İçeriğe Yönlendir

Hakan'ın Patronu


Hakan Bayrak

Recommended Posts

Hakan Bayrak

Farkındayım çok geç açıyorum konuyu. Biraz yoğunluk çokça ihmalkarlık derken aracımın konusunu açmak bugüne nasip oldu. Konu ismini forumdan birkaç abinin araçlarına ait konu isimlerinden uyarlama yaptım yalan yok. Peki neden Patron? Çünkü cebimde ne kadar para kalacağını bu 4 tekerli arkadaş belirlediği ve biraz benim çokça onun istediği yere gittiğimiz :) için böyle bir başlık seçtim. Azıcık da tahminime göre önceki bir dönemde makam aracı olarak kullanılmış sanki o yüzden Patron olsun dedim. Camlardaki film hakikaten çok hoşuma gitmişti. Gelsin fotolar. Yalnız gündüz tel şarşına hiç dikkat etmemişim iç fotoları çekemeden şarjım bitti. İnşallah devamı gelecek.

 

6mbW19.jpg

 

Aracı Edremit'ten bi galeriden aldım. Arabaya bakmaya kaporta ustamı götürdüm, baktı etti büyük kaza yok dedi. Test sürüşünde önceki motor ustama götürdüm. Yalan yok arabayı biraz aceleye getirdim, motor ustası "Motor açılmış, teste sokturmak iyi olur." dedi ama bizim orda test merkezi olmadığından başka yere götürmeyip test işini pas geçtim. Galericinin söylediğine göre 198 binde triger değişmiş, gerçek mi değil mi bilemem.

 

J3NyrY.jpg

 

Aracı Mayıs 2015 te aldım. İlk büyük problemim Haziran sonu gibi motor suyunun komple boşalması idi. 1-2 kez su doldurmaya çalıştım ama nafile çektik tabii Kardeşler'e (Edremit'te Ford Özel Servisi). Baktık ki ne görelim, termostat yuvası çatlamış zeki adamlar yapıştırıcı sürmüşler tabii yapıştırıcılar atmış bendeyken. O zamanlar da buralarda takılıyorum şu cümle kafama kazınmış: "Zetec yağsız çalışır susuz asla!" Termostat yenisiyle değişti, bakımları yapıldı, sıvılar yenilendi/eklendi. Termostat Yuvası+işçilik 350 TL, Bakım: 200 TL, Toplam: 550 TL

 

ZYpo8Z.jpg

 

Yazın sonuna doğru arkadaşlarla bi akşamlık Zeytinli Rock Fest'e girelim dedik. O akşamki program güzeldi. Arkadaşları aldım festival alanının önünde park yeri ararken sol ön amortisör en üst kısmındaki vidadan kırıldı. Festival için ayırdığım para ve fazlası çıkıverdi. Ustayı aradım çekiciyi o buldu Kardeşler'e çektik Patron'u. Çekici: 80 TL, Amortisör: 150 TL (Sachs), İşçilik 30 TL, Toplam: 260 TL

 

VEN1vy.jpg

 

Gel zaman git zaman sonbaharın ortalarına doğru bi sıkıntı baş göstermeye başladı. Araç geri vitese geçmiyor, 2 den 3 e ve 3 ten 4 e geç geçiyordu. Yine buraya gömüldüm okudum karıştırdım ilk önce şanzıman yağını değiştirmeye karar verdim. Yağları kendim aldım Kardeşler'de değiştirttim fayda olmadı. O aralarda bizimkileri Edremit'te bir düğüne götürdüğümde orta egzos (ingilizce okunuşuna en yakın olanı kullanıyorum) kasiste sürtünce koptu. Bütün Edremit Meydan bana bakarak sanayinin yolunu tuttum. Spiralli Orta Egzos: 260 TL

 

aXpbdB.jpg

 

Arada ufak tefek bişeyler çıkardı yine Patron ama yaşına göre normal. Yalnız Nisan 2016'da bana attığı kazığı hayatım boyunca hiç unutmayacağım. Hem bizimkileri ablama götüreyim hem de şu şanzımana baktırayım diye İzmir'e gidelim dedik. Balıkesir'de işim vardı oradan geçtim direk Akçay'dan gitmedim. Manisa'dan İzmir'e giderken Sabuncubeli'nde araca bişey oldu. 20 km/s hıza düştüm çıkmıyor yokuşu. Zorladım zorladım en sonunda motordan tat tak tak ses gelmeye başladı. Mevzuyu az çok anladım ama konduramıyorum çünkü ocağıma incir ağacı dikildi resmen.

