Ümit Çalışır 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Hayırlı günler. Birkaç gün önce 2012 model Ford Focus Ecoboost 1.0 L 125 beygir bir araç aldım. Bu başlığı açmamım sebebi Ecoboost motor ve arabam hakkında deneyimlerimi anlatmak ve takıldığım konular olursa yardım almak. İlk olarak motor performansı beni üzmedi. Ayrıca kullanımı zevkli bir araç. Virajlara hızlı girince aracın müdahalesini hissediyorsunuz. Yakıt tüketimi hakkında daha bir şey diyemem ama yol bilgisayarı 100 km'de 7.1 lt gösteriyor. 9 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Focus keyif verir, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle, aracınız hayırlı olsun. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 (düzenlendi) Aracınız hayırlısı olsun. Şafak Acar arkadaşımızda vardı 1,0 Ecoboost. Memnundu. Detaylı inceleme konusu vardı. Arasanız faydalı bilgiler bulabilirsiniz. Konular aşağıda; http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/248339-buda-bizim-10l-ecoboost-2012-ford-focus/ http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/248898-ecodostumla-i%C5%9F-seyehati/ http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/248479-ford-eco-%C5%9Fampiyonu/ 8 Ağustos 2016 tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi Linkler eklendi. Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın. Ecoboost her ne kadar piyasada tsi kadar popüler olmasa da bence çok başarılı ve zevkli bir seçim. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Keyifli olmaz mı , hem ecoboost hem 125lik focus 1 Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın [emoji4] 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Hayırlı olsun 7.1 tüketimmii hem pahalı olacak hem 7.1 yakacak valla bence hiç akıl kârı değil. Diesel power candır [emoji14] 1 Yorum bağlantısı
ilyas Bilgen 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Hayırlısı olsun bende Ford Focus Ecoboost 1.0 powershift otomatik şanzıman düşünüyorum ama yakıttan ve performanstan çekiniyorum biraz 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Performans iyidir, yakıt duruma göre değişir Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 yanlış hatırlamıyorsam bir hortum muhabbeti mi vardı bu arabalarda. hararetten dolayı conta yakanlar olmuş. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Hortumlar serviste ücretsiz değişiyor. Yeni modellerde böyle bir sorun yoktur zaten. 48 bin km dir kullanıyorum bu aracı. Performans 1.6 benzinli normal bir araçtan her türlü daha yüksektir. Tüketim konusunda az yakacam diye kasarsan şaşırtıcı derecede az yakar. Ama normal kullanımda ben 7 litreyi geçmedim hiç. İstanbul trafiği veya benzer aşırı yoğun trafik hariç. Dizelin gırgır sesi olmadığı için uzun yolda sessiz konforlu yolculuk yapabilirsiniz. Lpg ile uğraşmam, dizel gürültülü, varsın 4-5 kuruş fazla yaksın önemli değil derseniz her türlü memnun eder. Bi yerde daha yazmıştım, arkadaş ortamında en az benim arabam yakıyor yarışına girmeyecekseniz sizi üzmez. Tüketime takılanlar için yazıyorum. Ben ayda 500 km yol yapıyorum ortalama. 150 tl lik benzin alıyorum yani aylık. Az yakan lpg li veya dizel araç kullanan da aynı yol için 120 tl harcıyordur. Ortalama 3000-4000 bin tl maaş alan birini ele alırsak aylık fazladan yakıta verdiği 30 tl bu insanı fakirleştirmez. Çok takılmaya değmez bence. 2 Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır 9 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2016 Hepinize çok teşekkür ederim. Allah hiç birimize kaza bela vermesin. Ben bu arabaya 2007 model Focus 1.6 TDCİ Trend modelinden sonra geçtim. Style donanım eski arabama göre beni çok rahat ettirdi. USB girişinden, hız sabitleyiciye, kendiliğinden kapanan aynalara kadar çok kullanışlı. Motor sesi yok gibi zaten. Performansa gelince eski focusumun 109 beygirlik motoru vardı ve çok iyi durumdaydı. Yeni focusumda kalkışlarda o performans yok tabi. Ama uzun solukta Ecoboost motor her isteğimi karşılıyor. 1 kez otoyola çıktım daha ve notunu verdim gaza bastığım zaman üzülmeyecem. Virajlar ise ayrı zevk artık. 