karşısı.) Adana'dan ayrılırken de mutlaka yolluk olarak şişede isteyin. Sütü buz tutacak kadar donduruyorlar, sonra robottan geçiyor. Bu sebeple Adana'dan çıkmadan yolda tüketmenizi tavsiye ederim, buz eriyince aynı dadı vermiyor. [emoji4]
 
Gezip tozup, öğle yemeğine Kurttepe'deki Hasan Usta'ya gideceksin. Yan bahçedeki hasır masa sandalye olan bölüm. 1.5 Adana söyleyeceksin. Üstüne de dondurmalı ya da kaymaklı Hatay künefesi. Kebabın yanına, getirirler muhakkak ama getirmezlerse, mutlaka acılı ezme salata söyleyin. Üzerine nar ekşisi ekleyin.
 
Gezip tozup, akşam olunca Kocavezir'in arada Şırdancı Bedo'ya ya da diğer seyyar esnaflardan birine uğrayıp Kırkkat yiyeceksin. Şırdan her yerde bulunur ama Kırkkat'ı şırdancı genelde en sadık müşterilerine saklar ya da kendisi yer. [emoji3] Müthiştir.
 
Adana'dan çıkarken de, eğer şalgam götüreyim derseniz, (Birbiçer ve Kuruköprü şalgamcısının 50 metre yakınında) Eski Çetinkaya altında Ali Göde var, ordan alabilirsiniz. Uzun yol gideceğiniz söylerseniz koliye koyar. Acısını ayrı alın seviyorsanız, şalgama acı girince uzun süre dayanmaz.
 
Vakit darlığınız yoksa, Adana'dan Pozantı istikametine gidecekseniz, otobana Adana'da girmeyip direkt Tarsus'a geçin, Hz.Danyal camiinin karşısında, meydanda Görallar Şekerleme var. Orda bir cezerye tadın, kaç kilo alacağınıza öyle karar verin. [emoji4] 1 kilo falan kurtarmaz, dönüş yolunu yarılayınca bitiyor arabada, söylemesi benden. Bademli, Antep Fıstıklı ve Fındıklısı var. Favorim Antep Fıstıklı. Kuyruk olur genelde, aracınızı sağlam bir yere park etmelisiniz.
 
Afiyet olsun.
 
Birbiçer: Adana'da benim bildiğim 3 şubesi var. En tutulanı merkezdeki. Eski Çetinkaya'nın civarında kime sorsanız gösterir. Uçakla gidenler için daha açık tarif edeyim. Havaalanından çıktınız, geniş bir yol var Meydan deriz. O yolu takip edin, Emniyet Müdürlüğü yönünde ilerleyin. Takribi 3 km sonra sağ kolunuzun üzerinde devasa tabelayı görürsünüz. Hemen yanında Yurtiçi Kargo var, o araya girerseniz ücretsiz otopark var, Birbiçer'e ait.
 
Kuruköprü Şalgamcısı: Mavi Sürmeli Oteli nerde diye sorarsanız, gösterirler. Hemen karşısı bahsettiğim şalgamcı. Eski Çetinkaya'nın da karşı arası zaten. Katlı otopark var çaprazında. Ters yöne girmemeye dikkat edin, cadde tek yön.
 
Hasan Usta: Birden fazla şubesi var. Turgut Özal'da vs. Kuzey Adana'da, Gündoğdu Okulları'nı bulursanız, kime sorsanız gösterir. 200 metre ilerisinde. Bilmeyen yoktur. Burada da ücretsiz otopark var hemen arkasında.
 
Şırdancı Bedo: Kocavezir ve Şırdancı Bedo derseniz bulursunuz. Alternatifi Şırdancı Cemil'dir Mahfesığmaz'da.
 
Ali Göde Şalgamcısı: Yine Eski Çetinkaya'nın hemen altında 10 metrekarelik küçük bir dükkan.
 
Görallar Şekerleme: Tarsus merkeze girince Hz.Danyal Camii'ni görürsünüz, camdan fanuslu vs. Hemen karşısı. Bir şubesi daha var ama sapa bir yerde az.


Birbiçer eski birbiçer değil. Baba ölüp çocuk ve torunlara kalınca baya bozdular. Eskiden tek şube süper kalite lezzet vardı şimdi kalmadı.

Hasan Usta ise zamanında tek tırnaklı hayvan etinden ötürü mühürlendi.

Kuruköprü şalgamcısı yerine Borsa lisesi karşısındaki amcayı öneririm. Limon tuzu koymuyor ömrü kısa ama lezzeti şahane oluyor.

Şırdancı Bedo ise efsanedir :)
Yorum bağlantısı
Tolga Erdem

Ağzımız sulandi. Illa gidicez  Adana  ya.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...