 

RQNlG6.jpg

 

Bakımlar için Sabri Usta'dan randevu almıştım. Hem bakım hem de şanzımana revizyon yaptıracaktım. Sabah Patron'u götürdüm Sabri Usta dinledi beklediğim acı gerçeği duydum motor yatak sarmıştı. Otomatik şanzıman revizyonuna geldik hem motor rektefiye oldu hem şanzıman revizyon oldu. Motor yanında diğer arızalar eksikler de halledildi. Sağolsun Sabri Usta da Salih Usta da bayağı uğraştılar. Sabri usta da o zamanlar kaza geçirmişti kol sargıdaydı pek dükkana gelemiyordu nazımın çoğunu Salih Usta çektisağolsun. Sabri Usta da anlatıyor şu olur bu kadar tutar ben saç baş yoluyorum bittim ben diye kolunu gösteriyo boşver paran gitsin sadece diyo bi şekilde hallettik artık ödemeyi falan. İsimlerini unuttum yanlarındaki elemanlar da gayet yardımcı oldular. Ekip işi bilen güleryüzlü. Şanzımanı da Ceylan Oto'ya (Arab Usta) emanet ettik önümde açtılar sıkıntılı parçaları inceledik (fotoğraflarını falan çektim hep yükleyeceğim inşallah) liste hazırlandı. Motor: 6.500 TL, Şanzıman: 3.200 TL Toplam: 9.700 TL ile İzmir'den ayrıldım. Arada ufak tefek harcamalar da oldu ama onları da yazmayayım artık. Sanırım neden Patron dediğim daha bi oturmuştur zihinlerde. :D Kilometre 211 bin küsür.

 

PQNZN9.jpg

 

Arabayı alırken sorgulamamıştım geçenlerde aklıma takıldı bi kaza sorgusu yaptırdım. Patron iki tane kazaya karışmış görünüyor. Biri Ağustos 2008 tarihli (hasar:1168 TL) diğeri Ekim 2010 (hasar kaydı görünmüyor) tarihli. Çok şükür bende kaldırıma sürtme ve Burhaniye Belediyesi'ne ait sokak lambasını devirme haricinde bişey yok. :D Anlatıcam birazdan. :)

 

nEp34B.jpg

 

Arabanın motor şanzıman on numara oldu. İlk bin kilometre aracı sıkıştırmadım ve 110km/s hızı geçmedim. Zaten bin kilometrenin yarısı Akçay-İzmir arasında geçti. Motoru açma zamanında uzun yol yapmak iyi oldu bence. Bin kilometre olunca İzmir'den randevu aldım yağı değiştirdik motorda herhangi bir sıkıntı yoktu.

 

WbaO2L.jpg

 

Aradan fazla süre geçmeden Patron'da motordan gelen hafiften bi ses türedi. Soluğu Kardeşler'de aldım baktılar ettiler sen motor yaptırdığın yere bi götür sanki motorun içinden geliyor dediler. Yeni motor yapılmış gözüm gibi bakıyorum arabaya geçe kalmadan soluğu İzmir'de aldım. O gün Sabri Usta'nın cenazesi vardı ben işten izin alamadığımdan mecbur arabayı bıraktım döndüm. Hafta içi Sabri Usta aradı sesi dinlemiş volant çatlak dedi. İlk önce bu şekilde şüphelenmiş skömüşler bakmışlar çatlak. Yenisi için birisi faturasız 950 TL demiş. Sağa sola sordurdum biri çıkmasına 650 TL dedi sıkı pazarlıkla 550 TL dedi. İstemedim aramaya devam ettim ebay.de de 20 Euro ya buldum. Şaka değil 20 Euro. Ama paypal in çalışmaması ve adamın yurtdışı göndermesini rica etmek için attığım mesaja geri bile dönmemesi üzerine oradan birine aldırtıp kendime kargolattım. Sonuç olarak bir sürü kargo parası ile çıkma volant bana 267 TL ye geldi. İşçilik için ise hiç beklemediğim bişey oldu 500 TL istedi Sabri Usta. Sonra halime acıdı yaptı bişeyler sağolsun. Km: 212 bin küsür.

