İçeriğe Yönlendir

Kaliper Kapağı Seçimi Aluminyum Mu Plastik Mi?

Onur Yeşil

Recommended Posts

Onur Yeşil

2006 model Focus 2'm için kaliper kapağı alacağım.18" orjinal Focus 2 Coupe jantlarım var.Piyasada bu kapaklardan iki çeşit var sanırım;plastik ve aluminyum.Isıya dayanıklı slikon ile montaj yapacağım plastik mi seçmeliyim aluminyum mu?

Yorum bağlantısı
Onur Yeşil
(düzenlendi)

2006 model Focus 2'm için kaliper kapağı alacağım.18" orjinal Focus 2 Coupe jantlarım var.Piyasada bu kapaklardan iki çeşit var sanırım;plastik ve aluminyum.Isıya dayanıklı slikon ile montaj yapacağım plastik mi seçmeliyim aluminyum mu?

Coupe jantı yazmışım pardon,Cabriolet jantı olacak o. :) tarihinde Onur Yeşil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Bana göre ikiside sağlıksız bir işlem. Hiç yapmadım. Yapanada önermedim Onur. 300-400 santigrad derecelere ulaşan ısının önüne basit bir plastik parça teknik olarak bana güvenli gelmiyor. Aynı zamanda soğumasınıda engelliyor. Görsel olarak illaki takacam'da dersen alüminyum. Tabi oda dış etkenlerden zarar görüp yamulabilir

tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Aydın

Plastik ve sari renk düşünürsen elimde bir takim mevcut yollayabilirim. Bi heves almistim. Fakat takmak nasip olmadi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Yeşil
(düzenlendi)

Bana göre ikiside sağlıksız bir işlem. Hiç yapmadım. Yapanada önermedim Onur. 300-400 santigrad derecelere ulaşan ısının önüne basit bir plastik parça teknik olarak bana güvenli gelmiyor. Aynı zamanda soğumasınıda engelliyor. Görsel olarak illaki takacam'da dersen alüminyum. Tabi oda dış etkenlerden zarar görüp yamulabilir

Abi aluminyum da düşerse diske janta,zarar verir diye korkuyorum.Plastik en azından parçalanır gider.Boyayayım diyorum o da çok basit duruyor sanki...

Plastik ve sari renk düşünürsen elimde bir takim mevcut yollayabilirim. Bi heves almistim. Fakat takmak nasip olmadi.

Sarı düşünmüyorum.Araç denim mavi;kırmızı,altın sarısı,beyaz falan düşünüyorum. tarihinde Onur Yeşil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ben plastik öneririm. Sebebi olur da yerinden çıkarsa jant arasına falan girecek olursa en azından parçalanır düşer.. Alüminyum bu gibi durumlarda daha ciddi sorunlar yaratabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Yeşil
(düzenlendi)

Ben plastik öneririm. Sebebi olur da yerinden çıkarsa jant arasına falan girecek olursa en azından parçalanır düşer.. Alüminyum bu gibi durumlarda daha ciddi sorunlar yaratabilir.

Ben de aynen böyle düşünüyorum.

Direk kaliper i değiştirin :)

Şu an buna müsait değilim. tarihinde Onur Yeşil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Plastik bile olsa yüksek hızda çıktığında fren hortumuna zarar verebilir mi diye bir şüphe ile dolaşmak bana göre değil.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Plastik bile olsa yüksek hızda çıktığında fren hortumuna zarar verebilir mi diye bir şüphe ile dolaşmak bana göre değil.

Elbette bu risk her zaman var..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İlginç bi moda.. zevk işidir ancak güvenlik riski bayağı fazla. hata kalipere matkapla delik açık vidalayan bile varmış ... :s şokşokşokk...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

İlginç bi moda.. zevk işidir ancak güvenlik riski bayağı fazla. hata kalipere matkapla delik açık vidalayan bile varmış ... :s şokşokşokk...

En sağlıklısının delip vidalamak olduğu söyleniyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kaliper in o kısımdan parçalanma riski var. Gözle bakınca birşey yok gibi durur ama kılcal bir çatlak bile parçalanmasına yol açabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

brembo fren olduğuna çocuklar bile inanmayacağı için fayda etmez bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

brembo fren olduğuna çocuklar bile inanmayacağı için fayda etmez bence.

Benim kimseyi brembo olduğuna inandırmak gibi bir amacım yok ki.Brembo yazması da gerekmiyor.Hiç birşey yazmasa da olur hatta.Zaten konuda brembo falan demedim hiç 'kaliper kapağı' dedim sadece.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kalipere delik açmak ... saboytaj gibi birşey.ç çok riskli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

kalipere delik açmak ... saboytaj gibi birşey.ç çok riskli

Benim de ona niyetim yok abi.Yapıştırmak istiyorum.
Yorum bağlantısı

Onur benimde çok beğendiğim uygulamak istediğim bir modifikasyon. Fakat kesinlikle hiç bir görsellik senin yada ailenin canından daha kıymetli olamaz. Hem forumdan bilgi aldım hemde ustalarima danistim. Bu riske birazcık daha görsellik katmak için girmen ı tavsiye etmem. En kötü ihtimal kaliperlerin üstünü ısıya dayanıklı boya ile boyarsin görsellik beklidigin gibi olmaz ama risk te olmaz. Soldukca tekrar boya sıkıntı olmaz. En önemli kriter boyanın 600 / 800 derece gibi isilara dayanıklı bir çeşit olması. İlerleyen dönemde boyamayı düşünüyorum. Param yetse idi direk kaliperleri alırdım.

Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

Onur benimde çok beğendiğim uygulamak istediğim bir modifikasyon. Fakat kesinlikle hiç bir görsellik senin yada ailenin canından daha kıymetli olamaz. Hem forumdan bilgi aldım hemde ustalarima danistim. Bu riske birazcık daha görsellik katmak için girmen ı tavsiye etmem. En kötü ihtimal kaliperlerin üstünü ısıya dayanıklı boya ile boyarsin görsellik beklidigin gibi olmaz ama risk te olmaz. Soldukca tekrar boya sıkıntı olmaz. En önemli kriter boyanın 600 / 800 derece gibi isilara dayanıklı bir çeşit olması. İlerleyen dönemde boyamayı düşünüyorum. Param yetse idi direk kaliperleri alırdım.

Ben de bu gün motip boya aldım.Boyayacağım,üzerine de ST RACING gibi bişeyler yapıştıracağım tamamdır. ;)

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

2012 de A6 ya yaklasik 300 lira gibi bir rakama boyama yaptirdik.

Buraya yuklemistim silinmistir simdi.

Yaklasik 10 12 saat suren bir iscilik ile brembo kaliperden farksiz bir islem olmustu.

Cesitli sekillerde distan zimpara, sticker boya vernik.

Hala tas gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Sticker'ın üzerine bir de vernik falan attınız mı?

yok atmadım direk yapıştırdım kaliper sıcaklığıyla iyice bağlandı  oraya  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

2012 de A6 ya yaklasik 300 lira gibi bir rakama boyama yaptirdik.

Buraya yuklemistim silinmistir simdi.

Yaklasik 10 12 saat suren bir iscilik ile brembo kaliperden farksiz bir islem olmustu.

Cesitli sekillerde distan zimpara, sticker boya vernik.

Hala tas gibi.

Sadece boyaya mı 300 lira. [emoji33] Hiç gerek yok. :)
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...