İçeriğe Yönlendir

3000 Devirde Titreme Motor Güç Denge Arızası İşareti


abdulkadir yüksel

Recommended Posts

abdulkadir yüksel

             Ford Clubün sayın üyeleri öncelikler iyi akşamlar yaklaşık 15 gün önce 2006 model 1.4 tdci fusion aldım daha önce fiestam vardı çekişi yakıtı çok hoşuma gittiği için  fuion daha geniş daha yüksek dedem ve fusion almış olduk.

    

             Ancak arabayı arkadaşım gitti aldı benim izin durumu yoktu arkadaş daha önce turbo dizel araç kullanmadığı için çekimi normal gelmiş aracı göstermiş % 85 motoru iyi demişler herneyse araba geldi araca bindiğimde bariz bir çekiş kaybı vardı aracı bi ustaya gösterdim hava akış metresi arızalı dedi 350 tl ye taktı biraz düzeldi ama hala gaza yüklendiğimde o fiestada ki gibi yüklenmiyor yavaş yavaş hızlanıyor rampalarda bayılıyor .

 

          İkinci olarak araç yaklaşık 5 gün önce sabah çalıştırıp iş yerine giderken satı dişli içerisinde ünlem işaretini yaktı baktığımda motor güç dağıtım sistemi olarak gösteriyor başka bi ustaya gittiğim de mazot pompa sensörü valfi arızalı dedi ve değiştirdiler ,araç iki gün normal çalıştı ve bu sefer bütün viteslerde 3000 devir çizgisine geldiğinde tekleme yaparak aynı sorunu yarattı aynı ustaya götürdüm adam yine sensörü değiştirdim ama sorun devam ediyor diyor elektirik arızası olabileceğini söylüyor. Formumuzda buna benzer sorun y6aşiayan yada bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun ben artvinde çalışıyorum ve burada işten anlayan usta bulmak gerçekten zor 

 

         Yardımlarınız  ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kızdırma bujisleri ne zaman dğeşimiş? motor %15 kayıp denmiş zaten.. aşırı fazla bir kayıptır.

Yorum bağlantısı
abdulkadir yüksel

 Kızdırma büjilerinin ne zaman değiştiğini bilmiyorum ama 3000 devirde tekleme yaptırmı bide bu işaret çıktığı zaman sabah marş alması geç oluyor .

Yorum bağlantısı
abdulkadir yüksel

ustaya bir söyliyeyim gerekiyorsa  değiştirir. yorumunuz için teşekkürler.


çağlar bey 3000 devirde titremesi sizce başka bi sebebi ola bilirmi enjektör yada elektirksel mi gerçekten araç 2 gündür tamircide hala şu sorun diyemiyor elektirkçiye gösterecekmiş öyle söylüyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

herşey mümkün bilinmez yazı ile tarifte. ids bağlamadan tahmin yürüterek zor yaparlar zamane motorlarındaki arızayı. elektrikçiye düşmeden önce kızdırma bujşisi her zaman değişir.

Yorum bağlantısı
abdulkadir yüksel

ikaz10.jpg

Şanzıman Arızası


Dikkatli sürün. Şanzıman arızası. Acil durum programı devrede. P, R, N, D vitesleri (ileri viteslerden sadece 3. ve 5. vites) çalışır. Frensiz vites geçişi yapılabilir. Şanzıman geri vitese geçmeyebilir. Düşük ivmelenme uyarısı. Dikkatli sürün. En yakın yetkili serviste sorunu kontrol ettirin.

 

tam olarak bu işaret

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...