215/55/R16 lastiklerle dönüveriyorum Hortum sıkıntısını bende duydum. Aracım daha 13300 kilometrede. 15000 bakımında serviste değiştirecem olmazsa. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Hayırlı olsun,güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır 9 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2016 Hayırlı olsun 7.1 tüketimmii hem pahalı olacak hem 7.1 yakacak valla bence hiç akıl kârı değil. Diesel power candır [emoji14] Ben çok kilometre yapan biri değilim. Dizel bir araca göre yakıtta aylık ortalama 40-50 tl zararım olacak. Bu da bana göre kabul edilebilir benim için. Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır 10 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 10 Ağustos 2016 Bugün radyatör hortumuna baktım bu hatalı hortum muhabbeti yüzünden. Üzerinde 17 01 2015 yazıyordu. Bu hatalı hortum değişmiş demek oluyor herhalde. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 11 Ağustos 2016 Paylaş 11 Ağustos 2016 Bugün radyatör hortumuna baktım bu hatalı hortum muhabbeti yüzünden. Üzerinde 17 01 2015 yazıyordu. Bu hatalı hortum değişmiş demek oluyor herhalde.Muhtemelen yeni tip hortum olabilir. Yine de içinizin rahat olması için servise götürüp teyit edebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Cem Işık 11 Ağustos 2016 Paylaş 11 Ağustos 2016 Ümit Bey, Konuyu uygun yere taşıdım, buradan devam edelim . HAyırlı olsun aracınız tekrar. Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır 11 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 11 Ağustos 2016 Muhtemelen yeni tip hortum olabilir. Yine de içinizin rahat olması için servise götürüp teyit edebilirsiniz. 15.000 km bakımına az kaldı o zaman soracam hortumuda Ümit Bey, Konuyu uygun yere taşıdım, buradan devam edelim . HAyırlı olsun aracınız tekrar. Teşekkürler Yorum bağlantısı
Osman Tokdoğan 14 Ağustos 2016 Paylaş 14 Ağustos 2016 aracınız hayırlı olsun. performans kesinlikle atmosferik 1.6 motorlardan altta değil. milletin az yakıyor dediği araçlar hep lpg fiyat avantajından az yakıyor:) performans ve konfor yönünden kesinlikle tatminkar bir araba. güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır 14 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2016 (düzenlendi) aracınız hayırlı olsun. performans kesinlikle atmosferik 1.6 motorlardan altta değil. milletin az yakıyor dediği araçlar hep lpg fiyat avantajından az yakıyor:) performans ve konfor yönünden kesinlikle tatminkar bir araba. güle güle kullanın.Aynen. Bugün otoyala çıktım arabada 5 kişi var. 190 km hıza hiç zorlanmadan çıktı. Daha fazla basmadım arabada başkaları var diye. Performans güzel.Valla bende 2016 powershift benzinli var.Bende 400 kmde 110 lira gibi bi rakam ödedim.Kesinlikle cc,dikkatli kullanma yok.Vites sporda 130 aşağısı görmeden seyahat ettimSadece uzun yolda mı bu tüketim? Çok iyi gerçekten. Benim yol bilgisayarı 7.2 lt tüketim gösterirken gidebileceğim menzil çok daha az km gösteriyor. Neden böyle ki 14 Ağustos 2016 tarihinde Ümit Çalışır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır 17 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2016 Arabada far düğmesinin sağında iki tane düğme var altlı üstlü bunlar ne işe yarıyor. Solundaki sis farı düğmelerini demiyorum. Bilen var mı? Yorum bağlantısı
Cem Işık 17 Ağustos 2016 Paylaş 17 Ağustos 2016 Arabada far düğmesinin sağında iki tane düğme var altlı üstlü bunlar ne işe yarıyor. Solundaki sis farı düğmelerini demiyorum. Bilen var mı? Fotoğrafı var mı acaba ilgili düğmelerin? Yorum bağlantısı
Misafir 17 Ağustos 2016 Paylaş 17 Ağustos 2016 Sanırım gösterge paneli ışık şiddet ayarı.. Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır 17 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2016 Fotoğrafı var mı acaba ilgili düğmelerin? Var da fazla beceremiyorum foruma foto koymayı Sanırım gösterge paneli ışık şiddet ayarı.. Olabilir mi acaba. Sizde de farları açınca gösterge panelinin ışıkları azalıyor mu? Yorum bağlantısı
Recommended Posts