İçeriğe Yönlendir

Plaka 34 Mü Kalsın 06 Mı Yapsam

Erhan Doruk

Recommended Posts

Erhan Doruk

Merhaba

34 plaka pug 208 in bu Cuma satışını alacağım. Ancak plakayı değiştirip değiştirmemek arasında kaldım. Yeni fiyatlara göre plaka değiştirmenin maliyeti toplam 250 lira civarında tutuyor. Araca kasko da yaptıracağım. Sizce uzun vadede 34 ün  sigorta masrafları 06 nın masraflarından yüksek olur mu? 06 yapmaya değer mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

istanbl da 06 plakaya biniyorum işe yarıyor, havalı oluyor :D . tersi nasıldır bilmem.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya
(düzenlendi)

Merhaba

34 plaka pug 208 in bu Cuma satışını alacağım. Ancak plakayı değiştirip değiştirmemek arasında kaldım. Yeni fiyatlara göre plaka değiştirmenin maliyeti toplam 250 lira civarında tutuyor. Araca kasko da yaptıracağım. Sizce uzun vadede 34 ün  sigorta masrafları 06 nın masraflarından yüksek olur mu? 06 yapmaya değer mi?

Erhan Bey hiç düşünmeyin bile, direk 06, candır. Ankara'da 34 plakalar şirket aracı diye pek dikkate alınmıyor, benim için de keza öyle, 06 karizmadır, asalettir :)

istanbl da 06 plakaya biniyorum işe yarıyor, havalı oluyor :D . tersi nasıldır bilmem.

Kesinlikle Çağlar Bey katılıyorum. 06 karizmadır her zaman :)

tarihinde Ozlem Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

ben şahsen 06 yapardım :)

Erhan Bey hiç düşünmeyin bile, direk 06, candır. Ankara'da 34 plakalar şirket aracı diye pek dikkate alınmıyor, benim için de keza öyle, 06 karizmadır, asalettir :)

Kesinlikle Çağlar Bey katılıyorum. 06 karizmadır her zaman :)

Ben işin tamamen mali boyutundayım. Şimdi sigortacımı aradım. Aracı üzerinize almadan rakamı göremiyorum diyor. Ama plaka değişikliğini noterde talep etmem gerekiyor. Karar veremedim.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

06 Kalsın kardeşim bence her zaman 34 plakada şahibe ve bakış oluşuyor.

Ve niye boşuna para versinki.

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

06 Kalsın kardeşim bence her zaman 34 plakada şahibe ve bakış oluşuyor.

Ve niye boşuna para versinki.

Plaka şu an 34.Ben Ankara dayım. 06  ya çevirmek 250 lira tutuyor. Şimdi başka bir sigortacı ile görüştüm. Ankara ile İstanbul fiyatları artık hemen hemen aynı , farketse bile en fazla 40-50 lira farkeder diyor. Ancak istanbul daki araç fiyatları Ankara dan düşük. Bence 06 yapman senin için daha iyi olur diyor. sanırım değiştireceğim.

Yorum bağlantısı
Aşkın Konuk

Bence de 06 yap, ne zaman satarsın bilinmez ama 5 yılda masrafını çıkartıyor, ayrıca satarken de kendi adıma ben her zaman 34 plakalı arabaya ya şirket aracı yada İstanbul'da hor kullanıp ucuza alıp Ankara da daha pahalı satmak için getirilmiş araç gözüyle bakarım. 

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Erhan benim bildiğim kadarıyla artık plakadan ziyade araç sahibinin ikamet adresine bakılıyor. Yani sen Ankara ya küçük illerden bile araç getirsen plaka değişmesen bile sistem de kayıtlı adresin Ankara ise yine ona göre prim hesaplanıyor. Ben böyle biliyorum..

Ayrıca 34 plaka aracı 06 yaparsan satarken daha kolay ve rahat satarsın.. 34 plakayı Ankara da satmak biraz daha zordur..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya

Ben işin tamamen mali boyutundayım. Şimdi sigortacımı aradım. Aracı üzerinize almadan rakamı göremiyorum diyor. Ama plaka değişikliğini noterde talep etmem gerekiyor. Karar veremedim.

Evet, ama zaten Ankara değerleri her zaman daha düşüktür, ben olaya başka bir açıdan da yaklaşmak istemiştim.

Yorum bağlantısı
Erol Güven

Ben 16 plaka ile geziyorum hiç takıntım yoktur aldığımda değişim yapmadım birde maliyet konusu tabii satarken daha kolay olur diye düşündüm.

Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Ben önceden değiştirdim, küçük il de olsa 06 plakanın farklı bir cazibesi var. Ankara'da 34 plaka ise tam tersi algılanıyor. 100-200 verin kafanız rahat etsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

Rakamlarda oynama yaparak ilegal işler 34 plakada daha çok olabilir, ben olsam 06 yapardim, 250 çok büyük para değil

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren

abi uzun süre kullanacaksan yap 06 bin ama al sat yapacaksan boştan yere uğraşma bin 34e gitsin benim arkadaşım 34 plakalı leon aldı Ankara'da çok kolay sattı ama Ankara trafiğinde 34 plakalı araçlarI düzgün kullanmadıkları için sinir oluyorum

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Benim araba 33 plaka değiştirmedim, ancak bunun sigortaya etkisi yok zira araç ruhsat sahibinin kimlik kaydı neresi ise oranın sigorta derecesine göre risk oluşturuluyor, yani İstanbul yerine Çemişgezek olsa bile prim düşmez.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Artık bir çok şirket ikamet adresine göre fiyat oluşturuyor.. 

Ancak hala plakaya göre fiyat verenler de var.. 

Buna rağmen.. Ben olsam farkını verir 06 yapardım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

06 olsun bence de Erhan, hatta seçerek al plakayı.. Ben Tokat' tan Concorde almıştım eski bir zamanda kimse 60 plakalı olduğunu anlayamıyordu. o zaman değiştirip değiştirmemek arasında kalmıştım sonra değiştirdim.. :)

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Maddi boyutta plaka önemsiz, siz yaşınız, yaşadığınız ikamet denklemi..... Ben Çağlar abiden aldım hâlâ 34....

Yorum bağlantısı
Misafir

Plakadan karizma oluyormu bilemem ama bence o karizmayı ya da efendiliği mütevaziliği veren kişi aracı kullanandır. Yoksa Ayvalıkta yazın çoook 06 var. Kollar dışarıda "angaranın bağları" çalıyor. Arka camda "bize heryer angara" vs vs.... 50 kuruşluk maydonoza "e pahalı buu demeler."  7-8 yıl esnaflık yaptık burada kulaktan dolma yazmıyorum. Genele yaymak tabiki haksızlık olur. Örnek emekli avukat komşularımız var karı koca Ankaralılar. Mükemmel insanlar. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Plakadan karizma oluyormu bilemem ama bence o karizmayı ya da efendiliği mütevaziliği veren kişi aracı kullanandır. Yoksa Ayvalıkta yazın çoook 06 var. Kollar dışarıda "angaranın bağları" çalıyor. Arka camda "bize heryer angara" vs vs.... 50 kuruşluk maydonoza "e pahalı buu demeler."  7-8 yıl esnaflık yaptık burada kulaktan dolma yazmıyorum. Genele yaymak tabiki haksızlık olur. Örnek emekli avukat komşularımız var karı koca Ankaralılar. Mükemmel insanlar. 

Şimdi tam anlayamadık, plakayı 06 yapalım mı yapmayalım mı? Hangisinin karizmaya etkisi yüzde kaç olur?

Ankarada maydonoz kaç para ki, ayvalıkta 50 kuruşa pahalı deniyor. Son bi sorum daha var, mümkünse hayatın anlamını da söyler misiniz?

Yorum bağlantısı
Misafir

Şimdi tam anlayamadık, plakayı 06 yapalım mı yapmayalım mı? Hangisinin karizmaya etkisi yüzde kaç olur?

Ankarada maydonoz kaç para ki, ayvalıkta 50 kuruşa pahalı deniyor. Son bi sorum daha var, mümkünse hayatın anlamını da söyler misiniz?

Makyajsız çityoen c5 (Çirkinlik abidesi 160 ı geçemeyen göbeği bozuk direksiyonlu) e binen birinin hayatın anlamıyla işi kalmamıştır :D :d 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Herkese değerli fikirleri için teşekkür ederim. plakayı 06 ya çevirmeye karar verdim.

Cuma aracı üzerime aldıktan sonra pazartesi sabah 8 de plakalardan birini seçip işlemleri halledeceğim.

Plakayı da tabiki 5664 ten kontrol edip hasar kayıt durumuna bakacağım. Çıkma plakaların üzerinde eski aracın kayıtla olabiliyormuş.

Ankara Emniyet sanırım çalışmıyor. İşlemler için ilçelere mi gitmek gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Makyajsız çityoen c5 (Çirkinlik abidesi 160 ı geçemeyen göbeği bozuk direksiyonlu) e binen birinin hayatın anlamıyla işi kalmamıştır :D :D

Şeyapsanıza, atsanıza şunu.

:D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...