İçeriğe Yönlendir

İski (Res'en Yenileme) Yardım :(


Metehan Bahadır

Recommended Posts

Metehan Bahadır
Herkese merhaba iyi forumlar.
 
Olayı anlatayım hemen, ramazan bayramından 2 hafta önce falan müteahhit geldi. ev faturalarını üzerinize alın diye (önceden onun üzerineydi) bende tamam dedim İSKİ'nin müşteri hizmetlerini aradım nedir nasıl yapabilirim diye. Buradan başvurunuzu gerçekleştirebiliriz sözleşme için eve mi gelmesini istersiniz şubeye mi gitmek istersiniz dedi eve gelmek isterim dedim. bana bi tarih vermişti tam hatırlamıyorum ama bayramdan 5 gün öncesi falan ben o zaman şehir dışında olacağımı söyledim ve bayramdan sonra olmasını ilettim tamam dediler bayramdan sonra İSKİ'den sözleşme gelir onu imzalarsınız. Bayramdan sonra sözleşme falan gelmedi bana 1 ay falan geçti heralde bayramdan. şimdi de ihtarname yollamışlar metni buraya yazıyorum.
 

''İHTARNAME

SAYIN METEHAN BAHADIR
ADRES: ....
10/08/2016 tarihinde idaremiz elemanları tarafından yapılan kontroller neticesinde sözleşme yapmadan su kullandığınız tespit edilmiş olup; .... numaralı tutanak düzenlenmiş 2560 sayılı kanun gereği ... numaralı resen yenileme mukavelesi yapılmıştır.
 
İlgili mevzuat çerçevesinde 9.17 TL Tahakkuksuz Borç Bedeli, 184 TL Teminat Bedeli, 23.6 TL Açma Kapama Bedeli, 0TL Su Bedeli, 0 TL Gecikme Bedeli, 0 TL Çevre Temizlik Vergisi, 0 TL Çevre Temizlik Vergisi Cezası olmak üzere toplam 216.77 TL borcunuz bulunmaktadır.
 
Borcunuzu 15 gün içerisinde bağlı olduğunuz İSKİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE ödemeniz gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde ödeme yapmanızı rica eder aksi halde hakkınızda mukavelesiz su kullanma sebebiyle suç duyurusunda bulunacağımızı, alacağımız tahsili amacıyla cebri icra hukuku çerçevesinde aleyhinize icra takibi ve haciz uygulayacağımızı ve masraflarınızın daha da artacağını ihtaren bildiririz.''

 

 
Mukavele evrakarı falan yazıyor altında. Evet vaziyet bu ne yapmam gerekiyor?
 
Ayrıca belgenin tarihinde 16 Ağustos, birde yanında kaşe ile 18 Ağustos yazıyor hangisinden itibaren 15 gün? belgenin bana geldikten sonraki 15 gün mü yoksa belge tarihindeki süreden sonra 15 gün mü?
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Tekin

Üstad bende su idaresinde çalısıyorum Konyada.

Gidip abone olacaksın sorun bitecek, 184 TL depozito zaten M3 e çevrilir, çıkarken (ev satıldı ada kiracı iseniz ev değiştirince) o güne ait birim m3 fiyatı üzerinden tarafınıza iade edilir.

18/08/2016 tarihinden itibaren 15  gün müsadeniz var.

 

Bu arada müteahhit iskan almadığı için siz üzerinize almamışınızdır, çünkü o vakit inşaat tarifesinden kullanırsınız, şuan mesken e dönecek tarifeniz (inşaat 6 TL ise mesken 3,5 TL gibi)

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...