İçeriğe Yönlendir

C-Max Led Sinyal Arızası

Ali Yasir Bilici

Recommended Posts

Ali Yasir Bilici

Merhabalar ,bugün sanayi tarafına yolum düştü.Hazır sanayi tarafındayken altımda da C-max varken bayadır aklımı kemiren led sinyalleri alayım dedim ve gidip aldım.Sanayide Ön-ayna-arka bütün sinyalleri ledleriyle değiştirdim ve ekstra kontrol ettim taktıktan sonra arıza ışığı hızlı yanıp sönme olayı oluyormu diye hem dörtlüleri açtım hem sinyalleri bir sıkıntı gözükmüyordu.Aradan zaman geçti eve doğru yola koyuldum ana yola çıkacakken sinyal verdim ve kaos :biggrin:

Sinyaller delirmiş gibi  hızlı hızlı yanmaya başladılar 

Sorum şu,Vag.com gibi Elm olayıyla birşeyler yapılır mı ya da duylara sigortalara bişeyler yapabiliyormuyuz ? bu sıkıntıyı giderebilirmiyiz  yoksa Ledleri söküp eskiye devam mı ? 

Teşekkürler Keyifli Forumlar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

4'lülerde gerekli yük bindiği için sinyal normal hızında yanar ama tek başına gerekli yük olmadığından hızlı yanarlar. Direnç bağlanacak sinyallere.

Yorum bağlantısı
Ali Yasir Bilici

4'lülerde gerekli yük bindiği için sinyal normal hızında yanar ama tek başına gerekli yük olmadığından hızlı yanarlar. Direnç bağlanacak sinyallere.

İlk takıldığında sinyallerde normaldi,Direnç takılınca sıkıntı çözülür değil mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şu an yanmayan sinyal var mı? sinyalde led aslında homojen ışık vermediği için daha az ışık bile vereiblir gündüz onu da kontorl edin

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Direnç bağlayarak sorunu halletmemiz mümkün ancak

Led i ilk taktığınız da sinyalleri açıp kontrol ettim ve problem yoktu demişsiniz. Neden daha sonra arıza durumuna düştü önce buna bakmalı.

Yorum bağlantısı
Ali Yasir Bilici

şu an yanmayan sinyal var mı? sinyalde led aslında homojen ışık vermediği için daha az ışık bile vereiblir gündüz onu da kontorl edin

Hepsi yanıyor.Çok  güzel ışık veriyor gündüzde gecede 

Direnç veya boş bir yere(dışarıdan görünmeyecek) sinyallere ek normal ampul takılcak

Ne kadarlık direnç takılmalı acaba ?

Direnç bağlayarak sorunu halletmemiz mümkün ancak

Led i ilk taktığınız da sinyalleri açıp kontrol ettim ve problem yoktu demişsiniz. Neden daha sonra arıza durumuna düştü önce buna bakmalı.

Elektrikçiye uğradığımda yaptırcağım,Ben de o na takıldım zaten ilk başta hiçbir arıza yoktu

Direnç mutlaka takılmalı,böyle bir durumda gem modülünü bile bozabilir.

Ne kadarlık direnç takılmalı o önemli haklısınız

Yorum bağlantısı

Bende de cmax artı led sinyal var. 50w 6 ohm direnç kullandım. Önce sağ ve sol için bir adet direnç kullanın ve test edin.

Yorum bağlantısı
Ali Yasir Bilici

6 ohm 55w sarı alüminyum direnç. Ama önce baktırmalısınız elektrikçiye

Elektrikçim sök başına bela olmasın dedi söktük

Bende de cmax artı led sinyal var. 50w 6 ohm direnç kullandım. Önce sağ ve sol için bir adet direnç kullanın ve test edin.

Keşke sökmeden önce görseydim yorumlarınızı :) Neyse hayırlısı artık bidaha sanayiye yolum düştüğü zaman öyle yaptırtırım

Yorum bağlantısı

Elektrikçim sök başına bela olmasın dedi söktük

Keşke sökmeden önce görseydim yorumlarınızı :) Neyse hayırlısı artık bidaha sanayiye yolum düştüğü zaman öyle yaptırtırım

Bir daha düşünün [emoji1]

Yorum bağlantısı
Ali Yasir Bilici

Bir daha düşünün [emoji1]

Girin kanıma  girin sonra bütün ampulleri Led e çevireyim :biggrin:  :D  

Yorum bağlantısı

Girin kanıma girin sonra bütün ampulleri Led e çevireyim :biggrin::D

Geç bile kalmışsınız [emoji1] bende sisler hariç bütün iç dış aydınlatmalar artı uzun hüzmeler led. :)
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...