 

9GABE5.jpg

 

Geçenlerde bizimkileri Burhaniye'ye götürdüm. Meydandan geçerken baktım Kızılay gelmiş kan vereyim dedim. Bizimkileri bıraktım gittim kanı verdim arabayı parkettiğim yerden çıkarıcam geri geri gelirken taak dedi sonra ardından bi şangırtı koptu. İndim baktım sokak lambası bildiğin yerde yatıyo işin ilginç yanı ampül yanıyor hala. Gece filmlerden dolayı çok iyi görmüyorum arkayı aslında görmem lazımdı o direği ama daha bi karanlıktı sanki arka taraf görememişim. Sonra eve geldim parkedicem geri vitese taktım vites geçiyor ama geri vitese geçirince park sensörünün ben burdayım manasında bi ötüşü vardı o yok. Dikkat ettim arka taraf çok karanlık halbuki geri vites lambalarımın biraz aydınlatması lazım ve arka tarafın nispeten biraz aydınlık olması lazım ama yok. Yine Kardeşler'in yolunu tuttum ertesi gün. Usta baktı vites mekanik olarak geçiyor ama Tr sensöründe sıkıntı var geri vites lambaları yanmıyor ve dolayısıyla park sensörü devreye girmiyor dedi. Bakalım eğer geri vites müşürü falan arızalı değilse Tr sensörü değişecek gibi görünüyor. Tabi daha sonra Burhaniye Belediyesi'ne lamba için 300 TL bayıldım o biraz koydu. :(

 

LQNqyV.jpg

 

5YXODl.jpg

 

A3NlOQ.jpg

 

Sonuna kadar okuyan olursa helal olsun. Naçizane benim Patron'un bugüne kadarki öyküsü bu şekilde. Başından geçen sıkıntılara ait fotoğrafları ve ileride olabilecek gelişmeleri daha güncel paylaşmaya çalışacağım. Herkese iyi forumlar.

  • Beğen 34
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Bir solukta okudum. Hikaye tarzında çok hoş bir tanıtım olmuş. :) Bu kadar masraftan sonra kazasız belasız insallah.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Geçmiş olsun. Yazıdan çıkarttığım anafikir " araba almak aceleye gelmez " oldu. Aracınızı güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Bende sonuna kadar okudum. Bir an evvel bitsede daha masraf yazmasa dedim :D bu ne boyle. Bu kadar daha para koysan ustune 2 ust kasasini alirdin. Ne diyelim, Allah baska dert vermesin. Kazasiz, belasiz ve masrafsiz gunler seninle olsun.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Mekanik sıfır dahi olsa sürpriz yapabilir. Epey emek var, sonrasında keyifle binin aracınıza.

Yorum bağlantısı
Hakan Bayrak

Bir solukta okudum. Hikaye tarzında çok hoş bir tanıtım olmuş. :) Bu kadar masraftan sonra kazasız belasız insallah.

 

Eyvallah. Tanıtım zamanı gecikince yazacak mevzu birikti tabii. Okuyan sıkılmasın diye aralara serpiştirdim.

 

Geçmiş olsun. Yazıdan çıkarttığım anafikir " araba almak aceleye gelmez " oldu. Aracınızı güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

 

Aynen öyle. Şimdi değil araba, motor yağı alırken günlerce araştırıyorum. Geçenlerde lastik alayım dedim tam iki hafta araştırdım içime sinmedi vazgeçtim sonraya bıraktım. :D

 

Başlık güzelmiş,güzel günlerde kullanın.

 

Teşekkür ederim, inşallah öyle umut ediyorum. :)

 

Bende sonuna kadar okudum. Bir an evvel bitsede daha masraf yazmasa dedim :D bu ne boyle. Bu kadar daha para koysan ustune 2 ust kasasini alirdin. Ne diyelim, Allah baska dert vermesin. Kazasiz, belasiz ve masrafsiz gunler seninle olsun.

 

Yazarken böyle bir yorum geleceğini tahmin etmiştim. Napalım olacağı varmış bu vesileyle Sabri Usta ile Salih Usta'dan bol bol hikaye dinledim, sohbet ettik. Tek tesellim o Allah kaza bela ceza vermesin hepimize.

Mekanik sıfır dahi olsa sürpriz yapabilir. Epey emek var, sonrasında keyifle binin aracınıza.

