İçeriğe Yönlendir

Site Sahasının Projectörlerini Tasarruf Etme


Ümit Yapıcı

Recommended Posts

Ümit Yapıcı

İyi günler, Oturduğumuz sitede çocuklar için bir basketbol sahası var, futbol da oynanıyor, küçük çocuklar bisiklet te biniyor. Sorunumuz akşam çocukların projektör leri (6 adet led projektör) açık bırakması, sabaha kadar açık kalıyorlar. Projektör ler normal sigorta ile açılıp kapanıyor. Küçük bir pano var sahada. 

Bu projectörleri sahada oynayan varsa 30dk civarı daha açık bırakacak PIR sensörü tarzı bir çözüm aradım ama bulamadım. Zaman rölesi kullanayım dedim ama piyasayı bilmediğim için hangi ürünü kullanabileceğimi bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek, ekipmanları bilen kimse var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

1 Adet astronomik zaman rölesi (entes olabilir) ve 1 adet kontaktör işinizi görür diye düşünüyorum. Röle kontaktöre kumanda ederek açma kapamayı kolayca halleder. Röle için de düşük amperli bir sigorta takmanız iyi olur.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Fotosel alın. Halk arasında böyle tabir edilir. Gün ışığına göre yanıp sönsün. İçindeki kontak zayıf kalır, harici kontaktör ile bağlayın. Emrullah beyin dediği gibi sigorta ile güvenli hale getirin

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı

Şöyle de yapılabilir.

 

1 adet buton, 1 adet kontaktör, 1 adet 0-30 saat zaman rölesi. (Entes MCB-7, 8, 9 gibi.)

 

Işıkları kullanmak isteyen butona basacak ve zaman rölesinin ayarlı zamanı kadar projektörler yanacak, süre sonunda sönecek. Tekrar yanması için; butona tekrar basılacak.

 

Gündüz gereksiz kullanımları önlemek için devreye fotosel rölesi veya astronomik zaman rölesi ilave edilebilir.

Yorum bağlantısı
Emre Cetin

En basit çözüm zaman rölesi gibi görünüyor akşam 8 gibi yanıp gece 12 de kapanacak şekilde ayarlanabilir . 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

En basit çözüm zaman rölesi gibi görünüyor akşam 8 gibi yanıp gece 12 de kapanacak şekilde ayarlanabilir . 

Astronomik zaman rölelerinde enlem veya boylam girip güneşin batış saatine göre ayarlama yapılabiliyor diye hatırlıyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

biz iş yerinde aşağıdaki ürünü kullanıyoruz. akşam 6 dan sonra yanıp sabah 5 de sönüyor.

 

 

http://www.hepsiburada.com/legrand-412790-moduler-zaman-saati-p-HRIDEA62042?magaza=BRS%20Elektrik&wt_gl=cpc.nelk.bahce.pla&gclid=COyNx5W3rM8CFcOVGwodBaIE3A

 

Bu üründe, Gün (veya gece) uzayıp kısalmalarında, sürekli ayarlama yapmanız gerekir. Halbuki, astronomik zaman rölelerinde Emrullah Bey'in açıkladığı gibi sadece bir ön ayar yapılır ve gün uzama kısalmasından etkilenmez. Bu ayardan sonra, programlama saat olarak değil, gün batımında "yan", gün doğumunda "sön" şeklinde yapılıyor. (İllaki gün batımı ve gündoğumu şartı yok. örn. günbatımından 15 dk. sonra "yan", gündoğumundan 30 dk. önce "sön" gibi veya gecenin belli bir saatinde "sön" gibi esneklikler rahatlıkla yapılıyor.)

 

Ayrıca haftanın her günü için ayrı ayrı yanma ve sönme zamanlaması yapılabiliyor.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ümit Yapıcı

Yorumlar için çok teşekkürler. Şu anda Legrant benzeri bir zaman rölesi ile çevre aydınlatması ile birlikte akşam yanıp sabah sönmesi sağlanıyor. Amacımız içerde insan varsa otomatik yanıp 30dk veya 1 saat sonra kapanması aslında. Öncelikle normal hareket sensörünü zaman rölesine bağlayıp çalıştırmayı düşündük, sonra aşağıdaki ürünü gördüm, bunun işimizi göreceğini düşünmekteyim. sorun çözülürse yine buradan yazarım.

 

http://www.hepsiburada.com/schneider-120-dis-ortam-hareket-dedektoru-p-HRSECCTR1PB04

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...