 

Teşekkü ederim Servet Abi katılıyorum sana sıfır araba olsa bile sıkıntı olabiliyor. Her ne kadar motor ve şanzıman yapılmış bile olsa aklımın bi köşesinde sıkıntı olabileceği hep var ona göre kullanıyorum arabayı. Emekten çok para bu araçta ama paradan da çok sabır var.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bu tecrübe size hayat boyu yeter inşallah. Bir daha yatak sardırmazsınız, sesinden anlarsınız ;) geçmiş ve hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Hakan Bayrak

Arabanın maliyeti 30bini geçmiş olmuş

 

Piyasanın biraz altında almıştım zaten acele etmemin en büyük sebeplerinden biriydi. O sebeple daha 30u bulmadı. Ama elbet bulur çünkü arabayı satmak için değil binmek için yaptırdım artık ufak tefek sıkıntılar koymuyor bile. :)

 

Bu tecrübe size hayat boyu yeter inşallah. Bir daha yatak sardırmazsınız, sesinden anlarsınız ;) geçmiş ve hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

 

Sesinden anlaşılması muhtemel bir durum yoktu araç birden yatak sardı. Yoksa yağ lambasının yandığını görüp yola devam eden sonra da aracı yatak saran kişiler yaşıyor bu gezegende. :D Teşekkür ederim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Okudukça okuyasım geldi valla. bitince bir boşluk oldu :D 

Yazmaya devam edin bence okurum ben. Ama başka masraf çıkarmaz inşallah patron. İyi şeyler olsun onları yazın :)

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Dostum Allah yardımcın olsun, bende bir solukta okudum ve her paragraf başında yok artık diye diye ilerledim.

Keşke milletçe senin kadar sabırlı olabilsek, ben dayanamaz aracı yakardım bunca şeyden sonra.. :bravo:

İnşallah bundan sonra sıkıntı çıkartmaz da keyfini sürersiniz.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun
(düzenlendi)

Kendi aracımı aldığım ilk zamanlar geldi aklıma. Benim araçta ocağıma incir ağacı dikmişti. Şimdi iyi çok şükür. Yağını suyunu koyuyorum sadece. Km 199 bin :)

tarihinde Emrah Altun tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Bayrak
(düzenlendi)

Okudukça okuyasım geldi valla. bitince bir boşluk oldu :D

Yazmaya devam edin bence okurum ben. Ama başka masraf çıkarmaz inşallah patron. İyi şeyler olsun onları yazın :)

 

Eyvallah. :) İyi şeyler de var muhakkak. Maşallah 100km/s sabit hızla düz yolda LPG de 7L/100km gösteriyor kendileri. Ki depoyu fullediğimde ne zaman gaz aldığımı unutur oldum. Nazar değmesin diye iyi tarafları az tutmayı düşünüyorum. :)

 

Dostum Allah yardımcın olsun, bende bir solukta okudum ve her paragraf başında yok artık diye diye ilerledim.

Keşke milletçe senin kadar sabırlı olabilsek, ben dayanamaz aracı yakardım bunca şeyden sonra.. :bravo:

İnşallah bundan sonra sıkıntı çıkartmaz da keyfini sürersiniz.

 

Teşekkür ederim Sarp Bey. Başkalarını bilmem ama ben ilk önce elimdekini daha iyi yapmaya çalışırım. Bu sabır da buradan geldi sanıyorum. Biraz da arabayla uğraşmak haz veriyor ama şu ana kadar paylaştıklarım benim yapabileceğim şeyler olmadığı için daha çok harcamalrım ön plana çıkmış oldu. Umarım biraz da kendi el becerimi ilerleyen zamanda daha fazla yazacağım.

Kendi aracımı aldığım ilk zamanlar geldi aklıma. Benim araçta ocağıma incir ağacı dikmişti. Şimdi iyi çok şükür. Yağını suyunu koyuyorum sadece. Km 199 bin :)

 

Emrah Bey, benim dileğim de o. Şimdilik büyük bi baş ağrısı yok bakalım zaman gösterecek.

tarihinde Hakan Bayrak tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Han

Bende bir solukta okudum surukleyici olmus :) hocam cok gecmis olsun... Ama araç sıfıra cikmis

Yorum bağlantısı
Misafir

Hayırlı uğurlu olsun. Allah beterinden saklasın . Gerçekten patronmuş. Bunlar sizin için farklı ama biraz cep yakan deneyimler olmuş. :(  Bazen hepimiz bunların benzerlerini yaşayabiliyoruz. Benim aracımda 2008 focus mk2 tdci. 2010 yılında aracımı  almıştım. İlk buyük arızası direksiyon pompası idi.1100 tl + işçilik vs neyseki forumdan  biraz   bilgi sahibi olduğum için  işçilik dahil yarı fiyatına halletmiştik ama ilk fiyat araştırdığımda fiyatları öğrenince içime oturmuştu.  :shok:  :biggrin: 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Bir solukta okudum, çok uğraşmışsınız bundan sonra güle güle kullanın, vesile ile araba alırken kaportada macun aramak yerine yürür ve motorun iyi olması durumunun ne denli önemli bir kez daha görüyoruz.

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Hikaye gibi okudum valla, gule gule kullanin.

Yorum bağlantısı
Hakan Bayrak

Bende bir solukta okudum surukleyici olmus :) hocam cok gecmis olsun... Ama araç sıfıra cikmis

 

Teşekkür ederim Oğuzhan Bey yaşaması daha sürükleyici oldu süründürdü resmen. :) Şimdilik iyiyiz çok şükür.

 

Hayırlı uğurlu olsun. Allah beterinden saklasın . Gerçekten patronmuş. Bunlar sizin için farklı ama biraz cep yakan deneyimler olmuş. :(  Bazen hepimiz bunların benzerlerini yaşayabiliyoruz. Benim aracımda 2008 focus mk2 tdci. 2010 yılında aracımı  almıştım. İlk buyük arızası direksiyon pompası idi.1100 tl + işçilik vs neyseki forumdan  biraz   bilgi sahibi olduğum için  işçilik dahil yarı fiyatına halletmiştik ama ilk fiyat araştırdığımda fiyatları öğrenince içime oturmuştu.  :shok:  :biggrin:

 

Amin Öztünç Bey Allah kaza bela vermesin bizlere yeter ki araba alınır satılır yaptırılır sıkıntı değil. Evet kalıcı tecrübeler oldu diye düşünüyorum. Bu kadar sıkıntıyı 50-60 bin TL lik araçlarda yaşayanlar bile olmuş o daha üzücü. Artık kullanımla parasını çıkartır inşallah Patron. :) Size de geçmiş olsun indirim alabildiğinize sevindim. Benim yazdığım rakalar da indirimli rakamlardı forum sayesinde.

 

Bir solukta okudum, çok uğraşmışsınız bundan sonra güle güle kullanın, vesile ile araba alırken kaportada macun aramak yerine yürür ve motorun iyi olması durumunun ne denli önemli bir kez daha görüyoruz.

 

Teşekkür ederim Hüseyin Bey. Kesinlikle size katılıyorum, eğer bir araç motor şanzıman yürüyen konusunda sıkıntısızsa ondan sonra kaporta konusunda hassasiyet gösterilmeli. Bu masrafları yapmadan önce çok düşündüm aracın buna değeceğine kanaat getirdikten sonra tamirini yaptırdım. Hatta Sabri Usta "Araç kalsın burda yerimiz var beklesin sen düşün taşın ya yaptır ya da satarsın." demişti. Belki haklı çıkarım belki yanılırım bunu zaman gösterecek.

 

Hikaye gibi okudum valla, gule gule kullanin.

 

Teşekkür ederim Sami Bey bundan sonrası için inşallah öyle olur.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Bayrak
(düzenlendi)

Ağırlıkla Patron'un çektirdiği sıkıntıları paylaştım ama keyif sürdürmüyor değil hani. O anlardan da foto paylaşmazsam olmaz. Arkadaşımla Çamlıbel Köyü'ne çay içmeye gitmiştik. Dönüşte Çamlıbel Köy Yolu'nda Dilek Tepesinde Patronla bi pozumuz. Bu arada plakayı araç satış sitelerindeki kaporacılar için gizliyorum yoksa forumdan gizlemek gibi bir amacım yok. Plaka 06 ZBG 37 Gelsin foto.

 

Mk2OA9.jpg

 

:bravo: Güzel  yazı zevkle okudum.

 

Teşekkür ederim Haşmet Abi umarım aynı ayarda devam ettirebilirim.

tarihinde Hakan Bayrak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Maşallah. Allah kaza, bela vermesin.

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

Vay anasını yapılan masrafları okudukça daral geldi be. Mk3 parası etmiş bile. Masrafın koymaması için lada samara almak lazım herhalde :)

 

Araba hakikaten patron olmuş araba sizi kullanmış.

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Yav okudukça bazı yerlerde gülsem mi üzülsem mi karar veremedim. Hikaye üslubuyla anlatmışsın ya helal olsun. Bunca olaydan sonra bile pozitif olman çok güzel. Geçmiş olsun. Allah başka keder vermesin. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...